Noorden Paramaribo bijna etmaal in het donker

37

PARAMARIBO, 6 jan – Energiebedrijf EBS gaat voor bijna een etmaal de stroomvoorziening aan het noordelijk deel van Paramaribo stopzetten. Ruim vijfduizend huishoudens zitten dan in het donker in het weekend van vijftien januari. “Een technische noodzaak”, zegt Marcel Eindhoven, lid van het managementteam. Een van de transmissiekabels moet al lang gerepareerd worden.

Maar de benodigde tienduizend dollar was niet direct op tafel te leggen. Volgens Eindhoven is langer uitstel te riskant. De kabel kan het elk moment begeven en dat zou nog meer last bezorgen. De huishoudens worden zoveel mogelijk op de hoogte gesteld. Er is een mediacampagne en ook worden huis aan huis pamfletten bezorgd. Het is niet eerder voorgekomen dat zoveel huishoudens zo lang gepland zonder stroom zullen zitten.

Het is de enige optie onder de omstandigheden nu. Noodvoorzieningen zijn er niet voor het gebied dat de laatste jaren explosief is uitgedijd. “Er zullen in de toekomst wel twee onderstations komen, die als het nodig is, de levering kunnen overnemen”, aldus Eindhoven. Een Nederlands bedrijf is belast met de uitvoering van het herstelwerk. De andere transmissiekabels in het voorzieningssysteem worden ook gecontroleerd op mankementen. Eindhoven verwacht minder problemen na de reparatiebeurt.

Bekijk ook:


37 REACTIES

 1. Een van de transmissiekabels moet allang gerepareerd worden. Maar de benodigde 10.000 dollar was niet direct op tafel te leggen.Volgens Eindhoven is langer uitstel te riskant.

  Nou zeg, dus de EBS kon eerder geen 10.000 dollar op tafel leggen voor een nodige reparatie.
  Heel vreemd voor zo’n groot bedrijf.


  Maak melding

 2. hihihi. das een goeie!!. maar gelukkig hebben ze nederlandse experts in de hand genomen om de klus te klaren, anders was Parbo Noord geen etmaal maar een maand in het donker.


  Maak melding

 3. U bent ruim van te voren gewaarschuwd voor een donkere nacht dus..

  ” EET ” je vrieser leeg ” drink ” de koelkast leeg, en haal het niet in je leeghoofd om een schadeclaim in te dienen!!!!

  voorts blijf je thuis en laat je de hele nacht de kaars branden,anders komen de nog vrijlopende neven van Santo Boma U vereren!! 🙂 🙂


  Maak melding

 4. Alcoa!

  Lang, heel lang geleden zei een bekende (Jopie) politicus: “Het ligt in de bedoeling van de regering om onze bauxiet zelf te verwerken. De Alcoa gaat daarom dus op zoek naar geld om dit plan te kunnen financieren. Dit plan zal zeker lukken!”

  Het is gelukt, maar we zijn geen stap verder gekomen.
  Onbehoorlijk bestuur en beleid zorgen ervoor dat een bedrijf als EBS geen 10.000 dollar kan missen of op tafel kan leggen.
  En dan te bedenken dat we met grote mond de Afobakka stuwdam willen over nemen van de Alcoa? Een klein kabelonderhoud kunnen we niet betalen, hoe moet het dan in de toekomst gaan gebeuren?

  Meneer Hok moet eerst de wanorde bij EBS herstellen, alvorens hij zijn mond open doet over overname van de stuwdam.


  Maak melding

 5. @pasew
  Het voordeel is wel dat de importpedofielen sneller ontdekt kunnen worden. Die kunnen dan weer zo snel mogelijk de vrijstaande plekken in Santo Boma innemen. Elk nadeel heb z’n voordeel.


  Maak melding

 6. Zucht..

  Maar het is geen vriendendienst van die ned. experts, en met geld is expertise overal te koop. Juich dus niet te vroeg maar ga vooral maar door met zuchte…..


  Maak melding

 7. Grappig Anna_z,

  Je moet volgens mij niet zoveel van (witte) nederlanders hebben, maar vindt het kennelijk wel leuk om, na een volgens mij niet bijster geslaagde opmerking, een uitspraak van een “witte” nederlander aan te halen. Valt voor mij niet echt met elkaar te rijmen, maar goed het zal wel aan mijzelf liggen. Bespaart je in ieder geval om een reactie te sturen.
  Gr. Polderman


  Maak melding

 8. In het donker kunen de lokale pedofielen, hun slag slaan, stiefvaders die zich opnieuw kunnen vergrijpen aan stiefdochters, ooms broers en neven hebben 20 uur vrij spel.


  Maak melding

 9. Het zijn toch wéér de Hollanders die de klus moeten klaren! Ben ik blij dat wij wel de kennis in huis hebben voor dit soort klussen!

  Succes, en, vooral een schadeclaim indienen bij EBS voor alle verloren gegane Parbo’s en vlees.


