Ex-profvoetballer Edu Nandlal mishandeld door politie

58

Voormalig profvoetballer Edu Nandlal is op kerstavond mishandeld door meerdere agenten. Dat meldt De Nieuwe Utrechter op de website. De gehandicapte Nandlal eigenaar van een schoonmaakbedrijf, was met zijn bedrijfsbusje op weg naar de kerstmis toen hij werd belaagd door agenten. Die riepen dat hij had ingebroken en trokken hem uit zijn bus. Daarbij viel hij met zijn gezicht op straat.

Zelf overeind komen lukt Nandlal niet, vanwege de dwarslaesie die hij opliep toen hij in 1989 in Suriname neerstortte met het vliegtuig waarin het Surinaams nationaal elftal zat. Hij was een van de weinige overlevenden. Omdat Nandlal niet ging staan werd hij hardhandig op zijn benen geholpen, nadat hij enkele tientallen meters was meegesleurd. Daarna werd hij, even hardhandig, door twee agenten in de boeien geslagen. Ook liep hij enkele stompen in zijn gezicht op. Ook bij het politiebureau ging hij omver toen agenten hem uit de politiewagen trokken omdat hij zelf, vanwege zijn handicap, niet snel genoeg kon uitstappen.

Nandlal werd uiteindelijk zondagochtend om 04.00 uur vrijgelaten. Hij is toen naar het UMC gegaan waar bleek dat hij door het fout katheteriseren een bloeding in zijn blaas had opgelopen. Ook zijn oogkas, lippen en neus waren flink opgezwollen door de stompen, die hij in zijn gezicht kreeg. Volgens de Nieuwe Utrechter is de Surinamer wel wat gewend, als het gaat om aangehouden worden door de politie. Dat gebeurt hem regelmatig, niet alleen in zijn bedrijfswagen maar ook in de Porsche, die hij kocht van het smartengeld, dat hij kreeg na de vliegramp. Lees het volledige verhaal op de site van De Nieuwe Utrechter.

Bekijk ook:


58 REACTIES

 1. Dit is weer opnieuw de zoveelste keer dat de politie in Calimerostan zinloos geweld gebruikt tegen de Surinaamse bevolkingsgroep. Het wordt tijd dat men dit rechts gestapo-geweld onmiddelijk stopt en dat de Surinaamse gemeenschap een krachtig protest laat horen. En al die redimusu’s die dit standaard goed zullen willen praten kunnen nu alvast de pot op. Na een onschuldig zwarte piet protest en nu dit, moet er stelling genomen worden tegen de nazi-methoden van de Calimerostaanse politie. Sterkte Edu Nandlal.


  Maak melding

 2. Henk Molenaar, wiikileaks en consorten, wat is hierop uw commentaar? Natuurl;ijk vinden jullie dat hij het over zich af zal hebben geroepen en dus terecht door het racistische Nederlandse politiesysteem in elkaar is gerost. Overigens een niet wit persoon in een dure auto….dat kan niet met eerlijk geld verdiend zijn toch?… Als het een Holleeder was of iemand die op hem lijkt, wit dus, dan was er niets aan de hand. Kom maar op met het vergoelijken en ook u geindoctrineerde, zielloze zwarten!


  Maak melding

 3. Edu, gewoon advocaat Spong inschakelen die wel raad weet met deze nep zonen van Hermandad. Indien je onschuldig bent moeten en zullen ze bloeden en betalen voor hetgeen jou is aangedaan.
  let wel, het kan gebeuren dat de politie in de fout gaat, alleen na betaling van voldoende smartegeld kan dit worden recht getrokken.
  Dus Justitie, gewoon EUR 1.000,000.00 plus advocaatskosten aan deze jongeman uitkeren.


