Suriname verwacht extra toename stroom toeristen

43

PARAMARIBO, 3 jan – De toeristenstroom naar Suriname zal naar alle waarschijnlijkheid alleen nog meer toenemen. Dit stelt toerismewaakhond STS. In het afgelopen jaar alleen nam het aantal toeristen uit Nederland alleen met ruim dertigduizend toe.

En dan moeten de cijfers van het laatste kwartaal nog worden verwerkt. In negen maanden tijd kwamen niet minder dan ruim honderd duizend Nederlanders binnen. Uit de rest van de wereld kwamen nog ruim vijftigduizend extra. Het kan nog meer worden en daar zal op worden ingezet ook. “Nu de toeristenkaart is ingevoerd zal Suriname zich nog agressiever promoten in onder andere Nederland”, zegt Karin Tjon Pian Gi, marketing manager van STS.

Het begint met de vakantiebeurs 2012 in Utrecht, Nederland. Suriname wordt er gepresenteerd als ‘The Green Caribbean’, goed voor lichaam en geest. Twintig lokale bedrijven hebben zich opgegeven voor deelname. De meeste Nederlanders komen op bezoek bij familie. Een dele is stagiair of bezoekt Suriname ook voor echte toeristische doeleinden. De regering wil de komende jaren extra inzetten op toerisme. De sector wordt aangemerkt als duurzame inkomstenbron.

Bekijk ook:


43 REACTIES

 1. Er wordt officieel gezegd dat tussen januari 2011 en september 2011 ongeveer 160.000 toeristen het land in kwamen…

  Van januari tot en met september is negen maanden, keer (ongeveer) dertig dagen.

  Dan kom je dus uit op 270 dagen. 160.000 toeristen gedeeld door 270 dagen = 592 toeristen per dag?!

  Dus per dag komen er om en nabij 600 toeristen het land binnen? Zo veel vliegtuigen landen er niet eens…


  Maak melding

 2. deze toeristen worden alleen met een glimlach ontvangen omdat ze euro’s meenemen.
  100.000 uit holland dat is bijn 20% vand surinaamse bevolking. dat is bijna 3.5 miljoen euro aan visa.
  dank je wel holland

  wh


  Maak melding

 3. Niet om negatief te doen, maar wat is hier de definitie van “toerist”?

  Een SuriNed zie ik niet als toerist; hij / zij overnacht niet in een hotel, koopt nauwelijks souvenirs, eet bij familie en niet buiten de deur en betaald geen 1000 euro extra voor een tripje naar het binnenland…

  Er wordt officieel gezegd dat tussen januari 2011 en september 2011 ongeveer 160.000 toeristen het land in kwamen…

  Van januari tot en met september is negen maanden, keer (ongeveer) dertig dagen.

  Dan kom je dus uit op 270 dagen. 160.000 toeristen gedeeld door 270 dagen = 592 toeristen per dag?!

  Dus per dag komen er om en nabij 600 toeristen het land binnen? Zo veel vliegtuigen landen er niet eens…

  Een kleine onderbouwing van de getallen kan dan ook geen kwaad, lijkt mij.


  Maak melding

 4. Als de vliegtarieven ook marktconform zouden worden dan komt er zeker een grotere stroom toeristen naar Suriname toe. Neem als voorbeeld de tarieven naar Curacao (en Aruba) toe. Daar is al jaren de toerismesector booming. Luchtvaarttarieven naar het verre oosten (Azie) zijn veel goedkoper dan naar Suriname. Komt het doordat ze op water of goekopere kerosine vliegen??? Ik denk het niet.

  Suriname heeft een grote eco-toerisme potentie maar dan moet er meer visie en een betere toerisme infrastructuur komen. Dan kan toerism euitgroeien tot een banenmotor en grote inkomstenbron voor land en volk.


