Venetiaan: toeristenkaart Suriname niet veilig

28

PARAMARIBO, 23 dec – De visumvervangende toeristenkaart is vatbaar voor geknoei. Dit stelt parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). De kaart wordt niet op naam verstrekt en heeft ook geen andere identificatiekenmerken. Dat werkt criminaliteit in de hand en kan zelfs een gevaar betekenen voor de staat.

De veiligheid van het land zelf staat op het spel. Terroristen en andere criminelen zouden op allerlei ideeën kunnen komen. “De toeristenkaarten zijn mogelijk niet veilig, omdat ze niet op naam worden verstrekt en daardoor zelfs buiten de luchthaven te verkrijgen zijn”, zegt Venetiaan. De kaart kan makkelijk gebruikt worden door een andere persoon dan de koper. Er is totaal geen link met de persoon die de toeristenkaart aanschaft.

Extra alertheid is op zijn plaats. Suriname heeft niet de middelen om op elk moment het hele grondgebied veilig te houden. Controleren wie er allemaal inkomen en uitgaan is normaal al moeilijk genoeg. Zo kan tot vandaag niet bevestigd worden of de beruchte ‘Bali Bomber’, Abu Bakr, ooit op Surinaamse bodem is geweest. Er was wel iemand aangehouden met dezelfde naam. “We weten nog steeds of hij het was of niet”, aldus Venetiaan.

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. Een toeristenkaart zonder foto, niet op naam gesteld en zonder andere identificatie-kenmerken. Daar is goed over nagedacht!!! Wat een geknoei. Dit is het zoveelste brevet van onvermogen van deze regering. Gaan hier koppen rollen? Domme vraag. Nee natuurlijk niet.


  Maak melding

 2. Koppen rollen?

  Neen, natuurlijk niet! Dat kennen we in Suriname niet, Henk. We gaan ze een pluim in hun reet steken in plaats van hun kop te laten rollen.

  De poort is geopend voor een coupe. Binnenkort stroomt een leger het land binnen en zijn de visumkaart en de bedenkers verleden tijd.


  Maak melding

 3. dus die arme man zoek nog steeds aandacht op deze bejaarde leeftijd. dus je kan pas een kaart aanschaven als jij een ticket en paspoort overleg en jou kaart heeft een nummer het is dus altijd na te trekken aan wie het verkocht is. waarom moet alles dat door een andere regering word geïntroduceerd afgekraakt worden {krabben in een vat}


  Maak melding

 4. Ik val met deze regering van de ene verbazing in de andere, steeds denk ik dat we het gehad hebben en het niet slechter kan, maar telkens kom ik bedrogen uit. Omdat deze regering, heel kortzichtig, alleen maar denkt aan zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld binnenhalen, verliezen ze alle andere belangrijke zaken uit het oog. Asabina zei het goed: “zweef teki mentaliteit”!!!!


  Maak melding

 5. Hallo meneer Venetiaan alias de B……,

  In de tijd dat je regeerde, was het met de veiligheid van het land ook knudde. Roven, moorden en verkrachtingen waren bijna dagelijks aan de gang. Wat heb jij eraan kunnen doen. Het gevaar komt echt niet van buiten. Toerisme brengt veel geld in het laatje. Laat het zo aub. Wat jij niet heb kunnen doen heeft de huidige regering wel kunnen doen, gelukkig.

  Ik heb geen enkel toerist een moord, roof en verkrachting horen plegen, wat moet een terrorist in hemelsnaam doen in Suriname, export bananen vergiftigen ofzo…..geen idee.

  Kijk eerst naar het onkruid in je eigen tuin voordat je de onkruid van buitenaf gaat beoordelen.

  Er moet gewoon een sticker in je paspoort geplakt worden, ipv een kaart zoals het turkse systeem, dat is denk ik veiliger. Maar blijf aub af met het ingewikkelder en bureaucratischer maken het toerisme….het werkt alleen maar averechts.


  Maak melding

 6. “Dat werkt criminaliteit in de hand en kan zelfs een gevaar betekenen voor de staat” .Maar volgens mij is de criminaliteit al prominent aanwezig, en het gevaar voor de staat komt van binnenuit.


  Maak melding

 7. @Henk Molenaar
  Een toeristenkaart zonder foto, niet op naam gesteld en zonder andere identificatie-kenmerken. Je hebt gelijk, dat is heel knullig. Dat zou ook de recente toestroom van pedofielen uit Calimerostan kunnen verklaren. Een pedofielenscreening zou wat mij betreft ook een optie moeten zijn.


  Maak melding

 8. Venetiaan heeft hiermee een punt gemaakt, alleen had z’n uitleg hierover ietwat anders gehoeven.
  Ik weet zelf niet hoe zo’n toeristenkaart er uit ziet, maar als men elk zou kunnen voorzien van een nummer, en bij afgifte van elke kaart het nummer van de touristenkaart met het paspoortnummer en naam van de aanvrager zou registreren, dan is dit probleem verholpen.

  Indien er verder op JAP Airport steekproefsgewijs eea wordt gecheckt dan zou dit systeem moeten werken.

  As simple as that !


  Maak melding

 9. Doe of doe niet, geluld wordet er toch!

  Wat is het probleem als een individu a.h.w. zonder toeristenkaart Suriname betreedt?

  Ik leer via het internet een Oekrainse-soep brouwen zonder ook maar 1 emigratie-agent tegen het lijf te lopen.

  Vene, ga een beetje met jou klein- en achterkleinkinderen spelen hoor.

  Ram Sardjoe van de VHP staat toch ook op de plaats rust?


