Gratie voor ex-huisgenoot Surinaams staatshoofd

106

PARAMARIBO, 29 dec – President Desiré Bouterse heeft gratie verleend aan de voor doodslag veroordeelde Romano Meriba. Meriba is vaker ingetrokken bij Bouterse, die bevriend is met de vader. Volgens Eugene van der San, directeur op het kabinet van de president, heeft het allemaal niets te maken met het besluit de man vrij te laten.

Er speelden eerder ‘sterke juridische argumenten.’ Maar van overleg vooraf met het Hof van Justitie of een andere rechterlijke instantie was geen sprake. “Er is geen advies gevraagd aan de rechter die het vonnis wees, omdat het hier gaat om een collectieve gratieverlening”, zegt Van der San tegenover de Ware Tijd. Overigens blijft Bouterse bij zijn eerder standpunt dat veroordeelde moordenaars niet in aanmerking komen voor gratie.

Romano Meriba is veroordeeld voor de overval op een Chinese handelaar. Hij deed dat samen met anderen. De handelaar kwam te overlijden aan schotwonden die hij opliep tijdens de overval. Voormalig minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi vindt Bouterse’s besluit fout: “Personen die anderen van het leven hebben beroofd, verdienen geen gratie.” Bovendien had Bouterse advies moeten inwinnen bij de rechter. Anders worden precedenten geschapen.

Bekijk ook:


106 REACTIES

 1. De finale stap naar een Bananenrepubliek. Opperhoofd Bouterse laat een veroordeelde moordenaar gewoon vrij. Ik ben benieuwd naar de mening van onze Anna_Z, Sempa, Parapinto en consorten.


  Maak melding

 2. Gratie op juridische basis, jaja
  en straks mogen wij ook geloven dat hanen eieren kunnen leggen.

  dit sTinkT en wel met hoorfdletter T van Tingie


  Maak melding

 3. “Overigens blijft Bouterse bij zijn eerder standpunt dat veroordeelde moordenaars niet in aanmerking komen voor gratie”

  Wie is hier nu gek?????


  Maak melding

 4. Er gebeuren veel goede dingen in het land en de regering werkt hard zonder twijfel. De criminaliteit is bijvoorbeeld sterk afgenomen.
  Maar naast de vele positieve dingen komt het iets te vaak voor dat de President stevige uitglijders maakt die als ik het goed begrijp hij te danken heeft aan zijn directe omgeving.

  Deze uitglijders zorgen er voor dat veel positieve zaken ondergesneeuwd raken.

  Misiekaba heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor deze mensen. Neem bijvoorbeeld de deal met de Indiërs. Het schijnt dat Caldeira dwars ligt. Ongetwijfeld een slimme man maar de praktijk is toch iets anders dan de theorie.

  Iets dat de gemoederen zal bezig houden is de VI voor een roofmoordenaar. Ik ben sowieso de mening toegedaan dat roofmoordenaars lang gestraft moeten worden. Want zodra zij de gevangenis uit gaan en fysiek in staat zijn om te roven gaan ze dat weer doen. Geef hem een zodanige straf dat als hij naar huis mag gaan hij al bejaard is. Punt.

  Ik was daarom verbijsterd dat een roofmoordenaar gratie heeft gekregen van de President. Nu weet ik wel dat als iemand tweederde van zijn straf heeft uitgezeten hij in aanmerking daarvoor kan komen. Daarom pleit ik ook voor lange straffen van 30/50 jaar en meer voor roofmoordenaars. Want lang straffen helpt.

  Iemand met zo’n achtergrond mag never nooit gratie krijgen. Laat hij zijn straf uitzitten tot de laatste nanoseconde. Ik snap in hemelsnaam niet hoe er een advies uitgebracht kan worden om zo’n persoon gratie te geven. En die idioot van der San is dat ook nog aan het goedpraten. Het is gewoon fout om deze figuur gratie te verlenen. Zoiets kan je niet maken. Neem van mij aan dat deze crimineel binnen een jaar weer in de fout gaat, Wat zullen de mensen dan zeggen. Na Bouta loes a man. Juridisch kan het wel kloppen maar naar de gemeenschap toe is het gewoon onkan. Bij dit soort besluiten moet je de maatschappelijke impact zwaar, heel zwaar laten meetellen.

  Er zitten een aantal heren binnen de kringen van de President die absoluut geen feeling hebben met de maatschappij als ik sommige beslissingen ziet. Nu weet ik dat de President niet zo maar mensen gaat ontslaan, ik ben daar ook geen voorstander van. Maar hij moet goed kijken naar zijn directe omgeving zoals Misiekaba dat eerder heeft geadviseerd.

  De persoon die dit heeft geadviseerd is de eerste die in aanmerking komt om thuis duimen te gaan draaien. Je bent toch niet gek?


  Maak melding

 5. Nou beste mensen..dit zegt al genoeg hoe de misdaad zal regeren.
  Als slachtoffer ben je na dit zo te lezen vogelvrij verklaard.
  Nou bouta aanhangers….dit wordt ook door jullie goedgekeurd?
  Wat een zooitje…wat een zooitje.


  Maak melding

 6. Wel ja! Weer een moordenaar op vrije voeten.
  En! Natuurlijk krijgt deze moordenaar een positie om over onze veiligheid te waken.

  Wat een land, wat een volk. En nog beweren dat jullie trots zijn op jullie land.
  Schaamteloos!

  Achter slot en grendel voor het medeplegen van een roofoverval op een handelaar.
  Schuif lekker aan jongen, er is voldoende werk. Het land stikt van de winkels, dus! Keuze genoeg.

  Schaamteloos!


  Maak melding

 7. CITAAT:
  Er speelden eerder ‘sterke juridische argumenten.’ Maar van overleg vooraf met het Hof van Justitie of een andere rechterlijke instantie was geen sprake. “Er is geen advies gevraagd aan de rechter die het vonnis wees, omdat het hier gaat om een collectieve gratieverlening”,

  Wat een onzin. Collectieve gratie opgrond van sterke juridische argumenten is slechts bij hoge uitzondering mogelijk. Bv omdat gebleken is dat een rechter geen eed had afgelegd, etc. Alleen dan zijn er “sterke juridische gronden” om alle uitspraken van die rechter ongedaan te maken.
  Dus Van der San moet met een beter en duidelijker verhaal komen. Waarom heeft deze journalist noiet door gevraagd?

  In alle andere zaken hoort overleg met rechter, etc. plaats te vinden. De boodschap is duidelijk:

  DDB heeft lak aan rechters en rechtspraak.
  SME is en paradijs voor moordenaars.

