Vuurwerk in Suriname uiteindelijk maar één dag

2

PARAMARIBO, 20 dec – De periode waarin vuurwerk mag worden afgeschoten, moet geleidelijk aan worden teruggebracht. Dit stelt parlementariër Rabindernath Parmessar (Mega Combinatie/NDP). De jaarlijks oplaaiende discussie over het wel niet inkorten, dreigt nu oeverloos te worden. Het heeft eerder zin redelijk te kijken naar het voor en tegen.

Carl Breeveld (Doe) is faliekant tegen het dagenlang afschieten. Het komt neer op een traditie die compleet uit de klauwen giert. Dit jaar leek het er even op dat er een kentering zou komen. De regering besloot tot inkorten. De importeurs protesteerden en het besluit werd terug gedraaid. “De regering heeft ons blij gemaakt met een dode kolibrie”, zegt Breeveld. Hij heeft vooral te doen met zieken, bejaarden en dieren.

Shailendra Girjasingh (Nieuw Front/VHP) vindt date r ook rekening gehouden moet worden met de belangen van ondernemers. Die hebben al maanden terug een vergunning aangevraagd. “Toen al had men hen moeten zeggen dat de periode zou worden ingekort en niet nu het vuurwerk er al is.” Parmessar heeft liever overleg. “De regering moet met een beleid komen van geleidelijk aan versmallen naar een situatie van alleen afschieten op oudejaarsdag.”

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. en maar zeuren over de armoede in suri,maar er gaan weer voor millioenen de lucht in,dat geld kanmen beter gebruiken voor de mensen die het echt nodig hebben alhoewel er ook onder die mensen figuren zijn die hun laatste centen nog aan deze troep uitgeven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.