  Maak melding

 5. Heel mooi voor Suriname. Maar als men wil dat de toeristen blijven komen zal men toch de binnenstad grondig moeten renoveren. Op dit moment ziet het er niet uit en een grondige schoonmaak is ook hard nodig. Verder dienen de prijzen voor attracties naar beneden en dient men meer aandacht besteden aan een kindvriendelijk Paramaribo. Voor kinderen is er weinig te doen zoals een forumlid al eerder opmerkte. Succes Suriname!


  Maak melding

 6. Inderdaad zal men veel aan de instrastruktuur moeten doen in de stad breek je de benen over losliggende tegels etc .Wat de prijzen voor de atracties betreft zijn deze erg hoog totaal niet in overeenstemming met de dagelijkse levensstandaard daar . die prijzen zijn meer dan westers te noemen . De resorts zullen prijzen zeker moeten aanpassen .In een vergelijkbaar land als suriname zijn dergelijke resorts veel goedkoper dus zeker in suriname geen bananen republiek prijzen .Toch een heerlijk land zie er weer naar uit volgende maand


  Maak melding

 7. Ha…Ha…,natuurlijk,als alle surinamers een jaar niet naar suriname gaan,zijn alle tarieven van de tickets binnen de korste keren redelijk betaalbaar,dan kun je spreken van een toeristen stroom.Waarom kun je wel heel goedkoop naar de nederlandse antillen??


  Maak melding

 8. anna_z,ik sta helemaal achter je reactie .Suriname heeft tot nu heel weinig tot niets te bieden aan toeristen met gezinnen.Aan volwassen toeristen heeft Suriname ook niet zeveel te bieden.

  Ik kom er in Suriname om de twee jaar,voor 5 tot6 weken.Voor zaken en familie bezoek wel te verstaan.Ik kan het dus weten !Als ik daar ben geef ik mijn ogen goed de kost.

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 9. Het is toch een kleine moeite om de binnenstad schoon te houden en de gaten te dichten. Op sommige plekken is het net een vuilnisbelt en je breekt je benen tot aan je knie door de vele gaten. Breng eens een bezoek aan Barbados. je kan daar van de grond eten en de wegen, straten en pleinen liggen er schitterend bij. “Echte” toeristen schrikken zich echt rot als ze een paar honderd meter de binnenstad inlopen van de enorme troep. Als men niet eens een paar honderd vierkanten meter binnenstad schoon kan houden, wordt het nooit wat met international toerisme. Ik beschouw Surineds en Nederlanders niet als ‘echte’toeristen.


  Maak melding

 10. En nog iets. Voor de prijs van een toer van een paar dagen naar het binnenland, heb je vanuit Nederland/Europa een volledig verzorgde vliegreis/hotelresort vol pension in Thailand, Aruba, Miami etc.


  Maak melding

 11. Dus lieve mensen…? Laten die wijze heren het nu toch eens voor eens en voor altijd goed inzien dat al dat politiek gelul van die partij of die partij op moet houden en nu maar eens geld gaan reserveren voor een goed infrastructuur zodat het land een positief gezicht kan krijgen naar het buitenland toe. straks is er weer een vakantiebeurs te Utrecht..dan moet je zien hoe ze zich uitsloven om suriname te promoten en terecht. Maar laten die ezels aldaar het nu ook goed inzien dat er wat moet gebeuren met de aanpak van de stad en de wegen. Laten die wijze heren nou eens aan de gemeenschap denken en omgekeerd want het begint ook bij de luiheid en gemakzucht van het volk ook. Klagen als de beste maar zelf de mouwen opstroken…ho.. maar.ach.


  Maak melding

 12. De gasten die slechts paramaribo en omstreken kennen en daarna richting noordzee zijn vertrokken die stellen de “intelligente” vraag wat heeft Suriname.
  But we know better.


  Maak melding

 13. Suriname heeft veel te bieden, maar een ticket Par’bo – Amsterdam is de duurste te wereld.Voor de helft van de prijs zit je in Indonesie incl hotel. Surinamers worden gewoon gemolken door de SLM.Er is geen concurentie dus de prijzen stijgen steeds en zij maar betalen.