  Deze president was, is en blijft de grootste schandvlek voor het land.


  Maak melding

 8. Overigens blijft Bouterse bij zijn eerdere standpunt dat veroordeelde moordenaars niet in aanmerking komen voor gratie.
  Ik zal dit onthouden meneer van der san.
  Als het niet waar is dat het gratie verleend omdat pa bevriend massamoordenaar Bouterse dan moet u de bevolking het parlement en de media uitleggen wat de juridische argumenten om deze moordenaar vrij te laten en anderen niet.
  Dit laat zien welke richting suriname opgaat, ik echt benieuwd wat die kudde stommelingen gaan inbrengen om dit misselijke makend gedrag van drugs veroordelde en massamoordenaar Bouterse goed te praten, we benne benieuwd.


  Maak melding

 9. Land en Recht in het Land!

  De rechter is in Suriname overbodig. Bouterse geeft gratie aan moordenaar ondanks straf voorgelezen door de rechter en een bosnegersstam heeft lak aan het door de rechterlijke macht uitgesproken vonnis ten aanzien van een Christelijke begravenis.
  Ze pikken het gewoon niet lees ik hier voor.

  Hoe lang pikt onze bevolking dit soort zaken nog? De dode Chinees is nog lang niet door de wormen opgegeten en zijn moordenaar is al vrij? Wat gebeurt er in ons land? Buitenlandse ogen zien een krankzinnigheid in de ogen van onze leiders en toch blijft die stomme bevolking van ons dit pikken?
  WAKKER WORDEN!


  Maak melding

 10. Wanneer ik en velen anderen hier op deze forum hameren op het feit dat Bouterse geen ene malle moer heeft geleerd uit zijn verleden willen die volgeling van hem mij bloed haast zuipen.
  Op nummer 5 staat verkapte vorm van bevestiging wat wij allang weten, maar die meneer maakt de zoveelste fout om de schuld te leggen bij de mensen rond Bouterse.


  Maak melding

 11. Dit is toch niet te filmen. Mr. de PRES wat is dit nou?! Advies of niet. Het is niet bindend voor uw beslissing. Wat zal de wereld wel niet denken over dit besluit en de criminelen dan? Familielid, broer, zus, zoon, dochter… het maakt allemaal niet. Roofmoord is roofmoord.


  Maak melding

 12. Sang Sang: Jij bent grappig>

  “Jllie lullen gewoon , hij is de president en hij beslist met zijn stafleden . jullie beginnen op de blanken te lijken”

  Je bedoelt waarschijnlijk “beschaafde mensen”

  Ik ben benieuwd waar jij op lijkt, maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden.


  Maak melding

 13. Criminelen zijn zonder dat ze elkaar kennen
  bloed-broeders van elkaar.
  Dat de ene crimineel de andere een dienst bewijs is een ongeschreven regel in het vak.
  Dus: jullie kletsen /lullen maar wat in de ruimte.
  Suriname voorwaarts.
  Jagte-Raho


  Maak melding

 14. Ik zal niet eens moeite doen om er iets over te zeggen. Wat kan een normaal mens hierover zeggen? Als je niet op ongeveer hetzelfde uitkomt als wat ik ervan denk dan ben je immers niet normaal en heeft uitleg geen zin.

  Pongosaqoui @ 5, heel knap van je dat je door hebt dat dit niet door de beugel kan, nog knapper is het dat je het zo kan verdraaien dat het niet de schuld van je idool is, anderen hebben hem foute adviezen gegeven. Als jij eenmaal iemand tot je idool hebt gebombardeerd, dan kan hij je moeder in je nabijheid mishandelen en daarna vermoorden, het zal toch niet zijn fout zijn, in jouw ogen is je idool namelijk ‘masra neks no fout’.


  Maak melding

 15. Hallo Be Anansi je hebt gelijk met Pongosaqoui.
  Knap en zo doorzichtig om de schuld van deze criminele persoonlijke beslissing van Bouterse te kunnen neerleggen bij zijn adviseurs.

  Een bewijs van de blinde volgzaamheid van deze NDP groupies. Best wel gevaarlijk ook.


  Maak melding

 16. Dit is gewoon plassen en schijten op het surinaamse volk en het rechtssysteem. Daarbij een vrijbrief voor toekomstige rovers en moordenaars. Zorg eerst dat je in het gevlei komt bij “de monsterlijke Baas”, pleeg vervolgens een roofmoord, laat je berechten en ontvang kort daarop gratie.


  Maak melding

 17. De finale stap naar een Bananenrepubliek. Opperhoofd Bouterse laat een veroordeelde moordenaar gewoon vrij. Ik ben benieuwd naar de mening van onze Anna_Z, Sempa, Parapinto en consorten.

  Henk Molenaar

  Pinto staat vierkant achter deze president.

  Als het is op rationele gronden, so be it!!!


  Maak melding

 18. Bouterse is een GROTE flapdrol.
  Zijn eigen zoon dino Bouterse is veroordeeld.
  Zijn pleegzoon het zelfde.
  Zijn dochter wegens asociaal gedrag van school getrapt.
  Bouterse zelf gaat op staatsbezoek met veroordeelde drugscriminelen, deze man wordt door stelletje domme schapenkoppen gezien als de redder des vaderland, laat mij niet lachen.


  Maak melding

 19. Als ik dit artikel zo lees, denk ik, „Zelfs het begrip Genade is de Christen wereldvreemd!!

  Genade is een woord dat vaak in de kerk word gebezigd, dit staat ook in de Bijbel. Voor gelovigen moet dit woord ´Genade zij u´ aan het begin van de dienst niet vreemd in de oren klinken. In het dagelijkse leven echter schijnt dit woord nauwelijks allure te bezitten.

  ´De moordenaar is er nog genadig vanaf gekomen´ oftewel ‘de rechterlijke en politieke macht (het huidige sanhedrin) streek zijn hand over zijn hart en verleende de moordenaarsleerling gratie, terwijl hij dit niet had verdiend’.

  Iemand krijgt dus niet wat hij verdient. Zo is het ook met Gods genade. De moordenaar barabas verdiende de doodstraf. Hij kreeg echter niet wat hij verdiende, de straf werd hem kwijtgescholden. Dat is de diepte van de Bijbelse genade. Vergeving ontvangen terwijl je weet dat je schuldig bent. Onverdiende genade is kind aan huis bij het Christelijk geloof.

