Parlement pikt bescheiden onderwijsbudget niet

16

PARAMARIBO, 23 dec – Het parlement pikt het zuinige budget voor onderwijs niet. Verschillende leden van de coalitie gaven te kennen niet voor te zullen stemmen. Iets meer dan vijf procent van de totale begroting is onaanvaardbaar. Zelfs parlementsvoorzitter Jennifer Simons kwam in het geweer.

Ze vindt het niet kunnen dat het onderwijs zo karig bedeeld wordt. Volgens de critici is minimaal twintig procent nodig om de ambitieuze doelen te halen. “Als twintig procent nu niet haalbaar is, laten we de begroting voor 2012 alvast optrekken naar tien procent”, zei Carl Breeveld van eenmansfractie Doe. Het onderwijs ligt haast op zijn achterste, maar dat is niet te merken aan de aanpak. Er is integendeel gesneden in de begroting.

Eerder zei Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP) al dat corrigeren zo onmogelijk wordt. De schoolresultaten nemen al jaren een flinke duik. Volgens fractiegenoot Shailendra Girjasing ligt het ook aan de politieke leiding op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. De politieke partij die er de scepter zwaait, Pertjajah Luhur, heeft eenvoudigweg het kader niet in huis. Hij rekent de situatie nu de huidige regeerders aan.

Bekijk ook:


16 REACTIES

 1. Spijbelen!

  Regeerders die de halvering van het onderwijsbudget voor staan hebben te veel gespijbeld in hun schooljaren. Niet willen leren is een zwakte. Maar anderen de gelegenheid ontnemen om goed onderwijs te kunnen volgen is crimineel gedrag.
  Surinamers WORDT WAKKER!
  Want deze regeerders maken er een poptjie-patoe van.


  Maak melding

 2. Zo blijkt maar dat het onderwijs een ondergeschoven kindje is. Maar je kunt er ook de volgende visie op loslaten: Hou het volk dom en je kunt over ze regeren! Het wordt inderdaad tijd dat de intelligentia zijn stem eens laat horen. Gebrekkig of geen onderwijs zal uiteindelijk de nekslag voor een natie betekenen. Belachelijk derhalve.


  Maak melding

 3. geef de jeugd nu goed onderwijs, dat kost wat geld, zodat ze straks zelf hun huizen kunnen betalen en die megaprojecten op een goede manier kunnen gebruiken


  Maak melding

 4. Er is toch nog een sprankje hoop, blijkbaar bestaat niet de hele Surinaamse regering uit zakkenvullers, die hun hersenen alleen gebruiken om uit te broeden hoe ze zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld in eigen zak kunnen laten verdwijnen.

  Of je nu een voor- of tegenstander bent van deze regering, het is toch schandalig dat men zelfs maar overweegt het weinige geld, dat ter beschikking is voor het ministerie van onderwijs, te halveren. Tegelijkertijd vindt men het normaal om miljoenen dollars aan subsidie te geven aan de SLM voor het stand-by houden van vliegtuigen voor het geval baas het in zijn hoofd krijgt om een uitstapje met weinig rendement te maken.

  Ik gun baas zijn uitstapjes, vooral omdat hij zo lang niet met een gerust hart kon reizen, maar laat hij gewoon een ticket kopen en de miljoenen dollars die overblijven steken in ons onderwijs. Als hij een paar dagen langer onderweg is maakt het toch niets uit, hij wil zijn gezicht toch al zo weinig mogelijk laten zien in het parlement.

  Uit eigen ervaring weet ik als gepensioneerde leraar hoe slecht de voorzieningen op de scholen al waren, als er nog minder geld ter beschikking komt voor het onderwijs is het verstandiger de tent direct maar te sluiten. Onze scholen zullen aan het eind van de rit toch alleen maar mensen afleveren die van hosselen hun beroep kunnen maken. Voor het verkopen van knippas hoef je toch niet jarenlang naar school te gaan?


  Maak melding

 5. …..fu saide mi moes go na skoro……

  luku mi abaisa Lonny,…a mang e rij wang hummer
  luku mi pres no…a mang e draai a kondre 10 blok , a mang abi so meni MONI

  da fu saide moni fu skoro

  Skoro na fu sinterklaas,..unu na ieder de baas


  Maak melding

 6. Put our money where your mouth is DDB, het is al schandalig genoeg dat onderwijzers jarenlang regeermacht hebben gehad en hieraan geen prioriteit hebben gegeven!

  Girjasing heeft gelijk wat PL betreft, maar is natuurlijk een grote hypocriet!


  Maak melding

 7. Ik zeg namelijk:het is niet de nationale Assemblee, maar de nationale A sem lee.Vanaf ze daar zitten liegen ze harder.En overal waar ze liegen groeit er geen gras meer.Deze mensen hebben hersens, maar niet om na te denken.Die zijn er alleen maar om hun hoofd mee te vullen.

  Danitia


  Maak melding

 8. Hiermee staat duidelijk de NDP-visie op papier:

  Het volk dom houden zodat er volgende keer weer heel veel idioten zijn die in hun OCER tories geloven.

  Hier op WKN mogen we dagelijks constateren tot welke mensonterende onzin de aanhang instaat is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.