  Maak melding

 4. Lucien en Anna_Z staan op hun achterste poten.

  Lullig voor Edu maar zoiets komt tientallen keren per maand voor ook bij ‘witte niet bekende ex voetballers’. Niet goed te praten maar types als Anna_Z en Lucien staan direct op hun achterste poten “Gestapo-geweld” “racistische Nederlandse politiesysteem ”

  Ik kan mij herrinering dat enkele weken terug een onschuldige man met baby in zijn arm in Paramaribo bij opstootje werd doorgeschotem door een politie man. Toen hoorde ik Anna_Z en Lucien niet over “Gestapo geweld”


  Maak melding

 5. Ik kan mij herrinering dat enkele weken terug een onschuldige man met baby in zijn arm in Paramaribo bij opstootje werd doorgeschotem door een politie man. Toen hoorde ik Anna_Z en Lucien niet over “Gestapo geweld”
  Henk Molenaar

  Wiekerdewiek,
  Dat is gebakken trapleuning vergelijken met stoofperen. In zo een hypermoderne maatschappij mogen dit soort uitspattingen niet voorkomen.


  Maak melding

 6. @Henk Molenaar

  Ik wist het! Jij zou de eerste zijn om de zaak te bagatelliseren. Ik had ook niet anders verwacht. En wat heeft de Surinaamse politie met deze zaak te maken? Dat je een koloniaal was wisten we al. Maar, een reactie als de jouwe slaat in dit geval echt nergens op. Of heb je liever dat we onze mond dicht houden? Bij deze Henk: Dat doen wij dus niet.


  Maak melding

 7. Als Surinaamse keur ik dit af.Wat kan zo iemand met een handicap gedaan hebben?Wij waren niet ter plaatse, maar ook al was deze man fout, je kan hem niet mishandelen.Dit gaat wel te ver.Deze agenten verdienen ook een behoorlijk pakrammel.Stelletje ellendelingen.

  Danitia


  Maak melding

 8. De Gestapo zou er nog wat van kunnen leren.

  Het enige goede dat vooral de Surinaams Hindoestaanse gemeenschap hieruit zou kunnen leren is dat alle Surinamers in Nederland op de eerste plaats als misdadige vreemdelingen worden gezien. In een OHM programma werd discriminatie van Surinamers besproken, de discussieleider zei toen: “maar dat geldt toch niet voor Hindoestanen, die worden in Nederland niet gediscrimineerd” Voor wie geldt het dan wel, vraag ik me af? Toen ik in Nederland woonde zag de gemiddelde bakra het verschil niet tussen een Creool en een Hindoestaan, misschien is dat nu veranderd maar dat zal wel meevallen. De Nederlandse politie ziet alle vreemdelingen met een niet Europees uiterlijk als tuig dat bij het minste of geringste afgetuigd mag worden.

  Waarom er niet meer Surineds er voor kiezen dat naziland te verlaten, is mij een raadsel. Ik ben liever vele malen armer in Suriname dan dat ik elke dag de kans loop door een Gestapo achtige politie zonder aanleiding lastig gevallen te worden.

  H. Molenaar, die politieagent in Suriname schoot niet gericht op die man die tientallen meters van het opstootje op de bus stond te wachten, het was een ongeluk. Al heb je een tik van de molen gehad, het verchil moet je toch duidelijk zijn.


  Maak melding

 9. Lucien,
  Nogmaals ieder normaal mens met normen en waarde keurt dit af, en als het blijkt dat de politie buiten hun boekje zijn gegaan dan moet er tenminste excuses worden aangeboden aan deze man.En het staat Edu ook vrij in dit land om naar de rechter te stappen zoals het hoort in een democratische rechtstaat. Paramnpinto voor alle duidelijkheid ik ben geen surinamer die met de meute meeloopt ik dans geen polonaise met criminelen en drugs veroordeelden ik ga ook niet op reis met ze.
  Als jullie oprecht zijn dan moeten jullie alle form van machtsmisbruik afkeuren ook die in suriname plaatsvinden.Ik kan hier alle excessen van de surinaamse politie hier op het net gooien maar de vraag is wat schiet je ermee op.Ik noem de reactie van een aantal van jullie een JUDAS streek.


  Maak melding

 10. voorop gesteld dat het heel erg is wat Edu overkomen is!!!

  ik vermoed dat Edu de traditionele ,,SURI GROTE BEK ,, heeft gegeven waardoor e.e.a. uit de hand is gelopen!!

  na Kerst thee drinken met Hermandad, dan vernemen wij ook hun torie!!