  Bij alle andere wereldreligies moet een mens zelf eerst iets machtig worden, zelf iets verdienen om voor genade in aanmerking te komen. Maar de Christen weet: mijn rechtvaardiging en heiliging, beide zijn (volgens de bijbel) reeds door Jezus Christus volbracht. Hij in mijn plaats.

  Zoek „Handelingen 3: 13-15; 17-19„ eens op in uw bijbel en lees waarom God te allen tijde genade aan een moordenaar ondersteund. Eerst het woord van God, daarna de wet.

  Een Christen moet dit weten behoudens zij die alleen in naam verenigd zijn met het Christendom. Dus de epigonen.

  Ik snap daarom niet waarom de Christenen hier op dit forum zich druk maken over de gratieverlening aan een soortgenoot. Het genadestelsel van de gelovige staat immers in de bijbel. Bouterse doet niets verkeerd volgens zijn geloof evenals zijn gelovige broeders en zusters zijn immuun.

  Als het enigszins mogelijk zou zijn, zou ik alle Christenen vreselijk straffen alsof het een doodnormale zaak was van de wereld was. Dat zou dan terecht en gerechtvaardigd „Gods wil“ zijn. De schuldigen straffen zonder aanzien des persoons.

  Het is niet zo dat ik alweer iets te zeggen wil hebben en bij alles God of de bijbel als standaard gebruik, maar onrecht is onrecht, en daarvoor laat ik mijn portie staan om daartegen in het geweer te komen. Dat ik daarbij op mijn taalfouten wordt gewezen zegt mij niets, zolang het maar leesbaar is, ja toch. Toen ik 20 jaar geleden promoveerde dacht ik ook niet dat ik volleerd was zoals sommigen hier op waterkant.net zich verbeelden, logisch dat ik af en toe een steekje laat vallen, dat is menselijk.

  Het is tijd dat religie/religieuze instellingen geen invloed meer krijgen op wetten en regels in het dagelijks bestuur van land en volk. Wetboeken en wetgeving dienen verschoond te zijn van alle religieuze inmengingen.

  Begin bij de grondwet, een goed begin is het halve werk. En indien het moeilijk te pruimen is voor gelovigen om zich te distanciëren van hun aardse geneugten, wil ik dolgraag een handje mee helpen volgens de normale procedure zodat ook de gelovigen volledig aan hun trekken komen. En dat is vrijwillig „de kop eraf“.

  Aangezien ongelovigen volgens Christelijke traditie zondige mensen zijn is de enige goede Christen een dode Christen, die kan namelijk geen zonden meer begaan. Een goede deal toch, de Christenen komen in de hemel terecht en de ongelovigen zullen de aarde beèrven. Joepieeee!!

  django


  Maak melding

 20. Ik vind het nog te vroeg om hier een mening over te geven. Ik ken de achtergronden van deze zaak niet goed genoeg.

  Wat ik wel weet is dat in de frontperiode criminelen naar Nederland werden gepost. De zaak van de zoon van een rechter en nog wat andere vage zaken zijn mij bekend. In Nederland zelf spelen natuurlijk de handelingen van Calimerostan rondom de vader van Maxima.

  Maar die hebben natuurlijk niets met deze zaak te maken. Ik houd me nog even op de vlakte.


  Maak melding

 21. Bouterse heeft zoveeel stemmen gekregen, en is president geworden vanwege de vele roofovervallen. Met als hoop dat het minder zal worden.

  Tot mijn godsverbazing lees ik hierboven dat hij een overvaller die een chinees heeft beroofd en vermoord gratie gegegeven, omdat zijn vader is bevriend met hem.

  Beste President sommige dingen doe je goed, maar dit is totaal fout, wat voor argument heb je tegenover de nabestaanden van de slachtoffer die is vermoord. Ach ja, wat kan jou de nabestaanden schelen, zoals gewoonlijk.


  Maak melding

 22. VIRAGO 535

  Sterke juridische argumenten hebben geleid tot collectieve gratieverlening voor veroordeelde doodslag verdachte.

  Veroordeelde moordenaars komen absoluut niet in aanmerking voor gratie.

  Deze bijzondere gratieverlening heeft te maken met de betrokkenheid van romano in de gezaamlijke roofoverval(juridische argumenten)

  Virago 535


  Maak melding

 23. #20.

  Zie de bijdrage van #5. als het afgeven van een brevet van onvermogen aan de van moordverdachte eerste burger van Suriname.
  Volgens mijn inschatting past dit brevet niet meer op de muur van het kantoor van de drugs veroordeelde en hoofdverdachte van moord.
  Deze misdadiger heeft al zoveel brevetten van onvermogen gekregen.


  Maak melding

 24. In nederland wordt na 2/3 van de opgelegde straf uitgezeten te hebben , de veroordeelde in vrijheid gesteld . Wat is het probleem in Suriname dan ? De misleiders hebben het vaak over domme NDP aanhangers . Nauw aan de reacties te lezen kan niets anders geconcludeeerd worden dat deze gasten dommer zijn dan achter-kant van een varken . Geen wonder dat DDB president van Suriname is geworden . Want tegen zulke domme lieden zal hij altijd blijven winnen.


  Maak melding

 25. dit zegt al meer dan genoeg..mensen wij verliezen deze strijd..het volk heeft deze man gekozen tot hun president en daar maakt hij gretig misbruik van door nu onschendbaar te zijn..niemand kan hem wat doen..arme volk toch..hoe hebben jullie dit zo ver laten komen…? schande schande..!!


  Maak melding

 26. Hoe zullen de nabestaanden van de vermoorde handelaar zich voelen vraag ik me af om het besluit van de first man van Sure.
  Durven de mensen nog te roepen,dat:neks no fout?


  Maak melding

 27. Waar blijven de reakties van de Ocer-familie.
  Binnenkort kennen wij geen gevangenis meer in Suriname.De rechters en de rest van de fam. mogen dan naar huis.Naar de goudvelden mischien om nog een salaris te hebben.Wat zullen de rovers nu hard lachen.Die weten zeker dat ze niet meer gestraft zulen worden.Wat ze wel tegen de rechter zullen zeggen is zeker:Ma Rechter, a boi foe Bouta kiri da deng seni eng go na oso.Mi ooktoe kan go na oso toch.Recht voor een, recht voor allen.
  Anna_Z, als je vandaag of morgen, wat ik echt niet hoop, verkracht of beroofd wordt en de dader is na 2 dagen vrij.Wat is dan jou mening hierover.Als je een echte vrouw bent wil ik graag jou reaktie horen.

