Snelheidsboetes Suriname mogelijk straf hoger

19

PARAMARIBO, 22 dec – Het ministerie van Justitie & Politie heeft voorgesteld de boetes voor het overschrijden van de maximumsnelheid op te schroeven. Dit meldt de Times of Suriname. Wie boven de vijftig kilometer gaat, zal voor de rechter moeten verschijnen. Dat kan een boete opleveren van vijfduizend Surinaamse dollar (ongeveer duizend euro). Er is weinig keus.

De snelheidsongevallen in het verkeer blijven elkaar in rap tempo opvolgen. Het schort kennelijk aan medemenselijkheid met als gevolg doden en verminkingen. “Men moet respect hebben voor het leven van een ander. We vinden het erg dat weggebruikers in hoge mate roekeloosheid aan de dag leggen”, zegt Gloria Stirling, topfunctionaris op Justitie & Politie. Het voorstel is gebaseerd op de verkeerswet. Het ministerie wil meer aandringen op toepassing. Twee jaar brommen is ook een optie.


19 REACTIES

 1. He he,
  eindelijk een zinvolle bijdrage van een beleidsmedewerker op het ministerie van verkeer. Nu zien hoe lang het duurt voordat dit tot wetgeving is geslagen.


  Maak melding

 2. Niet praten maar doen want iedere dag wachten kost levens.
  Ik hoop niet dat dit voorstel in de lade terecht komt zoals velen voorstellen en beloftes van deze regering.


  Maak melding

 3. Boetes zullen deels helpen, het ligt voor een groot deel aan hun eigen maatschappelijke verantwoordelijkheden en bovenal de mentaliteit van deze snelheidsduivel. Ma Kut, enkelen rijden zich vanzelfs te pletter.


  Maak melding

 4. een heel goed plan, maar maak er gelijk 10.000 srd van.
  leren doen ze het niet in suriname.
  maar ja politie heeft amper een auto om deze snelheids duivels te achtervolgen.

  wat ze in suriname zeker moeten leren is
  verkeers fatsoen, dat hebben ze zeker niet

  wh


  Maak melding

 5. Het dodental dit jaar overstijgt dat van vorig jaar. Dus in een jaar tijd is er niets veranderd. Verplicht bromfietsexamen zou al wat kunnen oplossen. Het verhogen van boetes op te snel rijden ook, maar daarvoor zijn de controlemiddelen nog te gering. Sji na bribi.


  Maak melding

 6. nou,eindelijk,een heel goed,zelf,s prima idee.Maar heeft men ook gedacht aan voetganger,s trottoir,fietspaden,iedereen heeft het over die geweldige chinezen,die aan het asfalteren zijn,maar wat mij wel opviel,dat er gewoon roekeloos het asfalt geperst wordt zonder nadenken over de openingen voor het weglopen van het regen-water.Frapant is dat na het asfalteren van een weg nog geeneens een maand daarna er weer gaten in vallen.Als voetganger ben je gewoon een prooi voor deze weggebruikers,die het zelf,s durven,(om een gat te ontwijken)helemaal het trottoir op te komen met hoge snelheid.Tijdens mijn vakantie moest ik meerdere malen opzij springen voor zo,n gek.Daarnaast,zijn er nog agenten die dus nog corrupt zijn,en geld aannemen,bij sommige overtredingen,wat ik dus persoonlijk hebt meegemaakt.Ik vind het een heel goed idee,maar dan moet het ook voor een ieder gelden,ook als mamma of papa politie inspecteur is,en je iemand dood rijdt zonder rijbewijs,het verhaal is bij menigen wel bekend.Helaas is men in suriname niet bezig,naar het verbeteren van de infrastructuur,of de waterhuishouding(afvoer riolen enz..)nee,men vecht liever een potje in het parlement over wie de macht naar zich kan toe kan trekken,om zakje,s te vullen,en dan heb ik het over,de hindoestaan,creool,javaan,en derden.Ik heb altijd gezegd(in mijn vorige reactie,s)een metselaar kun je niet inzetten om een huis te bouwen,je huis zal instorten,de man kan alleen schilderen,een sport-instructeur kun je ook niet neerzetten om een land te besturen daarvoor is de man niet capabel.Ik hoop dat deze regeling wel door gevoerd,zal worden,gezien het aantal verkeers slachtoffers voor zo,n klein gemeenschap.


  Maak melding

 7. Een stap in de goede richting zou ik zeggen. Maar het moet wel voor iedereen gelden. Dus ook voor de zoon van de rechter, de ambtenaar, de politieagent, de burger, de minister, etc…. etc ……….


  Maak melding

 8. En dan even geen bonnetje als het meneer Sardjoe is of Lonnie of DDB of Somo of 25% van Suriname die zeker geen boete krijgt.
  ze rijden met een slokje op emn iedereen weet dat en ze worden niet gecontroleerd.
  Publieksgeheim dat alcohol rijkelijk vloeit tijdens kerst en oud op nieuw


  Maak melding

 9. Auto’s niet ouder dan 3 jaar op de wegen toelaten.Ouder dan 3 jaar mogen maar een beperkt aantal kilometers per jaar op de openbare weg rijden.Bijv.500km per jaar.Als ze meer hebben gereden in beslag nemen en voor een appel en ei in Guyana verkopen.[Nu het nog kan]Zo krijgen we bestuurders die niet uit een achterbuurt komen en meer fatsoen aan de dag leggen doordat ze duur hebben betaalt voor hun vehikel.Door het beperken van luxe auto’s op de wegen komt er weer ruimte voor de wilde bussen.Die hoeven dan ook niet al te wild te rijden en ontzien de fietsers en ander langzaam verkeer.

  Cobie.


  Maak melding

 10. een stukje heropvoeding en begrip voor de medemens zou in de hele wereld toegepast moeten worden, suriname is slechts een deel hiervan, want overal kom je dit gedrag tegen
  gr.schoerpioen


  Maak melding

 11. politie van suriname drinken alcohol tijden dienst..en rijden hard voor niets.wanneer word dat veranderd? ik heb zo vaak dit meegemaakt. voellen ze wel gezond?


  Maak melding

 12. Kwestie vanverantwoordelijkheid normen en waarden.
  De helft van autobestuurders in Su. heeft geen rijbewijs, en de andere helft heeft het gekocht.En driekwart kan niet rijden. heropvoeden die handel.


  Maak melding

 13. Elke wagen in Suriname is een dodelijk wapen omdat de idioten die er in rijden alleen maar aan zichzelf denken, hun rijbewijs hebben gekocht en de regels niet kennen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.