Acties brandweer, vuurwerkcontrole stopgezet

2
Archieffoto van (jeugd)Brandweer in Suriname

PARAMARBO, 21 dec – De brandweer heeft de voorlichting over het omgaan met vuurwerk op een laag pitje gezet. De manschappen voeren landelijk actie uit protest tegen het uitblijven van looncorrecties. Die hadden er al moeten zijn.

De correcties maken deel uit van het nieuwe waarderingssysteem Fiso. Volgens de vakbond is er lang genoeg gewacht. De meeste ambtenaren hebben hun nieuwe loon al. “Alle activiteiten met betrekking tot vuurwerk, vuurwerkcontrole en het uitgeven van vergunningen zijn stopgezet”, zegt bondsvoorzitter John Seedorf tegenover de Times of Suriname. De acties komen uiteraard op een gevoelig moment. De brandweer was al begonnen met het controleren van de opslag van vuurwerk.

Handelszaken en de detailhandel krijgen steekproefsgewijs bezoekjes. Alleen voor het blussen van woningbranden wordt een uitzondering gemaakt. Volgens Seedorf zal ook dit niet al te lang duren. Als er binnen acht en veertig uur geen bevredigende reactie binnen is, wordt alles lamgelegd. De correcties zijn het werk van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Pas ondervond ook de politie oponthoud bij het aanpassen van toelages, vanwege bureaucratie.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Ondertussen krijgen de volkverlakkers hun slarissen plus op tijd. Ma kut. Wie denken en hopen dat deze regering rust,vrede en voorspoed zal brengen zullen hun leven lang moeten wachten. Haaaha


    Maak melding

  2. Vreemd we horen de regering steeds klagen dat ze problemen hebben door de hoge kosten van FICO en dat alle betalingsachterstanden ingelopen zijn en wat blijkt nu:

    Weer een groep die al lange tijd wacht op hun FISO geld. Waar heeft de regering het geld dan aan uitgegeven? Waar is het wel naar toe gegaan of moet ik zeggen verdwenen?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.