  Danitia


  Maak melding

 28. Als je weet dat Nederland nooit een officieel woord van protest heeft geuit tegen de moorden die vrijwel dagelijks op de Palestijnen plaatsvinden, geen woord van protest tegen het feit dat 1,5 miljoen Palestijnen in een concentratiekamp zijn opgesloten en systematisch water voedsel medicijnen en andere primaire levensbehoeften moeten ontberen, ben je hier gauw over uitgelult. maar ja als je politiek onderontwikkeld bent is je protest je niet kwalijk te nemen. Bouterse kan het, en doet het …basta.


  Maak melding

 29. Bouterse als President is een ramp en een vloek voor Suriname.Waar gaan ze naar toe in Suriname mijn geboorte land.Een president die zelf veroordeelt is in Nederland wegens drugs smokkel hoef je niets anders te verwachten. Hij maakt het land kapot en vult zijn zakken met zijn familie.


  Maak melding

 30. Suriname weer lekker internationaal positief in het nieuws dankzij haar president:

  “Bouterse geeft bevriende roofmoordenaar gratie”

  n Suriname is grote beroering ontstaan over de gratie die president Desi Bouterse heeft verleend aan zijn wegens roofmoord veroordeelde pleegzoon. Romano M. zat een straf van 15 jaar uit wegens doodslag, beroving en het gooien van een handgranaat naar de woning van de Nederlandse ambassadeur Ruud Treffers.

  Het is voor zover bekend de eerste keer dat een president een roofmoordenaar gratie verleent. ‘Dit is in strijd met het rechtsgevoel van alle Surinamers’, zegt oud-minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi telefonisch vanuit Paramaribo. ‘Personen die zo’n zwaar delict hebben gepleegd, horen geen gratie te krijgen.’

  Ook duiken er meer veroordeelden op rond Bouterse. In zijn delegatie die onlangs een regionale top bezocht, zaten drie leden met een drugsstrafblad. ‘Dit soort lieden circuleert nu dus rond de staatsmacht’, sneert oud-president Ronald Venetiaan. ‘Hun verleden is bekend.’

  Bouterse: een president om trots op te zijn…..


  Maak melding

 31. mensen hou toch op met zeuren ,ik zou het zelfde gedaan hebben als baas van het land en u ook ,maar nu is het meneer bouterse maar als het een andere was ,jaja er moet zowiezo alles verander worden in het land maar geeft de baas niet de schuld …….


  Maak melding

 32. Je snapt het niet hè, kies je een drugdealende massamoordenaar, verkrachter en oplichter als President van je oerwoud, komt ie met dit soort dingen. Ik ben net zo verbijsterd als u allemaal. Not.


  Maak melding

 33. Toen etterlijke jaren geleden, een trotse buurvrouw mij uitnodigde, om te komen luisteren dathaar peuter, het suriaamsvolkslied kende, ging ik snel er naar toe om het aan te horen.

  En warempel het kind zong uit volle berst:”Heri libi te na dede ,wi sa fredde gi srinan”

  We vonden het maar wat grappig en lachten erom.

  Nu jaren later blijkt het kind over profetische gaven te beschikken.

  Wi sa fredde troe gi sranan.nanga den mang di e regiri a kondre now.

  GOD WAS MET SURINAME!


  Maak melding

 34. en meneer Santocie was toch ook tuig voordat hij minister werd dus de pot verwijdt de ketel zeg men toch er lopen verhalen dat hij ook met drugs zaken betrokken was .ik denk dat er maar een volksgroep moeite met dit besluit heeft ,die mensen die in het buiten land zeggen dat ze niet uit sur komen omdat hun zich zogenaam meer zijn dan de normale sur accepteer het besluit van onze leider de baas


  Maak melding

 35. Van der San is een kankergezwel in het kabinet van deze President.

  Dit kan niemand goed praten. In de strijd tegen de georganiseerde misdaad zou het aan te bevelen zijn dit jaar helemaal geen gratie toe te kennen.

  Laten de misdadigers hun volledige straf uitzitten.

  Moordenaars en ontuchtplegers mogen wat mij betreft nooit in aanmerking komen voor gratie.


  Maak melding

 36. Overigens heeft deze meneer niet alleen een Chinees vermoord, maar ook een granaat gegooid naar de ambassade van Nederland…

  En daarnaast nog een zooi cocaïne-handel op zijn naam staan, waar hij voor was / is veroordeeld.

  Even ter volledigheid 🙂


  Maak melding

 37. Het is nooit goed als een moordenaar vervroegt vrij komt. In Nederland gebeuren dit soort dingen vaker en de woede van de bevolking is mogelijk te temperen.


  Maak melding

 38. Jammer,de geloofwaardigheid van mijn land en de inwoners wordt weer eens beschaamd door figuren die onbekwaam zijn om wat en wie dan ook leiding te kunnen geven.


  Maak melding

 39. @Pongosaqoui

  Je bent een echte boutist: Die leven bij “het is de schuld van de boodschapper”.

  Nog ff en de radio/TV stations en andere media huizen staan weer in brand. Nog ff en de volksmilities zijn weer ingesteld.

  Gelukkig is de dienstplicht niet weer in het leven geroepen. Anders kon DDB ook nu weer over ongetrained kanonnenvlees beschikken die hij zijn vuile werk kon laten opknappen en daarmee de dood in jaagde.


  Maak melding

 40. ANNA_Z zingt opeens een paar toontjes lager, nu kent ze opeens de achtergronden van de zaak niet.

  THEO op 36;Inderdaad wordt in Nederand na het uitzitten van 2/3 van een gevangenisstraf BIJ GOED GEDRAG 1/3 van de straf KWIJTGESCHOLDEN. dat is totaal iets anders dan gratie verlenen.


  Maak melding

 41. Ik hoop dat dit geen vrijbrief wordt voor alle ciminelen die een moord of roof willen gaan plegen in de toekomst.

  De president heeft een zwak voor moordenaars en rovers. Zeker als het familieleden betreft. Wil je dus ongestraft blijven, voor zware delicten wordt dan vrienden met het presidentiele familie. Je krijgt dan gratie.

  Zo kun je maar zien dat deze dictator meer macht heeft dan alle rechters van Suriname bijelkaar. Nog steeds ja!!!


  Maak melding

 42. @ TTheo en de rest van de volgelingen, jullie zijn kampioen in het bagatelliseren van dit soort onsmakelijke feiten. Bouterse is een rat en zal een rat blijven. Hij heeft geen enkele respect voor de gehele Surinaamse samenleving.
  Met de benoeming van zijn criminele zoon als hooft CTU, buitenlandse bezoek met veroordeelde drugscriminelen, twee oplichters als adviseur.
  Enige wat nog rest is dat deze rat zijn excrementen aan jullie gaat opdienen.


