Woningbouw regering Bouterse loopt achter

41

PARAMARIBO, 4 jan – De bouw van betaalbare woningen loopt vertraging op. Volgens Mark Rommy van het managementteam Huisvesting ligt het aan de bureaucratie. In plaats van een vlotte verschaffing van bouwgrond, is er een druppelgang. De grote schuldige? Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer.

Hoewel er ambtenaren van het ministerie in het team zitten, is de bureaucratie wurgend. Er zijn nog geen tweehonderd personen in aanmerking gekomen voor een goedkope lening. En dan liggen er duizenden aanvragen. “De grootste stagnatie komt door onvoorziene administratieve procedures”, zegt Rommy tegenover de Ware Tijd. Voor het verkrijgen van een stuk bouwgrond moet een omslachtig traject worden afgelopen. Daar kunnen vier weken overheen gaan.

Dat is dan als er geen ander oponthoud is. Rommy verwacht dit jaar meer productie: “Nu kennen we de knelpunten, waardoor het werk soepel zal verlopen.” Hij wil minimaal vijfhonderd woningen opzetten dit jaar. Dat zal dan wel een stoot energie vergen. President Bouterse beloofde bij de aanvang van zijn regeertermijn achttienduizend nieuwe woningen. Sindsdien wordt het noemen van aantallen opmerkelijk scherp vermeden. Wellicht is dat onder invloed van de realiteit.

Bekijk ook:


41 REACTIES

 1. Zucht…Hoe zo heeft nederland schuld hieraan.De bureaucratie wordt toch zelf door de ministerie bewerkstellig.Het is wel erg makkelijk de schuld te schuiven in andermans schoenen


  Maak melding

 2. Suriname’s administratieve organisatie is reden waarom dit niet snel wordt uitgevoerd. En dat hebben de Surinamers aan de Surinamers te danken. Het is schandalig dat dit ambtenarenapparaat nog op de valreep een loonsverhoging heeft meegekregen in de vorm van Fiso 2. Schandalig.


  Maak melding

 3. “Rommy verwacht dit jaar meer productie: “Nu kennen we de knelpunten, waardoor het werk soepel zal verlopen.” Hij wil minimaal vijfhonderd woningen opzetten dit jaar. Dat zal dan wel een stoot energie vergen. President Bouterse beloofde bij de aanvang van zijn regeertermijn achttienduizend nieuwe woningen. Sindsdien wordt het noemen van aantallen opmerkelijk scherp vermeden. Wellicht is dat onder invloed van de realiteit.”

  “Wellicht is dat onder invloed van de realiteit.”

  Ik heb perse deze zin apart bekeken. Hier is een duidelijk voorbeeld tussen wat er gezegd is (theorie) en wat de werkelijkheid is (praktijk). Wat ernaar gestreefd is, werd niet gehaald. Hierdoor is het evenwicht (lees : VERTROUWEN) verstoord. Gevolg : er ontstaat een onevenwichtige (lees : WANTROUWEN) situatie. Dit laatst verzaakt ELLENDE. Dit (ELLENDE) is het produkt van een individu (Lees: ELLENDELING) of een groep van personen (Lees : ELLENDELINGEN).
  Maar zoals gesteld is in dit verslag wordt de ELLENDE toegeschreven aan : “Wellicht is dat onder invloed van de realiteit”
  En de realiteit is geen individu of een groep van personen. Conclussie : Voor een ELLENDELING of ELLENDELINGEN is makelijk om het door hen verzoorzaakte ELLENDE toe te schrijven aan een NIET-INDIVIDU en dat is REALITEIT. Deze kan niet iets terugzeggen omdat het een niet “dood” ding is. En doden praten niet. En de ELLENDELINGEN veroozaken gedurende hun gekozen periode ontelbare ELLENDE.
  En kunnen hun gang gaan. ELLENDE komt terecht in de maatschappij (Lees : HET VOLK). Dit laatste heeft zelf de ELLENDELINGEN gekozen. Aan de vooravond van de verkiezingen zien ze uit als SCHAPEN (met een dikke vacht: zacht en vriendelijk). Eenmaal gekozen veranderen de SCHAPEN in wolven ( met vieze grijze vacht : gemeen, hebzuchtig, gele tanden enz). De wolf in schaapskleren is geboren. De ELLENDE is gestart door de ELLENDELINGEN.

  Ik heb gesproken,

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 4. Een dergelijk knelpunt had bij een gedegen voorbereiding toch kunnen worden voorzien.

  N.B. Ook weer dit jaar redi musu posters die kraken dat het Suriname slecht vergaat, het ga jullie goed!


