Parlementariërs EU en ACP bijeen in Suriname

17

PARAMARIBO, 9 jan – De eerstvolgende gemeenschappelijke vergadering van parlementariërs uit de EU en voormalige Europese kolonies vindt in Paramaribo plaats. Dit zegt parlementariër Rabin Parmessar (MC/NDP). De Caribische sectie van de ACP-groep van ex-kolonies koos voor Paramaribo. De bijeenkomst is gepland voor november 2012.

Suriname acht zich in staat de organisatie voor die tijd rond te hebben. “We hebben faciliteiten genoeg”, zegt Parmessar tegenover de Ware Tijd. Binnenkort komt er een onderzoeksmissie om na te gaan of het ook echt zo is. Bij bevestiging is goedkeuring nog maar een formaliteit. Voor de zogenaamde Joint Parliamentary Assembly worden parlementariërs verwacht uit tachtig ACP-landen en zevenentwintig lidlanden van de EU. Ook komen tientallen adviseurs mee.

Daar moet wat mee te doen zijn. “Het hosten van deze vergadering zal Suriname extra op de wereldkaart plaatsen”, aldus Parmessar. Het zal weliswaar wat kosten. De gemeenschappelijke vergaderingen van EU en ACP duren doorgaans ruim een week. Aanvankelijk toonde ook Trinidad belangstelling, maar het land trok zich terug. Het is de eerste keer dat Suriname in aanmerking komt als gastheer.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Geachte President van Suriname, Ik verzoek u, om pvv parlementariërs geen visum voor ons mooie land te verstrekken. We moeten alert blijven, dat zulke racisten ons mooie land en volk niet komen vervuilen met hun geesteszieke ideeen.


  Maak melding

 2. Werk aan de winkel om stad en land schoon en netjes te maken en te houden . Ook de krotten van woningen/schuttingen dienen aan-gepakt te-worden . Voorts dienen de ondernemingen in de stad hun panden een goede verf-beurt te geven of renovatie aan het gebouwen te plegen . Tevens kan op organisatie gebied , de District-commissaris op zulke zaken toezien . Dç Karta Bink van Commewije is een goede voorbeeld van aanpak . Verder moeten er een masterplan komen voor de stad en de districten . Mocht blijken dat Surinamers daar geen zicht op hebben , dan is het verstandig om Buitenlandse Stedenbouwkundigen daar op los te laten .


  Maak melding

 3. @Mr. Zuidoost

  Ik ben het met je eens. We moeten de PVV weren. Suriname is een multicultureel land en de haatzaaiende beweging PVV, bestaande uit fascisten en racisten, hoeven ons land niet te komen vervuilen met hun dom geblaat. Ze zijn in meer landen niet welkom en Suriname dient dezelfde weg te volgen als deze uiterst beschaafde landen. Geen visa voor de PVV!!!!!!


  Maak melding

 4. Hhahahahah weer zo bericht die meer vragen oproept dan het kan beantwoorden. Suriname is al op de kaart gezet door jullie keuze voor een criminele moordenaar als president.


  Maak melding

 5. @Henk Molenaar @zucht @wikileaks

  Wat vindt de heilige drie-eenheid Kwik, Kwek en Kwak van Paramaribo als mogelijke plek voor de vergaderingen van EU en ACP? Als ik jullie zou moeten geloven kunnen zulke dingen nooit plaatsvinden onder de regering Bouterse. Hebben jullie een verklaring voor het feit dat het wel gebeurd? Ik ben benieuwd! Let wel, ik scheld niet, ik beledig niemand en ik gebruik geen krachttermen.


  Maak melding

 6. @ determinist

  Normaliter sla ik al jouw gezwam op dit forum automatisch over. Echter las ik vandaag toch jouw gebrabbel.
  Denk je dat een dergelijke conferentie niets kost? Natuurlijk komen dergelijke kosten voor het organiserend land. Je behoort vast tot die categorie Surinamers die alles liever gratis toegeschoven krijgen conform je zieke en vooral luie geest.Of wou jij dat soms gaan bekostigen? Met je soos uitkering valt er van een kale kip, en notabene hersenloos toch niets te plukken? En wat je opmerking betreft over domme aanhang, kijk wie anderen voor dom uitmaakt. Lees je eigen domme gewauwel maar na bij de verschillende onderwerpen. Zou je niet eindelijk die klauwen van je gebruiken om te gaan werken? Je hoofd gebruiken voor werk dat begrijp ik, dat kan bij jou niet wegens het gebrek aan hersenen.


  Maak melding

 7. Mr Zuidoost waarom zouden in godsnaam PVV-kamerleden naar Suriname komen. En zo ja, op welke gronden kan je ze dan een visum/toeristenkaart weigeren? Een strafblad vanwege drugshandel of erger….?