  Maak melding

 43. Reageer op de inhoud aub . Doodslag veroordeelde is geen moordenaar en na 2/3 van de straf mag in Suriname , bij goed gedrag gratie worden verleend .


  Maak melding

 44. Misdadigers gratie verlenen lijkt vreemd maar komt overal ter wereld voor.

  Hier een krantenartikel uit 2009:

  Rotterdam, 7 juli. De koningin heeft gratie verleend aan een tot levenslange celstraf veroordeelde man. Dat heeft het ministerie van Justitie bekendgemaakt.

  De 50-jarige man heeft kanker in een vergevorderd stadium en zal waarschijnlijk niet lang meer leven. Hij werd in Duitsland veroordeeld tot levenslang wegens een dubbele moord in Frankfurt in 1992 en wilde later de rest van zijn straf in Nederland uitzitten. In 1986 werd voor het laatst gratie verleend, aan seriemoordenaar Hans van Z.

  De Hoge Raad oordeelde eerder dat de praktijk van levenslange celstraf in Nederland mogelijk in strijd is met Europese regels. Die suggereren dat nooit sprake mag zijn van een uitzichtloze situatie. Omdat sinds 1986 geen gratie meer was verleend, dreigde de gratieregeling in Nederland een ‘dode letter’ te worden.

  Er zijn nu circa dertig levenslang gestraften in Nederland. Een woordvoerder van Justitie zegt dat een levenslang gestrafte zelden overlijdt in een cel. „Als het kan, sterven ze thuis of in een ziekenhuis.” Als de gevangene geen gratieverzoek heeft ingediend, kan justitie strafonderbreking aanbieden om te voorkomen dat een gedetineerde in zijn cel sterft.

  Sinds 2006 kan een rechter ook dertig jaar celstraf opleggen. Dat is mogelijk gemaakt omdat het verschil tussen de tot dan toe maximale straf van twintig jaar en levenslange celstraf te groot werd gevonden. De levenslange celstraf werd in Nederland ingevoerd in 1878, nadat in 1870 de doodstraf was afgeschaft.

  Tot zover dit krantenartikel.

  Verder is bekend dat in de VS onder Bush misdadigers waaronder persoonlijke vrienden, gratie is verleend.

  Hiermee wil ik alleen maar aangeven dat deze zaken zoals nu in Suriname vaker voorkomen dan we denken.

  Over deze zaak kan ik echter niet oordelen. Ik ben geen jurist en ik ken de achtergronden van de zaak niet. Een loze reactie op grond van een subjectief persoonlijk gevoel lijkt me in dit stadium onverstandig. De commotie hierover kan ik me echter heel goed voorstellen.


  Maak melding

 45. Anna_Z: je maakt je nu echt volkomen belachelijk ( voor zo ver nog mogelijk) door een gratie verzoek voor een stervende man te vergelijken met dit gratie verzoek. Maar de blinde volgzaamheid voor jou grote leider is echt om medelijden met te krijgen.


  Maak melding

 46. Jammer voor zo’n prachtig land als Suriname is. Ik kan mij maar moeilijk een voorstelling maken dat de Surinaamse bevolking op democratische wijze een misdadiger tot president kiest. Wat is er met jullie gebeurd Volk van Suriname??


  Maak melding

 47. Hoe diep moet je zakken om een veroordeelde terminale patient als referentiekader te nemen,
  TTheo die crimineel die Bouterse gratie heeft verleend heeft een roofmoord geleegd hij is betrapt bij een andere roof en meneer was zo boos dat hij een handgranaat naar dat huis van ned ambassade heeft gegooid . dus we hebben het hier over een recidivist die een pleegzoon is van drugcrimineel Bouterse dit noem ik een ratten- streek die alleen ratten begrijpen en verdedigen.


  Maak melding

 48. Als Bouterse hier mee weg komt is het Surinaamse volk geen knip voor de neus waard.

  Waar hebben onze Somo en Brunswijk zich verstopt? je hoort helemaal niets over/van deze verraders van hun eigen volk.


  Maak melding

 49. Nog meer?

  Deze pleegzoon heeft nog meer op zijn kerfstok, althans wat bekend is.
  Zo heeft hij behalve deelname aan roofmoord, ook nog een handgranaat gegooid naar de Nederlandse Ambassade.
  Ik vermoed dat hij nog meer slechte dingen heeft gedaan die niet openbaar zijn.
  Misschien opgeleid in het opleidingscentrum te Gyersvlijt dat toegang biedt aan leden van de clan.


  Maak melding

 50. Ik zou zeggen lees ook de krantenartikel van 30-12-2011 en leest ook de reactie op die ratten gedrag van jou zo geliefde president.
  Op woensdag is het gehaktdag in nederland misschien kan je dat ook invoeren in suriname.


  Maak melding

 51. Niks no fout.
  Hij wordt toegevoegd aan het moord- en verderfkorps van DDB onderleiding van zijn zoon D.

  Leve de rechtstaat, die al vaker door DDB c.s. buitenspel is gezet.


  Maak melding

 52. De misdaad regeerd in Suriname.Romano de stiefzoon van Bouterse,is neefje (zusters zoon) van min.moestadja.Zou het niet zo kunnen zijn dat bouta die jongen verwekt heeft met de zus van moestadja ? hoe komt hij aan deze stiefzoon ? dat verhaal erachter zou weleens interessant kunnen zijn.


  Maak melding

 53. @wikkiLeaks @Henk Molenaar

  Jullie lezen selectief. In 1986 werd voor het laatst gratie verleend, aan seriemoordenaar Hans van Z. De zaak van seriemoordenaar Hans van Z is overbekend en dat was echt geen terminale patiënt. Ik kom met feiten en jullie schreeuwen alleen maar dezelfde mantra in koor.


  Maak melding

 54. De opvoeding van de familie Bouterse levert niet anders op dan criminelen als nageslacht. Een prima voorbeeld voor de Surinaamse jeugd.

  Er is vast nog een plekje vrij voor zijn pleegzoon bij het CTU. Schieten kan hij al en heeft ook al ervaring met het gooien van handgranaten. “The best man for the job”


  Maak melding

 55. Wat ik mij hier afvraag van deze kwestie is dat Bouterse deze jongen in het verleden waarschijnlijk heeft aangezet om de handgranaat naar de Nederlandse ambassade te gooien.

  Verder ben ik niet verrast van dit gedrag van topcrimineel Bouterse, de man is zelf moordenaar.