  Maak melding

 5. Weet je waar ik een hekel aan hebt aan klagers. Een stichting is ook bezig met huizenbouw ik geloof Saramacca en je raad het al vertraging door deze RGB. De zaak werd aangekaart door de stichting bij Simons en geloof het of niet binnen no time waren de paieren geregeld. Het kan dus wel.

  Waarom kaart Rommy deze zaak niet aan bij de Pres of Simons? We weten toch dat RGB niet functioneerd.


  Maak melding

 6. Hoe hoger je vlieg hoe herder je op jou bek kan gaan.
  Ieder normaal denkende Surinamer moet toch weten dat het niet haalbaar is om zoveel woningen in suriname te Bouwen.
  Dit laat zien dat deze regering niet na denkt voor ze wat roepen.


  Maak melding

 7. Het totaalaantal te bouwen woningen zijn 20000 in 5 jaren. Dit is natuurlijk een meesterzet van de misdadigers.
  De N(ationale) D(ieven) P(artij) denkt 300 woningen per jaar, meer niet en zo blijven wij 20000:300= 66,666= 67 jaren aan de macht.

  Maar, zegt de adviseur tegen keizer Bigi Mofo I, dat geloven de mensen niet.

  Wacht even, wacht even! Zegt keizer Bigi Mofo I tegen de adviseur, ik ben hier de baas! Wanneer ik dat zeg, dan is dat zo! Er zijn hier voldoende onnozelen! Ik geef u de goedgelovigen als voorbeeld;

  Mede couppleger de suppletie Redi musu, Parapinto. Verder anna_z.
  Wat dacht u van Milton niet zo Fleurig?
  En! Niet te vergeten de mini-ster van productie, jaaaaa, Theo!


  Maak melding

 8. @zucht
  “Het is allemaal de schuld van Nederland dat dit onrein sprookje geen bewaarheid wordt.”

  Hoe durf je zo slecht over Nederland te praten? En daarna beweren dat het sarcartisch was bedoeld. Je denkt toch niet dat ik je geloof!


  Maak melding

 9. Jammer van de stagnatie maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het uiteindelijk wel goed komt. Deze regering zal er alles aan doen om dit project tot een goed einde te brengen.


  Maak melding

 10. Anna_Z : je hebt zeker ook het volste vertrouwen dat alle schoolkinderen de komende week een laptop krijgen terwijl de onderwijsbegroting met de helft is teruggebracht…..

  je blinde volgzaamheid is zowel aandoenlijk als verontrustend………


  Maak melding

 11. Bouterse loopt altijd achter de feiten aan, ga zijn geschiedenis na dan zullen jullie zien dat deze man altijd het paard achter de wagen spant.


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar
  Het artikel gaat niet over laptops. Maar, misschien kunnen we samen een actie beginnen. We verzamelen zoveel mogelijk laptops en proberen daarmee zoveel mogelijk kinderen blij te maken. Als we die ook nog persoonlijk afleveren dan weten we zeker dat er nergens iets blijft hangen. We kunnen wel blijven mekkeren en jammeren maar dat zet geen zoden aan de dijk. Kom op, actie!!!!


  Maak melding

 13. mag je blij zijn dat het een paard is!
  Soms vraag ik me wel eens af of B. het verschil ziet tussen een paard en een ezel. Laatste ziet hij misschien teveel!


  Maak melding

 14. Henk Molenaar, ik wist dat jij jou tanden wederom hier in zou zetten, maar nog effe geduld mi matie !
  Onze president zal enkele maatregelen nemen om dat zooitje daar bij RGB on the right track te krijgen, en dan zal eea wel los lopen.
  Zoals je hebt gemerkt is de wil aanwezig bij onze pres, maar zijn er enkele elementen (ex NF’ers)die de boel boycotten, traineren en frustreren, maar reken er op dat er spoedig een antwoord volgt.

  By the way, ik had nog geen antwoord van jou mogen zien op mijn vraag hoeveel volkswoningen de vorige regering totaal heeft gebouwd tijdens haar 10 jarig bewind. Ik ben dus alsnog in afwachting van jou reactie.


  Maak melding

 15. Het ontgaat bepaalde posters dat het niet bout is die de woningen gaat opzetten maar de mensen die een werk hebben en aan een lening kan komen.De staat stelt alleen de grond ter beschikking.Dus wordt het een eigen woning bouwen met een soepele lening.En natuurlijk gaat bout met de eer willen strijken dat hij de huizen heeft neergezet.Net als de brug bij uitkijk.Hij heeft alleen de opening verricht maar laat een bord plaatsen met dit is het verschil.

  Cobie.


  Maak melding

 16. Als het gaat om verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen moet je niet bij deze criminele bende zijn en hun aanhang.
  Ze zoeken altijd naar drogredenen om de schuld van hun falen,incompetentie bij een ander neer te leggen.Mijn conclusie.


