Surinaams staatshoofd bij inauguratie Ortega

21

PARAMARIBO, 9 jan – President Desiré Bouterse zal de inauguratie bijwonen van de herkozen president van Nicaragua, Daniel Ortega. Dit meldt het Kabinet van de President. Bouterse is inmiddels vertrokken met in zijn gezelschap onder andere minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Er is ook een bezoek aanm Guatemala gepland.

Hij zal daar de inauguratie bijwonen van Otto Perez Molina tot president. Volgens het kabinet moeten de bezoeken gezien worden in het licht van het regionale integratieproces:”De connectie tussen Caricom en Centraal Amerika biedt mogelijkheden en is van bijzonder belang.” Bouterse zal van de gelegenheid gebruik maken om andere staatshoofden en regeringsleiders te ontmoeten. Hij is namens Suriname voorzitter van de Caricom gedurende het komende halfjaar.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. De Enterprise voor de Caricom zal er komen op instigatie van de President van de Republiek Suriname Zijne Excellentie DD.Bouterse . Een Grootte Onderneming of ondernemingen waar alle Caribische-staten in participeren . Alle bewegingen van deze president is op resultaat gericht . Voorbeeld is de olie en ureum uit Venezuela. Daarbij mag Suriname anderhalf miljoen lieter branstof elke dag importeren uit Venezuela en pas over drie maanden 60% betalen . De andere 40% gaat in Fonds en moet over 20 jaar betaald worden . Uit het fonds worden in Samenwerking met Venezuela projecten uitgevoerd . Reken-maar dat met president Ortega ook zaken te doen valt .


  Maak melding

 2. TTheo,
  Verder dan deze landen kan hij niet gaan.
  In de jaren 80 was het Cuba Graneda, Libie.
  Nu is het Cuba, Venuzuel,Nicarauga, Gautemala misschien kan hij de hand schudden van Ahmadinejad van Iran dan is het clubje met schurken staten rond.
  Dan heeft Limbo ook wat te doen, kan hij zijn eigen Kim jong-il als held op de STSVS laten zien.
  En dit nog TTheo hoe zit het met de armoede en criminaliteit in Venuzeula?


  Maak melding

 3. Daniel Ortega is nu al een legende. Deze man heeft Nicaragua een ander gezicht gegeven. Van VS vazal naar een modern land ingebed in een bloeiend Zuid Amerika. Het is geweldig dat president Desiré Bouterse de inauguratie bijwoont.


  Maak melding

 4. Bouterse is gewoonweg een reislustig type. Hoe vaker weg van huis des te liever. Nu gaat hij alweer naar een inauguratie van een staatshoofd en dat terwijl zijn eigen inauguratie feestje door de hele Caricom en Unasur volstrekt werd genegeerd.
  Reizen en leningen her en der afsluiten. Gewoon omdat het kan.


  Maak melding

 5. Nicaragua;
  De belangrijkste exportproducten zijn koffie, rundvlees, garnalen, kreeft, tabak, suiker, goud en pinda’s.

  Tel uit je winst Ing. of is het Ir. TTheo.

  Kunt u ons duidelijker mededelen over welke producten
  u het heeft!

  Voor wat de deal met Venezuela betreft is het afwachten, er worden wederom schulden gemaakt.
  Op zich is er niets mis met schulden maken. Maar, deze schulden moeten wel beheersbaar blijven en niet ontaarden zoals de schulden aan Brazilië.

  Zoals ook TTheo weet, zijn de schulden aan Brazilië afgelost tijdens de vorige regering.
  Door deze aflossing is de creditwaardigheid van Suriname met sprongen vooruit gegaan.
  Met dank aan de vorige regering!!!!


  Maak melding

 6. DDB moet zijn schade inhalen.Hij kan nu eindelijk reizen.Het volk pinaart en hij maar reizen met zijn aanhang.Wanneer wordt hij uitgenodigd door Mark Rutte of Sarkozy?????????????????????

  Danitia


  Maak melding

 7. DDB hoeft nu nog niet verder te kijken dan de caricom. Dit is zijn en s’lands prioriteit nummer 1.Focussen op je naaste buren, het caraibisch gebied en zuid-amerika, de rest komt wel. Op het moment dat landen zien dat zij in de samenwerking met Suriname aan het kortste eind gaan trekken, doordat zij zich laten beperken door het binnenlands verleden, dan draaien zij ook bij.Want geloof me. Geen enkel buitenlandse mogendheid heeft zich laten tegen houden door andermans binnenlandse wel en wee.
  Dus een goed besluit van onze president. A mang e dwing boeng mang. Go for it DDB


  Maak melding

 8. Het zou zo maar kunnen gebeuren dat bouts vliegtuig onderschept wordt door een paar Amerikaanse F-16 en gedirigeerd wordt naar Miami om te landen.Gevangen met Ingrid en de hele hofhouding.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Het is verbazingwekkend hoe mensen zoals cobie niet proberen het niveau van waterkant omhoog te trekken, als dit alles is wat jullie in huis hebben is het wel bitter weinig hoor.