  Ik blijf het diep triest vinden voor ons land dat de grootste moordenaar in de afgelopen 40 jaar president is.
  Voor mijzelf is deze moordenaar niet mijn president.

  Deze monster heeft ons land in de afgelopen 30 jaar alleen maar in het slecht daglicht geplaast.
  Verder wil ik Brunswijk en Somohardjo het volgende in herinnering brengen.

  Brunswijk, ben je al vergeten dat Bouterse je een paar keer geprobeerd heeft te laten liquideren.
  Brunswijk, Bouterse is een haatdragende slecht mens hij zint nog op jouw liquidatie dus laat Bouterse vallen als president.
  Als je Bouterse niet laat vallen zullen de mensen in het binnenland jou laten vallen Brunswijk.

  Somohardjo, bent je vergeten dat Bouterse je op de hielen zat en dat je naar Nederland verkaste. En zelfs in Nederland was je niet veilig en ook op de Nederlandse tv niet.
  Somohardjo, Bouterse heeft jouw willen vermoorden ergo ben je samen met Brunswijk in hoge mate verantwoordelijk voor zijn presidentschap.
  Somo laat deze moordenaar Bouterse vallen, we het nuchtere deel van het volk verzoeken je deze president en regering in 2012 te laten vallen.
  Het machtcentrum in ons land bestaat uit moordenaars en criminelen en dat schaadt ons land.

  Suriname is beteraf zonder massa moordenaar Bouterse en zijn criminele bende.

  Verkiezingen in 2013.


  Maak melding

 56. Wat had men dan verwacht? Als je een moordenaar tot president wil hebben is dit het gevolg. Maak je borst maar nat. Moro e kong ete. er staat nog meer te gebeuren. Suriname wordt op de kaart gezet.Wat er in zit komt er ook uit. Bouterse is net als de suriname rivier. Als er modder in zit,komt er ook modder uit. Die klootzak doet naar zij aard.Maar de ware schuldugen zijn de idiote kiezers. Kragtie.


  Maak melding

 57. Pokerface!!

  Bout van mij mag je al die criminelen vrijlaten, is jou feestje.
  Hou ze wel binnen suri….

  De suri’s vinden het best, want zolang ze niet op het plein staan om te protesteren,zoals bv het Syrische volk op dit moment, neem ik ze met een korreltje zout.

  Tamara ding sa soetoe ding bigie bombel, veel Johnny walker, een plas, een pis en neks no fout!!!
  Zoals bv paraman in zijn wit shirtje, zie de waretijd-online, op zijn Defensiefeest.
  No commend!


  Maak melding

 58. Vanaf de oudheid geldt het spreekwoord; ‘geef het volk brood en spelen’, maar in boutamaribo is het veranderd in; geef het volk stront en moorden’.


  Maak melding

 59. Maar wat zeuren jullie nou? Jullie hebben deze meneer toch tot president gekozen, waarvan bekend is dat hij een twintigtal Surinaamse intellectuelen begin jaren tachtig heeft vermoord en nu van Suriname een schurkenstaat aan het maken is? Meneer B. moet nog 11 jaar brommen in de Ned. gevangenis wegens drugshandel. Vinden jullie het gek dat hij nu zijn criminele vrienden de hand boven het hoofd houd? Er staat jullie nog heel wat te wachten, vrees ik.


  Maak melding

 60. W.Whome, dit is pas het begin.

  Die mannen waren gemaskerd, helaas. Maar mochten ze gepakt worden hoeven ze toch niks te vrezen. 1 telefoontje naar Bouterse en ze krijgen gratie.

  Waarschijnlijk hebben ze ook de berichten gehoord en gelezen dat Bouterse gratie geeft aan moordenaars en rovers. Ik vrees het ergste voor het komend jaar.

  Alle moordenaars en criminelen hebben dit goede nieuws al gehoord, vrees ik. Dus de statistieken zullen weer gaan stijgen. Rechters en justitie kunnen hun biezen pakken, Bouterse is aan de macht.


  Maak melding

 61. Het is wonder dat nog niemand op dat filmpje heeft gereageerd met de bekende leus, dat het ook in Nederland of elders in de wereld gebeurd. Hans van zon heeft 19 jaar in de gevangenis gezeten en bij de tweede gratie verzoek is hij vrijgekomen en dan nog is het appels met peren vergelijken. jij maakt er een gewoonte van om de meest krankzinnige vergelijk te maken om die misdaden die vlak onder jou ogen plaatst vinden goed te praten wat een ziek mens zeg. ik wens iedereen die tegen onderdrukking,dictatuur, misdaad tegen de menselijkheid,drugs criminaliteit,machtsmisbruik is, een voorspoedig 2012 toe. tang bung en kijk uit me vuur werk.


  Maak melding

 62. Mensen die te pas en te onpas het woord “crimineel” in de mond nemen zijn meestal zelf de grootste criminelen. Het zou me niets verbazen als na een screening meer dan de helft van de reageerders op waterkant boeventrekjes vertonen en compleet voorzien zijn van een strafblad.

  Oordeel en veroordeel niemand opdat uzelf niet overmand wordt door schande. Uit wiens mond het komt, deelt zelf in de stront.

  Criminaliteit heb je in alle vormen. Neem als voorbeeld; wanneer bekenden over mij zouden roddelen zou ik dat met een korreltje zout nemen, maar wanneer de roddelaars naaste familieleden en bekenden betreft aan wie ik altijd in elk opzicht met toewijding steun heb gegeven, dan is dit onacceptabel en ongetwijfeld een halsmisdaad.

  Onthoud; Het gevaar komt uit de eigen vertrouwde kring, het gevaar komt van en- door mensen en niet van en-door God, want God bestaat niet.

  Meriba mag wat mij betreft gratie krijgen. Hopelijk dat hij inziet dat, als hij overtuigend Christen is, dan meteen het Cristendom mijlenver achter zich laat. Dit, omdat de grote meerderheid die hem liever zagen/zien verrekken in de bajes overwegend Christenen zijn die het woord God eigenmachtig prediken en uitschreeuwen. Hier op waterkant zijn voorbeelden te over.

  Het leukste aan het hele verhaal over deze Meriba is, dat hij een handgranaat heeft gegooid naar de woning van de toenmalige ambassadeur van Nederland. En God was er niet om dit te voorkomen. Als de moordenaar Barabas volgens de bijbel kwijtschelding van zijn doodstraf dan wel genade kon krijgen van God, wie zijn dan zijn navolgers om deze herhaling van het vroegere Godsgericht tegen te gaan?

