Traagheid project getuigt van kwaliteit minister

18

PARAMARIBO, 17 dec – Het lage tempo van het herregistratieproject is tekenend voor de managementkwaliteiten van minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gayadien (Nieuw Front/VHP). De herregistratie van ontvangers van gesubsidieerde medische hulp had al afgerond moeten zijn. Amafo bevestigde dit zelf met haar poging de zwarte piet door te spelen.

Het zou een topfunctionaris op het ministerie zijn die de zaak traineerde. Een groter dienst kon de oppositie uiteraard niet bewezen worden. “Als de minister zo een eenvoudig project niet met succes kan afronden, geeft dit aan dat ze ongeschikt is”, zegt Gayadien tegenover de Times of Suriname. Zo’n anderhalf jaar terug werd vol bravoure aangekondigd hoe het hulpsysteem efficiënter zou worden.

Dat het niets werd nu afschuiven op een ander is alles behalve correct. Intussen heeft Amafo dat ze een expert zal aantrekken voor de verwerking. Dat gaat uiteraard geld kosten en nog meer tijd. Gayadien vindt dat het parlement op de hoogte gesteld moet worden. Alice Amafo moest tijdens de vorige regering vroegtijdig vertrekken als minister. Ze had haar verjaardagsfeestje gebrouwen op kosten van de staat. Ook toen zou een ondergeschikte haar een poets hebben gebakken.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Ze kan niet de laan uit worden gestuurd omdat de regering dan in gevaar komt het zelfde zag je bij misserjan van justitie die kan er ook geen moer van bakken maar hij blijft gewoon op zijn post. met of zonder commissie deze regering modder door tot dat het uit elkaar spat.


  Maak melding

 2. Het enkel beschikken over een x-aantal diploma’s/bulls, maakt jou nog niet tot manager. Alisje heeft voor theorie 100.000 en voor praktijk 0,0000000!

  Shuif op als jet niet kan. Grrrrrrrrrrrrrr!


  Maak melding

 3. Zo langzaam en slaapverwekkend de Surinamers in Suriname praten, zo langzaam denken ze en handelen nog langzamer.
  Het is opvallend dat bijna iedere leidinggevende, dus de gecertiviseerde analfabete Surinamer, vandaag aan de dag, spreekt als een slak en handelt als een slak. De laks-c.q. sloomheid van deze kraboe´s druipt er werkelijk vanaf. Is het daarom zo raar dat de ondergeschikten (de ongecertiviseerde analfabeten dus)en het gewone klootjesvolk van een dergelijke attitude afwijkt? Sloomheid en lamlendigheid in werkelijk alles is behalve bij het stelen, beroven en verkrachten, in het huidige Suriname het devies.

  Het is daarom niet verbazingwekkend dat Surinaamse bekken vol verbazing openvallen bij het zien en horen hoe energiek buitenlanders op vlotte wijze hun verhaal doen. Zelfs bij de vele stagiaires in Suriname zie je regelmatig de Surinaamse bekken openvallen van verbazing over zoveel vlotheid.

  Veranderingen in deze Surinaamse lamlendigheid zal generaties duren.


  Maak melding

 4. @ Dos Caminos. Wil je vlotheid bij surinamers zien? Ga naar hun feesten en ook als ze elkaar uitschelden of een oordeel geven over nederland. Dan zijn ze vlot.


  Maak melding

 5. Eerst viert deze minister haar verjaardagsfeest met ons geld en nu verbrast zij ons geld weer.Ik vraag mij af hoeveel het project heeft gekost? Totaal incompetent!Maar waarom wordt zij gehandhaafd? Ik denk dat men weet dat anders zeker de helft van de ministers naar huis moet sturen.


  Maak melding

 6. Als bout uit het gevang wil blijven,moet hij doen wat somo en lonnie willen.Hij heeft geen keus dan Alice handhaven.Al bakt zij niets.Abraham stapelt fout op fout maar hem kan hij ook niets doen.Abraham is de enigste persoon die hij vertrouwt.En vrij naar het buitenland kan bout evenmin.Hoe verwacht de gemeenschap dan dat bout orde op zaken brengt?Hij heeft zich in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Dat ga je krijgen als een kleine partij als de Abop 7 zetels krijgt toebedeelt terwijl ze maar 9000 stemmen hebben gehaald, allerlei vriendjes worden dan naarvoren geschoven om kosten wat het kost de ministerposten te vervullen, terwijl de personen in kwestie maar matig ontwikkeld zijn!!!


  Maak melding

 8. Waar blijft de reactie van onze vriend en broeder Paranam? Is deze blunder van Amafo misschien ook niet toe te schrijven aan Amerika of Nederland? Oooh, Oooh, ze hebben ons 300 jaar uitgebuit (en onze post-revolutionaire helden wonen in Nederland, niet op Cuba, Greneda, Nicaraqua, Rusland, Noord-Korea, Venezuela, en Noord-Vietnam waar hun ka meraden zijn).


  Maak melding

 9. @Eduard Lupson

  omdat Amafo in de Mega zit moest Paraman eerst ff navragen wat hij mocht en moest schrijven. 😉

  » Rapporteer deze reactie, klik hier…

  neus

  Neus, jij hebt duidelijk niet de voordelen van een compleet gezin die jou ervan weerhouden om louter shit te verkondigen. Jij hedt een serieus probleem. Op school zouden klasgenoten je regelmatig op je donder geven. Wat een ooi!


  Maak melding

 10. Misschien moet ze meer adjuma’s eten waardoor haar stofwisseling sneller gaat werken en dit stimuleert ook de drang om te harder te werken ook in hetaller kleinste hokje van haar departement.


  Maak melding

 11. @ Paranam
  Namens dit forum onze welgemeende condoleances met het heengaan van Kameraad, vriend, en broeder Kim Djong Ill. Wie gaan er naar de begravenis namens de staat Suriname. Voor wat betreft Amerika, ik woon en werk er reeds 23 jaar. Dank zij de pre-universitaire opleiding die ik vanuit Suriname en Nederland heb meegenomen, doe ik het niet te gek. Veel heb ik wel bijgeleerd, o.a. dat “Seve eve,” en “Winti wai, lanti pai” niet niet mogelijk is. Bedankt voor je concern.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.