  Danitia


  Maak melding

 14. Vele landen zullen wel jaloers zijn op Suriname als het gaat om de instroom van sur.toeristen.
  We komen ieder jaar weer in steeds groter wordende aantallen,
  We logeren bij fammilie en vrienden, we eten lokaal,kopen lokale producten kortom ons uitgegeven geld komt rechtstreeks in de lokale ekonomie terrecht en verdwijnt niet in de zakken van buitenlandse touroperators en hoteliers.
  Tevens brengen wij niet de slechte neveneffecten van massa toerisme met ons mee zoals Prostitutie etc.
  Het is ook alom bekend dat de andere toerist meestal in het land aankomt op basis van all inclusive dus betaald in het buitenland aan de tourverkoper en voor de rest maar heel weinig of niets uitgeeft op de bestemming, het bekende kijken.. Kijken .. Niet kopen.


  Maak melding

 15. Allemaal lul verhalen, toen er gepraat moest worden over toenamen van toeristen naar su werden de tickets duurder en dat is nog steeds zo.
  We hebben niet eens een eigen vliegtuig en bovendien in deze tijd van crisis zal alles nog duurder worden.
  Ja de rijkeen onder ons zullen daar niets van merken.
  A tang so


  Maak melding

 16. Veel gegoochel met cijfers terwijl er weinig veranderd is in de afgelopen jaren. Hoe kan het dat als de toeristenteller na 9 maanden op 100.000 staat, er in de laatste 3 maanden nog ruim 50.000 toeristen binnen moeten komen. De capaciteit is er niet. 2 wide bodies (5 maal per week) resulteert in ongeveer 2.400 aankomsten en vertrekken per week (is 120.000/ jaar) het lokale verkeer met pontjes, koralen en 2 oude 737 kan amper voor de extra 30.000 bezoekers per jaar zorgen. Het aantal van 150.000 aankomsten en vertrekken kan dus ongeveer kloppen. Echter het zijn lang niet allemaal toeristen zoals SLM (vice president) mijn enige jaren geleden voorrekende. 10% is zakelijk, 60% is familie bezoek en de rest is toerisme waarvan een groot deel 3de en 4de generaties Surinaamse Nederlanders zonder geld die alleen maar problemen veroorzaken. Met een beetje herrekenen komt het echte toerisme uit op 50.000 tot 60.000 bezoekers. Dit is nog veel als men dat afzet tegen de capaciteiten van de toerisme industrie. Suriname is en blijft voor mij een geweldige toeristische trekpleister met veel interessante mogelijkheden. Het is heus niet echt duur en de kwaliteiten verbeteren snel. Alleen wordt er niet goed geïnvesteerd en begrijpt men niet dat de kosten voor de baten uitgaan. Er wordt te veel gekletst en gedacht dat de gebraden ganzen vrijwillig de mond in vliegen. Zelfs op Berg en daal wordt veel good will verloren door zeer een on Surinaams slecht hospitality beleid (je loopt door de modder en er is maar 1 paraplu beschikbaar). De klant moet overal ter wereld in de watten gelegd worden.


  Maak melding

 17. Eerst beginnen met ordening van de dienstensector, want dienstverlening komt in het sur. woordenboek niet voor.
  daarna het organiseren van de vuilophaaldienst, want Parbo en omstreken is 1 grote vuilnisbelt, en het stinkt er 1 uur in de wind.
  Goede infrastructuur zou sur. niet misstaan.
  het wild west verkeer ordenen zodat de toerist niet in en loden kist terug naar huis hoeft.
  En het gros van de surineds, kunnen niet gerekend worden tot doorsnee toerist.
  Goede nutsvoorziening zodat je niet de helft van de tijd zonder electriciteit zit, of vies water uit de kraan komt.
  en dan nog de mentaliteitsverandering, zodat de toerist terugkomt en reclame maakt in het thuisland.