  Maak melding

 17. Woensdag 4 januari 2012 om 15:49 uur, door stenaf
  Wat een Ellendig lange zeik reactie geschreven door een Ellending.

  Deze “Ellending” (na correctie : “Ellendeling”) is ooit getroffen door de “ELLENDE” veroorzaakt door soortgenoten van de “ELLENDINGEN” vandaar zo een lange “Ellendig zeik reactie” stenaf. Maar ik ben geen
  lid van de ELLENDELINGEN dus ben ik geen ELLENDELING STENAF..onthoud dat.

  Ik heb gesproken,

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 18. Tja als ze straks met de Chinezen de rest van de huizen gaan bouwen kan het in eens mega snel gaan !!! 18.000 gewoon haalbaar…met Chinezen ? Echt !


  Maak melding

 19. Wat een onzin. De schuld dat er in de afgelopen 1,5 jaar zou liggen aan het feit dat de aanvraag voor een goedkope woning 4 weken duurt. Heeft die man nooit geleerd dat 4 weken = 2 kalenderdagen & 1,5 jaar = 54 kalander dagen!!!


  Maak melding

 20. Henk Molenaar, dat de vorige regering er een vreselijke tering zooi van heeft gemaakt is een ieder nu wel duidelijk. Maar mijn vraag is en blijft…… hoeveel woningen heeft het NF voor het volk gebouwd om hen een menswaardig bestaan te gunnen.

  Mag ik trouwens ook jou reactie op de brief van Leo Klinker aan Alexander Pechtold over de inspanningen van Bouterse voor Suriname.
  Dit is een heel ander verhaal uit de mond van een geschoolde bakra die zeker niet meedoet met de ´waan van de dag´ zoals velen hier op dit forum.


  Maak melding

 21. Beste Milton Fleur: Mij reactie op de brief van Leo Klinker:

  Wiens brood men eet, wiens woord men spreek”

  Misselijke makende poging van een zwaar betaalde lobyist om zijn werkgever een wit voetje te laten halen.

  Ik zou mij als Surinamer doodschamen als jij achter de inhoud van deze brief staat waarin je land wordt weggezet als de ultieme bananenrepubliek waar etnische politiek en corruptie tot kunst is verheven


  Maak melding

 22. Waarom Front nooit huizen heeft willen bouwen.Antw.:Omdat hij zijn verstand nog bij zich heeft.Bouwen voor de Aucanners van Marowijne heeft geen zin.Moest Vene het makkelijker voor ze maken om ons te beroven en te vermoorden.Zijn het niet deze mensen die steeds huizen en percelen aanvragen, terwijl ze alles hebben in Marowijne?Zijn het niet deze mensen die gratis logeren op Santo Boma?Deze ndp-ers zijn allemaal leeghoofden.En wanneer ze niet uitkomen worden de woest en vulgair.Een kwestie van onontwikkeling, milieu en niveau.Beroerd om te werken,worden betaald om spionagewerk te verrichten.

  Danitia


  Maak melding

 23. Voor Milton Fleur: een passage uit de brief van Klinker:

  “Algemeen gesteld heeft het volk een pesthekel aan deskundigheid, vooral als die vanuit het buitenland komt en zeker als het om Surinaamse Nederlanders gaat. Men noemt die hier: allochtonen.Ook wel tegen Nederlanders, maar die worden meestal nog geaccepteerd omdat ze na een paar weken toch weer het land verlaten en geen banen inpikken. Surinaamse Nederlanders echter, nemen (wegens hun kennisvoorsprong en assertiviteit) meteen 3-4 arbeidsplaatsen over als ze remigreren. Dus daar zit de angel.

  Uit alles blijkt door jou postings dat jij ook bang bent voor SuriNeds vanwege hun “kennisvoorsprong en assertiviteit”

  Inplaats van ze af te zeiken zou Suriname gebruik moeten maken van de expertise van SuriNeds.


  Maak melding

 24. Houdt het dan nooit op: “PARAMARIBO – Uit een rapport Inzake de Jaarrekening 2006 van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) dat opgemaakt is door Tjong A Hung Accountants blijkt dat Glenn Geerlings, echtgenoot van DNA-voorzitter Jennifer Simons betrokken is bij een fraudezaak binnen het bedrijf. n het rapport staat dat Surpost zich in 2004 als borg heeft gesteld voor de schulden van Glenn Geerlings, handelende onder de naam Sicon NV, bij CHM Suriname NV.


  Maak melding

 25. #danitia

  “Ze hebben gratis loge in santo boma”
  En jullie als fronters hebben duizenden hectares gestolen domeingrond.
  Soms vraag ik me in gemoede af wie nou eigenlijk in Santo boma thuis horen.


