Den Haag tegen registratie diplomaten Suriname

43

PARAMARIBO/DEN HAAG, 23 dec – “Ik voel niet voor registratie van diplomatiek personenverkeer.” Dit zei de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, in de Tweede Kamer. Hij reageerde op een motie van de PVV-fractie. Die vindt het diplomatiek verkeer uit Suriname verdacht druk. Drugssmokkel zou niet uitgesloten mogen worden.

De PVV vindt dat er altijd kans bestaat op misbruik van de diplomatieke status. Volgens een verslag van de Ware Tijd wordt ook de situatie in Suriname meegenomen. De zoon van president Desiré Bouterse, Dino, is nu hoofd van de veiligheidsdienst. De motie is uiteindelijk verworpen, onder meer op advies van de regering. “De relatie met Suriname is mede vanwege de positie van de president een functionele en zakelijke waar het Bouterse betreft”, zei Rosenthal.

Hij ziet het registreren eenvoudigweg niet zitten: “Derhalve ontraadt ik deze motie.” Alleen de PVV stemde uiteindelijk voor. De Socialistische Partij, SP, deelt weliswaar de bezorgdheid over drugstransporten. Maar het registreren van diplomaten gaat te ver. “Wij willen dat de contacten met Suriname goed blijven, ook op diplomatiek niveau”, zegt SP-fractielid Harry van Bommel. De Tweede Kamer heeft in ruime een maand tijd maar liefst drie keer vergaderd over Suriname.

Bekijk ook:


43 REACTIES

 1. Ja dit krijg je hé als dubieuze figuren bepaalde functie bekleden in jou land.
  En laten wij niet vergeten dat er eens cocaine is gevonden in diplomatieke post van suriname.


  Maak melding

 2. Laten we eerst eens beginnen om alle PVV-leden eens te gaan registreren, zodra die een grens overgaan.
  In dit geval bedoel ik het letterlijk, want figuurlijk doen ze niet anders!

  Lon


  Maak melding

 3. Voor de PVV geldt: ‘zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten’. In de PVV vertrouwen ze elkaar niet eens, deze criminele politieke club, met de geblondeerde kloon van Hitler als leider, denkt dat iedereen een criminele inborst heeft.


  Maak melding

 4. Politiek Den Haag loopt inmiddels op haar tenen voor wat betreft Suriname, dus zit men absoluut niet te wachten om deze motie te steunen.
  De Nederlandse poltici hebben inmiddels door dat Suriname op dit moment zeker zonder Ned. hulp verder kan, dus zal men geen risico’s nemen om de relatie geheel te verstoren tot het nivo van Turkije vs Frankrijk (op dit moment).


  Maak melding

 5. De media staan dagelijks bol van Nederlanders, die wereldwijd worden betrapt op drugstrafficking en of onder erbarmelijke omstandigheden vastzitten in politiecellenhuizen.

  Hoewel elke vorm van drugs voor wat mij betreft aan de hoogste kankantrie boom mag worden opgehangen moeten die Hollanders zich niet vromer dan de paus willen voordoen.

  Het verhaal van die sergeant-majoor, die plunjerbalen vol met kokak@ per Orion nog wel vervoerde ligt nog fris in het geheugen!

  Recentelijk nog op Santo Domingo.

  Stelletje hypokrieten.

  PVV, geven jullie mij een super grote brik!


  Maak melding

 6. Plassen ze niet meer in brievenbussen? Ze hebben bliojkbaar nu een andere hobby, diplomaatje pesten.

  De minister laat het achterste van zijn tong niet zien. Iedereen wordt gecontroleerd en met name diplomaten. Doen alle landen.


