Overheid Suriname draait om vuurwerkbrij

6

PARAMARIBO, 19 dec – Aan het opvoeren van de grote klucht rond vuurwerk komt maar geen eind. Jaar in jaar uit, regering na regering, het blijft maar draaien en draaien om de hete brij heen. De besluiteloosheid rond inkorting van de afschietperiode zet zich tot vandaag voort. De zo bejubelde daadkracht ten spijt. En dat wordt nu al gevierd met ware salvo’s.

Hele buurten lijken vooral ’s avonds veranderd in oorlogszones. Intussen zit er ergens in Paramaribo een regering die zich verstopt achter een ‘vuurwerkperiode’. Een periode die zogenaamd is opgedeeld in een periode van alleen kopen en eentje van afschieten. Vanaf drie en twintig december mag je dus kopen, maar nog niet afschieten. Van de brave burger wordt verwacht dat die de troep thuis netjes bewaart en wacht tot het afschieten echt mag. Dat is dan vanaf zeven en twintig december.

Getuige de oorlogszones, lacht de brave burger zich een breuk om die goedgelovige bestuurders. De commercie stoort zich duidelijk niet aan wat voor periode ook. Die weet waar de hartstocht ligt en hoe die te bevredigen. Overigens, de schijnmanoeuvre van eerst inkorten en het later terugkrabbelen, doen vermoeden dat er meer speelt dan maar wat goedgelovigheid. Kennelijk kan de commercie flink wat decibellen hoger dan de zieken en oudjes en de dierenliefhebbers. Zalig kerst!

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Opzouten met deze idiote discussie. Het is traditie (net zoals Sinterklaas een traditie in Nederland is). Daarnaast wordt er ook een heel hoop geld mee verdiend en zijn de slachtoffers op de vingers van 1 hand te tellen.

  Korton, niks aan de hand en weer een zeer kwalijk stukje tekst geproduceerd door, tsja, door wie eigenlijk?


  Maak melding

 2. Ik zou de schrijver van dit artikel vragen om vuurwerk geen troep te noemen wnt ook de zieken genieten van mooi vuurwerk en deze periode van het jaar is het mooiste dat er is dus is feesten geblazen behalve dat er geld mee verdient wordt weet je een helboel heisa maar als er zoveel oudjes en zieken zijn en die familie’s kopen geen vuurwerk zijn we een eindje geholpen maar ook zij kopen ophouden met zulke onzin laten we ons bezig houden met wat we gaan produceren zodat we meer geld hebben en die dieren die gaan niet dood die komen er weer boven op wnt volwassenen en kinderen die zijn ook bang vr dieren en toch zijn die overal stop ze dan weg me dochter is doodsbang vr honden dus geen honden meer in su eeeeyyyy ophouden nonsense


  Maak melding

 3. Al helpen alle beetjes.Maar toch zou het beter zijn het importeren en afschieten van vuurwerk in het geheel te verbieden.Het afsteken dient er nergens voor dan een folklore in stand houden die niet de onze is en enkele politici van wat zakgeld te voorzien.Dat geld kan onze vertegenwoordigers ergens anders proberen te halen die ze door zo een maatregel mislopen.Bijv.uit grote projecten.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Degenen die een hoop geld verdienen aan vuurwerk zijn die al rijk en superrijk zijn , en de armlastigen die het toch al niet breed hebben geven hun schaarse SRD’s uit aan deze kolderieke onzin die hen door de commercie is aangepraat als traditie, maar tradities zijn er om te doorbreken.
  zucht zucht zucht.


  Maak melding

 5. Surinamer zijn toch geen oud zeurvolk aan het worden??? Laat men genieten van het vuurwerk, het is maar een weekje in December en luidt de laatste week van het oude jaar in!!! Vanaf jauari is de doodse stilte er weer!!


  Maak melding

 6. Bah ik vind vuurwerk natuurlijk ook een traditie , maar 7 dagen lang lawaai aan je hoofd is slecht voor gezondheid en geest,,en er worden geen goedgekeurde bommen gebruikt , maar vet illegale die voor veel schade en hartritmestoornis zorgen..

  Ik zeg meer respect voor je burgers en voor elkaar..en gewoon afbouwen deze manier van medemensen kapot maken , want owee wanneer deze vuurwerk veranderd in echte kanonnen en geweerschoten, ben benieuwd hoe leuk men dat gaat vinden.

  Waar gaan we naartoe met elkaar en wat willen we met elkaar bereiken?
  Dit is niet oke,maar een uitnodiging voor nog meer terreur, straks als iemand afgeknald wordt dan denken we ..ach is een bomble..
  Jammer man..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.