  Maak melding

 18. Om een door het volk gekozen staatshoofd zo te schande te zetten tegenover
  onze voormalige slavenmeesters en colonial masters is niet gepast. there is somthing fundamentally wrong in the way these people respond to each other and to our former enemies. iedere
  profeet staat aan kritiek onderhevig. Ik wenste wel dat de lieden die de
  heer Bouterse bekritiseren dezelfde houding durven aannemen tegenover de
  regenten in Den Haag gesteund door hun geblondeerde gedoog marionet. Dit
  is 24 karaats collaboratie. Als je de situatie vergelijkt waarin Holland
  ons land heeft geplaatst na meer dan 300 uitbuiting en onderdrukking en
  het schenden van onze mensenrechten, met dat van de totale periode
  Bouterse, dan zijn de 80ger jaren een Walt Disney tekenfilm in
  vergelijking met het Hollandse bestuur. Als er toentertijd een
  Internationaal Strafhof bestond zal duidelijk geweest zijn dat tientallen
  Hollandse minister-presidenten daar gedagvaard zouden worden. Niettemin.
  Alleen de geschiedenis en Allah hebben het recht te oordelen.


  Maak melding

 19. Danitia,wat heeft Suriname zoveel bijzonders te bieden aan de gemiddelde toerist ???? Benoem voor ons een aantal dingen.Die dingen,waar van wij kunnen zeggen,yes,yes,….Danitia je hebt helemaal gelijk !Het gaat mij niet om Suriname hier af te kraken. Ik heb Suriname ook lief hoor.Ik zeg alleen de dingen zo als ze zijn en ervaar.

  Henk Molenaar; je hebt helemaal gelijk.Mensen die veel gereist hebben en hun ogen goed de kost hebben gegeven, begrijpen heel goed wat ik met mijn reactie`s bedoel/ in beweging wil brengen.Ik heb Suriname lief zoals een ieder !

  Gezond en gezegend 2012 toegewenst aan allen !

  Groet,ram ram, goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 20. Niets is goed wat suriname onderneemt , maar jullie die kwaat spreken over suriname zullen het welvarendland nooit meemaken .
  Vergeten jullie niet dat suriname hele grote oren heeft die luisteren maar niet vergeten , ga zo door .


  Maak melding

 21. ben ik negatief als ik de gepresenteerde cijfers tegen het licht hou, zelf vind ik van niet. ik respecteer wel mensen die alles aannemen. ik woon in nl en ga met vakantie om mn ouders te bezoeken. ik neem wat manja’s, dosie en een borgoe mee als ik weer terug ga. als ik een toerist ben, ook goed maar alleen de slm verdiend aan mij. weet niet of suriname blij moet zijn met mij als toerist. ik zou een toerist willen zijn als ik niet voor 3 dgn binnenland hetzelfde moet betalen als 2 wkn all in naar spanje of turkije of als het wandelen in de binnenstad een fijne(schone) en veilige ervaring is. een simpel rekensommetje leert dat de genoemde cijfers hoogst onwaarschijnlijk zijn. opmerkelijk dat er een aantal treubelievers zijn die desondanks in alles geloven


  Maak melding

 22. iedereen heeft hier ongeveer de zelfde gedachte.
  SLM heeft zulke dure tickerts maar nog Steens in de rood. de SLM heeft domme foute gemaakt. de regio route op braziel zijn verlies lijdend. een b747-300 kopen ( een van de domste stap) slm moest ingrijpen door bijv route´s afschaffen, combineren met andere vluchten of andere type vliegtuigen aan te schaffen die goed was voor de bezitingsgraad en niet duur in brandstof verbruik. dit deden ze niet en verhogen dus de prijzen. bedrijven zien dat wij maar blijven komen. dus verhogen ook hun prijzen, omdat ze denken dat we het hebben. surinamers zijn wreed. ik als surinamer die in nl woont heb steens last van mensen die producten of diensten voor wij die nl wonen duurder verkopen dan voor de surinamers in su. ze denken dat het geld op ons rug groeit. we hebben al een dure tickert achter de rug van meer dan 1000 euro maar houden hier geen rekening mee. Suriname moet zich beter afstemmen op de vakantie behoefte van de mensen.

  maar meschien zijn wij nl surinamer het ook verkeert hoor. want su is wel een 3de wereld land. het is zich aan het op bouwen wat duidelijk te zien is zoals, drempels, rotondes, minder zand wegen, iets meer verkeersborden enz. mischien zijn wij su nlers al gewent aan het luxe.