  Maak melding

 7. Maar waarom zou het registreren niet mogelijk zijn ?
  Het kan toch geen kwaad als wij weten wie wie is.
  Iedereen kan tegenwoordig voor diplomaat spelen.
  En trouwens de regering van su zit vol met dibieuse figuren die ook voor diplomaat spelen.
  A tang so


  Maak melding

 8. President Bouterse wordt nog eens 5 jaren gekozen als president van Suriname . Celac wordt verder een sterke organisatie met 600 miljoen inwoners . De toekomst van Suriname ligt in Z-Amerika en niet in Europa . De pvv is jaloers dat Suriname op haar eigen benen kan staan. Nederland is nu zwarte piet geworden . Er is nu veel geld in Suriname , Suriname wordt rijker , 6% economische groei . Veel goud en Veel oliereserves . Veel belangrijker is een regering die voor de Surinamers is en niet voor het buitenland.


  Maak melding

 9. Seks met niet-negers is voor negers vaak iets wat bijna op een geloof lijkt. Volgens mijn observaties geloven negers uit de hele wereld niet dat hun ras superieur is. Ik heb zelf artikelen gelezen in Afrikaanse kranten waarin juist beweerd werd dat het negroide ras inferieur is en zich hierom moet vermengen met de andere rassen. Dit betekent feitelijk dat de negermens gelooft in anti-fascisme en zichzelf wil uitroeien, wat uiterst verrassend is. In het hoofdstuk over de rechtse energie zal hierover nog iets worden opgemerkt.

  Nostradamus schijnt voorspeld te hebben dat het chinese leger Europa zal binnen vallen en een bloedbad zal aanrichten. Momenteel is het echter een feit dat slechts vijftien procent van de wereldbevolking over vijftig jaar ‘blank’ zal zijn en dat kan het einde van de suprematie van dit ras betekenen. Vele blanken zijn er nu al bang voor dat zij zullen uitsterven, omdat de andere rassen en volkeren beter kunnen neuken en hierdoor meer nageslacht hebben. Het is ook heel opvallend dat volgens mijn schattingen ongeveer dertig procent van de ‘blanke’ vruchtbare meisjes en vrouwen liefdevol met gepigmenteerde mannen paren en zelf actief meewerken aan de uitroeiing van hun eigen ras. Er kan eigenlijk weinig gedaan worden tegen dit natuurlijk herpigmenteringsproces, omdat sterkere en dominante rassen uiteindelijk altijd winnen op de lange termijn.

  Zo denken de blanken over de zwarte man


  Maak melding

 10. Dat men in Nederland deze racistische en generaliserende beweging nog serieus neemt zegt veel over dit Calimerolandje in een natte polder aan de noordzee. De PVV laat alleen maar proefballonetjes op en is een beweging zonder inhoud.


  Maak melding

 11. Ik kan niet begrijpen dat iemand die een zware strafblad achter de rug heeft en met allerlei criminele aktiviteiten bezig is, of is geweest, hoofd kan zijn van de Surinaamse veiligheidsdienst.

  Bij wie heeft hij een sollicitatiegesprek gevoerd en waar heeft hij zijn VOG verklaring vandaan gehaald.

  Een topcrimineel in de Surinaamse veiligheidsdienst????? En dan vreemd kijken wanneer politici worden gefouilleerd bij Schiphol. Mij verbaasd het echt niet. Wie moet je nou vertrouwen?????


  Maak melding

 12. Men moet niet gaan leuteren. Nederland voert niet alleen een gedoog drugsbeleid, meer nog ze staat er volkomen achter, ook met al dat gehoererij en homofile gedonder. He boerenzonen, houdt je aan je eigen leest. En kom maar ook hier samen met baas een drugslab runnen. Ego’s. hahahahahahaahhaahahaha….


  Maak melding

 13. de PVV is een acroniem voor de AWB van Anton Mussert, dezelfde gedachtegoed en neo-personen hebben zich echter aan de hedendaagse situatie aangepast!


  Maak melding

 14. Hé Paraman (nr.5)

  Als je alle drugs aan de allerhoogste boom wil ophangen, dan stel ik voor dit aan de
  bolle(tjes)tri te doen!!
  Dan heb je pas een bloeiende business!


