Nummer Kenny B & Benaissa met Suzanna Lubrano

6

Suriname heeft deze week de wereldprimeur van een unieke samenwerking tussen de Afrikaanse ‘Grammy’ winnende Kaapverdische Zouk ster Suzanna Lubrano en het populaire Surinaams-Nederlands duo Kenny B & Benaissa. Het nummer “I Try” wordt tussen kerst en nieuwjaar exclusief aangeboden aan de Surinaamse radio. Vanaf de week daarna gaat de track de wereld over en wordt ‘I Try’ in verschillende landen in Afrika, Europa, Zuid-Amerika en de Caribbean gelanceerd.

Suzanna Lubrano is een van de meest populaire artiesten in de Afro-Portugese muziekmarkt. In landen als Angola, Mozambique en de Kaapverdische Eilanden staat ze al 15 jaar aan de top. In 2003 won ze in Johannesburg, Zuid-Afrika, de Kora All African Music Award (Afrikaanse ‘Grammy’) voor beste Afrikaanse zangeres van het jaar. Vorig jaar won ze de Museke Online African Music Award voor beste in de diaspora gevestigde Afrikaanse artiest. Eerder in 2011 werd haar nummer “Festa Mascarado” beloond met de Cape Verdean Music Award voor beste Zouk Track van 2009 & 2010.

Naast deze unieke, eenmalige samenwerking met Kenny B & Benaissa, werkt Suzanna Lubrano momenteel aan twee nieuwe albums: een Latin Pop album en een Engelstalig Dance album die allebei in de loop van 2012 zullen uitkomen. Het Engelstalige Dance album zal in de VS uitgebracht worden via Universal Music.

Kenny B & Benaissa zijn twee van de meest succesvolle Surinaams-Nederlandse artiesten die zowel in Reggae als cross-over muziek al meer dan een decennium hun stempel gedrukt hebben. Met hun in mei 2011 uitgekomen EP ‘Take 5’ hebben zij grote successen bereikt in Nederland, Suriname en Frans-Guyana met nummers als ‘Yu Faya’, ‘Wai Gwe’ en ‘Nex Ne Tai’. In augustus 2011 hebben zij in Frans-Guyana de Lindor Award mogen ontvangen voor het nummer ‘Yu Faya’.

‘I Try’ is door Suzanna Lubrano, Kenny B & Benaissa gezongen in het Kaapverdiaans, Engels en Surinaams/Sranan Tongo. Voor zover bekend is het de eerste keer dat deze drie talen in 1 track voorkomen. Het Kaapverdiaans is een aan het Portugees verwante Creoolse taal. Het nummer gaat over de liefde en de complicaties die daarmee gepaard gaan als men gekwetst wordt door een partner, een wereldwijd fenomeen. De artiesten zingen over hun gevoelens op dit thema.

‘I Try’ werd geproduceerd door Jeroen de Rijk en Theo Boddeke. Het initiatief kwam van Maureen Badoella.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Afrikaanse invloeden in de muziek is bijna wereldwijd. Jazz, blues, funk, rock, hardrock, heavy metal, bossa nova, samba, R&B etc etc ……
  Ze hebben allemaal de polyritmische drive uit Afrika gemeen. Harmonisch zijn er wat invloeden uit Europa maar de dominantie van Afrika is in al deze stijlen prominent aanwezig. Een samenwerking tussen Suzanna Lubrano en het Surinaams-Nederlandse duo Kenny B & Benaissa in dan ook alleen maar toe te juichen. Elke promotie en combinatie van de superritmische Afrocentrisch gerichte muziek juich ik derhalve toe. I love rythm!!!!


  Maak melding

 2. KB,
  Tijdens jou life optreden bij defensie op 2912 was de dansvloer tot de laatste tegel bezet.

  Niet gek voor een gewezen soldier(old soldier never die).

  Heel veel suc6 in jou verdere loopbaan.


  Maak melding

 3. Kenny ik wens je heel veel succes ik sta paal achter je
  En je muziek die vindt ik fantastiek
  Wanneer jij een lied maak kan er iets van leren en het is makelijk te begrijpen dus van mij krijgt u hele grote powa ja
  als me Pa er nog was dan zou die kil je echt promoten he je weet hoe hij was toch

  Afz: je matie Gordon

  ik zie je heel gauw terug ja


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.