Couppoging in Surinaamse coalitiepartij KTPI

9

PARAMARIBO, 19 dec – Het is toch maar een couppoging geworden in coalitiepartij KTPI. De acties van dissidenten is gericht op overname van de leiding, ontkenningen ten spijt. De groep onder leiding van parlementariër Oesman Wangsabesarie speelt het hoog. Er zijn genoeg redenen voor ontevredenheid onder het leiderschap van veteraan Willy Soemita.

Die zou zowel in de partij als op bestuurlijk niveau te veel steken laten vallen. Was het eerst zo dat het alleen maar ging om praten over de ‘performance’ van de partij, er wordt nu bloed geroken. “Er moeten verkiezingen komen, zodat er sterk leiderschap komt in de partij”, zegt Wangsabesarie tegenover de Times of Suriname. Weliswaar kwam het nog niet tot een confrontatie. Soemita verschijnt niet op partijbijeenkomsten omdat “niet de juiste weg wordt bewandeld.”

Alleen het partijbestuur mag vergaderingen uitschrijven, is het standpunt. Volgens Wangsabesarie is de nood hoog: “Er zijn spanningen.” De enige bestuurlijke post van de partij, het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, faalt. Vooral de distributie van domeingrond blijft steken. Daarmee wordt ook president Desiré Bouterse naar de mond gepraat. Wangsabesarie lijkt zich de weg te plaveien naar een vadermoord. Soemita gelooft eerder in een “democratische gang.”

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il is op 69-jarige leeftijd overleden in Pyongyang. Gelukkig hebben dit soort volkverlakkers en dictators niet het eeuwige leven.


  Maak melding

 2. VIRAGO 535

  De DEMOCRATISCHE gang van de distributie van domeingrond blijft steken om belangenverstrengeling.

  De verantwoordelijke Minister heeft geen daadkracht getoond,noch inzicht in zijn bestuurlijke functie .Zijn voorganger reed ook een LANDROVER.

  Met deze LANDROVERS bijelkaar is Stagnatie in het grondafgifte beleid een VEREISTE.

  Opruiming van gespuis is broodnodig.Opgeruimd staat netjes!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Wangsabesarie is pas komen kijken, dan wil hij de voorzittershamer al overnemen. En dat niet alleen, hij wil ook minister worden op de koop toe. Hij komt uit de familie van de tegenpartij van de KTPI. Met zijn actiegroep hangt hij de vuile was van de partij buiten om zodoende de partij over te nemen. Schandelijk is dat. Een leider wordt geboren, en niet langs slinkse wegen, kwaadsprekerij en manipulaties word je leider.
  T.a.v. RGB, wat heeft de PG gedaan met het rapport Jozefzoon over de misstanden bij RGB? Strafbare feiten die gepleegd zijn tijdens de vorige regering.
  Soemita schijnt ook niet te hebben geleerd uit het verleden. Heeft hij zich weer vergist in de mens? Bij het binnenhalen van personen om de partij te versterken dient men ze eerst goed te screenen. Bepaalde van deze personen blijken de paarden van Troje te zijn: Amat, Mustadja, Kasto, Wangsabesarie. enz. Soemita staat nu zo stevig als een rots in de branding. Hij moet de voorzittershamer niet overdragen aan een opportunistische snotneus, maar aan iemand die een ruime partijervaring heeft, en die gedragen wordt door de diverse kernbesturen en overige patijstructuren.
  Wangsabesarie moet worden geroyeerd als lid van de partij en het terugroeprecht dient op hem te worden toegepast, zodat hij terug kan gaan naar zijn oud bedrijf, waar hij voor ontslag werd aangezegd, wegens…
  Het installeren van kernen of kernbesturen door deze snotneus is niet rechtsgeldig, omdat alleen het hoofdbestuur van de partij statutair daartoe bevoegd is.
  Benito


  Maak melding

 4. Ai torie swietie no.Mie lob so baja.Die vloek begint al aardig te werken.Wat niet bij mekaar hoort zal niet bij mekaar blijven.Rotzooi,beerput schandaal.Soemita is een grote JAKNIKKER.Hij moet bij staatsolie gaan werken.Voordat hij bout ziet heeft hij al tien keren geknikt.Zo bang is deze voor zijn president.Ook broodvrees speelt bij deze man..
  Als Wangsabesarie doordrijft kan het goed escaleren, dus doorgaan pae.Mishien hebben hier ook dezelfde onzichtbare handen gewerkt.
  Tante Jenny, ik raad u aan om een betere airco met een heeel groot capaciteitsvermogen aan te schaffen, want de komende tijden zal Uw president het heeeeel
  erg benauwddddddd hebben.
  Veel plezier, wij blijven Uw toneel volgen.

  Danitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.