  Maak melding

 15. BA ANANSI OP 3 het verschgil tussen de PVV en de politieke partijen in Sur. is dat de PVV nooit is betrapt of verdacht of veroordeeld van criminele activiteiten.het grois daarentegen in het sur parlement daarentegen wel.


  Maak melding

 16. TTheo,
  Jullie hebben een regering gekozen die voor zich zelf is en niet voor de surinamers.
  jij verteld alleen maar propaganda geleuter.
  Het valt mijn op dat jij bij sommige berichten niet thuis bent.Met wie was DDB in Trinidad? figuren met een strafblad drugscriminelen. Het is schandalig hoe jij en de rest van de kudde misdaad verheerlijk wat voor voorbeeld is dit voor de jeugd en de gemeenschap in het algemeen.


  Maak melding

 17. Ach dit is gewoon een wassen neus dan wel een afleidingsmanouvre. Het verleden heeft toch uitgewezen dat surinaamse diplomaten te pas en te onpas worden gefoulleerd te schiphol. En als er zoals gewoonlijk de holle vaten uit politiek suriname gaan galmen dan zegt nederland dat het “op een vergissing berust”. Case close.


  Maak melding

 18. Kortzichtigheid!

  De PVVers en de PVVstemmers hebben een kortzichtige kijk op zaken tot bijna discriminerende modus.
  Als u weet hoeveel van deze mensen naar Afrika, Indonesie of landen met mensen van een andere huidskleur op vakantie gaan en daar maar de grote jongen of beest uithangen dan gaat u ze pas begrijpen. Ik en de rest stik!
  Chocola eten die door kleine zwarte kingderen is voorbereid mag wel, maar een plek in hun hart reserveren voor deze kinderen is te veel gevraagd.
  Nederland voor de Nederlanders zegt PVV dus weg met al die chcoladefabrieken en koffiebonen uit Nederland want dat is ook buitenlands. De PVVer denkt zielig!


  Maak melding

 19. Parman: Jij bent echt zooooooo dom. Jij vergelijkt Nederlandse criminelen met Surinaamse diplomaten….
  Henk Molenaar

  Nog net niet zo dom als zij die jou als mislukte creatie van de natuur hebben voortgebracht!


  Maak melding

 20. TTheo 9
  Hoe diep kan jij nog zakken mi boi.
  Ze zien wel die proefballonnenetjes van Wilders maar ze staan wel in de rij voor broodjeaapverhalen van Desi, wat een tegenstrijdigheid bij deze figuren.


  Maak melding

 21. KORTZICHTIGHEID : hetzelfde geldt voor Sur. en de Surinamers.
  Geen moment voorbij laten gaan zonder te schelden op Ned. en de Nederlanders, maar wel de hand ophouden voor euros geld en goederen, . Onze Ambasade in Parbo kan de visumaanvragen niet aan voor Sur die of met vakantie willen om hier te kunnen blijven, huwelijksmigranten,Sur. studenten die moord en brand schreeuwen omdat ze 10.000 euro borg moeten betalen,maar tegelijkertijd hoog opgeven hoe onafhankelijk sur. wel niet is of suris die met vliegtuigladingen tegelijk met vakantie naar ned. komen, dus ga jij maar lekker een eindje fietsen, of begin met opruimen van de petflessen en andere zwerfvuil in de straten van parbo. Soso Lobi


  Maak melding

 22. Wikileaks,
  Ik kan het nog sterker vertellen, “Holland is het land van Europa waar het rijk zodanige maatregelen heeft getroffen dat zelfs Rijksambtenaren en wel o.a. een Sergeant-Majoor nog wel het presteren om plunjerzaksgewijs cocaine te vervoeren van de Antillen naar Holland. Neen, niet per KLM maar met de zo vermaarde Orion van de Koninklijke Luchtmacht. Ga daar maar eens naast staan!


  Maak melding

 23. Beste Paraman: De Orion is een vliegtuig van de Koninklijke Marine, niet van de Koninklijke Luhctmacht. Als onze Surinaamse Rambo moet jij dit toch weten.


