Pompstations willen meeliften met Petro Caribe

4

PARAMARIBO, 5 jan – Uitbaters van pompstations willen mee profiteren van de Petro Caribe deal. Volgens voorzitter Sirodjenie Jankie van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond, SSEB, is het zelfs niet meer dan redelijk. Het mag hen niet kwalijk genomen worden als straks met de vuist op tafel geslagen wordt.

De stationhouders willen ook later betalen voor geleverde brandstof. Suriname mag dat al en het is dus de vraag waarom de pompstations nog direct moeten betalen. “De stationhouders willen ook beloond worden voor hun risico’s”, zegt Jankie tegenover De West. Belangrijker, zij zijn het die op elke verkochte liter brandstof een vast bedrag innen als brandstofbelasting. Dat geld wordt namelijk betaald aan de pomp. Het innen hoeft de staat dus niet.

Die hoeft alleen maar te collecteren. De risico’s zijn er nogal wat, zoals het moeten compenseren van vervlogen brandstof. Ook bestaat altijd de kans op een roofoverval. Volgens Jankie hebben de stationhouders geen enkel voordeel aan Petro Caribe, tenminste zoals de kaarten nu liggen. Als Suriname inderdaad zestig dagen mag doen over een deel van de betaling, verwachten de stationhouders voor hen minstens hetzelfde.

Bekijk ook:


4 REACTIES

 1. Volgens mij kan het niet zo zijn dat de staat hiermee gedreigd wordt. Dit kan de staat Suriname makkelijk pareren door de uitbaters dan maar te laten staken en de staatsolie pompen lekker open te laten. Zijn we in 1 klap verlost van 1 van de zeurdirige partijen.

  Waar staat geschreven dat de staat “verplicht” is voordeeltjes door te geven aan betalingsplichtigen.

  Het is heel apart wat er daar in Suriname gebeurt.


  Maak melding

 2. Meneer Jankie, en wat als de automobilist zegt van; wij willen ook 90 dagen krediet want jullie pomphouders hoeven de staat toch ook niet direct te betalen !
  We moeten ophouden met dit soort geintjes anders wordt het doel van deze deal niet gehaald !

  Ex minister Rusland en de NPS/VHP zagen grote nadelen in deze Petro Caribe deal toen. Volgens hen zou zelf Staatsolie in de problemen geraken vanwege deze deal.
  Nu de deal is doorgedrukt door onze nieuwe president blijken al die nadelen als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen.
  Staatsolie heeft opeens zelf baat bij deze koop want zij kan nu ook gasolie en benzine elders inkopen dan vanuit Trinidad.
  Nu beginnen de pomphouders zich te roeren, want zij zien het voordeel in van de achtergestelde betaling uit deze deal.

  Verder zijn zaken als roofovervallen of het verdampen c.q vervluchtigen van de lichtere olieproducten bedrijfsrisico´s die voor rekening van de ondernemer zelf zijn.
  Jankie moet geen appels met peren gaan vergelijken want nu doet hij zielig en werpt hij een stofwolk op waardoor de mensen op het verkeerde been worden gezet.

  Zou willen zeggen; overheid doe deze jongens een geste van maximaal 30 dagen betalingskrediet en niets meer !
  That will be the deal, take it or leave it !


  Maak melding

 3. Hier moet de regering niet eens naar luisteren, laatstaan toegeven.
  Het is gewoon te gek voor woorden en nog dreigen ook “met de vuist op tafel” typisch de mentaliteit van “un meki wan nyan, mi wan tu” oprotten punt uit.
  Gewoon zaken doen zoals altijd! Hoe moet je nou met dit soort mensen een land vooruit brengen.
  Regering ik wens jullie sterkte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.