  Maak melding

 8. Beste Anna_Z: Lijkt me leuk als Suriname en haar criminele president in november in het nieuws komt. Ik kan je nu al voorspellen dat dit geen goede publiciteit zal zijn. En op welke gronden ga je de PVV-kamerleden weren? Ik denk dat als Suriname de PVV weigert er niemand komt opdagen uit de EU-landen. Even voor de duidelijkheid: de PVV is zeker niet mijn kleur en ik schaam mij vaak dood voor hun uitspraken. Maar een visum weigeren van democratisch gekozen parlementsleden is een teken van zwakte.
  Ik ben trouwens in november 2012 in Suriname en ben reuze benieuwd of deze top daadwerkelijk zal worden gehouden en of de faciliteiten toereikend zijn. Als Suriname er een paar miljoen USD tegenaan gooit zal dat wel lukken.


  Maak melding

 9. Toen Bouterse aantrad als president waren sommigen op dit forum absoluut van overtuigd dat Suriname overal
  in de wereld geboycot zou worden.
  Maar nu blijkt dat al deze figuren zich lelijk vergist
  hebben. Iets wat ze natuurlijk niet zullen toegeven.
  Want elke keer wanneer andere landen blijk gaven wel met Suriname samen te willen werken wordt dit door deze figuren zwaar gebatalliseerd. Eerst was het Guyana,dan Venezuala dan brazilië dan china dan Amerika dan het caraibisch gebied dan zuid amerika en nu als klapstuk, Europa!
  Het lobbyen van Nederland om Suriname te boycotten heeft kennelijk geen effect gehad. Niet in het Caraibisch gebied, niet in Zuid Amerika, niet in Amerika en nu blijkt ook dat Nederland zelfs in Europa niet serieus wordt genomen wat betreft Bouterse.
  Is Bouterse namelijk ‘zogenaamd’ niet veroordeeld door Nederland?
  Waar blijven nu de “grote woorden” van Nederland?

  Nu hoor je niemand praten over arrestatie van Bouterse.
  Iets waar je bij het aantreden van Bouterse constant mee werd geconfronteerd.
  De realiteit van de dag leert dat Bouterse de grote overwinnaar is in deze hele kwestie.
  Want Bouterse reist de hele wereld rond zonder dat hem
  1 obstakel in de weg wordt gelegd.

  Dit is een constatering en geen propoganda voor Bouterse.


  Maak melding

 10. Het word de gehele EU delegatie of helemaal geen EU delegatie. Take it or leave it.Ook de EU is 1 geheel en ondeelbaar. En er als de EU in Sur.besluit te vergaderen,is er werk aan de winkel om BONK- A- DOTTISTAN schoon te vegen en petflessenvrij te maken.
  Het is nu wachten op goedkeuring van de joint parliamentary Assembly van de EU.Ik hoop dat ze de lui waarmee zij aan tafel moeten zitten dubbel en dwars screenen, wanrt de Europeesche Commissie heeft een naam die hoog gehouden moet worden.


  Maak melding

 11. De ACP vergadering gaat over economische Partnerschapsakkoorden. Het gaat over goederen, diensten, investeringen en openbare aanbestedingen die de Europese Unie wil afsluiten met de zogenaamde ACS-staten. Dat zijn in totaal 79 voormalige koloniën van Frankrijk, Engeland, Italië, Portugal, Spanje, België en Duitsland. 48 ACS-landen liggen in Afrika, 16 in de Caraïben en 15 in de Stille Oceaan.

  Het heeft tot doel om deze landen te helpen zichzelf te ontwikkelen en een sterke economie op te bouwen.

  Als Suriname daar geen leidende rol in wil spelen en alleen maar onzin loopt te praten dan moet het vooral niet doen. Klagen over de ander is makkelijker, kijken naar het verleden is volgens mij toch zo vermoeiend. Kijk en praat liever over de toekomst en wat je zelf wil bijdragen daar aan, dat geeft energie en geeft blijk van voortschrijdend inzicht om je toekomst vorm te geven. Diegene die alleen maar lopen te praten over witten en zwarten zijn bang voor de toekomst omdat ze de creativiteit missen om zichzelf een plaats te geven in veranderende tijden.


  Maak melding

 12. Beste Mariska “Want Bouterse reist de hele wereld rond zonder dat hem 1 obstakel in de weg wordt gelegd”

  beste Mariska, de hele wereld rond??? Noem eens 5 landen waar hij is geweest dan…..


  Maak melding

 13. Wellicht ten overvloede: geen enkele mogendheid, groot of klein,zal zijn eigen belangen laten stuk lopen op andermans binnenlands beleid. Dit is buitenlandse politiek in optima forma.De hollandse vorstin heeft ook een bezoek gebracht aan Oman.Achterliggende gedachte: handelsbelangen veilig stellen en uit nutten. Waar doen wij moeilijk over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.