  Maak melding

 10. Een toeristenkaart zonder foto, niet op naam gesteld en zonder andere identificatie-kenmerken. Daar is goed over nagedacht!!! Wat een geknoei. Dit is het zoveelste brevet van onvermogen van deze regering. Gaan hier koppen rollen? Domme vraag. Nee natuurlijk niet.

  Henk Molenaar

  Spijkers op laagwater zoeken kunnen we allemaal wel. Heb jij werkelijk niets meer om op te schieten?


  Maak melding

 11. Gewoon afschaffen dat ding dan ben je van het hele gezeur af.Wat als er helemaal geen visum is Vene? wat dan? loopt de staat Suriname ook gevaar.Als iedereen die daarvoor betaald wordt z’n werk goed doet dan hoeven we niets te vrezen toch? Misschien toch een coup?


  Maak melding

 12. Maar dat was toch precies de bedoeling van DDB: iedereen laten betalen zodat er veel geld naar zijn persoonlijke kas vloeit en het mogelijk maken dat FARC, en soortgelijke vriendjes ongecontroleerd het land in kunnen.


  Maak melding

 13. Venetiaan heeft een punt…hij voelt zicht duidelijk steeds beter in de rol van oppositie

  Helaas heeft Venetiaan in de vele jaren dat hij president was, zeer duidelijk aan het land en volk gemaakt dat hij geen persoon is die belangrijke vraagstukken kan tackelen!


  Maak melding

 14. Je mag niet aan de speeltjes van hun super criminele regering komen,Bepaalde figuren voelen zich gelijk aangevallen wat een domme volk.Je kan zien dat die criminele regering eerst doet en daarna gaan ze na denken of het goed is of niet. Zelfde gebeurd met die zogenaamde mega plannen van hun.Bij de aanhangers van desi gaat het om de buitenkant als het maar goed klinkt in hun oren.
  Niemand mag aan die paarse NDP-luchtkastelen komen. 8,9,11, 12 zijn typische voorbeelden van een volk die achtergesteld zijn .


  Maak melding

 15. @blaka bakra
  Er stond kortgeleden een leuk stukje in de volkskrant over het scannen van pedofielen. Het apparaat lijkt verdacht veel op een bodyscanner maar dan met meer mogelijkheden. Het duurt niet lang meer of het apparaat kan ook in Suriname gebruikt worden. Samen met de verbeterde toeristenkaart (met dank aan Molen Henkie) kunnen we deze lieden dan zoveel mogelijk weren. Het reizen naar Suriname is door de toeristenkaart een stuk makkelijker geworden maar het beschermen van onze kindertjes heeft wel prioriteit.


  Maak melding

 16. PARAMAN OP 11 vergelijkt de vreemdelingen en immigratiewet met het bereiden van soep uit de oekraine via het net.dit is schijnbaar zijn referentiekader. nou Say no more! i rest my case.


  Maak melding

 17. Dat de veiligheid van Suriname totaal geen rol gespeeld heeft bij de invoering van de toeristenkaart blijkt uit het verloop van het proces: eerst werd gezegd dat de toeristenkaart zou gelden voor de Surinamers in diaspora (dat was het rookgordijn), toen zou het ook gaan gelden voor Franse staatsburgers, Amerikanen, Canadezen en toen voor de Schengen landen en uiteindelijk als klap op de vuurpeil, ook voor alle onderdanen van het ‘vijandige’ Nederland (het rookgordijn kon zonder achterdocht te wekken worden neergehaald). Zoals het in de praktijk lijkt uit te pakken is het enige criterium waar het om draait: “heb je dollars of euro’s op zak?” Zo ja, al ben je Escobar, Al Capone of Roger Khan in eigen persoon, dat willen we niet weten, hoe groter de valuta berg wordt , hoe meer we kunnen zweven (Sweef teki so bun).


  Maak melding

 18. De leider van de paarse partij had tijdens de verkiezingspropaganda gezegd dat het “neks no fout” was en zal zijn. Dus alles wat hij nu verricht is niet fout, maakt niet uit wat of hoe.Met andere woorden:Alles wat slecht is wordt goed gepraat. En de domme aanhangers die nu het moeilijkst hebben blijven maar zeggen :”neks no fout!” Ga zo door Bouta met het in de maling nemen van jouw domme aanhangers.


  Maak melding

 19. Anna_Z gelooft nog in de fabeltjeskrant…..

  “Het apparaat lijkt verdacht veel op een bodyscanner maar dan met meer mogelijkheden. Het duurt niet lang meer of het apparaat kan ook in Suriname gebruikt worden”

  Hoe lang ben jij niet in SU geweest?? Ben jij wel Surinaamse? Want uit al jou gewauwel blijkt dat je de afgelopen 15 jaar overal bent geweest, behalve SU.


  Maak melding

 20. Toeristenkaart?het stelt niets voor.Het is net een bioskaartje,wel duur betaald.Dit kaartje moet je loskoppelen van je identiteit.Wij zijn gek op stempeltjes,foto’s etc.Je paspoort en ticket zijn de belangrijke documenten.
  In Jakarta heb ik die onzin niet nodig.Bij aankomst laat je paspoort zien en de ambtenaar achter het loket print een visum voor je uit en betalen maar($25,00)Klaar is Kees.


  Maak melding

 21. @Henk Molenaar
  Bor de Wolf, Zoef de Haas, Lowieke de Vos, Meneer de Uil en Ed en Willem Bever waren mijn favorieten. Helaas waren ze geen van allen Surinaams. En lieve Henk, wees gerust! Ik ben net zo Surinaams als Anansi.


  Maak melding

 22. De triades zijn dolblij met de touristen visa. Hoeveel van de 300 visa zouden zij gekocht hebben?? Het scheelt hen in elk geval enorm in kosten voor het vervalsen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.