  Maak melding

 23. Iig is er aan 1 der voorwaarden voldaan om Suriname wat aantrekkelijker te maken voor toeristen te weten de toeristenkaart. De wijze waarop dit is uitgewerkt en geimplementeerd verdient alle lof. Het idee is zo simpel dat je je bijna af zou willen vragen waarom het nu pas ingevoerd is.

  Als de regering daarnaast ook eerst SLM klaarmaakt om op eigen benen te staan en vervolgens een gecontroleerde liberalisatie van de luchtvaart regelt, dan komt het helemaal goed met het toerisme.

  Voor de rest dient dan de private sector te zorgen.


  Maak melding

 24. Beste Deekman: ga je nu al je onzin postings kopieeren en de plaatsen bij onderwerpen die niets met de strekkings van je postings te maken hebben???

  “Niettemin.
  Alleen de geschiedenis en Allah hebben het recht te oordelen”

  En een onafhankelijke rechter in Suriname als hij ballen heeft….


  Maak melding

 25. @Henk Molenaar,

  Waarom reageren witte mensen zo emotioneel en als door een adder gebeten als er bepaalde zaken worden aangehaald?

  Jullie mogen altijd alles erbij halen en vinden zelfs dat je het recht hebt te beledigen. Je bemoeit je overal mee met een zweem van,.. dat jij het allemaal wel beter weet en veinst een bepaalde autoriteit. Erg vermakelijk.

  Ik bestudeer je nu al een tijdje en heb het al een keer opgemerkt. je bent thuis waarschijnlijk gewend geen tegenspraak te krijgen en vanwege je complex is je omgeving waarschijnlijk onder de indruk van je verbale geweld. Op een open forum moet je met argumenten komen en niet met gemeenplaatsen.

  Je kunt je negativiteit en je vooringenomenheid, ja, zelfs je superioriteitsgevoel moeilijk verbergen. Het druipt van al je bijdragen af.Je bent duidelijk selectief verontwaardig en als er kritiek komt op jouw land en mensen spring je op de hoogste kast. Afgeven op anderen mag wel, maar o wee!!!!

  Het is heerlijk jou te observeren, vooral omdat je niet wordt geremd door enige kennis van zaken. ga zo door, hebben bepaalde mensen ( zoals ik) tenminste regelmatig een vermakelijk moment.


  Maak melding

 26. @ Ik Vraag Me AF

  Wat een keurige en vooral nette reactie geef je aan die zgn. Henk Molenaar. Ik had het niet beter gekund! Waarom ik juist op jouw reactie reageer, komt omdat ik de reacties van deze figuur (Molenaar dus), reeds geruime tijd analyseer, althans pogingen daartoe doe. Hetgeen jij concludeert is n.l. exact datgene wat ook bij mij in het oog springt.
  Een ander lid op dit forum heeft onlangs een hele interessante ontleding geplaatst over Molenaars psychische gesteldheid. Ook dit forumlid sloeg wat mij betreft de spijker op z’n kop!

  Dit wou ik je even melden en bedankt!


  Maak melding

 27. ‘Henk Molenaar’ is geen witte Hollander. Hij is een bounty (wellicht een Hindoestaan of Indisch) die denkt dat hij Hollander is en daarom ‘zogenaamd kritisch’ hier komt reageren. Ik hou wel van z’n opmerkingen, maar soms draait hij door. Net als velen hier op het forum…


  Maak melding

 28. Maken jullie Molenaar niet belangrijker dan nodig. Hij is gewoon een negroïde Surinamer echter zwaar labiel in combinatie met een zeer groot minderwaardigheidscomplex. Volgens de filosofie van dit heerschap is alles wat niet blank is, zichzelf incluis,inferieur.


