Surinam Airways aast op meer passagiers Europa

37

PARAMARIBO, 24 dec – De SLM wil meer passagiers aantrekken vanuit Europa. Dit zegt SLM-directeur Ewald Henshuys. Er komt dan ook een groter toestel op de Mid-Atlantische route. Dat de KLM het aantal vluchten terugbrengt, hoeft geen vervelende gevolgen te hebben.

Uiteraard is het waarom een aangelegenheid van de multinational. Maar voor de SLM zijn er voldoende perspectieven. En goede ook. Zo goed zelfs dat niet gevreesd hoeft te worden voor een sprong in de nu al hoge vliegtarieven. “Wij kunnen aantonen dat de prijzen in de afgelopen tien jaren gestaag zijn gedaald”, zegt Henshuys tegenover de Ware Tijd. Als bewijs geldt dat de vliegfrequentie aanmerkelijk toenam door de jaren heen.

Ruim tien jaar terug was het aantal vluchten per week nog maar twee. Nu is dat acht. Het heeft te maken met gericht beleid. De tarieven zijn opzettelijk gedrukt, om geen andere reden dan meer passagiers aan te trekken. De vrees dat het nu omhoog schiet door minder KLM-vluchten, is dus onterecht. Voor de SLM is er in elk geval geen reden tot pessimisme. De groei zit er wat Henshuys betreft, nog stevig in.

Bekijk ook:


37 REACTIES

 1. Ewald ik heb de volgende vraag aan jou: kun je het rapport, die de Lufthansa consultants enkele jaren terug hebben opgemaakt, publiceren.
  Een paar jaren terug hebben diverse Lufthansa consultants uit Frankfurt 3 maanden lang binnen de SLM (PBM) rond gelopen (ook door de SLM betaald) en hebben een final report geschreven welke nooit openbaar is gemaakt.

  Als wij de inhoud van dat advies mogen weten dan weten wij ook hoe de Duitsers onze airline industry inzien, en weten we tevens waar wij met onze common sense naar toe moeten.

  Deze doofpot theorie van de SLM moet eens een keer ophouden !!!!


  Maak melding

 2. Mensen, ook nog het volgende. de KLM gaat begin volgend jaar het economy of scale principe toepassen op de vluchten naar Suriname. Dwz minder vluchten maar met grotere vliegtuigen waardoor de kosten per stoel relatief veel minder worden dan de SLM.

  Hierdoor zal de KLM in staat zijn veel lagere ticketprijzen te aanbieden dan de SLM, en zolang de SLM geen antwoord hierop heeft zal de KLM deze markt ‘afromen’.
  In de marketing heet dit ‘skimming’, maw je maximale voordeel uithalen totdat de concurrentie met een gedegen antwoord c.q. reactie volgt.

  De SLM zal dus heel snel met een reactie moeten komen, ook al is het bv met een partner die aanvullend vluchten op deze route zal gaan uitvoeren (evt ook met een 747 – 400).

  Let wel, de KLM heeft vele high potential marketeers in dienst die dit allemaal hebben onderzocht en doorgerekend.

  Waar zijn al die zogenaamde economen in dienst van de SLM ? Hadden zij dit niet eerder kunnen voorzien ??

  De SLM zal op deze route in het stof moeten bijten, indien er geen antwoord hier op volgt.

  Ik wil mezelf (onder voorbehoud) pro deo aanbieden als adviseur binnen dit bedrijf, dus indien hoefte hoor ik dit graag.


  Maak melding

 3. oh welke type toestel gaan ze dan op die route zetten. zeker de airbus a340-600.
  gaat hier door ook de prijzen omlaag. want de slm is binnen kort niet meer in de schulden. en het zou goed zijn als nog een andere maatschappij op deze route komt. Ik had begrepen dan turky airline deze route ging onderzoeken. heb er niets meer over gehoort. en heb ook begrepen dat de route in de regio door een andere toestel bedient zal worden welke toestel zal dit dan zijn.
  laat slm geen halve antwoorde geven maar hele. niet iets zeggen maar mensen met vragen achter laten

  maar big up slm. ze komen wel voor uit.
  iedereen met een negatieve menig hou die aub voor je zelf.


