Hoofdlijnen overeenkomst met Iamgold bepaald

25

PARAMARIBO, 21 dec – De hoofdlijnen van een nog te sluiten overeenkomst met Iamgold zijn vastgelegd. Dit meldt het kabinet van de president. Het betreft de uitbreiding van de Rosebel mijn in Brokopondo. De hoofdlijnen staan in een zogenaamd Heads of Agreement tussen de regering en de multinational.

Er wordt nu al gesproken van een “significant succes. “De respectievelijke onderhandelingsteams kunnen zich nu concentreren op het realiseren van een “wederzijds voordelige definitieve overeenkomst.” De verwachting is dat het volgend jaar zover is. Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen meldde eerder een “aanzienlijke uitbreiding van de capaciteit van de goudmijn” te verwachten. Dat was kort na het sluiten van een raamovereenkomst.

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen ziet de hoofdlijnen als een “belangrijk tussenstation op weg naar een definitieve overeenkomst.” Beide teams hebben inzet getoond om “inderdaad een overeenkomst te maken die voor beide partijen voordelig is.” Iamgold opende de mijn in Brokopondo in 2003. Sindsdien zijn de operaties in Suriname goed voor minstens dertig procent van de totale goudproductie van de Canadese multinational.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Het is mij niet helemaal duidelijk wat er precies is afgesproken tussen Suriname en Iamgold. Onze president had meer voordeel voor Suriname beloofd. Hopelijk is dat ook zo. We zullen het gauw weten.


  Maak melding

 2. Als je het mij vraagt heeft Iamgold eieren voor haar geld gekozen, en is die 5% deal van de vorige regering binnenkort geheel van de baan.

  Vanaf terugkeer van de president uit Venezuela was hij strijdlustiger dan ooit jegens de multinationals, want het is de grootste wens van Hugo Chavez om een eigen Zd Amerikaansgoudbedrijf op te zetten.
  Iamgold ziet die bui reeds hangen en denkt zeker van; nu kunnen wij nog een redelijke deal hebben, maar maar weten niet wat het later wordt !

  Check ook nog een deel van een bericht uit dwtonline van vandaag.

  Quote:

  Suriname presteert goed in Amerika’s
  21/12/2011

  Paramaribo – Suriname is één van de acht landen in de Amerika’s die in 2011 een positieve upgrading kreeg van zijn kredietwaardigheid, een trend die zich ook in 2012 zal voortzetten……………..

  Unquote:

  Hebben wij deze berichten ooit tijdens het bewind van de NPS of VHP or whatever gehoord.

  President Bouterse, ondergetekende heeft never nooit aan u getwijfeld en weet dat u the right man at the right place bent !

  Alleen zou u nog moeten optreden tegen de figuren binnen uw regering die er nog steeds een potje van maken omdat ze de ‘nieuwe boodschap niet hebben begrepen’ !

  God speed mr President !


  Maak melding

 3. Ach onze jim hokje wil ook de krantenkoppen halen maar hij heeft het niet door dat hij niet serieus wordt genomen door zijn baasje.
  Jullie allemaal zijn sier ministers baasje DDB doet wat hij wil zonder jullie te informeren. Over transparantie gesproken wie weet wat er allemaal wordt afgesproken met Iamgold die zwaar werd bekritiseert door deze zelfde mensen van de regering.
  Herinnerd u zich deze nog, die propaganda politieke borrelpraatjes van OCER .


  Maak melding

 4. Zijn er ook kleine lettertjes in die raamovereenkomst? Dan wordt het oppassen, want DDB kan geen kleine lettertjes lezen! Zie overeenkomst met Ballast-Nedam.


  Maak melding

 5. Dus er ligt nu een principe afspraak dat we geen 5% maar meer dan 50% krijgen? Raar dat daarover niets vermeld staat is dit berichtje. Eigenlijk staat er gewoon helmaal niet in het ‘overheidsberichtje”.


  Maak melding

 6. Dit bericht is er één om hoofdpijn van te krijgen aangezien de Surinaamse overheid van oudsher een zeer slechte onderhandelaar is, neem het recente geblunder met het Ballast-Nedam contract als zoveelste voorbeeld.

  Bovendien heeft de huidige administratie met het Ballast-Nedam contract ook al bewezen niet beter hierin te zijn dan voorgaande regeringen.

  Wat verder typisch is, is dat men eeuwig bij de overheid er prat op gaat hoe succesvol de deal is die men heeft beklonken, dat heet volksverlakkerij oftewel men houdt de gewone man weer voor de gek, nu is dat niet weer anders, wederom wordt er nu al gesproken van een “significant succes”!?!