  Maak melding

 29. @ Henk Molenaar,

  De kleur wit is van toepassing op jouw state of mind en handelswijze. Als je een andere huidskleur hebt, ben je duidelijk een collaborateur en heb je een onmiskenbaar probleem. Een hardnekkig probleem. troost je, je bent daarin dan niet alleen hoor.

  verder neem ik geen jota terug van mijn analyse want die staat als een klok. Je blijft vermakelijk en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je ondanks dat jij jezelf ontzettend serieus neemt je af en toe toch heldere momenten moet hebben waar je twijfelt aan je stellingen en misschien wel je verstand.

  Dat laatste zou ene geweldige troost zijn want dat betekent dat er toch nog hoop is. Heb je trouwens nooit overwogen om van je bijdragen een stand up komedie te maken? geloof me je zou ze plat krijgen.

  Keep them coming!


  Maak melding

 30. Hebben jullie allemaal echt niks beters te doen dan mij te analyseren………..? Ik voel mee vereerd dat jullie zo veel van jullie kostbare tijd aan mij besteden want andersom is dat zeker niet het geval.

  En geloof me… ik heb meer kennis van zaken dan al mijn criticasters bij elkaar….

  En voor de rest…….lekker belangrijk

  En geloof me…. mijn biezen zal ik echt niet pakken.


  Maak melding

 31. Toch leuk dat al die NDP groupies elkaar weten Anna_Z, Ik vraag me af….Mr Pleasant, Inasabie , Stenaf om mij lekker te bassen.

  Ik kom niet meer bij van het lachen van al die pseudo intellectuelen en psychologen.


  Maak melding

 32. En geloof me…. mijn biezen zal ik echt niet pakken, zegt Henk Molenaar.

  Hadden we verwacht, een klein beetje zelfrespect ontbeer je. Je bent echt verloren.


  Maak melding

 33. Hallo Molenaar,

  Je bent in jouw reacties meestal haantje de voorste. Dit ondanks jouw zogenaamde drukke bestaan.
  Wat mij verbaast is dat je helemaal nergens hebt gereageerd op de inmiddels zeer bekende brief van de Hollander Leo Kinkel aan de ned. parlementariër Pechtold.
  Ik vermoed dat de inhoud van deze brief jou te samen met je trouwe bloedbroeders w.o. Wikileaks en nog vele andere flapdrollen op dit forum, jullie inmiddels een behoorlijke sranang loes bère hebben bezorgd. Ook stel ik mij zo voor, dat het aantal wc-rollen niet aan te slepen zijn voor jullie reiniging.

  En speciaal voor Henk Molenaar:
  Dat de inhoud van deze brief nu uitgerekend van een blanke Nederlander komt, zal jou een extra lading spuitwerk in je achterste hebben opgeleverd, is het niet?

  En nu terug naar de vooruitgang van land en volk van Suriname en weg met alle negativisten of te wel notoire azijnpissers.
  Suriname, vooruit!!!


  Maak melding

 34. Beste Sabiediri: “onder zelfrespect versta jij met de staart tussen de benen verdwijnen omdat een paar kansloze NDP-groupies het op mij gemunt hebben……? Dacht het niet.


  Maak melding

 35. @Henk Molenaar
  What goes up, must come down. Ik ben door @zucht en @esmerald uitgemaakt voor autist, borderline patient, vervuiler van Surinaamse fora, tbs patient etc etc……. Dat was lachen geblazen omdat ik hun probleem wel begrijp. Door jou ben ik uitgemaakt voor racist, antisemiet, en nog erger. Dat was nog meer lachen geblazen omdat ik ook jouw probleem begrijp. Ga dus niet te veel lopen mekkeren en jammeren maar probeer eens wat inhoudelijker te reageren.

  En als je schrijft: “En geloof me… ik heb meer kennis van zaken dan al mijn criticasters bij elkaar…”.
  Dan ga ik toch wel ernstig met mijn wenkbrauwen fronsen. Ik kan op geen enkele manier kennis van zaken in jouw reacties bespeuren. Wel veel arrogant geblaat en onsterfelijk belachelijke onzin. Je bent op geen enkele manier een intellectueel en zeker geen psycholoog. Als je kritiek levert moet je ook tegen kritiek kunnen. En mocht je niet wit zijn, wees AUB tevreden met wat je bent. Decolonisize your mind. Be proud! Ik ben trots op onze mensen uit Afrika, India en Indonesie!!! We zijn Surinamers. I love them all!!!!!!!!


