Autoriteiten willen beheersbare eindejaarsdrukte

7

PARAMARIBO, 26 dec – De autoriteiten streven ernaar de eindejaarsdrukte beheersbaar te krijgen. De laatste dag van december is traditioneel de dag van uitbundigheid. Politie en brandweer zien met lede ogen de drukte met het jaar toenemen. De brandweer neemt het voortouw.

Vooral het afschieten van vuurwerk wordt tegen het licht gehouden. De campagne ‘Ik houd van mezelf en zeg daarom nee tegen vuurwerk’ geldt als reality check. Mensen moeten zich gaan afvragen of het plezier luider moet klinken dan de eigen veiligheid. “En die van anderen”, zegt brandweerchef Cecil Waal. De nadruk is dan ook op de verantwoordelijkheid voor elkaar. Dat moet toch iets zeggen.

Het hoeft dan niet te betekenen dat gebroken moet worden met tradities. Het hooguit ‘ombuigen’. Zoals het grote vuurwerkfestijn in de binnenstad. Leuk, enerverend, maar ook levensgevaarlijk. En een risico voor al die oude houten gebouwen. Waal ziet meer heil in het decentraliseren: kleine festijntjes in de woonbuurten. Het vergt wel meer organisatie en begeleiding vanuit de brandweer. “We moeten de problematiek van het vuurwerkgebeuren samen oplossen”, aldus Waal.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. In een land waar men leeft van plannen maken gaat met pas een week voor oud en nieuw streven om de eindejaarsdrukte beheersbaar te krijgen. Hebben ze nooit een draaiboek gemaakt op basis van de situatie van vorige jaren. Deze mensen zijn uit een nachtemmer en achter de wc gedoopt.


  Maak melding

 2. Draaiboek??????
  Hebbe ze nooit van gehoord. Er wordt gedacht “een draaiboek”? Als je een boek draait dan zie je de achterkant en niet de voorkant dus doen ze daar niet aan mee anders kunnen ze niet lezen waar het boek (inhoudelijk) over gaat.


  Maak melding

 3. Kunnen ze weer de zoveelste commissie in het leven roepen.Ik vraag mij af wat die zogenaamde veiligheid adviseurs van DDB verdienen en wat ze uitvreten voor hun loon.


  Maak melding

 4. En dan sturen ze cadetten de straat op om de boel onder controle te houden…..Lekker slim.
  Volgens mij is al een tijdje bekend dat 31 december het einde van het jaar is…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.