  Maak melding

 4. Hallo Directeur SLM als je geld wil verdienen moet je slim zijn, kijk op Internet wat er te bieden is op de wereld . Met dat geld dat men kwijt is voor een vliegreis naar Paramaribo kun je vanuit Nederland naar verschillende landen voor 8 dagen inclusief ticket een 4/5 sterren hotel all inclusief boeken.Nergens in de wereld is een ticket zo duur als Paramaribo, wordt wakker als je nog SLM wil redden.

  Een ticket naar Paramaribo moet 350,= euro kosten om mensen van Europa te krijgen.Ik zelf heb heel veel relaties die wel willen maar de Ticket is en blijft een probleem.


  Maak melding

 5. Ik vraag mij af waarom europeanen zouden kiezen voor een vakantie in Sur.Voor zulk een prijs ook nog.We hebben nauwelijks wat te bieden dat als attractie kan dienen die niet elders te krijgen is.Misschien onze gehavende binnenstad en de alom slingerde vuil.Mensen die al hier geboren zijn en na x-tal jaren terug komen,walgen van het vuil in de leefomgeving.En de muggen die je niet met rust laten.Het gevaar van besmettelijke ziekte dat men loopt bij de geringste regen val doordat alles onder water raakt.Niet aantrekkelijk.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Beste Cobie:

  En om het nog toeristen onvriendelijke te maken:

  Bij de paar attracties die SU rijk is zijn er 2 soorten entree prijzen: 1 voor ingezetenen ( goedkoop) en 1 voor niet-ingezetenen. (DUUR).

  Ik heb diverse maken toeristen kwaad weg zien lopen bij attracties omdat dit natuur echt van te zotte is en zeer toeristen onvriendelijk.


  Maak melding

 7. Ben in november met SLM naar Paramaribo gevlogen. Daar de Palulu aan de grond stond wegens een technisch mankemen werden alle passagiers van de airbus 340 met een dag vertraging in een veel kleinere aftandse DC 10 van het Amerikaanse Omni air gepropt. Een slechtere vliegreis heb ik nog nooit meegemaakt. Geen beenruimte,een tot op de draad versleten vliegtuig (toilet doorspoelen met water uit flessen, kapot videoscherm enz.) en vooral geen enkele financiele compensatie van SLM voor het ongemak. Ik vlieg voortaan met KLM.


  Maak melding

 8. @Cobie
  Ik vraag mij af waarom europeanen zouden kiezen voor een vakantie in Sur.Voor zulk een prijs ook nog.We hebben nauwelijks wat te bieden dat als attractie kan dienen die niet elders te krijgen is.Het gevaar van besmettelijke ziekte dat men loopt bij de geringste regen val doordat alles onder water raakt.

  Suriname is een hele grote openlucht dierentuin zonder kooien.
  Stelen, moorden, verkeer criminelen en enkele grote Silver backs.
  dat heeft Suriname allemaal te bieden. Dus is het een koopje om alle dieren manieren in één en dezelfde soort dier waar te nemen. uniek in de dierenwereld.
  Komt dat zien voor zo’n prijs nergens goedkoper.


  Maak melding

 9. Retour Ams- Hong kong 549 euro per klm
  retour ams- shanghai 649 euro per klm
  retour ams- rio d.j. 599 euro per klm
  retour ams- delhi 619 euro per klm
  retour ams-mumbai 549 euro per klm

  Singapore airlines en cathay pacific en lufthansa en british airways bieden deze tickets nog enige tientjes goedkoper.


  Maak melding

 10. @Henk Molenaar
  He he!!!! Eindelijk ben ik het een keer met je eens. Het toerisme in Suriname is nauwelijks ontwikkeld en de prijzen zijn inderdaad te hoog. Verder heeft men nooit geleerd hoe je met toeristen dient om te gaan. Men is meestal behoorlijk onvriendelijk en het aangebodene staat in geen enkele verhouding tot de gevraagde prijs. Wat mij betreft zou Suriname een voorbeeld aan Curacao kunnen nemen. Afgelopen week stonden er vijf cruiseschepen aan de kade in Willemstad met op dezelfde dag een aantal van 8750 toeristen in de binnenstad. (bron Amigoe)
  De mensen worden vriendelijk behandeld en de toerisme-industrie is sterk ontwikkeld. In Suriname staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Hopelijk komt daar in de toekomst verandering in.


  Maak melding

 11. Nog meer?

  SLM teert op Europeanen. SLM leeft van Europeanen. SLM verdient haar geld via Europeanen. Willen ze nog meer?