  Dus Meriba mi boi, het ga je goed en besef nu wie jouw feitelijke vijanden zijn voor nu en tot ver in de toekomst. En wat de ongelovigen betreft die ook in deze hun boze mond ten kwade van u hebben geroerd dient u zeker niet te veronachtzamen, want het is meestal te recht wat uit de mond van den goddelozen komt.

  Ik zou u zeker vergeving en genade schenken door uw kop te laten rollen, want niemand heeft het recht om een andermans leven wederrechtelijk of zonder dat er daartoe aanleiding voor is te ontnemen.

  Wanneer het de onschuldige mens niet is vergund om zijn leven op een natuurlijke wijze te beeindigen, dan is dit lot ook voorbehouden aan zijn slachter. Dit is wellicht voor u hard, maar rechtvaardig. Het onbeschrijflijke leed van de nabestaanden is afdoende om het begrip medelijden voor de dader terzijde te schuiven. hebben.

  django


  Maak melding

 63. ANNA_Z Bij de gratieverlening van Hans van Z. in 1986 zijn de rechterlijke macht het openbaar ministerie en t.b.s. deskundigen betrokken geweest voor er besluitvorming tot stand is gekomen. Is dat ook het geval geweest in de zaak stiefzoon Bouta? en natuurlijk ga je nu vertellen dat Ned. geen Suriname is , maar dat wisten we al.


  Maak melding

 64. @nr 76 – “Wat ik mij hier afvraag van deze kwestie is dat Bouterse deze jongen in het verleden waarschijnlijk heeft aangezet om de handgranaat naar de Nederlandse ambassade te gooien.”

  Nee, de persoon in kwestie heeft ooit 90.000 euro gejat bij een Chinese winkelier (die hij daarna heeft vermoord).

  Na deze overval, wilde hij een tweede poging wagen bij een andere winkelier. Beveiligingspersoneel van de Nederlandse ambassade heeft hem dit toen verhinderd (door actief in te grijpen).

  Uit wraak heeft hij toen een handgranaat naar de tuin van de ambassade gegooid, in de hoop een blanke medewerker te raken die daar stond te posten.


  Maak melding

 65. Als het om jullie eigen zoon zou gaan, zouden velen op dit forum wellicht een toontje lager zingen of zelfs fluiten.

  Bikasi Santaboma no meki gi kakkalakka nanga moismoisi!


  Maak melding

 66. Paraman”Als het om jullie eigen zoon zou gaan, zouden velen op dit forum wellicht een toontje lager zingen of zelfs fluiten”

  Je bedoelt natuurlijk als de vermoorde Chinese hardwerkende winkelier je zoon was geweest”


  Maak melding

 67. Paramanpinto jij bent een valsaard een addergebroed. Als het om onze zoon zou gaan, die vrijheidsstrijders die op 8 dec 1982 zijn afgeslacht door jou president hebben ook moeders, kinderen, vrouwen, broers en zus.


  Maak melding

 68. @wikkileaks
  Er is een degelijk verschil tussen de moordactiviteiten van Meriba en de executies door Bouterse en zijn maatjes.

  Het is moeilijk te zeggen maar wie garandeert het Surinaamse volk dat die zogenaamde vrijheidsstrijders van u wanneer hun coup was gelukt, het beter zouden doen dan nu het geval is door Bouterse?
  Wij moeten het tot nog toe alleen maar doen met de meningen, gissingen, speculaties en fabels van de verliezende partij die kant noch wal raken.

  De dood van uw kliek omvat de consequenties van hun acties. De onfortuinlijke 8 december coupplanners hadden gegokt en verloren. Toegegeven is wel, dat wanneer zij voor het zeggen zouden hebben, het enige verschil dan wel zou zijn, dat wikkileaks en consorten gezamenlijk met zijn vrijheidsstrijders de dans nu zouden uitmaken in Suriname. Wie weet wat het Surinaamse volk dan te wachten stond.

  Denk jij dan dat de voorstanders van Bouterse ervan uit gaan dat hij niet gedood zou zijn door jou kliek en zonder enige vorm van protest? Ons kent ons. Het doet een legio mensen zeer bij het zien van de vooruitstrevende verrichtingen van hun gehate vijand Bouterse. Deze heeft tot thans het hoofd boven water weten te houden namens dezelfde god die ook naarstig door wikkileaks en vereniging word aanbeden.

  Het is moeilijk om nu vast te stellen wie tijdens de Bouterse-coup onschuldig omkwamen- en wie niet, maar zij die toen daadwerkelijk onschuldig werden gedood verdienen volledige rehabilitatie van hun naam, en een ferme schadevergoeding aan hun nabestaanden in de eerste-, de tweede- en de derde lijn is zo netjes en respectvol.

  Berechting van de verantwoordelijke dader(s) mag niet bemoeilijkt worden door persoonlijke gevoelens en vrijheidswaan, aangezien een opdracht afkomstig is van hogerhand en de opdrachtgever te allen tijde de hoofdschuldige is waaraan machtsmisbruik kan worden verweten en derhalve ook een passende straf verdient.

  En de uitvoerders die over het algemeen handelden uit angst (meestal de soldaatjes en mindere werknemers) dienen vrijuit te gaan, anders kunnen wij net zo goed meer dan de helft van het Surinaamse- en het nederlandse volk gaan berechten wegens hun medeplichtigheid en hun aandeel in de coup waarvan wikkileaks er ook één van is.

  Er waren toendertijd een massa Surinaamse en Nederlandse figuren die tijdens en jaren na de coup in hun handen wreven en de overname door de militaire macht toejuichtten. Gedreven door zelfzucht hebben dezen ook geen moment stil gestaan bij het leed wat hun helden aanrichtten ten opzichte van hun onschuldige kondréman. Dat is zeker ook een ernstige vorm van medeplichtigheid waarop doodstraf staat “stilzwijgende goedkeuring uit eigen belang en winstbejag”.

  Van al degenen die er groot belang bij hadden en bij wie het coupplan al was uitgewerkt om ten uitvoer te worden gebracht, kan men het zo bezien; de ontzielde vrome gasten hebben ook gratie gekregen; ..die zijn namelijk overgeleverd aan de genade/gratie gods en fungeren momenteel volgens Christelijke traditie als bouwsteen in hun permanente hemelverblijf.

  Hun gelovige nabestaanden echter hebben zich daarin te berusten, want het plan van lieve pappie, oom, neef en devote aanhangers is helaas mislukt, het is immers Gods wil dat dit zo moest gebeuren.