  Maak melding

 24. Bij dat pluimpje van die Hollandse minister over Surinames drugsbeleid zei ik nog, “deze mannen zijn kawkeka, droog van boven en nat van onder. Die pluimpjes zijn typerend voor een kolonialist, Suriname weet beter.


  Maak melding

 25. Beste Paraman: De Orion is een vliegtuig van de Koninklijke Marine, niet van de Koninklijke Luhctmacht. Als onze Surinaamse Rambo moet jij dit toch weten.
  Henk Molenaar

  Is die kist van de Nederlandse staat ja of neen? Wat is dan het verschil? Jullie zitten er tot over de oren in. Waar komen al die drugstoeristen vandaan? In Suriname gaan zij de bak in.


  Maak melding

 26. Paraman

  Het is bijna het einde van het jaar.Ga een parawasie nemen mischien wordt je in 2012 wel nuchter.Dan zal je mischien zaken aners gaan bekijken.

  Danitia


  Maak melding

 27. Parakoekie: “Waar komen al die drugstoeristen/handelaren vandaan? In Suriname gaan zij de bak in”

  In Suriname worden zij president, politicus, CTU-leider en minister.

  Dat is het verschil!!


  Maak melding

 28. ParamanPinto 26,
  Jij zegt dit omdat in Nederland het niet bedekt wordt met de mantel der liefde.
  Jou president is een drugs veroordeelde crimineel die op internationale snoep-reis gaat met twee veroordeelde drugscriminelen en een oplichter.Hier in dit land wordt misdaad niet beloond met de presidentschap en hoofd van de CTU, yu don beest.


  Maak melding

 29. Jij zegt dit omdat in Nederland het niet bedekt wordt met de mantel der liefde.
  Jou president is een drugs veroordeelde crimineel die op internationale snoep-reis gaat met twee veroordeelde drugscriminelen en een oplichter.

  R.H., heb jij voor vandaag jou gebruikelijke pit al verorberd?

  Busje komt zo.


  Maak melding

 30. Jij zegt dit omdat in Nederland het niet bedekt wordt met de mantel der liefde.

  Hoe naief moet je niet zijn he?

  Je kan transparantie nastreven en ondertussen de mensheid naar de mieter helpen.

  Begin alvast al die koffieshops hermetisch af te sluiten Wikileaks.


  Maak melding

 31. Het boegbeeld van de ‘vakbond’ voor Nederlandse gevangenen blijkt vorige week zelf te zijn gearresteerd voor de smokkel van bijna 11.000 kilo pure cocaïne. De man, Nico E., werd aangehouden op een luchthaven in de Dominicaanse Republiek.
  De arrestatie is uiterst pijnlijk, omdat E. het boegbeeld is van Bonjo, de belangenorganisatie voor gevangenen in Nederland, zo schrijft het AD vandaag. De stichting werkt als lobbyclub. E. werd vorige week op spectaculaire wijze opgepakt op het vliegveld van La Romana. Agenten vielen het vliegtuig binnen vlak voordat het toestel op zou stijgen.

  Terrorisme
  De onversneden drugs in het privévliegtuig zaten in pakketten van een kilo en waren verdeeld over twintig koffers. Bij de ontmaskering van de bende waren ook Amerikaanse agenten betrokken.

  Volgens justitie van de Dominicaanse Republiek zijn er aanwijzingen dat de drugs en de opbrengsten waren bestemd voor terroristische organisaties, zoals een militante tak van de Libanese Hezbollah. Met het geld moesten aanslagen in verscheidene landen worden gepleegd.

  Dit is een bericht uit het AD van 24-12-2011.
  11000 kg is ongeveer gelijk aan de totale vangst in Nederland afkomstig uit Suriname verdeeld over 20 jaar. Dus, in 20 jaar tijd zou volgens de statistieken 11000 kg uit Suriname vandaan komen. Suriname speelt nauwelijks een rol in de internationale drugsmokkel maar is wel steeds onderdeel van de Nederlandse propagadamachine.