  Maak melding

 7. Ik denk dat jullie geen van allen dit bericht goed hebben gelezen. Alleen de hoofdlijnen van een overkeenkomst die nog getekend moet worden zijn bekend. En het gaat alleen over de uitbreiding van de mijn in Brokopondo. Iedereen zit zich weer rijk te rekenen.


  Maak melding

 8. Ja hoor jou president heeft beloofd, blijft maar wachten tot je een ons weegt. Tot nu toe heeft deze regering geen enkele belofte ingelost. Ze verkopen gebakken lucht en broodjeaapverhalen aan een deel van de samenleving.


  Maak melding

 9. @ Nationalis, Neus & Wikkileaks, let wel mijne heren dat deze regering totaal iets anders is dan alle voorgaande regeerteams.
  Het opperhoofd en de jongens/meisjes van de NDP/MC weten heus wel wat ze willen. Het zijn nu andere tijden en wordt nu eindelijk begonnen met de ontwikkeling van Suriname.

  Let ook op dat er binnenkort bijzonder nieuws zal verschijnen over het Tap-Jai kreek project. Deze waterkrachtcentrale zal volledig eigendom zijn van de Surinamers, en zal in maximaalbedrijf ook stroom kunnen exporteren naar Frans Guyana

  Deze regering is goed op weg alleen zijn er een paar figuren van de oude politiek, die binnen deze coalitie de zaak frustreren en traineren.

  @ Henk Molenaar, nee het wordt geen 5,5% maar iets totaal anders. Het wordt iets dat veel Fronters nimmer hadden kunnen bevroeden.
  En dan zullen zij zich voor hun kop slaan en afvragen of ze inderdaad dom zijn.

  Just wait and see !


  Maak melding

 10. Als de regering tevreden was over het resultaat dan had ze groot dit naar buiten gebracht. Men blijft nu op de vlakte wat betreft de uitkomst. Slechte zaak


  Maak melding

 11. @ Milton Fleur #2

  De hogere rating is gebaseerd op cijfers uit de periode Veni en in die periode zijn we van junkstatus dankzij DDB steeds geklommen.
  De kreten over nationalisatie door DDB zijn holle retoriek zoals blijkt uit dit contract en wordn door de domme NDP aanhang gezien als “we mogen lekker het bezit van buitenlanders inpikken en dan laten we chineze voor ons werken” Net zo dom als die figuren die destijds autonomie verstonden als “auto money”.

  @ Milton Fleur #11
  Stiekum weer van die poeder van Baas gesnoept?


  Maak melding

 12. Beste Milton Fleur.
  Een oud spreekwoord zegt dromen doen we s’nachts.Ik ben het met jou eens dat deze regering een heel andere is dan de vorige, dat kan iedereen die een beetje verstand heeft zien. Jammer voor jou want dat beetje verstand heb jij niet.vers van de pers budget voor onderwijs gehalveerd daar ga je met jou NDP jongens/meisjes. om een land te ontwikkelen moet je bij de basis beginnen onderwijs,gezondheid, veiligheid.Milton wat ziet de bevolking in hun portemonnee dat was één van slogan van DDB het leven velen malen duurder geworden en maar praten over mega dit en mega dat, brood op de plank daar gaat het om.ondertussen worden miljoenen over de balk gesmeten. Milton mi boi jij bent gehersenspoeld. Het verschil tussen deze regering en de vorige zijn die figuren rond DDB de meeste hebben een strafblad of een zeer dubieuze verleden, ander verschil is dat de president niet overal naar toe mag anders word het gevangenis, nog een voorbeeld deze regering lijd aan grootheidswaanzin. ze beloven van alles maar voeren niets uit enige waar ze goed in zijn is hun zakken vullen Abrahams, goud sector, grondbeleid.


  Maak melding

 13. VoorCarnaval!

  In vele dorpen en kleine steden in Brazilie wordt er jaarlijks een soort voorcarnaval gehouden. Zo van: even een klein feestje vooraf.
  Wel, dat is net zo het geval met de berichten van deze regering. Een voorpretje om uiteindelijk een seperd te krijgen maar het voorpretje hebben we al gehad, toch?
  WAKKER WORDEN!


  Maak melding

 14. Milton Fleur “Just wait and see”

  Laat mij nog even weten wanneer de ontwikkeling van Suriname echt van start gaat……

  Ik heb er nog weinig van gemerkt in de afgelopen 1.5 maand dat ik er was.


  Maak melding

 15. VIRAGO 535

  ROSEBEL MIJN in Brokopondo

  Beide teams hebben inzet getoond om een overeenkomst te sluiten in WEDERZIJDS Voordeel.NU PAS!!!!!!!!!!!

