Chinese mensenhandel in Suriname straffeloos

25

PARAMARIBO, 27 dec – De handel in mensen van Chinese afkomst vindt vrijwel straffeloos plaats in Suriname. Anders dan bij mensenhandel vanuit Brazilië en Guyana, wil niemand praten. Slachtoffers zijn als de dood zo bang voor represaille. Justitie heeft het nakijken.

Niet dat er geen informatie is over de gangen van mensenhandelaars. Massagesalons en bouwketen zitten vol vermoedelijke slachtoffers. “We kennen de steunpunten en de handlangers hier. Maar het is moeilijk sluitend bewijs te verzamelen”, zegt een hoge veiligheidsfunctionaris tegenover de Ware Tijd. Zogenaamde smokkelchinezen houden de kaken stijf op elkaar. Het gevolg is veelal vrijspel voor de criminelen en een bloeiend landschap van goedkope werkkrachten.

Volgens een politierapport is er tenminste één organisatie in beeld. Intussen blijft de justitie niet met de armen over elkaar zitten. Er is tenminste sprake van pogingen meer greep te krijgen op de zaak. Er komen nieuwe regels en meer gericht beleid. “We werken eraan en zullen het met de nieuwe regels moeilijker maken voor de criminelen”, aldus de functionaris. Onlangs zijn Chinezen aangehouden op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Het ging vermoedelijk om een smokkelroute.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Het beleid van de voormalige Surinaamse Ambassadeur in China Henk Herenberg wordt door het huidige bewind voortgezet.
  Valse paspoorten, paspoorten die in het vliegtuig op de vlucht vanuit Nederland naar Paramaribo werden verstrekt,etc.


  Maak melding

 2. Nee het is allemaal niet waar dames en heren.
  Ik zou zeggen open al die sluisdeuren voor nog meer Chinezen, criminele trekken criminelen aan dus als jullie klaar zijn met die rotzooi zal de volgende regering puin ruimen.


  Maak melding

 3. Slappe Justitie, heeft het nakijken in Paramaribo !

  Wie weet speelt de politie/ veiligheidsfunctionaris onder een hoedtje met de criminelen.

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid !)


  Maak melding

 4. Criminelen trekken criminelen aan. Binnen het internationale criminele circuit gaat het natuurlijk als een lopend vuurtje dat er een land is in Zuid amerika Suriname oftewel Zimbabwestan met soortgenoten aan de leiding waar het goed toeven is en straffeloos de criminele activiteiten ontplooid kunnen worden. enige tegenprestatie is een goed gevulde envelop onder de tafel doorschuiven en iedereen kijkt de andere kant uit.


  Maak melding

 5. Mensenhandel wordt overal ter wereld steeds meer een probleem. In Calimerostan gaat het vooral om buitenlanders voor de hoerenindustrie en de landbouw in kassen. In Suriname zijn het de Chinezen die elkaar uitbuiten. Deze praktijken dienen in elk land streng aangepakt te worden. Er bestaan landen die rijk zijn geworden aan mensenhandel en het is een goede zaak deze misdadige praktijken overal ter wereld keihard aan te pakken.


  Maak melding

 6. zo komen er veel mensen met een goede arbeidsmentaliteit in Suri,als ze dan de Suries naar China sturen om te leren wat werken is en ze komen weer terug kunnen de chinezen weer terug en is iedereen happy,Suri kent alleen nog harde werkers,je kunt de Suries ook naar Noord-Korea sturen daar kunnen ze ook goed werken leren.


  Maak melding

 7. december 16th, 2011 at 19:20
  Beste land genoten;

  Ik weet uit wel ingelichte betrouwbare bronnen dat tussen januari en mei 2012 er 250 chinezen naar Suriname komen.

  Deze mensen worden ondergebracht bij de chinezen alhier en de meesten gaan naar nickerie,saramacca. En een deel willen ze naar Albina en Sipaliwinie brengen.

  Nickerie ,saramacca, wageningen is voor de rijstsector (ze gaan op traditionele wijze rijst planten) en Albina en Sipaliwini is voor houtkap en palmolie.

  Dus voor wat hoor wat.
  China is vol, en de chinezen zijn bang voor onrust. Ook gaat het economisch goed uds er is geld om te investeren maar dat hoeven ze nu niet meer in hun land te doen. Ze kopen zodoende macht en proberen America,India,Braziel voor te zijn.

  Jammer dat ik de betrouwbare bronnen niet kan doorgeven zodat jullie het kunnen verifieren. Maar de mensen die het weten kunnen het wel beamen. volg maar de chinezen met hun winkels in paramaribo, 24 uur open en iedere keer weer zie je een ander chinees.( soms lijken ze op elkaar, maar het zijn niet de zelfde winkeleliers.)

  Ik wens de surinaamse bevolking succes, omdat wij met z’n zitten te slapen, velen van ons willen niet werken en grijpen de kansen niet om ons zelf te ontplooiien.
  ook hebben de Surinaamse machthebbers geen vertrouwen in hun eigen mensen.

