Jogi: “Minister Abrahams moet zich schamen”

25

PARAMARIBO, 20 dec – Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, “moet zich diep schamen.” Dit zegt parlementariër Mahinder Jogi. Het ene schandaal na het andere stapelt zich op. De boete die nu verschuldigd is aan Ballast Nedam komt er alleen maar bij. Anderen hebben voor minder moeten inpakken.

Zoals de Alice Amafo, de huidige minister van Sociale en Volkshuisvesting. In het vorige kabinet mocht ze haar koffers pakken “om wat extra koek op haar jaardag.” Het ‘extra’ kwam voor rekening van de staat. Nu maakt Abrahams het te bont en hij mag rustig aanblijven. “Dit kan niet. Terwijl de president bij zijn aantreden corruptievrij beleid belooft, vindt er grootschalige corruptie plaats”, zei Jogi in het parlement. Correctie is meer dan gepast.

Abrahams zou een beleid voeren dat het land eerder achteruit brengt dan vooruit. De boete voor een project dat niet doorging, slaat een gigantisch gat. Het gaat om zo’n drie en een half miljoen euro. “Je kan er vijftienduizend laptops van kopen voor scholiere of de armoede bestrijden die het geolg is van het aanpassingsprogramma van de regering”, aldus Jogi. “Ik hoop dat we bevrijd worden van de garnalenpolitiek van eerst handelen, dan corrigeren.”

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Ja meneer Jogi.Goed gezien.Garnalenpartij gaat toch garnalenpolitiek voeren.Suriname is niets meer, er valt niets meer te redden.Hoeveel had Front in Staatskas.Wat is er nu van over?Er zijn nog twee oplichters bijgekomen.De zogenaamde geestelijke leiders, die moeten ook betaald worden.Die ene verrader die zogenaamd voor Mevr.Ruth wijdenbosch heeft gestemd voor Vice-voorzitter.Hij heeft gemaakt dat het vandaag zo chaotisch is in het Parlement.Die Breeveld denkt toch:een ieder voor zichzelf, God voor ons allen.Oei, oei ,oei, van een leider zeg.

  Danitia


  Maak melding

 2. Waarom dient Mahinder Jogi geen motie van wantrouwen tegen het voltallige kabinet in? Het ene departement rammelt nog harder dan het andere. Het begint nu echt op een bakba winkri te lijken.


  Maak melding

 3. @ Blaka Bakra
  Een eventuele motie tegen dit kabinet zal stuiten op verzet bij de coalitie. Ik ben het wel met Jogi eens dat Abrahams zich moet schamen voor het beleid dat hij voert. Ik ben ook geschrokken van de opmerkingen gemaakt door Castelen dat meneer Doekhie zit te jagen en Brunswijk op zijn goudconcessie zit terwijl het parlement moet vergaderen. Waar zijn de smoelen van Richard Kalloe en Jules Wijdenbosch nu op het functioneren van het parlement?


  Maak melding

 4. Ja hey waar is t volk die vr ze gestemd heeft t gaat goed he t gaat goed dat is wat hun achterban te zeggen heeft front heeft zoveel jaren gezeten en zij zijn er pas nou nou had beter verwacht maar ze stelen allemaal eigen belangen niem die t beter doet jammer zeg jammer en t volk dat je surinamers noemt doet stom maar zijn niet stomdom een helboel zeggen brengt je nergens ze blijven toch stelen o tang licht a volk op Gado e waktie oenoe na hemelpoort


  Maak melding

 5. Is het die zelfde Abrahams die in een gepantserde bolide rond rijd in paramaribo?
  De man die de bevolking keer op keer bakken met zand in de ogen strooit, de man die verteld dat china miljarden in suriname gaat investeren.
  Is het de zelfde man die naar cuba ging voor een hersens transplantatie van garnaal.
  Ach Ja oude wijn in nieuwe zakken, ik heb vernomen dat het contract met Ballast Nedam spoorloos is verdwenen.


  Maak melding

 6. laatste nieuws op apintie Abrahams heeft dit jaar al drie auto’s op kosten van de staat aangeschaft. die heeft hij w.s. nodig 1 voor zichzelf 1 voor zijn vrouw en 1 voor zijn buitenvrouw.het volk krijgt wat die verdient.En Abrahams hoeft en kan zich niet schamen, want hij is schaamteloos.


  Maak melding

 7. Hoofd Communicatie OW gunt echtgenote werk.
  Het hoofd van de afdeling Communicatie op openbare werken heeft zijn echtgenote werk gegund van zeker srd 45000. dat maakte Mahinder jogi NF/VHP gisteren bekend in de nationale Assemblee (DNA)tijdens een begrotingsbehandeling.Jogi zei dat het departement, war minister Ramon abrahams leiding aan geeft, niet lang terug 10.000 investeerde in de afdeling Communicatie.Maar nu blijkt dat het hoofd van die sectie werk gunt aan zijn echtgenote.het moet gaan om een bedrijf genaamd E-R.PR Cmmunicatie. Dit bedrijft moet voor de afdeling verkeer een media product klaarmaken.Hiervoor is OW bereid srd 45000 neer te tellen. De NDP en hun megabendeleider zijn heel erg stil dat geld vloeit geruisloos in hun zakken.Doekhie is stil.


  Maak melding

 8. Respect!

  Elk volk dat zichzelf respecteert stuurt deze geldverslinder naar huis. Maar het schijnt dat respect een verloren woord is in de Surinaamse samenleving. Ook de regering kent geen respect naar zichzelf, laat staan naar de bevolking toe. Hulpeloos!

  En toch vinden velen dat het goed gaat in het land. Ja, die mensen die van feesten houden en van vrije, nutteloze feestdagen komen wel aan hun trekken. Vooruitgang voor volk en vaderland, dat hebben we nodig.