  Die paar Surinamers die een ticket kunnen laten betalen door familie in Nederland of Amerika daar kan SLM niet van rond komen.
  En dan nog de dure Desi-trips met alles erop en eraan?

  Een groter toestel vraagt ook om grotere inkomsten en zwaardere onderhoudslasten. Henshuys begint nu al het zware “verlies” in 2012 in te dekken zodat we niet al te veel zullen schrikken.


  Maak melding

 12. het klopt wel wat jullie zeggen maar de klm doet ook gewoon lekker meer hoor. want waar de slm voor 1400 euro een tickert verkoopt doet de klm het voor 1600.de slm vertrekt meestal laat. de klm stip op tijd. nou dat is jullie eingen schuld. als jullie laat komen intecken is de slm wel vriendelijk om te w8ten.dan klagen jullie. die ka klm laat je mars achter. als dat gebeurt opent niemand ze mond. klm heeft laats ook eeen makement aan een van de moteren van de md-11 in de lucht boven engeland. ze zijn terug naar a,dam gekeert en veilig geland. nou de slm heeft dat nog nooit gehad. de slm toestel is wel vaak kapot maar slm heeft 1 toestel op de midatlantiche route. de klm veel meer. als jullie willen dat de slm meer toestellen in dienst neemt dan moeten jullie maar met de slm vliegen. dan zijn ze genootzaak meer toestellen aan teschaffen.

  en als ik het goed had heeft slm dure tickert om uit de rode cijfers te komen. de klm heeft hoge tickert om geld te maken op ons. dus wees verstandig en vlieg gewoon slm.
  no broko slm zaka. go broko klm zaka. is je land vliegtuig hoor.

  denk voor dat je iets zeg


  Maak melding

 13. goede zaak dat de SLM dit wil. de SLM is een vervoerder niets meer of minder. Hun passagiers hebben een behoefte, vrachtvervoer, familiebezoek, zakenreis, toerisme etc. als er geen prikkels zijn om die behoefte te stimuleren kan de SLM 10 vluchten per dag doen met weinig resultaat. nogmaals goed initiatief maar de overheid zal ook zijn bijdrage moeten doen om die prikkel te stimuleren. een simpele is bv aanpak van criminaliteit. suriname en daarmee ook de slm heeft volop potentie. helaas wordt de potentie vooral voor het persoonlijk belang geexploiteerd.


  Maak melding

 14. @SRanangmang,
  Je kletst uit je nek!SLM is een parasiet en pariteert derhalve op de Surinaamse bevolking. Of je bent gelieerd aan SLM of je bent een naieve idioot vol valse trots!

  @ iedereen, verwacht ook niet te veel van KLM. SLM en KLM zullen elkaar nimmer beconcurreren, tenzij een derde onafhankelijke carrrier zich meldt. Dan krijg je de poppen aan het dansen.
  Air berlin kan een dergelijke carrier zijn. Inmiddels vliegt Air Berlin 1 keer per week op Curacao. Maar pas nadat twee instanties op Curacao een garantiestellening deden van ca. 2 miljoen euro. Als wij de laagste prijzen wilen, zullen wij als reizigers Air berlin moeten benaderen.


  Maak melding

 15. radja dan zal het wel valse trots zijn hoor.
  maar ik zou graag willen dat de slm niet kapot gaat.want als de slm weg gaat en alleen de klm vliegt op die route dan is het afgelopen he. dan kunnen ze zelf hun prijzen bepalen. ze gaan zich niet druk maken om ons. want ze weten dat sommige tog gaan want we willen onze fam en vrienden weer na lange tijd live zien.

  maar ik schrijf geen dingen om in discussie te gaan met mensen. ik schrijf dinges om duidelijkheid te krijgen want ik had ook begrepen dat de slm andere toestellen op de regio zal plaatsen. ze zouden die b733 weg halen. volgens mij gaan ze die airbus a318 zetten. omdat de kist half vol is. de airbus a318 is kleiner en zuiniger dus beter om financieel gezond te blijven. en als ze een grotere toestel op de mid Atlantische route gaan zetten dan is het waarschijnlijk de a340-600

  maar mensen kraak slm niet af me begi oenoe. het lukt slm juist weer om financieel gezond te worden. wees hier mee blij. meschien gaan ze hier door de prijzen verlagen. voor al op de mid atlantische route.


