SIO vraagt openbaarmaking onderzoek Nandlal

22

Het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) heeft vandaag in een brief aan burgemeester mr. A. Wolfsen van Utrecht haar verontwaardiging over de aanhouding en daarmee verband houdende onheuse bejegening door de Utrechtse politie van voormalig profvoetballer Edu Nandlal op 24 december 2011 uitgesproken. Het SIO vertrouwt erop dat de burgemeester zal waken over de onafhankelijkheid en objectiviteit van het onderzoek dat onder supervisie van het OM reeds in gang is gezet. Gelet op de commotie binnen de Surinaamse gemeenschap heeft het SIO ook gevraagd om openbaarmaking van de resultaten van dit onderzoek.

Afgaande op de berichten in diverse landelijke media en verschillende lokale Surinaamse media in Nederland kan gesteld worden dat er in deze kwestie zelf sprake is geweest van excessief politieoptreden. Binnen de Surinaamse gemeenschap heerst grote verontwaardiging over het buitensporig en disproportioneel aandoend optreden van de betrokken politieagenten. Bij velen is hierdoor het beeld ontstaan van een handelwijze welke niet ontbloot is van racistische motieven.

Edu Nandlal is in onze gemeenschap bekend als overlevende van de SLM-vliegramp in Suriname in juni 1989 die op een bewonderenswaardige wijze, ondanks zijn lichamelijke beperkingen, participeert binnen de Nederlandse samenleving.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. En waar Anna_Z, Sempa en Parapinto hun mond houden in de posting over de gratie van Bouterse zullen ze bij dit onderwerp weer over elkaar heen vallen om hun verontwaardiging te tonen over de Nederlandse Gestapo politie. Let maar op!!!!


  Maak melding

 2. daarom moeten we steven naar terug keer naar su want ze zijn niet opgewassen tegen de turken en de marokanen , dus ze willen botvieren op de surinaamers , het zijn en blijven barbaren .
  maar ze komen zichzelf wel tegen , het is één en al discriminatie en zo zal het blijven dus scheer je weg .


  Maak melding

 3. Ik denk dat Edu zelf met een verklaring hiervoor moet komen want ik denkt dat deze kwestie onderhands in de minne is geschikt.

  Als Edu niet wil praten zullen we het nooit weten, maar het zou goed zijn om de mensen te informeren over de reden waarom hij heeft afgezien van verder onderzoek mbt deze zaak.

  Edu, the ball is in your court now !


  Maak melding

 4. Geef openheid van zaken a.u.b. In het belang van het gehele Nederlandse gemeenschap.Voor nu en de toekomst!

  Breng de onderste steen, zo spoedig mogelijk naar boven !

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 5. Even een gewetensvraag: Hoeveel mensen zijn er in Suriname, die zonder vorm van proces door politiebeambten in elkaar geramd worden? Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen.


  Maak melding

 6. Edu gedroeg zich bij de aanhouding “babaars”,..toen kreeg hij een “babaarse” behandeling, en nu zijn de rapen gaar want heen en weer gedragen wij in deze ..BARBAARS..


  Maak melding

 7. Henk ik ben het vaak eens met jou, maar nu twijfel ik bij deze aan je oprechtheid. Wat de politie gedaan heeft is onmenselijk en barbaars .Een gehandicapte mishandelen. Elke vorm van fatsoen ontbreekt. Ook bij degene die dit proberen goed te praten.


  Maak melding

 8. @sang seng

  Vreemd dat je hier heel andere waarde en normen hanteerd als bij het stuk over de gratie.

  Toch grappig. Zelfs de oud matie van DDB hebben door dat DDB zijn hand zwaar heeft overspeeld en volledig uitgerangeerd is maar bij sommige domme WKN-boutisten dringt het totaaal niet door dat DDB nu echt passé is.


  Maak melding

 9. Beste Verandering.

  Even voor de goede orde. Het is schandalig wat er is gebeurd Alleen mijn broer ( blank) werd paar maanden geleden om niets ( parkeerovertreding) door overspannen motoragent uit zijn auto gesleurd en met pepperspray bespoten en daarna op de grond nog geschopt. Een gestoorde politie agent. Wat ik wil zeggen “ga niet direct racisme lopen schreeuwen”


  Maak melding

 10. Ondergetekende reageert enkel en alleen op zingevende c.q. zinnige kwestie´s, en laat reactie´s op ´de waan van de dag´ over aan hen die uit zijn op sensatie en het niet kunnen laten om op allerhande onnozele zaken te responderen.

  Het gaat u goed !


  Maak melding

 11. Beste Verandering.

  Even voor de goede orde. Het is schandalig wat er is gebeurd Alleen mijn broer ( blank) werd paar maanden geleden om niets ( parkeerovertreding) door overspannen motoragent uit zijn auto gesleurd en met pepperspray bespoten en daarna op de grond nog geschopt. Een gestoorde politie agent. Wat ik wil zeggen “ga niet direct racisme lopen schreeuwen”
  Henk Molenaar

  Oei, oei, oei,

  Deze is nog te dom om voor de duivel te dansen!


  Maak melding

 12. Hoezeer wij Suris het onze Nandlall achten gaat het hier puur om een Nederlandse aangelegenheid! Zij zoeken het ondermekaar maar uit hoor.


  Maak melding

 13. Molenaar, even wat vraagjes. Ik wil je namelijk ook heel serieus nemen.

  Ben jij werkelijk schoolgegaan? Zo ja tot welk niveau?

  Wat jij tot op dit moment laat zien is niet om naar huis over te schrijven.


  Maak melding

 14. Mensen mensen. Laten we beginnen met te stellen dan het woord APARTHEID een Hollands woord is. Het racistisch apartheidsregiem in Zuid-Afrika was daar op gebaseerd.
  Het onderhavige geval is wat men noemt “het recht van de sterkste”. Een jungle-wet dus. Ik ben groot en sterk, ik heb altijd gelijk. En ik kan doen wat ik hebben wil. Jij bent klein en zwak, jij hebt altijd ongelijk. Jij hebt je mond dicht te houden. En als je ontevreden bent, ga dan terug naar je land van herkomst, en geen ge…l, ja. Gvd nog aan toe. Dit is ook wat men noemt “de arrogantie van de macht”…
  Benito


  Maak melding

 15. Hhahahahahaa, een manneke die pas uit de luier is, met meer ego dan hersens vraag aan Henk tot welke niveau hij behoord.
  Ik zeg het nogmaals aanbidders van criminelen, drugs veroordeelden, moordenaars , dictators, hebben geen niveau naar mijn mening.


  Maak melding

 16. Henk Molenaar je stelde een vraag aan Sang Seng, ik citeer: “het zijn en blijven barbaren”
  Leg eens uit hoe “ze” zich zelf tegenkomen dan.

  Misschien heeft hij geantwoord maar toch neem de vrijheid ook een antwoord te geven.

  Het zou zo kunnen gebeuren dat de Europeanen elkaar weer gaan vergassen en verbranden in ovens, niet zo lang geleden hebben ze dat al eens op grote schaal gedaan zoals je wel zult weten, de kans is dan groot dat ze in een moeite ook de allochtonen een enkele reis bezorgen. Als dat geen barbarisme is weet ik het ook niet meer en heb je gelijk te suggereren dat Europeanen niet in staat zijn tot barbarisme.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.