  Het zou zo maar kunnen dat Cobie eigenlijk gewoon een debiel is, waar niet meer uit te halen is. Dit is alles.


  Maak melding

 10. Ortega is een goeie ,die kan ons veel helpen.daar heb je wat aan.Hahahah.lijkt meer op de lamme leid de blinde
  En wat betreft de deal met venezuela,mooie deal,onze kinderen zullen de prijs voor betalen.
  Maak maar lekker schulden bouta,je zit op de goeie weg,meer zit toch niet in je.


  Maak melding

 11. Lekker land is Guatamala! Daar moet Suriname zeker een relatie mee aangaan.

  Mensenrechtensituatie in Guatemala

  Sociale ongelijkheid, straffeloosheid en de toename van geweld is nog altijd zorgwekkend in Guatemala. Toen in 2008 president Alvaro Colom aan de macht kwam beloofde hij een veiliger Guatemala, helaas is hij hier tot op heden nog niet in geslaagd.

  Na de burgeroorlog werd in 1996 de waarheids-commissie (CEH) opgericht om de oorzaken en gevolgen van het conflict in kaart te brengen. De mensenrechtenschendingen werden erkend en één van de belangrijkste peilers van het CEH was een veiliger en harmonieuzer Guatemala.

  Rapport ‘Memoria del Silencio’
  De commissie publiceerde in 1999 een uitgebreid rapport, genaamd Memoria del Silencio, met daarin aanbevelingen om in de toekomst een dergelijk conflict te voorkomen. In dit rapport werd duidelijk dat 83% van de aanvallen tijdens het conflict gericht waren op de inheemse bevolking en dat 93% van de aanvallen werden uitgevoerd door de toenmalige regerende militaire troepen. Tien jaar na dato liet Amnesty International weten dat de belangrijkste aanbevelingen uit het rapport niet of nauwelijks zijn opgevolgd.

  Corruptie
  In december 2006 is la Comisión Internacional Contra la Impunidad en Guatemala (CICIG) opgericht om corruptie en straffeloosheid tegen te gaan. In 2007 had de commissie al meer dan 2000 leden van de politie-eenheid en enkele regeringsbeambten ontslagen na diverse corruptieschandalen. De voorzitter van de commissie, Carlos Castresana diende echter in juni 2010 zijn ontslag in nadat hij zijn onvrede uitte over de onwerkbare situatie binnen de organisatie. Zo zouden er enkele leden binnen de organisatie corrupt zijn en kreeg het te weinig steun van de overheidsinstellingen. Momenteel heeft de commissie een mandaat tot september 2011. Het is nog onduidelijk of dit wordt verlengd.

  Toename geweld tegen mensenrechtenverdedigers
  In 2008 bezocht VN rapporteur Hina Jilani Guatemala en uitte haar zorgen over de straffeloosheid in Guatemala; 98 procent van de aanvallen blijven onopgelost. Uit een rapport uit 2009 van de organisatie Human Rights Watch is gebleken dat Guatemala één van de hoogste moordcijfers kent ter wereld; 48 moorden per 100.000 inwoners. De mensenrechtensituatie in Guatemala beleefde in 2009 een nieuw dieptepunt waarin zestien mensenrechtenverdedigers werden vermoord. In datzelfde jaar werden 353 aanvallen op activisten uitgevoerd, een toename van 37 procent vergeleken met 2008.

  Bronnen:
  Human Rights Watch
  International Crisis Group
  Udefegua
  Prensa Libre


  Maak melding

 12. weet je wat ik zo vernederend vindt Bouterse Gaat naar al deze landen om zogenaamd de grote man uit te hangen toen hij zelf beedigd werd kwam haast niemand, hij dring zich zelf op als een Figuur die staat te trappelen om erkenning met zijn RODE hemd, schandalig vindt ik dit


  Maak melding

 13. Ja als je eenzaam en alleen bent zonder vrienden, met mensen om je heen die het alleen voor het geld doen ( je echtgenote, je kerkelijk leider), dan moet je gaan netwerken om vrienden te maken.


  Maak melding

 14. W. Whome,
  Get alive!
  Wij malen niet om een rots in zee als Jamaica, waar drugs in alle hoeken en gaten te krijgen is , jong en oud zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week aan de drugs, waarbij moorden en uitmoorden is aan de orde van de dag.
  Noem maar een ander land.


  Maak melding

 15. Een oprecht mens,een mens die hoog besef heeft van waarde en normen,en de daden kent van meneer Bouterse, zou heel goed moeten nadenken om een vriend van hem te noemen ! Hij doet alles ,om een megalomane imago van zich zelf in de regio neer te ‘zetten’!

  ‘Veel geschreeuw weinig wol’ ! Engels ‘Great cry and little wool’, in het Duits ‘Viel Geschrei und wenig Wolle’ Hoort bij Desie Delano Bouterse en zijn aan hagers !!!!!

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.