Film Sonny Boy naar Amerika

5

De film Sonny Boy van regisseur Maria Peters is binnenkort te zien in de Amerikaanse bioscopen. Dat heeft producent Shooting Star zondag bekendgemaakt.

De Nederlandse film is verkocht aan distributeur Olive Films, die hem gaat uitbrengen in bioscopen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Olive Films is een onafhankelijke distributeur die veel internationale arthousefilms uitbrengt.

Sonny Boy werd deels opgenomen in Suriname en vertelt het waar gebeurde verhaal van de zwaarbeproefde liefde tussen een Surinaamse immigrant en een getrouwde blanke vrouw in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De film is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking, die eind februari plaatsvindt.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Goede zaak, hoor. Ik vraag me alleen af of de Amerikanen zich kunnen confirmeren aan de situatie in het vooroorlogse Nederland. En vooral het feit dat een zwarte man liefde opvat voor een blanke vrouw, die bovendien ouder is dan hemzelf. Een waar gebeurd verhaal, met eigenlijk een flinterdum scenario, met een verhaal die misschien alleen de Surinamer en de Nederlander zal begrijpen. Amerikanen zijn naief, hebben weinig compassie met wat in andere landen gebeurt (of gebeurd is), zijn belust op sensatie en vinden per definitie buitenlandse films maar niets. Een film die 6 miljoen euro heeft gekost, is voor hen een peuleschil. Die maakt men daar dagelijks. Maar ik ben benieuwd hoe de Amerikanen reageren. Ik denk dat de film in het Verenigd Koninkrijk meer kans van slagen heeft. Ik hoop dat ik het mis heb, want het is een goede film. Maar misschien heeft u, forumleden, een andere mening.


  Maak melding

 2. Liefde kent geen kleur en dat wordt overal ter wereld bewezen. Gelukkig!

  @blaka bakra
  Ik kan me vinden in je reactie. Dat Amerikanen buitenlandse films maar niks vinden is waar. De recensie over Nova Zembla was in de VS heel slecht. En Sonny Boy zal daar dezelfde reacties triggeren. Vreemde wezens die Yanks!


  Maak melding

 3. anna_z,
  Sorry hoor maar als ik jou reactie leest dan druip de hypocrisie ervan af.
  ben je jou reactie vergeten over Laetitia Griffth en haar oude Nederlandse man?


  Maak melding

 4. Moet eigenlijk zijn: suri-toyboy leert fietsen! 🙂

  Goede film hoor, heeft mede geholpen aan het record aantal bioscoop-bezoekjes afgelopen jr.

  Suc6.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.