Minister Martosatiman ontkent aanstaand vertrek

11

PARAMARIBO, 6 jan – “Niets van waar.” Dit zegt minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer over geruchten die hem op de schopstoel nagelen. Volgens mediaberichten zouden coalitieleiders al besloten hebben de minister de wacht aan te zeggen. De trage uitgifte van grond zet te veel kwaad bloed. Partijgenoot Oesman Wansabesari krijgt de zwarte piet.

Die wordt genoemd als kandidaat voor het ministerschap. “Het zijn geruchten uit een bepaalde hoek van de partij (KTPI, red.)”, zei Martosatiman in het radioprogramma Baka’na Tori. Binnen de KTPI rommelt het al enige tijd. Wansabesari steekt partijvoorzitter Willy Soemita openlijk naar de kroon. De uitgifte van grond geldt daarbij als inzet. Wansabesari, parlementariër en adviseur van de minister, vindt dat het allemaal sneller en effectiever kan.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Dat gedoe met deze minister,daar zakt je broek gewoon van af.meneer soemita,en consorten,kunnen het niet hebben dat ze hun zakken niet kunnen vullen.En frapant is dat zelf,s nu de de ,man, van mevr, simons beticht is van corruptie,tjonge,tjonge.Helaas moet ik het zeggen,het zit in de genen.Sterker nog,meneer bouta verleent gratie aan pleegzoon.een dief,moordenaar,rover.Meneer laat zien dat hij de baas is,en alle instantie,s(rechterlijke macht)aan zij laars lap.Nou zo kan ik nog meerdere situatie,s aan halen.Ja,he….bouterse aanhangers vinden jullie dit allemaal heel goed.Het land gaat gewoon ten gronde.Meneer satiman doe gewoon je werk en laat zien dat je niet klein te krijgen bent.Vanaf mijn jeugd,is er deze rotzooi,over creolen,hindoestanen,javanen en nu die ongeschoolde marrons.Dat de blanken suriname een bananen republiek noemen,is volgens mij geen leugen.Er is in suriname ook een soort van kaste-stelsel,er zijn een paar die alles en ook alles voor elkaar krijgen,terwijl een deel gigantisch armoede lijdt.Als je zelf op de loon lijst staat van ddb zul ook geen kritiek uiten.


  Maak melding

 2. Zo doorzichtig gaan deze volksverlakkers te werk, partij- en eigenbelangen gaan voor. De oliedomme aanhangers hebben werkelijk het nakijken.


  Maak melding

 3. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel. Waar rook is, is er altijd vuiuir. Alleen de domme aanhangers blijven hardnekkig geloven in deze regering vol ndpsprookjes.


  Maak melding

 4. Vleermuis.

  Waar kom jij plotseling vandaan?Een echte WIJZE vleermuis zeg.Zorg alleen maar ervoor dat je het bloed van het volk niet helpt uitzuigen. Jouw opmerking(mening) klopt als een bus.Is zeer terecht.

  Danitia


  Maak melding

 5. Gerommel!

  Het rommelt al tijden op dit ministerie. Een mini-serie op de Surinaamse TV over dit ministerie zou echt geen kwaad kunnen. Dan kan de bevolking transparantie op dit ministerie bewonderen in de mini-serie.
  Sinds jaar en dag wordt er gesjoemeld en groot bedrog gepleegd. Het houdt niet op!
  Je kan ministers blijven vervangen het zal niet helpen. Het kwaad ligt hem in het systeem en de ambtenarij op dit ministerie. Zowel ieder belangrijk persoon in Suriname heeft van de gunsten van dit ministerie genoten. Het wordt dus moeilijk om met je vingers naar een collega-dief te wijzen.


  Maak melding

 6. Is het nog steeds diezelfde oude W.Soemita die in deze partij de dienst uitmaakt? Deze man had toch allang met pensioen moeten zijn. Mijns inziens kan hij slechts een sta in de weg zijn voor de vernieuwing en verjonging van die partij.