  Hetgeen het overgrote deel van Desi’s tegenstrevers in deze tijd werkelijk beogen is een hernieuwde revolutie naar eigen idee en allen met hun eigen kapitein oftewel hun eigen Bouterse aan het hoofd. Maar vraag aan wikkileaks en zijn fan om advies hoe de regering van Suriname en haar bevolking volgens hem zou moeten zijn.
  Dan weet je zeker dat je de lul bent!

  De beste stuurlui staan aan wal en ondertussen verloederen land en volk respectief tot vuilnisbelt en ghettolingen? Er dient weer rust- en vrede te heersen in Suriname in harmonie met alle Surinamers en medelanders. Dit is mogelijk door saamhorig te zijn volgens het verstandelijk denken, en God met zijn maten laten we in deze ook geheel buiten beschouwing.

  Zodra wetboeken en regelgeving verschoond worden van kwade invloeden zijn we mogelijk op weg om land en volk te hervormen ten goede van iedereen. Is dit teveel gevraagd of blijft men er koppig volharden in het ongelijk van onruststokers zoals wikkileaks en van posters hier op waterkant die anderen vol gaarne wijzen op hun grote „W“ van „jouw“, terwijl ze zelf de hand in eigen boezem moeten steken?

  django


  Maak melding

 69. Django

  Geen mens heeft het recht een ander mans leven te nemen. Trouwens de prijs voor een mensenleven is onbetaalbaar. Daarom zijn jullie moordenaars vervloekt en ooit komt de dag dat jullie ook zullen boeten voor het doden van je naaste.


  Maak melding

 70. Beste Django: jij weet met jou redenering nog de Holocaust goed te praten. Je bent echt niet te geloven. Is er echt ooit 1 bewijsstuk boven water gekomen dat de 15 gemartelde en afgeslachte intellectuelen een coup wilde plegen? En waarom weigert jouw president zich te verantwoorden voor een rechtbank.

  “De dood van uw kliek omvat de consequenties van hun acties”

  Hun acties bestonden uit het geweldloos opkomen van de rechten van Surinamers.

  Om die reden zijn ze gemarteld, vermoord en verminkt.

  Dat is UW president.


  Maak melding

 71. Mensen mensen. Laten we nuchter blijven. Niemand keurt het doden van mensen goed. Vriend of vijand, die keurt het doden van mensen ten zeerste af. Wat ik me afvraag, wie heeft DDB daar op zijn post geplaatst?? Er is maar één antwoord: De Nederlandse Regering. De coup van December 1980 werd geleid en gedirigeerd door de Ned.Reg. via haar ambassade in Paramaribo. Vraag het maar aan oud ambassadeur Vegelin van Claerbergen. De Surinaamse militairen waren slechts pionnen. Het rapport van de betrokkenheid van Nederland bij deze coup wordt angstvallig niet openbaar gemaakt. Pas over 60 jaar kan men dat lezen, Aldus het Tweede Kamerlid Van Bommel. De Ned.Reg. heeft een democratisch gekozen regering-Arron weggeschoten, en DDB op de troon geplaatst. Als dank aan DDB kreeg hij fl. 500,000,000,00 gulden overgemaakt uit de ontwikkelingshulp. Dit zijn feiten die niet erom liegen.
  De consequenties van de Nederlandse coup van 1980 in Suriname zijn tot nu toe nog steeds voelbaar voor het Surinaamse volk. Nederland wast nu zijn handen in onschuld. Een huichelachtiger houding is moeilijk denkbaar.

  Benito


  Maak melding

 72. Django,
  Normaal reageer ik niet op die paarse onzin tirade van jou bij deze maak ik een uitzondering.Feit is dat onze landgenoten die hun leven hebben geven voor de terugkeer van de democratie in Suriname zijn afgeslacht zonder proces.
  Die gissingen, speculaties en fabeltjes waar jij over hebt moet bij Bouterse en zijn mannen zijn, want tot de dag van vandaag kan massamoordenaar Bouterse het bewijst niet op tafel leggen dat het om een tegen coupe ging en dat ze op de vlucht zijn neergeschoten.


  Maak melding

 73. In iedere normale en beschaafde democratie was de bevolking al de straat opgegaan om deze monster af te zetten In Suriname rollen ze de rode lopen voor hem uit.


  Maak melding

 74. Mensen mensen. Laten we nuchter blijven. Niemand keurt het doden van mensen goed. Vriend of vijand, die keurt het doden van mensen ten zeerste af. Wat ik me afvraag, wie heeft DDB daar op zijn post geplaatst?? Er is maar één antwoord: De Nederlandse Regering. De coup van December 1980 werd geleid en gedirigeerd door de Ned.Reg. via haar ambassade in Paramaribo. Vraag het maar aan oud ambassadeur Vegelin van Claerbergen. De Surinaamse militairen waren slechts pionnen. Het rapport van de betrokkenheid van Nederland bij deze coup wordt angstvallig niet openbaar gemaakt. Pas over 60 jaar kan men dat lezen, Aldus het Tweede Kamerlid Van Bommel. De Ned.Reg. heeft een democratisch gekozen regering-Arron weggeschoten, en DDB op de troon geplaatst. Als dank aan DDB kreeg hij fl. 500,000,000,00 gulden overgemaakt uit de ontwikkelingshulp. Dit zijn feiten die niet erom liegen.
  De consequenties van de Nederlandse coup van 1980 in Suriname zijn tot nu toe nog steeds voelbaar voor het Surinaamse volk. Nederland wast nu zijn handen in onschuld. Een huichelachtiger houding is moeilijk denkbaar.

  Benito


  Maak melding

 75. Een moordenaar geeft gratie als president.Wat een zootje in Suriname.In Suriname is alles mogelijk.
  Als Surinamer schaam ik mij.Bouterse heeft zelf een verstand en weet niet wat in Suriname gaande is.


  Maak melding

 76. Benito, heeft de Nederlandse regering verzocht of opgedragen, om die mensen in fort zeelandia te vermoorden?, bovendien wat heeft die geschiedenis te maken met die onfrisse zaken die DDB nu uitspookt , of wou je daar de Nederlandse regering soms ook verantwoordelijk voor stellen?.
  Bouterse is van mening dat veroordeelde moordenaars niet voor gratie in aanmeking komen, hoe hypocriet kun je g.v.d. zijn?


  Maak melding

 77. @ Benito.

  Wat heb je gedronken voordat je dit schreef?
  Kan je met bewijzen komen ?
  Zo niet, dan mag je blijven dagdromen en meer van deze
  shit verzinnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.