  Maak melding

 16. Ik ben niet zo vaak op deze site, omdat ik de discussies te persoonlijk vindt. Je kan duidelijk lezen als een Surinamer iets schrijft, ook de genaturaliseerde Surinaamse-Nederlander. Ik ben geen nationalist maar ben er wel trots op mijn vaderland Suriname. Ik ben er mee eens dat de toerisme in de kinderschoenen zit. Ook ben er mee eens dat er gewerkt kan worden aan klantvriendelijkheid, maar ik vind ook dat vele Surinamers die nauwelijks iets goed te bieden hebben het allerbeste servies willen hebben dat ze zelf thuis niet kunnen veroorloven in Nederland. Klm laat jou inderdaad achter en dat heb ik persoonlijk ervaren dit jaar juni. Jij blijft achter en ipb-ers worden opgeroepen om aan boord te gaan. Klm is niet te vergelijken met Slm en Nederland niet met Suriname. Nederland heeft Suriname 300 jaar geregeerd en Suriname is nauwelijks 36 jaar onafhankelijk. Ik heb graag dat al de mensen die nare dingens schrijven over hun land niet moeten vergeten dat de europeaan en de Amerikaan de rest van de wereld tegen elkaar uit speeld. Laat jou niet gebruiken en misbruiken. Kritiek is niet verkeerd maar moet opbouwend zijn. Ik ben trots op de Surinamer in Suriname omdat die niet gevlucht zijn maar de Surinamer in Nederland wel. Waar praten we dan over. Ook hiermee hoeft je niet trots op te zijn. Maar help aan het vormen van al de Surinaamse kinderen die het ook niet goed doen in Nederland en de ouders die nooit iets in Nederland hebben willen leren, anders is het zeer makkelijk gezocht om te oordelen uit je luie stoel. Kijk eens rond in je familie en vrienden kring en help waar nodig. Fijne feestdagen.


  Maak melding

 17. Beste Anna_Z: “ik kom in alle Caraibische en Zuid Amerikaanse landen en daar weten ze wel hoe het hoort op toeristisch gebied. In elke land ( Aruba, St Maarten, Barbados, Curacao etc. wordt je vriendelijke ontvangen, is het schoon en hygienisch en prima taxi’s en kan je de binnenstad bezoeken zonder je nek te breken in gaten in de straat en over het zwerfvuil. En dit alles voor de 1/2 van het geld.
  Service met een smile goed gelukkig op in de nieuwste hotels (Marriott!) maar het is duidelijke dat Suriname geen hospitality traditie heeft zoals de omringende landen.

  wat moet gebeuren: ticketprijs omlaag, binnenstad opknappen ( is echt een dump nu), winkelpersoneel opvoeden ( iets kopen in een winkel, is het personeel lastig vallen tijdens hun telefoongengesprekken). Prijzen van de binnnenlandse toers omlaag. En een professioneel opererend Surinaamse verkeersbureau. Elke euro die je in het toerisme investeert, komt 6 keer terug. Voor het geld waarmee een gezin van personen vanuit Europa naar SU op vakantie wil, kun je een leuke auto kopen.


  Maak melding

 18. Als voorbeeld: de afgelopen weken waren er slechts 2 smerige toiletten beschikbaar op JAP luchthaven. Het was echt te vies voor woorden en dat met 300 mensen die 3 uur moeten wachten voordat ze het vliegtuig in kunnen…..


  Maak melding

 19. Beste Mensen,

  Geen zorgen, binnenkort komt NightQueen Airlines, zie website : http://www.NQairlines.nl

  Deze maatschappij gaat elke dag retour vluchten op Suriname vliegen voor 499 Euro.
  van uit Amsterdam.

  Aanbiedingen zullen zijn van af 399 Euro retour ticket van Amsterdam – Paramaribo.

  Helaas geeft de Surinaamse overheid Night Queen Airlines nog geen groen licht.Hopelijk zal dit snel gebeuren zodat alle Surinamers goedkoop kunnen vliegen.

  Night Queen Airlines zal met Boeing 747-800 gaan vliegen met 524 Passagiers per vlucht.

  Ook zal Night queen Airlines op Singapore, New-Delhi,Puket en Bali gaan vliegen.
  In de toekomst gaat het direct van Paramaribo naar New-Delhi,Singapore en Bali vliegen.Dus mensen nog even geduld.