  Maak melding

 36. @ Henk Molenaar,

  Je voldoet zoals verwacht aan een bepaald verwachtingspatroon. Je zit vast in een bepaald patroon. Ik vertelde een collega van me ( die met mij intens geniet van jouw bijdragen vanwege het voorspelbare gehalte) precies wat jouw volgende zet zou zijn.

  Je brengt me geluk in het nieuwe jaar, je reactie om iedereen die jou doorheeft en of van repliek dient, te classificeren als groupie, was door mij voorspeld! Ik heb een heerlijke fles wijn toegeschoven gekregen.

  Mijn collega had nog een tussenstap verwacht maar die zou er alleen komen als je niet direct emotioneel geraakt zou zijn.

  Ik ken alle knopjes die jou doen springen ‘vriend’. De volgende zetten hebben we ook al doorgenomen en ik weet dat er geen quitte maar dubbel zal vallen in mijn voordeel.

  Je hebt zoals gezegd zeer tot geen inhoud als het komt op zaken die hier worden besproken. Je drijft op aannames en vooroordelen en een misplaatst superioriteitsgevoel. Heerlijk te zien hoe jij jezelf belachelijk maakt.

  Ik wacht met smart op je volgende reactie.


  Maak melding

 37. Mr Pleasant: “Wat mij verbaast is dat je helemaal nergens hebt gereageerd op de inmiddels zeer bekende brief van de Hollander Leo Kinkel aan de ned. parlementariër Pechtold”

  “Wiens brood men eet, wiens woord men spreek”

  Misselijke makende poging van een zwaar betaalde lobyist om zijn werkgever een wit voetje te laten halen.

  Ik zou mij als Surinamer doodschamen als jij achter de inhoud van deze brief staat waarin je land wordt weggezet als de ultieme bananerepubliek.


  Maak melding

 38. mijn wijnkelder geraakt vol. Ik had gewed dat molenaar mijn bijdrage in eerste instantie zou negeren. Ik zei toch dat dit soort figuren volgens een vast patroon dacht en handelde.

  Gasten die op basis van hun bij geboorte toevallig toebedeelde kleur en of een opleiding die ze meer hebben gedaan, op verjaardagen anderen de maat willen nemen.

  Witte mannen van middelbare leeftijd die met een zwarte vrouw zijn getrouwd maar meestal samenwonen en op basis daarvan zeggen dat ze geen racist zijn. De vrouwen adoreren hen want volgens oud koloniaal recept denken die zich door zijn kleur omhoog te hebben gewipt in de maatschappelijke hiërarchie. Een situatie die helaas nog niet helemaal uitgeroeid is in Suriname maar ook in de gemeenschap in de diaspora ( daar gelukkig in mindere mate omdat voor die witte man iedereen die een beetje meer pigment heeft dan hij minderwaardig is)

  Het is bij deze types een diepgeworteld vooroordeel dat alles wat donkerder is dus tot minder in staat is. Ze gaan er gevoegelijk van uit dat ze altijd meer weten dan ieder ander. Heerlijke taferelen zijn dat als je ze hun gang laat gaan en hun stuitende domheid als een tussendoor filmpje laat afspelen.

  Toerisme in Suriname heeft meneer commentaar op, elke facet van de Surinaamse gemeenschap heeft meneer commentaar op. Men moet zich niet gaan spiegelen aan dergelijke sujetten want op enig moment vallen ze zo hard door de mand.Toch neemt hij vooral zichzelf serieus.

  Ik heb ondertussen een etentje gezet op de volgende reactie ( ook onder andere topics) en kan niet wachten naar een restaurant van keuze te gaan genieten van dit ultieme voorbeeld van een koloniaal product.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.