Hogeschool Flevoland schenkt meubilair aan Surinaamse Pabo

10

Het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) in Paramaribo heeft dringend nieuwe meubels nodig, wist Francis Meester, docente van de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo). En nu Windesheim Flevoland in een nieuw gebouw in Almere huist, stond in het oude gebouw van voorloper Pabo Almere nog veel goed meubilair. Daarom besloot Meester samen met collega’s een actie op touw te zetten: studenten en medewerkers pakten van 3 tot 6 januari de meubels in. De volgeladen container wordt binnenkort naar Suriname verscheept.

Meester was in mei 2010 met collega Helga Esajas op werkbezoek bij het CPI en zag met eigen ogen dat alle oude tafels, stoelen, kasten en bureaus van Pabo Almere hier een goede bestemming zouden vinden. De toestemming om de meubels aan het CPI te schenken volgde snel.

Het inladen zelf bleek nog een flinke logistieke operatie. In vier dagen moesten alle meubels uit elkaar gehaald en nauwkeurig ingeladen worden. Een ploeg vrijwilligers wist de container door hard werken tot de nok toe te vullen.

Het meubilair komt naar verwachting half februari op het CPI aan. Het instituut is net met een opknapbeurt van het gebouw bezig en heeft al laten weten met smart uit te kijken naar de nieuwe meubels. (via)

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. “Meester was in mei 2010 met collega Helga Esajas op werkbezoek bij het CPI en zag met eigen ogen dat alle oude tafels, stoelen, kasten en bureaus van Pabo Almere hier een goede bestemming zouden vinden. ”

  Deze soort acties zijn alleen toe te juichen.Het verbaast me niet als de meningen uit een lopen. Sommigen zullen het goedkeuren en anderen niet. Ik behoor tot de eerste groep. Dit getuigt dat het allemaal kan met goede voornemens tussen 2 instanties om elkaar te helpen. Zijn samenwerkingsverbanden niet gebasseerd op politieke gronden. Gebasseerd puur op elkaar behoeften die een algemeen belang vertegenwoordigen. Als op staatsniveau dit kan bewerkstelligen is het alleen toe te juichen. Ik hoop dat men hieruit lering kan trekken.

  Ik heb gesproken,

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. @pasew

  Toen ik las dat het meubilair voor het Christelijk Pedagogisch Instituut was bestemd ging er bij mij direct een lichtje branden. Christelijk en alles wat daarmee te maken heeft is de laatste jaren nogal negatief in het nieuws. Ik ben nogal argwanend waar het dit soort instellingen betreft. Ik vraag me dan af of er een quota is afgesproken. Er zijn in Suriname genoeg betrokkenen die graag de inklaringskosten willen betalen. Maar met dit soort “christelijke zaken” bemoei ik me liever niet. Ik ben wel benieuwd wat @Henk Molenaar weer in mijn reactie denkt te lezen.

  Soso lobi


  Maak melding

 3. Àls de Sur. betrokkenen en de Sur. overheid die een zorgplicht heeft ten aanzien van zijn burgers hun plicht verzaken dan moet iemand anders het doen.gelukkig zijn er nog landen en ngo’s die de burgers van dit soort appeltjesgroene en faaldemocratien bijstaan.


  Maak melding

 4. Het is altijd een mooi gebaar mensen te helpen met wat voor hulp dan ook .
  Maar eerlijk gezegd ,andere landen hebben het veel eerder nodig dan Suriname.
  Suriname kun je niet als arm land rekenen die heeft totaal geen hulp nodig aan humanitaire middelen.
  Daar zijn te rijk voor.
  Er zijn mensen die het veel en veel slechter hebben.


  Maak melding

 5. Holland bedankt voor de meubels!

  helaas is het nog steeds anno 2012? een trieste zaak waarom een land met zoveel bomen en een zielgaande houtbedrijf zichzelf dusdanig positioneert dat het meubels als gift van het buitenland moet aannemen!?!


  Maak melding

 6. Het is om meerdere Lonnie’s te stimuleren om naar school te gaan.Misschien denken ze dat ze wat kunnen op steken als ze op nederlandse stoelen zitten!

  Cobie.


  Maak melding

 7. @NATIONALIS

  Ben het zeer eens met je bewering. Maar zoals het tot nu toe maar al te vaak gaat heeft men het in Suriname altijd alleen maar over “in potentie” dit en dat en zus en zo, maar de potenties proberen om te zetten in harde realiteit, nee nee, dat lukt niet echt. Men, althans degenen die het vaak voor het zeggen hebben of besluiten kunnen nemen, zijn meestal alleen maar bezig om het goed te regelen voor zichzelf en hun familie/vrienden. De rest komt later wel denken ze dan, maar niet dus. Dit geld trouwens niet alleen voor de huidige regering, maar ook voor alle voorgaande. En zoals het gebruikelijk is zegt het spreekwoord: een goed (maar in de meeste gevallen slecht) voorbeeld doet goed en duss ook slecht volgen. Ik blijf hopen op de volgende generatie(s) dat die wel de kans krijgen om eens een werkelijke ommekeer in Suriname teweeg te brengen in denken en doen.

  Een heel gelukkig nieuw jaar nog voor iedereen.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 8. Tijdens Front regering werden dit soort giften hier op dit net door een bepaalde groep mensen bestempeld als afgedankte spullen en bedel praktijken.
  Leuk om ze een spiegel voor te houden, zonder kraaltjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.