  Maak melding

 11. Het is nooit goed te praten. Maar in een rechtsstaat heb je linkse advocaten die deze zaak aanpakken en het belangrijkste is dat er gewag van wordt gemaakt in de media. Maar hoe zou het zijn als zoiets gebeurd in suriname? Want deze aktie van de nederlandse politie is schering en inslag bij de politie in suriname. Maar degene die dat overkomt in bouta-county heeft nergens te gaan dan alleen de eerste hulp van AZ


  Maak melding

 12. Henk Molenaar, je moet je zeker beter laten informeren of haal je opzettelijk dit voorval aan? de man is geraakt door een afgeketste kogel, en dat is bewezen. Dat is niet te vergelijken met het tegen minderheden gericht zinloos geweld van de Nederlandse Politie. Als je niet weet waar de klepel hangt, hou dan je grote bek.


  Maak melding

 13. Even voor de duidelijkheid. Als de politie onterecht heeft gehandeld ( en daar ziet het er naar uit) dan moeten ze worden bestraft.

  het is alleen zielig om alle postings over “gestapo optreden” en ‘politie racisme’ te horen van mensen die het geweld van eigen Surinaamse politie ( eerst schieten, dan praten) over het hoofd zien.


  Maak melding

 14. Henk Molenaar vindt dat we onterecht zijn brave, beschaafde Nederlandse politie vergelijken met de Gestapo, het is volgens hem onterecht omdat Nederlanders in vergelijking met de rest en vooral met die ‘wilden’ uit de West vele malen beschaafder zijn.

  Ik vraag me echter af hoe diep de beschaving van de Nederlanders gaat als ik in de krant lees dat de commissie Deetman tot de conclusie is gekomen dat tussen 1945 en 1981 20.000 (twintig duizend) Nederlandse kinderen zijn misbruikt door Nederlandse priesters (Let wel: geen politie agenten).

  Waarom H. Molenaar zich door ons verwijt dat de politie zich als de Gestapo gedragen heeft, in zijn molenwiek geschoten voelt, is mij een raadsel. Hij kan toch zelf weten dat de beschaving van de Nederlanders maar een dun vernisje is?

  Onschuldige, invalide allochtonen afrossen is in vergelijking met het misbruiken van onschuldige eigen kinderen door de kerk (toppunt van de Ned. beschaving), in de visie van Molenaar iets dat we maar moeten verwaarlozen.


  Maak melding

 15. Hhaahahahahaaa ze heeft over bagatelliseren, de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  Die Balk in haar eigen ogen ziet ze niet maar die splinter in anders mans ogen wel, wat zijn jullie een stelletje huichelaars bij elkaar.
  Bericht 11-4-2011. A-Team mishandelt onschuldige man tot bloedens toe,Leden van het A-team hebben onschuldige Sergino Dongo tot bloedens toe mishandeld, lees dit verhaal verder op StarNieuws.


  Maak melding

 16. Deze fouten komen overal voor.In de USA werd ene King afgeranseld door de politie en veroorzaakte een opstand.Niet zo lang geleden werd bij ons ene Dongo door de politie verkeerd aangepakt.Toen wij protesteerden tegen Bosje werd op ons met scherp geschoten en hebben we ook een vrouwelijke verslaggeefster omver gerend.Dus fouten worden er overal gemaakt.Maar dan moeten er wel excuses en compensatie volgen.Want zo een voorval kan vernederend ervaren worden door het slachtoffer.

  Cobie.


  Maak melding

 17. @wikkiLeaks

  Als de rechters in een staat niet onafhankelijk zijn, mag die staat geen rechtsstaat genoemd worden.
  Vaak worden de begrippen democratie en rechtsstaat door elkaar gebruikt, maar een democratie hoeft niet per se een rechtsstaat te zijn, en een rechtsstaat is niet per definitie een democratie.

  En dat is dus het probleem in Calimerostan. Denk maar eens aan de zaak Wilders. Wat Edu Nandlal betreft: Wie garandeert dat onder de huidige extreemrechtse wind die door Nederland waait Edu een eerlijk proces krijgt. Wie garandeert onbevooroordeelde en onafhankelijke rechters?