  Het wachten is nu op de Surinaamse overheid, wanneer deze Night Queenairlines toelaat tot Suriname, dan kunnen we direct met 2 Boeings 747 op Suriname gaan vliegen .

  Ik hoop dat de Surinaamse overheid eindelijk NQ airlines snel toelaat om de vlieg leed van vele Surinamers te ontnemen.

  Bovendien zal de Surinaamse toerisme een enorme boost krijgen!!!

  Groetjes Angelo Prakash van Night Queen Airlines ( Manager )


  Maak melding

 20. @Liefde,
  Je kletst uit je nek! “Ik ben trots op de Surinamer in Suriname omdat die niet gevlucht zijn maar de Surinamer in Nederland wel.” Het is dankzij deze Surinamers in Nederlnd dat de pleuris in Su nooit is uitgebroken. Je hebt last van valse trots.Hoeveel Surinamers wilden wel nar Nederland, maar konden niet omdat ze een ticket niet konden betalen? Zeik niet over het verleden. Wat erger is, is dat jullie je door je eigen mensen laten uitbuiten. SLM moet kapot!KLM moet weg van deze route. Hoe? Middels een carrier door de reizigers, voor de reizigers.


  Maak melding

 21. Cobie,
  Je mag wel iets trotser zijn op ons land,
  We hebben het grootste natuurreservaat ter wereld.
  Eco toerisme is wat we te bieden hebben hebben en aan de ecotoerist hebben we vele malen meer aan dan de strand of sex toerist.


  Maak melding

 22. @ Sranangmang,

  Dan is het valse trots! SLM is een parasiet. Die moet geelimineerd worden.

  Nogmaals:@ iedereen, verwacht ook niet te veel van KLM. SLM en KLM zullen elkaar nimmer beconcurreren, tenzij een derde onafhankelijke carrrier zich meldt. Dan krijg je de poppen aan het dansen.
  Air berlin kan een dergelijke carrier zijn. Inmiddels vliegt Air Berlin 1 keer per week op Curacao. Maar pas nadat twee instanties op Curacao een garantiestellening deden van ca. 2 miljoen euro. Als wij de laagste prijzen wilen, zullen wij als reizigers Air berlin moeten benaderen


  Maak melding

 23. Stenaf,
  de natuur reservaten gaan we niet lang meer behouden.Misschien dan in naam alleen.Kijk maar wat er gebeurt op en nabij Bronsberg.Bij Stinasu kan je films krijgen over onze natuur.Neem die over Bronsberg.Kijk hoe het toen was en hoe het nu aan het worden is.We hebben geen garantie dat wat wij heden aanprijzen er morgen nog gaat zijn.

  Cobie.


  Maak melding

 24. Wij Surinamers zijn absoluut geen dommies. We zijn werkelijk tot heel veel in staat! Vliegen op in deze de grootste toestellen ter wereld, koti bere opo, naai tapu baka met alle titels van dien.

  Wat wij niet kunnen is een luchtvaartmaatschappij van enige betekenis luchtwaartdig houden. Er is namelijk wezenlijk verschil tussen een vliegend- en een luchtwaardig vliegtuig.

  Opdoeken die SLM en open sky polici toepassen.

  Je vliegt van Amsterdam over Paramaribo naar Rio de Janeiro voor de helft van een vliegticket PMB-ASD.

  Wie kan uitleggen waar dat aan ligt. Zelf wil ik het houden op massa oplichting.


  Maak melding

 25. Beste mensen,

  Jullie lopen op elkaar te voeteren, is nergens voor nodig! Er is ooit al eens een derde partij geweest die geprobeert heeft op SU te gaan vliegen om zo de prijs te drukken, genaamd Martinair! Ook een puur Hollandse maatschappij, maar deze heeft na 3 dure en leerzame jaren de stekker eruit getrokken omdat KLM/SLM gewoon pure prijsafspraken hebben gemaakt met elkaar.
  Er zal nimmer een andere Nederlandse vliegmaatschappij nog wagen op SU te gaan vliegen omdat ze er gewoon nooit tussen zullen komen.
  Zolang KLM/SLM de touwtjes in handen houden zullen de prijzen niet dalen, maar eerder stijgen, dit ten spijt van het prachtige SU!
  Maak het leuk voor iedereen die eens een kijkje in het mooie SU willen nemen, maak de vliegprijzen betaalbaar, en je zult resultaten gaan zien! En meer toeristme naar SU zegt ook meteen meer inkomsten voor het land en de bewoners!
  Ophouden met zeuren tegen elkaar en gewoon niet meer via Amsterdam, maar bijvoorbeeld Brussel of Duitsland naar SU vliegen, dan komen ze er bij KLM/SLM vanzelf achter dat de prijzen zullen moeten dalen om de lege vliegtuigstoelen gevuld te krijgen!

