Aantal ongevallen met vuurwerk in Suriname stijgt

8

PARAMARIBO, 1 jan – Het aantal ongevallen met vuurwerk blijft alleen maar toenemen. Volgens de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo hebben zich bij de laatste jaarwisseling ruim veertig personen aangemeld.

Voirg jaar was het aantal vijf en dertig. Het betreft allemaal personen die op één of andere manier met vuurwerk in aanraking kwamen. “De jongste is een kindje van een jaar”, zegt dokter Fauzia Poesa, coördinator van de Spoedeisende Hulp. De meeste letsels vielen mee. Een tiener is enkele vingers kwijt. Poesa denkt dat het hoog tijd is voor een kortere afschietperiode. Het aantal slachtoffers neemt immers niet af. In het feestweekend meldden zich ruim negentig personen met letsels. Het gros was betrokken bij vechtpartijen of verkeesongevallen.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. In bijna elk land is het steeds weer hetzelfde liedje bij de viering van oud op nieuw. Onvoorzichtig met vuurwerk, overmatig drankgebruik, vechtpartijen etc.. etc …… Allemaal zaken die de boel flink kunnen verzieken. Jammer!!!!


  Maak melding

 2. Ba suku, ba feni, ba chari!

  Met zovele waarschuwingen via alle persmedia hadden wij het onderhand moeten weten.

  Libisuma na angri see skapu. Dati na tigri njang!

  Van harte beterschap en als nog een happy MMXII!!!


  Maak melding

 3. Wie is er nu gek?

  Als iemand een auto wil besturen dan moet die persoon op rijles gaan en een rijbewijs halen.

  Als iemand in een circus wil gaan koorddansen dan zal hij eerst jaren moeten oefenen voordat die persoon het in zijn hoofd zal halen om zonder vangnet op te treden.

  Alleen bij het vuurwerk afschieten mag iedere amateur zo de winkel instappen en de gevaarlijkste bommen en vuurpijlen kopen en die ondeskundig, vaak met een dronken kop, afschieten.

  Geen enkele voorlichtingscampagne zal kunnen voorkomen dat er steeds meer ongelukken gebeuren. De overheid moet het gewoon verbieden dat iedereen (vooral kinderen niet), zelf vuurwerk mag afschieten.


  Maak melding

 4. Begin nu al het volk voor te bereiden dat er geen vuurwerk ingevoerd gaar worden.Ook de handelaren geen vergunning voor import verstrekken.Met vuurwerk halen we ongelukken binnen gezien de meesten van ons niet volwassen genoeg zijn om met vuurwerk om te gaan.

  Cobie.


  Maak melding

 5. laat men gerust pagara’s overal en onpeperkt en limietloos afsteken. zo krijgt Suriname meer ziekenhuizen. En…laat kilometerslange pagarafestival in centrum van Paramaribo houden zodat een keertje de hele stad in de fik gaat en veel slachtoffers maakt. Denk goed eroverna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.