  Maak melding

 26. Henk Molenaar, voor jou info; ik ben absoluut niet bang voor de SuriNeds want ik ben er zelf één ! Ik woon al tientallen jaren in Ned en zie mezelf als een ambassadeur van Suriname / Bouterse in Ned.

  Dat de Surinamers op deze manier reageren op hun landgenoten overzee (die de lifeline voor hen waren in moeilijke tijden) is allemaal gevoed en gekweekt door het Nieuwfront.

  Ik ben verder van mening dat jullie sensatiezoekers zijn die eveneens houden van leedvermaak.
  Indien Klinker een negatief rapport over Bouterse had geschreven, dan zouden jullie allemaal langs de lijn staan te juichen en te springen dat het klopt.

  Nu deze man de realiteit onder ogen ziet en schrijft wat hij ziet, is dit volgens jullie ook niet goed.
  Wat willen jullie nou eigenlijk van Suriname maken ? Dezelfde bananenrepubliek als tijdens periode Vene of een nieuwe setting waarbij de grote wereld eindelijk kennis maakt met Suriname als nieuwe economie.


  Maak melding

 27. Ondertussen krijsen de domme aanhangers die dachten gratis kabouterhuisje met dwergtuintje te krijgen. We gaan ook als Lon en zijn baas op misdaadpad gaan. Zo leiders zo aanhangers. Follow the leader zongen deze dommen toendertijd in koor. Yep zong een bermvogeltje mee, naar Surimisdaadbabwe en haar valse voorspoed tiendeneisende prekers


  Maak melding

 28. Laatste nieuws.ndpparasiet Geerlings verdacht van fraude……tante Jen staat op springen…..is nie waar.ze jokkebrokke. Hahahahaahahahahha. leve Surimisdaadbabwe.


  Maak melding

 29. Beste Milton Fleur.
  Eindelijk de kogel is door de kerk, jij bent een ambassadeur van onderdrukking, dictatuur, genocide,drugshandel,knechten,nepotisme en moreel verval.
  Ik ben een ambassadeur van Suriname als land, rechtvaardigheid,democratie,normen en waarden en gelijkheid…..
  Ik heb ergens gelezen dat een rioolrat in Suriname sommige journalisten beschuldig van riooljournalistiek,en ik heb ook vernomen dat Dillip sardjoe ie beloond voor zijn hondstrouwe houding als honorair consul in finland.Weet je milton als je niets doorberekend en je hangt jou oren naar adviseurs die in het verleden hebben bewezen dat zei incompetent zijn zal je altijd achter de feiten aan blijven hobbelen mi boi ook met die zogenaamde geweldige woningbouw projecten.
  Milton Fleur , Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald mi boi.


  Maak melding

 30. is toch een goeie zaak om huizen te bouwen voor de surinamers waarom niet hadden ze allang met zulke projecten verder moeten gaan en blijven met projecten maken hebben de surinamers nodig zodat ze zich waardig kunnen voelen in suriname en zodoende het gevoel geven dat ze in hun land moeten blijven en niet moeten wegrennen uit het land zoals velen van ons hebben gedaan en vele van ons hebben echt niet echt bereikt wat we dachten dat nederland paradijs was is niet zo en de komentaren van meneer henkiepenkiemolenaar en die zucht zijn de waardelooste komentaar dat je kan tegekomen in de reacties hij zit alleen suriname te kleineren ik zet alles op rood bij hem want hij is het niet waardig om zijn visie te lezen over suriname en ik steun de revolutie alhoewel ik in nederland woont want in suriname hebben we een harde hand nodig en ik wil het ook niet hebben over de jaren tachtig want dan gaan we steeds achter blijven vooruit kijken surinamers die van suriname houden en laat die domme mensen die zeggen dat suriname corrupt isdmaar lullen want zijn die zelfde mensen van surinaamse afkomst die toendertijd een zooitje van hadden gemaakt anders hadden we nooit in zon situatie nu gezeten en die soort mensen vluchten echt weg behalve de gewone surinamers die gewoon een betere leven zochten in nederland ik kan van praten want ik ben zelf geen arme jongen geweest in suriname maar denk niet dat ik van de regering had genoten nee hoor me moeder werkte hard voor ons dat we alles konde krijgen wat normaal ieder kind zou moeten kunnen krijgen,die tijd voor 1975 was niet zoals velen zeggen het was goed het is het zelfde gebleven want geen enkele surinamers krijgen geld van de regereing en dat was noit zo geweest en nu ook niet alleen de mensen die hun kontakten hadden in suriname konden veel regelen met vriendjespolitiek en nu we op onze eigen kracht staan moeten we blij zijn hopen maar dat we een leider hebben die wat voor het land wil betekenen en verder dat het goed komt met sur4iname met zo weinig volk,neetjeman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.