Waterberg: ‘aanval’ op Cubaanse artsen onterecht

5

PARAMARIBO, 9 jan – Het is onterecht te stellen dat Surinaamse patiënten slechter af zijn als Cubaanse artsen hen behandelen. Dit zegt minister Celsius Waterberg naar aanleiding van berichten over vermeende miskleunen. Oogpatiënten zouden totaal blind teruggekeerd zijn uit Cuba.

Daar werden ze behandeld in het kader van het hulpprogramma Milagros. “Waar geen rekening mee wordt gehouden, zijn de succesverhalen over de duizenden patiënten die geholpen worden”, zegt Waterberg. Patiënten die in Suriname zelf nauwelijks aan bod komen. Wachtlijsten van wel zes maanden zijn niet ongebruikelijk. Kritiek uit onder meer het parlement dat er genoeg oogartsen in Suriname zijn, is dus ongegrond.

Volgens Waterberg zijn er maar negen oogspecialisten voor ruim tienduizend patiënten. De mensen op tijd helpen is geen haalbare kaart. En dan zijn de duizenden diabeten en hypertensiepatiënten nog niet meegeteld. “Ook worden de ongeveer zevenduizend mensen die al door de Cubanen zijn behandeld, als paria’s bejegend door onze specialisten”, aldus Waterberg. Intussen is een overeenkomst gesloten voor langdurig verblijf van Cubaanse oogspecialisten.

Bekijk ook:


5 REACTIES

  1. laat me niet lachen om een surinaamse oogarts te bezoeken moet je maand van te voren afspraak maken en dan 12 uren zitten wachten, voordat je naar binnen wordt geroepen Mijn moeder is 2 keer geopereerd aan hetzezelfde oog door een Surinaamse oogarts verkeerde oogdruppel voorgeschreven was op het nippertje geblind. Voor hun is geld belangrijker dan de gezondheid van de mens, daarom de heksen jacht tegen de Cubaanse artsen


    Maak melding

  2. Beste determinst als je niets te doen heb doe het dan niet hier want minister waterberg is helemaal nioet op kosten van iemand gaan studeren in cuba, dat deed hij op eigen initiatief. volgens mijn moeder is hij een kundige medicus toen hij nog praktijk deed in dienst van de RGD.


    Maak melding

  3. determinist, je zou voor de grap een keer de beoordeling van de WHO moeten lezen over cubaanse artsen of, indien dat te veel gevraagd is, aan amerikaanse patienten die illegaal naar cuba zijn geweest. De laatse optie is vragen aan de nederlandse patienten van het eerste uur die naar cuba zijn geweest om hun oog te laten laseren, in de periode dat de westerse hoogleraren en professoren hen kwakzalver noemden die bezig waren patienten permanente oogschade te berokkenen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.