  Maak melding

 10. @anna_z
  Dan moeten ze die importpedofielen wel eerst oppakken!
  Het lijkt me wel verstandig om tijdens dat donkere etmaal veel politie te laten surveilleren in de betrokken buurten. Verder bevat ik niet goed wat importpedofielen te maken hebben met deze onderhoudsbeurt van EBS. Zo kun je overal wel een voordeel in zoeken!


  Maak melding

 11. @Polderman

  Zie het maar in dezelfde orde als:

  Hoe krijg je een Surinamer gek?
  Zet hem in een ronde kamer en vertel hem dat zijn uitkering in een hoek ligt.

  Hoe krijg je 30 Nederlanders in een DAF?
  Gooi er een gulden in.

  In Calimerostan wordt er hartelijk gelachen om zulke “grapjes”.
  Ik snap de commotie dus niet. Humor is ook onderdeel van het leven.


  Maak melding

 12. STENAF: vriendendienst of niet , waar het om gaat is dat je DDB hoog van de toren blaast dat hij die kolonialen aan de Noordzee niet nodig heeft, en geen boodschap aan ze heeft, en dat hij zich zou richten tot Euro Frankrijk,om vervolgens toch maar een dikbetaalde heer Klinker als adviseur in dienst te nemen.EBS ned. inhuurt voor de klus in Parbo noord en openbare werken een ned. bedrijf inhuurt om voorstudies en heiwerkzaamheden te verrichten voor de bouw van een brug. dit zijn maar enkele voorbeelden.hij had zijn expertise ook in China of Euro Frankrijk kunnen inkopen als de Hollanders niet deugen.


  Maak melding

 13. Anna_Z valt bij elke posting weer door de mand door haar haat opmerkingen naar witte Nederlanders. Zelfs een bij een bericht over een EBS stroom onderbreking komt ze weer uit de hoek met een domme anti witte Hollander opmerking en dat begint andere nu toch te irriteren.


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar
  Het valt me op dat je steeds weer in de kramp schiet en elke opmerking van mij op jezelf betrekt. Je bent dus wit of gebleekt alla MJ en je leest dingen die er niet staan.

  @zucht
  Jouw denkwijze verraad je simpelheid. Ondanks dat je wordt uitgekotst in Calimerostan tolereren de witten je en blijf je er wonen. Je status daar is tweederangsburger en je wordt gebruikt als goedkope arbeidskracht. Dat is onderdeel van de economie in Calimerostan. In elk ander land is het weinig anders. Als landen zaken met elkaar kunnen doen zullen ze het echt niet nalaten. In Calimerostan haten ze de buitenlanders maar men haalt toch graag arbeidskrachten uit het buitenland om openstaande vacatures op te vullen. Dat heet economie. Ook iemand met zes jaar lagere school moet dat toch kunnen begrijpen?


  Maak melding

 15. Hallo Zucht, Volgens Anna_Z lezen jij en ik dingen die er niet staan…. Volgens Anna_Z voel jij gehaat en uitgekotst in Nederland….. en tolereren de ‘witten’ dat je er woont. Volgens mij leest Anna_Z dingen die er niet staan……..

  Anna_Z heeft wel 40 jaar gewoond in een land dat haar heeft uitgekotst. Getuigt van weinig zelfrespect.


  Maak melding

 16. @Henk Molenaar
  Je laatste reactie bevat precies het voorspelbare dat een ander forumlid ook al was opgevallen. Ik neem je nauwelijks serieus maar je blijft wel vermakelijk.


  Maak melding

 17. Beste Anna_Z “Een liefdesrelatie tussen een leerkracht en een leerling van de Hubertus Waaldijkschool te Moengo houdt de plaatselijke gemeenschap al geruime tijd bezig. De onderwijzeres zou zelf al enkele maanden in verwachting zijn van haar pupil”

  En het was nog niet eens donker……en het is geen witte importman uit Calimirostan…..


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar
  Ach ja, In Calimerostan heb je sommige dorpjes waar het nog veel erger is. In Volendam bijvoorbeeld lijken ze wel heel erg op elkaar. Alles gebeurde onder het licht van de heiland. Ik snap je punt dus niet. Voel je je weer persoonlijk aangevallen en heb je helemaal geen gevoel voor humor?


  Maak melding

 19. Ha, heerlijk onze clown is weer bezig!

  Deze clown is de aanvoerder van het gepeupel dat niets ziet in haar eigen capaciteiten. Je kent ze wel, de mensen die zeggen dat ze niet werken met mensen die op hen lijken want mensen die op hen lijken kunnen er niets van.

  Ze hebben niet in de gaten dat ze hun minderwaardigheidscomplex en hun onvermogen projecteren op anderen. Jongens als molenaar spinnen daar garen bij. dat is kicken voor hun ego. beiden hebben elkaar dus nodig en voelen zich comfortabel bij elkaars gehuil.