  Sedert Venetiaan en cornuiten aan de macht zijn genieten buitelandse multinationals 100 % van Onze Natuurlijke Hulpbronnen .goud ,diamant,smaragd.

  SURINAME MOET EEN EIGEN GROOTSCHALLIGE GOUDBEDRIJF OPZETTEN.Zij moeten alle plaatsen van multinationals innemen.Met Visie en Daadkracht Kan dit mogelijk zijn binnen 10 jaar.


  Maak melding

 16. Er was eens een glasfabriek in Sur.Ze maakten geweldige mooie dingen af en toe[ik heb mooie sier flessen uit de fabriek].Maar de echtgenoot van juf Jenny heeft het van binnen uit opgevreten.Inplaats dat hij wat terug investeerde in de fabriek,stopte hij alles in zijn eigen zak.En zo gaat het elk bebrijf vergaan die gerund gaat worden door een NDPer.

  Cobie.


  Maak melding

 17. @Henk Molenaar, Ik neem aan dat jij tenminste een goede een middelbare opleiding hebt gevolgd, dus weet je ook wel het verschil weet tussen micro en macro economie. Suriname maakt op dit moment een elevation mee in haar macro economische toestand, en dat zul je natuurlijk niet direct op straat en in de winkels merken.

  Het heeft effe wat tijd nodig, omdat Vene en z’n maatjes er een puinzooi van hebben gemaakt, aleer moesje, baiwa of papie iets hiervan zal gaan merken.

  Met verwijzing naar de bedrijven Glasinsur, Pimbadotie, Paradotie, Eronova, etc. etc. geef ik wel toe dat het idee goed was maar de opzet en uitwerking fout.
  Deze bedrijven werden bestierd door mensen
  die allemaal een hoge c.q. wetenschappelijke opleiding hadden genoten in Nederland, alleen waren geen van hen bekend met het fenomeen bedrijfsleven c.q. zakenwereld.
  Vandaar dat deze projecten niet naar wens zijn verlopen, maar reken er op dat Ome D hier ook van heeft geleerd dus zal dit nimmer gebeuren.


  Maak melding

 18. Beste Milton Fleur: “Vandaar dat deze projecten niet naar wens zijn verlopen, maar reken er op dat Ome D hier ook van heeft geleerd dus zal dit nimmer gebeuren”

  Keep on dreaming


  Maak melding

 19. @Milton Fleur

  Je middelbare schoolkennis van Macro en Micro economie stelt je duidelijk niet instaat tot enige zinvolle bijdrage. Was ook eigenlijk niet te verwachten want dat is niet meer dan een heel basale introductie en zelfs daar heb jij niets van begrepen. Ook wordt het begrip “elevation” nooit in relatie tot micro of macro gebruikt. Vermoedelijk de zoveelste poging van jouw om je onkunde middels grote kreten te maskeren.

  Als het werkelijk zo goed gaat in SME waarom worden dan steeds de belastingen verhoogd? Waarom loopt de werkgelegenheid terug? Waaron zoeken zo vele noodgedwongen hun werk in de goud sector en sexindustrie? Waarom wordt de onderwijs begroting dan niet met 50% verhoogd ipv zoals nu met 50% verlaagd? Waarom doet moodenaar linscheer dan alsof met slechts 9000 van de verwacht registraties het einddoel wel binenn de deadline is gehaald? Waarom staan die 5000 woningen er dan nog niet? Waarom is nog geen aanvang gemaakt met al die luchtkasteel-projecten? Etc, etc. ?


  Maak melding

 20. @Milton Fleur #2
  Nee vroeger hoorde dergelijke inhoudsloze onzin verhalen zelden. Nu hoor je niets anders dan onzin. DDB heeft niet door hij nu in de regering zit en niet langer de clown van het OCER is.


  Maak melding

 21. Sommige figuren hier op dit forum denken we allemaal de zelfde denkvermogen hebben als die die aanhangers van crimineel DDB.
  Hij heeft geleerd van zijn fouten en benoemd zijn criminele zoon tot hoofd CTU.
  Hij heeft geleerd van zijn fouten en laat zich adviseren door Alibux en Wijdenboch twee oplichters.
  Hij heeft geleerd van zijn fouten en gaat op snoep reis met twee veroordeelde drugscriminelen en een oplichter.De bedrijven wat die figuur op doelt waren dekmantel voor oplichting en zelf verrijking ook jennie simons had ook een zogenaamde computer bedrijf. Het is niet vene die een puinzooi van heeft gemaakt maar de man die jij aanbid hij heeft vanaf de jaren 80 een teringzooi van gemaakt en hij is het weer aan het herhalen. Blijf slapen met jou geleerd van zijn fouten, als je wakker word is het kwaad al geschied.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.