  PS: Bouterse heeft niets met deze zaak te maken.

  @pasew

  Geachte pasew,
  Ook een “SURI GROTE BEK” hoeft niet te leiden tot zinloos geweld tegen een gehandicapte.


  Maak melding

 18. Ik ken een hele goede letselschade advocaat, mocht deze meneer kontakt op willen nemen met hem dan kan dat via waterkant en mijn email adres. Succes is vrijwel zeker gegarandeerd gezien de feiten die plaats hebben gevonden..

  Hij is een hele goeie. Ik wens hem het beste toe en zo zie je maar dat je zelf in een beschaafd land erg onbeschofte hufters heb rondlopen in het nederlandse rechtssysteem. Het wordt alleen maar harder en harder.


  Maak melding

 19. Dit bericht zal waarschijnlijk de Telegraaf niet bereiken omdat het gaat om een slachtoffer van allochtone komaf. De politie gebruikt niet zelden geweld tegen derdelijke mensen.


  Maak melding

 20. De politie weet tegen wie ze brutaal kan optreden.Wij Surinamers hebben ons teveel aangepast aan de deze import aardappels die dit land bewonen.Een paar jaren terug werd een Turkse man ook slecht behandeld door de politie.Die man stierf in een politiecel.De Nederlandse regring bood exuces aan.Exuses zijn nooit aanvaard door de familie van de man.Ook de Turkse regering bemoeide zich met dit incident. De Turkse regering heeft deze Nederlandse politieagent op de opsporingslijst van Interpol geplaatst.Deze Hollandse import aardappel kan Nederland nooit meer uit.Zelfs de Nederlandse regering kan hem niet helpen. De regering Bouterse in Suriname moet van zich laten horen en het voor Edu Nandlal opnemen.Deze Hollandse politeagenten moet op de opsporingslijst van Interpol geplaatst worden.Ze hebben een misdaad begaan tegen een persoon met Surinaamse roots.


  Maak melding

 21. Gandi, Sterker nog dit bericht staat op telegraaf.nl.Laten wij het onderzoek afwachten voor jullie met grote woorden gaan gooien lees de Twitter berichten over dit gebeuren.


  Maak melding

 22. Bericht in de krant: “man (Nederlander) slaat hondje dood met stofzuigerslang”.

  Wedden dat de verontwaardeging van de Nederlanders hierover vele malen groter is dan over de mishandeling van een invalide allochtoon? Het hondje had immers geen kort lontje, allochtonen hebben dat misschien wel, ze bij voorbaat hard aanpakken is dus altijd op z’n plaats.


  Maak melding

 23. voorop gesteld dat het heel erg is wat Edu overkomen is!!!

  ik vermoed dat Edu de traditionele ,,SURI GROTE BEK ,, heeft gegeven waardoor e.e.a. uit de hand is gelopen!!

  na Kerst thee drinken met Hermandad, dan vernemen wij ook hun torie!!
  pasew

  Thee drinken? Ka thee drinken!!!


  Maak melding

 24. Wat ik tijdens de opleiding te o.a. Weert en Roosendaal heb geleerd is dat je bij ongewapend gevecht ervoor moet zorgdragen dat jij niet op de grond komt te liggen. die lafaards trappen je anders aan diggelen. Het is de aard van het beestje. Dat weet onze Edu nu ook!


  Maak melding

 25. Onlangs nog in het nieuws: Henk de G.: ‘In politiecel mishandeld en vernederd’

  De zaak tegen deze in Suriname actieve pedofiel werd breed uitgemeten in Nederland. De hollanders hadden zelf de brutaliteit om een eigen onderzoek in Suriname te starten. Dit terwijl de Hollanders overal in de wereld bekend staan om hun leidende rol in vele pedofilie-praktijken.
  Deze arme, ongelukkige invalide Surinamer is de zoveelste die in Nederland is mishandeld en vernederd door een stel varkenskleurige politiemensen met dito fatsoensnormen. Een onderzoek vanuit Suriname is niet waarschijnlijk.
  Er moet daarom in Suriname serieus worden bepleit, voor het toepassen van het reciprociteits-beginsel op alle aldaar aanwezige varkenskleurige Hollanders.O ja, ook blakka mangs (misselijkmakende nep figuren c.q.landverraders)zoals Henk die reeds een flinke klap van de molen heeft opgelopen, dienen onder een dergelijk beleid te vallen.