  Jammer hoor. daarom zodra ik de kans krijg om te emigreren naar nederland of america, ik er snel vandoor gaat. (sorry…. emotioneel……

  alfa.
  alfa


  Maak melding

 8. Sur.is heus niet zo groot als China.Wij weten toch allemaal hoe Chinezen aan hun benodigde vergunningen komen.Alle verstrekkers van deze documenten zijn bekend.Het staat op de papieren.Dus niet proberen de indruk te wekken dat er een heel grote organisatie er achter zit.Wel staat er iemand met veel geld achter.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Dan hebben die chinesen het 100 x beter dan die gevluchte/illegale Suris in Calimerostan.

  Ik zou zeggen, “kom maar gauw terug jongens, die chinesen zullen anders jullie plek inpikken.


  Maak melding

 10. Anna_Z en Paraman hebben elkaar gevonden. Ze weigeren om Nederland te schrijven en hebben het constant over Calimerostan. Tekenend voor hun infantiele denkwijze.


  Maak melding

 11. Nee het gebeurt bij de buren dus in Suriname mag dat ook, in Rawagede hebben Nederlandse militairen een massaslachting aangericht dus we mogen geen kritiek hebben over de massaslachting in Suriname, dit is tegenwoordig de trend van discussie hier op dit net. Die brandweerman in kasabaholo mag zijn buurman als een beest neerknallen omdat zijn president dat ook heeft gedaan met zijn tegenstanders.
  Over moreel verval gesproken.


  Maak melding

 12. Misschien moet Suriname Dalai Lama uitnodigen en een permanent verblijf geven dan vertrekken de chinezen vanzelf naar een ander land. China zal suriname ontwijken en misschien een ander afrikaans land zoeken.


  Maak melding

 13. In suriname bestaat of is geen controle. Heel veel mensen reizen met paspoort van andere vrienden of families. De chinezen lijken allemaal het zelfde ,ze zeggen zelf de surinamers zijn dom want op een paspoort reizen heel veel chinezen.
  De grensposten worden gecontroleerd door mensen die niet opgeleid zijn.


  Maak melding

 14. Ik ben het met je eens Henk. Waarom zo denigrerend de naam Calimerostan gebruiken als Nederland wordt bedoeld? Ik kan hieruit opmaken dat Anna_Z en Paraman lijden aan een sterke minderwaardigheidscomplex. Of zijn jullie gewoon jaloers op Nederland?
  Mijn kritiek richt zich ook op die personen die andere bijnamen (Zimbabwestan etc) voor bijvoorbeeld Suriname gebruiken. Hoewel ik geloof dat het bij deze categorie meer een uiting is van frustratie.


  Maak melding

 15. @Klodi

  Bijnamen voor landen. Uit de wikipedia

  België en Nederland: Lage Landen
  Corsica: Ile de Beauté
  Duitsland: Moffrika, Moffistan
  Finland: het land met de duizend meren
  Frankrijk: Wijnland, Graanschuur van Europa
  Ierland: smaragden eiland, Erin
  Indonesië: Gordel van smaragd, Insulinde (beide namen afkomstig van Multatuli)
  Italië: De grote laars
  Japan: Land van de Rijzende Zon
  Madeira: Bloemeneiland
  Nederland: Holland, Kikkerlandje
  Rwanda: het land van 1000 heuvels
  Vaticaanstad: De Heilige Stoel
  Verenigde Staten: de States, het Wilde Westen, Far West, Over de Grote Plas

  Vooral de voor Duitsland bedachte bijnamen vind ik erg grappig. Allemaal bedacht door lieden die volgens jou lijden aan een sterke minderwaardigheidscomplex.

  Iemand hier op dit forum vond Calimero een heel lief klein kuikentje. Het is eigenlijk heel simpel. Tegenover bananenrepubliek staat bananenmonarchie. Zie het gewoon als creatief taalgebruik. Niks om jaloers op te wezen.


  Maak melding

 16. @zucht
  Prachtig wat je allemaal bedenkt. Heel creatief! Maar uhhhh, wat vind je eigenlijk van de straffeloze Chinese mensenhandel in Suriname:` alias uhhhh Zimbabwestan, BONK A DOTTIE Stan republica del Banana? Heb je daar ook een mening over?

  PS: Je kunt jezelf ook belachelijk onsterfelijk maken door de wiki aan te passen. Veel succes!


  Maak melding

 17. ANNA_z: het hoeft verder geen betoog dat in een bananenrepubliek MET EN FOUT VOLKJE en politieke delinquenten aan de leiding straffeloosheid de boventoon voert dus moet ik verder nog uitleggen wat ik vind van de chinese mensenhandel in BONK-A-DOTTIESTAN?


  Maak melding

 18. Chinezen houden er niet van dat de buren over hun muur kijken laat staan dat die in hun potje komen roeren, bovendien is een oogje toeknijpen voor alle Chinezen iets dat vanzelf gaat. De kans dat de Chinese Maffia in Suriname tegen de lampion loopt is daardoor heel erg klein.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.