Controle verkoop alcohol aan jongeren moeilijk

3

PARAMARIBO, 3 jan – Controle op verkoop van alcohol aan minderjarigen is een vrij ingewikkeld karwei. Dit stelt politiewoordvoerder Humphrey Naarden. Hij weet van klachten over het mateloos drinken onder jongeren tijdens openbare evenementen. Zoals tijdens de laatste dagen van 2011.

Toen was het als het ware schering en inslag. “Ik snap dat er gefeest en gedronken wordt, maar je ziet midden op de dag al jongelui drank gebruiken”, zegt politicus Leo Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Vooral op oudejaarsdag was dit in alle delen van Paramaribo merkbaar. En geen haan die er echt naar kraaide. Volgens de politie is het haast onmogelijk behoorlijk te controleren. Vooral tijdens openbare activiteiten zijn de verkoop en het nuttigen van alcohol niet te volgen.

De wet is wel duidelijk. Volwassenen mogen geen alcohol verkopen aan jongeren. Ook het bewegen of dwingen tot alcoholgebruik is verboden. Brunswijk geeft als optie mee alcoholverbruik in het openbaar te verbieden. Behalve dan in horecazaken. Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie gelooft eerder in samenwerking van autoriteiten en ouders. “Wetten alleen zijn niet voldoende. Het gaat om controle op naleving en daar heb je capaciteit voor nodig.”

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Hier wordt ik nou echt moe van, begin eerst keiharde sanctie op te leggen aan winkeliers die alcohol verkopen aan de jongeren.
  In Suriname kan je overal op iedere straat hoek alcohol kopen begin daar eerst verandering in te brengen.


  Maak melding

 2. Alcohol belemmert een normale ontwikkeling van de hersenen bij jongeren. We kunnen misschien niet alles verbieden maar we kunnen wel werk maken van een betere voorlichting. Ouders zullen hun kinderen ook beter in de gaten moeten houden om excessen zo veel mogelijk te voorkomen.


  Maak melding

 3. Laat van de voorlichting en de strenge controle van de overheid op de verkopers. De ouders moeten ook hun bijdrage leveren. De alcohol verslaving thuis gebruik.De kinderen nemen een voorbeeld aan de ouders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.