Regering ondermijnt eigen decentralisatieproject

3

PARAMARIBO, 20 dec – De regering toont zich niet geneigd het bestuur in de districten te decentraliseren. Dit stelt parlementariër Carl Breeveld (Doe). Het al ruim een decennia lopende decentralisatieproces loopt mank. Belangrijke bijdragen van de regering blijven uit. Toch heet het project al in zijn zoveelste fase te verkeren.

Hoe dat mogelijk is, is een raadsel. “Het gaat ons verstand te boven. Er is geld geleend bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, dat geld gaat voor een belangrijk deel naar een consultant. Nu zegt de consultant zelf dat de organen zwak zijn en een proactief beleid ontbreekt”, zegt Breeveld. Er wordt maar door gedraafd, terwijl de boel vastloopt. De regering laat het afweten als het aankomt op het aanstellen van vertegenwoordigers.

Die moeten in de districtsraden deelnemen aan besluitvorming over problemen op lokaal niveau. Dat is waar het ook om begonnen is. “Maar nu wordt de decentralisatie onvoldoende beleefd. Als we er zelf geen geloof in hebben, waarom wordt het dan genoemd in de begroting (van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, red.)?”, aldus Breeveld. Toch verkeren bepaalde districten al in fase drie of vier van het decentralisatieproces.

Bekijk ook:


3 REACTIES

  1. Als al de binnenlanders in de stad hun residentie houden,dan kan er van een sterke organisatie geen sprake zijn.En kan er ook geen pro-actief beleid komen.Overal hetzelfde probleem.Geen mensen genoeg om er uitvoering te geven aan projecten.

    Cobie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.