Suriname nog een opleiding ziekenzorg rijker

3

PARAMARIBO, 28 dec – Suriname is nog een opleiding voor ziekenzorg rijker. Zorgverzekeraar SZF begint met een eigen opleiding tot verpleegkundige. Wie slaagt krijgt een baan bij het verpleegtehuis dat het SZF volgend jaar wil opzetten.

Patiënten kunnen er rusten en herstellen na een ingreep. De verzekeraar heeft al een tandheelkundige kliniek en een apotheek. Volgens de leiding gaat het stuk voor stuk om investeringen die de zorg dichterbij moeten brengen. Vanuit de branches wordt al langer kritiek geleverd. Het runnen van eigen instellingen zou neerkomen op oneerlijke concurrentie. Suriname heeft al een volwaardige opleiding voor verpleegkundigen en ziekenverzorgers.

Bekijk ook:


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.