  Maak melding

 26. Beste Edu Nandlal,

  Neem z.s.m. contact op met het advocatenkantoor van onze eigen landszoon Gerard Spong. Als beste advocaat van Nederland, en dat al decennia lang, zal hij jou aanklacht zeker met vuur en zwang verdedigen. Met Gerard Spong is succes bijna bij voorbaat verzekerd.
  Veel succes!

  @Voor de zgn. heer Henk Molenaar:
  Ik moet bekennen dat ik de enkele keren waarop ik jouw reacties lees, spontaan onpasselijk wordt van de inhoud. M.n. jouw pseudo-academische ondertoon die jouw veelal verachtelijke reacties vergezeld, onthullen jouw diepe frustraties naar land en volk van Suriname. Jouw reacties verbloemen echter ook niet het ongekend hooggehalte aan het minderwaardigheidscomplex waaraan jij lijdt. Overigens heeft mijn kritiek niets van doen met het immer oneens zijn van jou met alles wat Suriname of het volk betreft. Het heeft echter alles te maken met de pseudo- hooghartigheid waarmee jij het raaskallen vaak vergezeld. In dit verband heb ik meer respect voor personen w.o. paraman, anna_z en anderen met wiens reacties ik het overigens vaker geheel oneens ben. In tegenstelling tot jouw persoon, is hun reactie echter altijd vanuit een zekere oprechtheid en betrokkenheid geventileerd. Iets dat helemaal niet kan worden gezegd van jou reacties die een en al boosheid maar vooral bitterheid herbergen.
  Een goede raad aan het begin van 2012: ga middels professionele hulp opzoek naar het moment(en) waarop het helemaal mis is gegaan bij jou met de (OORSPRONKELIJKE) liefde voor het volk èn het land Suriname.
  Ook aan jou succes toegewenst!


  Maak melding

 27. dos Caminos en anderen suggereren hier dat H. Molenaar een Surinamer is. Ik dacht altijd dat ik met een autochtone Nederlander te doen had, een verknipte wel te verstaan, maar voor een Nederlander die niet verder kan kijken dan zijn neus lang is (die heb je namelijk ook), zou je hetgeen hij allemaal uitkraait als normaal kunnen beschouwen.

  Blijkt echter dat we werkelijk met een Surinamer te maken hebben, dan is de psychose van Anders Breivik in vergelijking met die van onze Molenaar maar kinderspel.

  Als het straks uit de hand loopt met H. Molenaar dan wordt hij vast ook ontoerekeningsvatbaar verklaard door de rechter.

  Misschien moeten we de Nederlandse geheime dienst een tip geven zodat ze hem goed in de gaten kunnen houden.


  Maak melding

 28. Dos Caminos

  “In dit verband heb ik meer respect voor personen w.o. paraman, anna_z en anderen met wiens reacties ik het overigens vaker geheel oneens ben. In tegenstelling tot jouw persoon, is hun reactie echter altijd vanuit een zekere oprechtheid en betrokkenheid geventileerd”

  Case closed.


  Maak melding

 29. Mr.Pleasant : “Er moet daarom in Suriname serieus worden bepleit, voor het toepassen van het reciprociteits-beginsel op alle aldaar aanwezige varkenskleurige Hollanders.O ja, ook blakka mang misselijkmakende nep figuren c.q.landverraders.

  Suriname voorwaarts!!!


  Maak melding

 30. Dus meneer Molenaar, bedoel je met het reciprociteits-beginsel dat als een nederlandse toerist beroofd en vermoord is in suriname dat een surinaamse toerist in nederland ook beroofd en vermoord moet worden???????


  Maak melding

 31. Ba Anansi: “Misschien moeten we de Nederlandse geheime dienst een tip geven zodat ze hem ( Henk Molenaar) goed in de gaten kunnen houden”

  Big Brother is watching me……..