  Maak melding

 9. Abrahams zou zich moeten schamen maar hij kan dat niet want het ligt niet in zijn aard. Als je een vis in het water gooit dan zal die niet anders doen dan zwemmen, als die vis een pireng is en hij komt een stuk vlees tegen in het water dan zal hij toehappen. Als je Abrahams een kas laat beheren, dan kan hij niet anders doen dan graaien, ‘it is in his nature’. Waarom denk je anders dat hij zijn climax bereikte op het onafhankelijkheidsplein toen hij doorhad dat Simons en niet Somohardjo gekozen was tot voorzitter van DNA? Hij kreeg ter plekke dollartekens in zijn ogen en begon als een vis op het droge te happen naar adem.


  Maak melding

 10. @ 3: Beste Eduard,

  Het is nog maar de vraag of de voltallige coalitie tegen een motie zal stemmen. Zoals je weet beginnen zich al scheuren te vertonen in de coalitie. Vanuit die hoek is er ook al de nodige oppositie tegen het beleid van deze regering. Ik denk dat een motie wel degelijk kans van slagen heeft. En zo niet: dan heeft in ieder geval iemand de kat de bel aangebonden.


  Maak melding

 11. Het jaar 2012 is in aantocht, deze regering is richting uitgang. Waar blijft het IDOS met haar peilingen?!

  Prestatie, nul, nul!

  Door hebzucht gaat de hofhouding van keizer Bigi Mofo I ten onder.


  Maak melding

 12. @ Bakra Bakra
  Yes, bedankt voor je opbouwende kritiek. Er zijn inderdaad onenigheden in de zwakke coalitie. Het feit dat de oppositie vaak quorum moet verlenen aan een coalitie die stoelt op 36 leden baart reeds zorgen. Je hebt het gelijk aan jouw zijde door te stellen dat een motie indienen tegen Abrahams wel de moeite waard is. En nu nog op naar RGO en het Paleis. Thanks.


  Maak melding

 13. Wikika,
  Wat stelt SRD.45.000,00 nou voor in het Suriname van vandaag?

  Het nieuws is aandoenlijk als het tenminste waar is. met de brenger van de boodschap heb ik echter de grootste moeite. Jogi is als geitendief en grondrover niet bepaald moeders eerlijkste. Voevoeroemang!!!!!


  Maak melding

 14. Degene die deze recidivisten hebben gekozen moeten zich schamen.
  Degene die deze recidivisten hier op dit net aanmoedigen, propageren, aanbidden en super regeringen noemen moeten zich heel diep schamen. Maar dit is pas het begin van deze horror film.


  Maak melding

 15. Gewoon ff wachten. Na de kerst zitten de NDP politicie toch weer allemaal in het buitenland en dat is het moment om een motie van wantrouwen in stemming te brengen. De enkele leden van Mega die niet naar het buitenland mochten reizen stemmen braaf voor die motie. 😉


  Maak melding

 16. De beste en doeltreffende motie van wantrouwen zal door het volk gegeven worden.

  Het huidige parlement zit zodanig in elkaar dat de persoonlijke belangen prevaleren.
  Denk hierbij aan ambassadeposten ( USD of EUR in de puit), veder staan er hout- en
  goudconcessies op het spel. Nee, van het huidige parlement hebben wij voorlopig niets dan bla bla bla te verwachten.


  Maak melding

 17. Paraman, don`t shoot the messenger!

  Kijk eens goed kerel! De meesten hebben het gelijk met hun reactie`s. Bouterse en Abrahams spelen het onder een hoedje! Zij hebben duidelijk andere bedoelingen.

  Dis na mekie jang….Ten koste van land en volk! Wie nog niet wil inzien, is volgens mij ziende blind !!!!!!

  Wanneer gaat het Surinaamse volk dit inzien !!!!! Wanneer gaan zij hier aan wat doen !!!!Wat is er aan de hand met die gasten, dat zij het nog niet willen inzien, dat zij door en door bedonderd worden !!!!

  De huidige (“Super regering”) regering zingt maar vrolijk door; mi kondré troe mie lobby you……….. hoe durven zij nog te spreken, dat zij vóór land en Volk aan het werk zijn!!!!!

  Wikileaks, begin jij geen tranen in de ogen te krijgen, als je ziet wat die gasten presten? Ik begin opstandig te worden.

  Paraman, Afu Sensie, enz.enz . Blijven jullie maar alles goed praten. Aan jullie hebben wij duidelijk niks..notie..nothing !!!! Jullie zijn een stelletje Surinamer die ik héél zielig vind !!!

  Fijne feest dagen en gezond 2011 !

  Groet, ram ram, goeda hafies(Veel wijsheid)


  Maak melding

 18. R.Lalbhadoer,
  In de ogen van de aanhangers presten ze goed, in het land der blinden is eenoog koning.
  Ik wens alle surinamers waar ook ter wereld een fijne kerst toe, behalve die criminele regering in suriname.


  Maak melding

 19. HAI mensen jullie mogen jullie mening geven respect maar Mahinder Jogi heeft last van hinder wat heeft jou partij hieraan gedaan toen was er al corruptie en jaaren hebben jullie toen de tijd gehad om zo n wet in te voeren maar nee toen was het goed boeren niet dat het nu goed is maar als nieuwfront/VHP VOOR ZO N wet gezorgd had hadden wij dit vandaag niet en omdat jullie toen niks gedaan hebben is recht van spreeken vergaan of denken jullie weer aan de macht te komen en dat de koek dan op is hahahahahhha O dat dus nou dan huil je terecht jogi sorry


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.