Suriname op de Vakantiebeurs 2012

10

Van 10 t/m 15 januari 2012 is Suriname wederom sterk vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Ook dit jaar presenteert zij zich als “the Green Caribbean” meldt TourPRess Holland.

De Minister van Transport, Communicatie en Toerisme, de heer Falisie Pinas reist speciaal voor de beurs naar Nederland af. Tijdens zijn bezoek zal hij gesprekken voeren met o.m. de pers en vertegenwoordigers uit de reiswereld.

Ook een grote groep van toeristische bedrijven uit Suriname is gedurende de beurs aanwezig om de Nederlandse consument voor te lichten over een vakantie in Suriname. De jaarlijkse Vakantiebeurs vindt plaats van 11-15 jan 2012 in de Jaarbeurs (Hal 1). Op 10 januari is de zogenaamde vakdag.

Filmpje: Suriname vorig jaar op de Vakantiebeurs

10 REACTIES

 1. in welk land ter wereld ook zijn de exursies goedkoper dan in Suri,het zijn allemaal goudzoekers sie zich op deze markt begeven,als je ziet wat de gemiddelte Suri verdient en dan ziet wat men voor een eenvoudige exursie betaald begrijp je niet dat er mensen zijn die daar nog gebruik van maken,een groot stelletje oplichters


  Maak melding

 2. Virago 535

  “THE GREEN TROPICAL CARIBBEAN”

  Ik heb het al eerder gezegd:

  Er moeten meer markten in verscheidene landen aangedaan worden!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Wijna,

  Je bent een typische verdwaalde surinamer. Alleen maar klagen. Het liefst vlieg je gratis en betaalt men jou voor je aanwezigheid in SU.

  Blijf maar lekker in je koudkikker land en eet elke dag gewoon stampot met worst.


  Maak melding

 4. De grootste denkfout die wordt gemaakt door de Surinaamse autoriteiten is dat de stroom Surinaamse Nederlanders nog tal van jaren de SLM en KLM blijven sponsoren en met karrevrachten cadeaus voor de verre families de oversteek zullen blijven maken.

  Nou, die stroom droogt al behoorlijk op, wij gaan liever niet naar Suriname op “vakantie”. Ten eerste wordt je als een vreemdeling bejegend, ten tweede wordt je door familie kaalgeplukt en ten derde is de reis naar Suriname voor een normaal gezin van 4 personen onbetaalbaar. En dat geldt niet alleen voor de tickets.

  Vakantie vieren doen wij voortaan lekker in Europa (Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italie), Azie (Thailand), Midden-Oosten (Dubai)of zelfs naar de Verenigde Staten (New York). Ik ga met mijn gezin echt niet meer naar Suriname, trouwens mijn vrouw en kinderen willen zon, zee en strand, shoppen en verblijven in een 5 sterren hotel met zwembad.

  Wij zijn gewend te leven in een mooi verzorgd landje aan de Noordzee, waar het goed georganiseerd en veilig op straat is. Vergelijk maar: 17 miljoen inwoners, 6 miljoen autos en slechts 600 verkeersdoden, terwijl Suriname met zijn half miljoen inwoners, 50.000 autos en 100 ezelkarren een onmogelijk aantal van ruim 100 verkeersdoden per jaar heeft. Om van de criminaliteitscijfers maar te zwijgen. De binnenstad is onverzorgd, geen stoep om op te lopen, het vuil slingert over straat en je vrouw en dochters zijn niet veilig voor de macho rand-debielen. De enige shoppingmall is buiten de binnenstad gevestigd en het aanbod is nogal eenzijdig en veelal “made in China” !

  Het binnenland is dan wel mooi, maar de prijzen zijn absurd hoog en onbetaalbaar voor een normale gezin uit Nederland. Er zijn amper attracties in Suriname en de weinige die er zijn, zijn kwalitatief absoluut niet vergelijkbaar met een land als Zuid Afrika of zelfs Thailand. Als je toch van avontuur houdt, boek dan een maand vakantie in Zuid Afrika. Je verblijft in een schitterende 5-sterren hotel, met aardige en behulpzame personeel, top-restaurants en schitterende natuur- en wildparken. Voor gemiddeld Euro 1500,– p.p. heb je 21 dagen lang een “all-inclusive” topvakantie.

  Bovenstaande geldt niet alleen voor mij, het is een algemeen rot gevoel die men overhoudt na een reisje Suriname. Suriname prijst zich letterlijk uit de markt, terwijl men anderzijds heel hard zijn best doet om zich in de markt te prijzen. De Surinaamse overheid moet eerst goed beseffen dat kwaliteit en prijs de indicatoren zijn waarop een toeristen-industrie drijft.


  Maak melding

 5. Beste Michael je hebt inderdaad gelijk. Voor een beginnend toeristisch land is Su absurd duuuuuur. De ondernemers in Su willen zsm rijk worden en denken niet aan continuiteit. Ik ben er na 30 jr geweest, het is een smerig land. Waterkant stinkt naar pies, afval is een behoorlijk probleem. En het is niet alleen de schuld van de lagere klasse die dat veroorzaakt, ook de zg. elite klasse doet dat. En de nieuwkomers doen het zelfde. Ik ben erachter gekomen dat de Surinamers daar geen liefde voor hun land hebben. Wij die hier of elders wonen hebben liefde voor Su.


  Maak melding

 6. er bestaat geen enkel ander dommere volk als de suri-ned ,die zoveel wilt betalen voor een reis en een tripje naar het binnenland.
  Waarom zij het doen weet ik niet dat verbaas mij toch elke keer weer ontdanks hun geklaag van dat het te duur is.
  Ik zelf bezoek sur. 1 keer in de 5 jaar vanwege de prijs,soms 2.
  Ik zal hun Suriname niet zien promoten in een ander land ze zouden hun uitlachen en voor gek verklaren met die tarieven.
  Dat kan alleen met die domme sur.-ned


  Maak melding

 7. Het is zooooooooo makeelijk om te klagen he Michael en alle anderen. Het is waar wat je schrijft, maar dat is nou het verschil met een Srananman of vrouw die bewust kiest om Suriname vooruit te brengen , we blijven hier en helpen aan de opbouw. In het westen is het groot deel van het werk al gedaan voor jou. Suriname is een mooie jonge sterke plant die met Godszegen door zal groeien.Maar zij heeft dan oprechte jonge en oudere mannen en vrouwen nodig om dat te doen. Daarom kies ik voor Suriname, er is werk zat….Geniet door van je zomer, winter, strand enz…het is leuk, maar Suriname is dat ook. Zorg en maar voor dat je 1000 keer nadenkt voor je me land weer bezoekt. Ondankbaarheid en negativiteit hebben wij hier niet meer nodig dan er al is, als je wat positiviteit heb ben je welkom. Groet. Zonnetje van Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.