  Een mooi uiteinde en een goed begin voor 2012, dat het een goed jaar mogen worden voor iedereen!


  Maak melding

 26. @ Dirk,

  Martin air was een afleidingsmanoeuvre van KLM. Martin air heeft nooit willen concurreren met haar moeder.

  @ Prakash, ik neem een ieder serieus totdat het tegendeel mij anders doet besluiten. Hoe serieus ben je als je maar enigszins denkt een vergunning te verkrijgen van de Surinaamse overheid. Die gaat haar eigen carrier niet on zeep helpen. Waar de Surinaamse overheid niets tegen kan uitrichten is een carrier uit de EU! Maar een carrier uit de EU zal nimmer op euigen initiatief zich op deze relevante route begeven. Air Berlin zal derhalve op deze route vligen indien zij garanties krijgt, gelijk in het geval van Curacao. Elk ander initiatief dat de reizigers niet vooraf vastlegt, is gelijk aan zelfmoord.

  Ik hoop van harte dat een serieus initiatief zich aandient opdat Suriname zich kan gaan ontwikkelen. Night Queen Airlines neem ik niet serieus!


  Maak melding

 27. Wat voor een domme vergelijking is dat,gaan jullie andere route’s met miljoenen passagiers op jaar basis waar het nodig is om meer carriers te laten vliegen(concurrentie) vergelijken met een route waar nog geen 200.000 pax per jaar vliegen.Hoe wil je lage prijzen hebben dan?
  Laat de regering iets gaan doen aan toerisme,maak Suriname aantrekkelijk voor toeristen,bouw nog meer hotels en laten de tour operators wat aan hun prijzen doen,dan kunnen wij gaan praten over goedkope tarieven.


  Maak melding

 28. Weet iemand waarom je niet online kan boeken bij de SLM? Het is toch van de zotte dat je in dit internettijdperk niet online kan boeken bij de SLM? De SLM moet mensen de mogelijkheid bieden om online of fysiek bij een reisbureau een ticket te kunnen kopen. SLM wordt wakker en doe wat aan, anders blijf ik altijd online boeken bij de KLM. Het toch maar een klein moeite om de module “online ticket kopen” aan jullie website toe te voegen?

  Ik heb namelijk geen zin om naar een reisbureau te gaan om een SLM ticket te kopen. Ik koop daarom altijd mijn ticket online bij de KLM.

  Peace out,

  Kwamma


  Maak melding

 29. Voor bout pres.werd,had de wereld niets over ons gehoord.Met een echte crimineel die gezocht wordt door interpol,als pres,is er wel wat te halen uit het toerisme.Laat bout elke week voor de buitenlandse bezoekers een OCÉR show opvoeren.Gegarandeerd komt en nog een vlucht met echte toeristen bij.En de zwervers zijn ook het aanzien waard.Ze lopen er nog ‘netjes’gekleed bij.

  Cobie.


  Maak melding

 30. odi iedereen

  radja ik vind dat je beter moet opletten op je woorden. je zij:ik gelieerd aan SLM of je bent een naieve idioot vol valse trots!. ik was nog vriendelijk om te zeggen dat het vast valse trots zou zijn. ik liet die idioot nog weg. deed als of ik het over het hoofd zag. maar nu zie ik dat jij die ka idioot bent. met je ebbe reactie van SLM moet kapot en klm moet weg. jij heb niet te willen. het zijn je ouders maatschappijen niet. ga naar slm en klm ga hun je bullshit vertellen. slm moet blijven na lange jare maken ze winst. klm moet ook blijven alleen moeten er meer maatschappijen komen die echt interesseert is in deze route.

  maatschappijen die wel rechtstreeks van a,dam naar zanderij vliegt. dit moeten dan wel grote maatschappijen zijn die de concurrentie aan durft. zo te zien was marten air niet geschikt hier voor wat ze zijn snel weer gestopt.