  Het kan ook niet anders dan dat het zo’n gigantische puinhoop iS daar op dat min. Grond uitgifte was altijd al het middel om politieke vrienden en familie te compenseren voor bewezen prive diensten.
  Wel heel pijnlijk voor de armen van Sur. die letterlijk hun schoenen kapot liepen voor het aanvragen van enkele vierkante meters domeingrond terwijl er met duizenden hectares gestrooid werd.
  Heel vaak denk ik dat we toch de verkeerde in Santo hebben te logeren


  Maak melding

 7. Virago 535

  Ik zei het al eerder:

  Een falend beleid zonder bestuurlijk inzicht op een bestuurlijke functie.Time limit .Het duurt te lang>>

  Opgeruimd staat netjes


  Maak melding

 8. Sinds het aantreden van de marionettenregering is er gerommel. Precies zo was het in de beginne van de mislukte zgn revo. ministers werden bij minste en geringste de laan op gestuurd, alleen in dit geval hebben politieke parasieten en poepvliegen die deze ellendige regering hebben gevormd aandelen en baat. De oliedomme aanhangers zijn na anderhalf jaar nog armer geworden, en velen zijn ook slachtoffer geworden van de misdaad, die deze regering waar onberechte misdadiger de macht is gegeven op handen dragen. Lon nanga baas habi a kondre, tra winti e waai now, zeiden enkele misdadigers hun slachtoffers. ie sjie. wie vinie datie zolang deng mang disie habi magtie wie e doe oeng torie, want misdaad loon gie lon nanga baas.En plus oenoe e bewonder deng mang disie, na oeng afgod, leki va biscchop taktie.Gado potie baas nanga lon. So what the F.


  Maak melding

 9. Stenaf

  Wordt je langzamerhand wakker.Ndp lust Soemita niet.Hij was de eerste die in de gevangenis terechtkwam in 80.Ndp heeft deze man en zijn aanhang hard nodig om ze in het kabinet te behouden.Wat Soemita ook zal doen, Bout moet het pikken.De domme pae’s lachen hem uit en doen wat ze willen met hem.Het is slikken of stikken.Zonder hun is hij dan President af, dan kan ook hij gratis logeren op Santo Boma.Jullie zullen zelf zien dat PL en KTPI hem de wetten zullen voorlezen.Ze doen wat ze willen met hem, een kleine jongen is hij van de pae’s. PL en KTPI zijn z’n bazen.Hij heeft geen andere keus dan dit maar te pikken.Die arme Indiaan die zo graag president wil worden is nu slaaf van de javanen.Ai baja, Paramang, pe joe verstand de.Wat denkt zijn partij hierover.
  Toen PL dit met Front wilde uithalen, had Vene hem de deur gewezen.Dit heeft toen die breuk binnen het NF veroorzaakt. Mijn Winston Jessurun en Guno Castelen zeggen:WAT NIET BIJMEKAAR HOORT ZAL NIET BIJMEKAAR BLIJVEN.Dies na ing.Dom volk van Suriname.Houden jullie zoveel van djoegoe djoegoe.Veel plezier.

  Danitia


  Maak melding

 10. Wangsabesarie is pas komen kijken, dan wil hij de voorzittershamer al overnemen. En dat niet alleen, hij wil ook minister worden op de koop toe. Hij komt uit de familie van de tegenpartij van de KTPI. Met zijn actiegroep hangt hij de vuile was van de partij buiten om zodoende de partij over te nemen. Schandelijk is dat. Een leider wordt geboren, en niet langs slinkse wegen, kwaadsprekerij en manipulaties word je leider.
  T.a.v. RGB, wat heeft de PG gedaan met het rapport Jozefzoon over de misstanden bij RGB? Strafbare feiten die gepleegd zijn tijdens de vorige regering.
  Soemita schijnt ook niet te hebben geleerd uit het verleden. Heeft hij zich weer vergist in de mens? Bij het binnenhalen van personen om de partij te versterken dient men ze eerst goed te screenen. Bepaalde van deze personen blijken de paarden van Troje te zijn: Amat, Mustadja, Kasto, Wangsabesarie. enz. Soemita staat nu zo stevig als een rots in de branding. Hij moet de voorzittershamer niet overdragen aan een opportunistische snotneus, maar aan iemand die een ruime partijervaring heeft, en die gedragen wordt door de diverse kernbesturen en overige patijstructuren.
  Wangsabesarie moet worden geroyeerd als lid van de partij en het terugroeprecht dient op hem te worden toegepast, zodat hij terug kan gaan naar zijn oude baan (HI), waar hij voor ontslag werd aangezegd, wegen corruptie.
  Het installeren van kernen of kernbesturen door deze snotneus is niet rechtsgeldig, omdat alleen het hoofdbestuur van de partij statutair daartoe bevoegd is


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.