  Maak melding

 32. Met jou is het onmogelijk om een zinnige discussie te voeren je bent te dom daarvoor paramanpinto. De nederlandse staat wordt niet geleid door drugscriminelen. De nederlandse staat wordt niet vertegenwoordigd door veroordeelde drugscriminelen. yu don beest.


  Maak melding

 33. 70% van de wereld weet wat voor president en Parlementariers wij hier hebben.De ministers zijn de figuranten, de grootste JA-KNIKKERS.Niks komt en gebeurt voor zijn tijd.
  Kijk maar naar Columbia(het FARC).Die is bezig dood te bloeden.Beesten als Sadam Hoesein,Bin Laden en Gadafi.Waar zijn ze vandaag.De natuur is nu bezig met Chavez.Heb geduld.70% van het Surinaams volk behoort tot de domme massa.Wij blijven alles volgen.Geduld is een bitter kruid, maar draagt goede vruchten.
  Fronters,waterkant familie, aan jullie allen vrolijke kerstdagen en een warme groet van Danitia.

  Danitia


  Maak melding

 34. @Danitia

  Als je stelt dat 70% van het Surinaamse volk tot de domme massa behoort dan mag ik de logische conclusie trekken dat 30% tot de slimme massa behoort. Ik vraag me af tot welke van de twee groepen jij behoort.

  Verder stel je dat de natuur nu bezig met Chavez is. Hoezo? Wie is de natuur en op welke manier is de natuur met Chavez bezig? En waarom zou de natuur met Chavez bezig willen zijn? Het enige wat ik weet is dat Libie, Irak en Venezuela boordevol olie zitten en dat de westerse wereld zeer onnatuurlijke methoden gebruikt om die grote voorraden te bemachtigen.

  Ook stel je: 70% van de wereld weet wat voor president en parlementariers wij hier hebben. Dat betekent dat 30% helemaal van niks weet. Als jouw cijfers kloppen tenminste.

  Ik vind al jouw stellingen nogal subjectief en ik wil er graag wat feiten aan toevoegen.

  Europa zit op dit moment in een economisch zwart gat en dreigt met euro en al daarin te verdwijnen. Verder heeft in Europa het protectionisme haar intrede gedaan en men lijkt elkaar de tent uit te vechten. Frankrijk en Turkije dreigen elkaar op te blazen en het fort Europa is extreem immigrant-onvriendelijk geworden.
  China, India, Zuid Amerika, de Caraiben en grote delen van Afrika zijn booming. Suriname zit in de lift vanwege een serieuze poging om er ondanks problemen en tegenwerking er eindelijk eens iets van te maken. Door de voormalige zakkenvullers en redimusu’s naar huis te sturen heeft het Surinaamse volk haar buitengewone intelligentie getoond.

  Ik wens je een 100% fijne kerst!


  Maak melding

 35. Nederland stuurt weliswaar weinig diplomaten naar Suriname, maar het aantal spionnen is zeer groot. Geen wonder dus dat men geen wederzijdse registraties wil: dan zouden wel eens namen van spionnen kunnen opduiken die de wenkbrouwen zouden doen fronsen.
  Zo heeft een ieder zijn eigen redenen tegen de registratie.


  Maak melding

 36. Aldus Professor A_ZOT.
  Als je die domme massa verteld dat je ze onderdrukt en vernederd om te voorkomen dat ze worden overheerst door de blanken of het westen dan geloven ze dat ook.Het is bekend dat geen enkele dictatuur kan voortbestaan zonder een vijandbeeld te creeren het altijd het westen of de blanken die het hebben gedaan.
  Sommigen gebruiken het woord redimusu’s en geven hun eigen interpretatie aan, de Grootste redimusu tot nu toe is de man die zich president van Suriname mag noemen want hij heeft met medewerking van de blanken die hij zo haat een staatsgreep gepleegd tegen een democratisch gekozen regering. Dus Redimusu’s zijn figuren die hun eigen soort verraden voor eigen gewin, baat, kijk wat die zogenaamde revolutionaire in Suriname allemaal hebben vandaag aan de dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.