  maar radja ik verzoek het je let op je taal gebruik en ben jij nu een idioot die negatieve aandacht zoek of een tata die niets wil met slm

  soso lobie gi ding tra sma tap a net yere. no lokoe mi, mi na wang lawmang


  Maak melding

 31. Sranangmang,

  Ik pas mij aan. SLM is een negatief ding! Dus kan ik onmogelijk positief zijn. Jij sympathiseert met een negatief ding.Waarom is SLM negatief? Omdat SLM met het grootste gemak meerdere miljoenen winst moet maken. De realiteit is dat SLM verleis lijdt.SLM is dus een middel om te stelen van het volk. Ie begrijp?! Daarom ben je niet geod snik om te sumpatiseren met SLM. Tenzij jij ook mee parasiteert. Maar dan ben je een parasiet! Als er nog een onafhankelijke maatschappij zich aandient, dan is het einde verhaal voor SLM;SLM kan geen concurrentie aan. Tenzij de staat meer geld gaat pompem in SLM. Maar dan wordt het volk van SU armer. A


  Maak melding

 32. odi

  radja

  het is fijn dat je op je taal gebruik heb gelet. SLM is werkelijk in de schulden maar ze maken nu winst. hoe kom dat door het stelen van de toeristen met de dure tickets. dat klopt. de slm moet gewoon andere type toestellen aanschaffen, dit gaan ze ook doen, heb geduld. de route´s die zwaar verlies lijden moeten ze ook weg schrappen. braziel en nl zijn de enige route die echt winst gevend zijn.

  als de slm de prijzen omlaag haalt zullen er zeker veel meer mensen op deze route vliegen. waar ik dan 1x in 2jaar ga dan kan ik misschien elke jaar gaan. en als er nog een maatschappij er bij komt kijken dan zal de slm zeker het licht zien om de prijzen te verlagen. en je moet ook beseffen dat de slm en de klm de 1ste keus is voor de surinamers dan een totaal onbekende maatschappij. vooral als deze dan eerst een tussenstop maakt. blijf positief niet negatief omdat de slm wel een maatschappij van su is.

  als de slm weg gaat dan hebben wij surinamers geen vliegmaatschappij meer dat zou wel jammer zijn.

  als de slm voor de regio 2 airbus a318 zetten en voor de mid Atlantische route een airbus a340-600 zal het goed zijn en is de hele maatschappij met airbus. de a318 is zuiniger en kleiner toestel dan de b733. dus beter voor de slm. dit is mijn menig.

  soso lobie


  Maak melding

 33. Het zou beter zijn als de SLM een groei zou maken en ik denk dat wij srananmangs wereldwijd ze daarmee een beetje kunnen helpen door meer met de SLM te gaan vliegen van en naar huis (Su). De SLM zou dan ook wel tegemoet moeten komen met de ticket prijs, het hoef dan niet meteen met 100-den euro/dollars maar toch, het moet voor beide leuk zijn want beide zullen er profijt van hebben op den duur.

  Zanderij moet ook zn steentje bijdragen zoals wat iemand aangaf dat er 2 toiletten beschikbaar waren die nog een vies waren, dat moet ook veranderen, maak gewoon redelijke ruimtes, 1 heren, 1 dames, een ruimte om baby’s te kunnen verzorgen en voor minder validen ( aankomst/vertrek) en zorgt dat ze constant gereinigd worden, de SLM,Zanderij en de ondernemers op de luchthaven kunnen best het geld bij elkaar leggen om personeel daarvoor uit te betalen. Wat zou het kosten en wat krijg je ervoor terug.

  Het is niet alleen vliegen waar voor betaald wordt maar ook voor de service en beide moeten gewoon goed zijn, het zijn je gasten en je moet ze behandelen zoals je zelf behandeld wens te worden als jezelf op reis gaat. Ontvangt ze goed en laat ze tevreden vertrekken, zij zijn de beste reclame.


  Maak melding

 34. @ zucht

  Je hebt gelijk hoor, de vliegafstand Amsterdam – Rio de Janeiro is 2000 km MEER dan Amsterdam- Paramribo en toch kost een ticket naar Paramaribo 100 – 200 MEER !!
  DE kosten van vliegen per kilometer zijn toch ongeveer gelijk zou je zeggen.
  NIEMAND kan op een logische manier verklaren waarom een 2000 km. kortere afstand vliegen MEER moet kosten ! ( behalve dan dat de meerkosten in de zakken van de verkeerde mensen terechtkomen )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.