  Dat molenaartje er een situatie uit Moengo bijhaalt is niet verwonderlijk, hij moet de kleuters die zijn spelletjes niet doorzien, tevreden stellen.

  Het proces van inhuren zal langzamerhand veranderen. Mensen als molenaartje hebben niet de inhoud om verder te kijken, zaken te analyseren en tot heldere conclusies te komen. Ze drijven op instinct.

  Ze drijven op het privilege van hun kleur. Een kleur die ze bij toeval bij hun geboorte ten deel is gevallen maar die ze toch aardig op weg helpt.(vooral bij de mensen die niet willen werken met mensen die op hen lijken)

  Op weg, tot ze mensen tegen komen met inhoud, kennis, dan is het op voor ze en vervallen ze in een patroon van wild om zich heen slaan en vastgeroeste patronen.

  White privilege is almost over!

  let op molenaar, rendementen in het verleden behaald geven geen garantie voor de toekomst.

  Viva Suriname!

  O ja, voor ik het vergeet. Ik moet je bedanken molenaar, mijn ijskast en drank voorraad raken aardig gevuld door je proza! Je bent en blijft een vastgeroeste patjepeeër. Heerlijk gewoon.


  Maak melding

 20. ANNA_Z Ben je nadat ik je huwelijksaanzoek resoluut heb afgeslagen alweer een beetje opgeknapt?
  Ik weet dat je eigenlijk Henk Molenaar Wil,dat blijkt uit al je postings, maar durft het niet toe te geven. doe het toch maar “The truth will set you free”.


  Maak melding

 21. @zucht
  Lieve zucht,
  Ik ben er helemaal kapot van. Het afwijzen van mijn huwelijksaanzoek is toch wel het allerergste wat ik heb meegemaakt. Maar Henk Molenaar vind ik nog steeds helemaal niks. Malle Henkie zit helemaal opgesloten in zijn vastgeroest koloniaal bewustzijn en heeft totaal geen gevoel voor humor. Zulke types hebben nu eenmaal niet mijn voorkeur. Leeghoofden als jij en ook wikileaks staan wel garant voor het triggeren van mijn hormonen en dat zal voorlopig wel zo blijven. Mijn volgende huwelijksaanzoek zal zeker volgen na de zoveelste onzin-reactie van jou. Heel veel liefs!

  @Henk Molenaar
  Kom je soms uit Volendam?


  Maak melding

 22. ANNA_Z: Ik ben nog steeds bezet en val niet op oudere vrouwen lawaaizieke viswijven en emotioneel gegijzelden, narcistische en paniekgillende en nongetalllenteerde grootheidsdwazen met krankzinnig gewauwel zonder zelfreflektie . allemaal het gevolg van het trauma van 40 jaar vrijwillige ballingsachap in Calimerostan.dit soort types daar plak ik een postzegel op en stuur ze naar het land Vulgaria.
  Jammer dat je Henk geen kans geeft hij is de beste man die je nooit gehad zal hebben.Maar uiteindelijk passen wij geen van beiden in het plaatje van ideale partner want duidelijk is dat jij gaat voor politieke delinquenten- zombies en drugsbarronnen.incompetente zakkenvullers en Hollandhaters, jij bent dus een boefjesknuffelaar.Maar daarom ben je niet slecht hoor. groet Zucht.


  Maak melding

 23. En beste Anna_Z: Als mijn vrouw in Paramaribo ( alleen) over straat loopt, verrekken alle mannen hun nek. Ik weet zeker dat jij daar geen last van hebt….


  Maak melding

 24. Ik wil mij niet bemoeien met de discussie tussen Anna_Z en “haar” discussie-genoten, maar de commentaren van Anna_Z zijn toch heel duidelijk van een MAN.

  Vrouwen reageren subtieler en soms venijnig. De reacties van deze “vrouw” zijn alles behalve Féminine !

  Maar goed, als de heren daarop kicken………….. !!


  Maak melding

 25. Beste Micheal: Die indruk had ik ook al enige tijd en wilde daar vandaag toevallig een soortgelijke opmerking over plaatsen.

  En geloof me….daar kick ik echt niet op.


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar
  Bij jouw vrouw verekken alle mannen dus hun nek. Daar hebben de mannen bij mij nooit last van. Vanwege mijn ontzettend dikke reet struikel ik nooit over de mannen. Iedereen gaat op tijd uit de weg als ik er aankom. Gelukkig maar! Ik zou het heel erg vinden als mannen hun nek verekken door mijn aanwezigheid.

  @michael
  Je zou weleens gelijk kunnen hebben. Meestal ben ik bot en ik heb er moeite mee mijn venijnigheid te tonen. Sommigen denken dan vaak dat ik een man ben. Soms twijfel ik zelf ook en dan denk ik: ben ik wel een vrouw. Maar goed, wat maakt het uit. Het gaat hier op dit forum om de reacties en niet om het feit of iemand man of vrouw is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.