  Maak melding

 32. Rob, kan jij een link plaatsen die jou bewering kunnen staven. Paramanpinto jij hebt ook geleerd dat je ongewapende burgers en kleine kinderen en zwangere vrouwen niet mag dood schieten stelletje hypocrieten. Als het om suriname gaat dan mogen mensen met nederlandse identiteit zich niet mee bemoeien weet jij dat nog? De hypocrisie druipt af van sommige reactie, wanneer het gaat om onze binnenlandse broeders dan mogen ze doodgeschoten worden want het zijn toch Djaka’s als gaat om homo’s mogen ze uitgeroeid worden volgens die kudde.


  Maak melding

 33. Molenaar,
  Zowel in Nederland als in dit mijn geliefde geboorteland wordt ik alom gerespecteerd.

  Jou respect is geveinzd en derhalve van nul en generlei waarde.


  Maak melding

 34. Alle onbeschofte en ongeschoolde werkeloze SME hebben zich weer lekker kunnen uitleven met dit onderwerp. Het is niet hun schuld dat ze na tig jaar nog steeds niets anders kunnen dan schoonmaken het komt omdat die witte expres moeilijke sommen maken om hen te pesten dat ze geen diploma halen en die baas die alleen maar kan zeuren dat het al lang 8:30 is is ook niet normaal

  Nee deze geweldige werkeloze posters zijn de echte helden …. op sokken want meer dan schelden en tieren kunnen ze niet.


  Maak melding

 35. Anna_Z “Het wordt tijd dat men dit rechts gestapo-geweld onmiddelijk stopt en dat de Surinaamse gemeenschap een krachtig protest laat horen”.

  Beste Anna_z Kun jij je nog herinneren wanneer de Surinaamse gemeenschap voor het laatst een krachtig protest heeft laten horen.

  Ik ga in mijn geheugen ruim 30 jaar terug maar kan mij geen moment heugen. Jij wel?


  Maak melding

 36. Beste Paraman,, mi boi toch..weet je wel echt wat er in weert en roosendaal qua opleiding te genieten valt…of heb je weer wat gehoord en dat doet je intelligentie spreken?
  Beste man..als het op militair gebied aankomt…doe mij een lol of beter gezegd wan bigi break want je gaat het verliezen.
  Dus snavel toe en oogjes dicht…slaap lekker.


  Maak melding

 37. Inmiddels wordt er en onderzoek gedaan naar deze vermeende mishandeling.
  Ik kan mijn nog herinneren dat Inspecteur Herman Gooding onderzoek deed naar de massaslachting in moiwana hij heeft dat moeten bekopen met zijn leven.


  Maak melding

 38. Vraag aan vis verkoopster wat voor praktijken de volksmilitie heeft toegepast in de jaren tachtig in Suriname. Vraag die LOEDER als ze weet hoeveel inlichtingendiensten onder leiding van DDB waren in de jaren 80, diensten die als taak hadden de bevolking te intimideren en te doden hun lange armen hebben tot in Nederland slachtoffers gemaakt om precies te zijn in Rijswijk.je moet dit soort tuig met hun eigen woorden pakken.


  Maak melding

 39. Ik ben er niet bij geweest, zoals iedereen hier naar alle waarschijnlijkheid. Dus ik kan er op voorhand geen oordeel over geven over de ontstane situatie. Maar als ik het lees is hij de auto uitgesleurd en kan niet op eigen benen staan vanwege dwarslesie. Omdat ik er dus niet bij geweest ben vraag ik mij dan af; was hij alleen, wie bestuurde de auto dan of gaf hij gas door middel van e.o.a. gashandel aan het stuur? en remmen…..!


  Maak melding

 40. Gelet op inhoud van de vele reacties schijnt Edu er niet meer toe te doen. Zijn zaak dient slechts als alibi om onze frustraties op elkaar te kunnen botvieren.
  Bijna net zo treurig als de schandalige behandeling door de politie.


  Maak melding

 41. De pieterbazen draaien in bochten , om Sinterklaas te verdedigen . Wat zijn dat zieke gasten . Verder is het waar , dat pieterbazen nooit moe zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.