In Suriname getrainde Fransen bewaken Kourou

76

PARAMARIBO, 17 dec – Honderd en vijftig Franse militairen die onlangs een week getraind werden in Suriname, worden ingezet op de raketbasis Kourou, in Frans Guyana. Dit meldt De West. In Kourou worden voorbereidingen getroffen voor de lancering van een raket. De manschappen van het derde regiment van het Vreemdelingenlegioen moeten de basis beveiligen.

Ook begeleiden zij de gendarmerie bij het verdrijven van illegale goudzoekers. De Fransen mochten trainen op de OP savanne, in Brokopondo. Daar zijn aanvalswapens uitgetest, waaronder antitankraketten, precisiegranaatwerpers en langeafstandsraketten. Het is het tweede achtereenvolgende jaar. Volgens de krant is zijn de trainingsfaciliteiten in Suriname ideaal. Bij de oosterburen is de bureaucratie een sta in de weg.

Ook de grote lappen open terrein komen goed uit. Voor vertrek is er een demonstratie gehouden voor vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie en het Surinaamse leger. Het Vreemdelingenlegioen is een eliteonderdeel van het Franse leger. Manschappen zijn minimaal zeventien en maximaal veertig jaar. Legionairs komen uit alle winstreken. Wie tekent voor deelname is minimaal vijf jaar verbonden.

Bekijk ook:


76 REACTIES

 1. Baja,
  Je zou geen echte basja zijn om in navolging van de authentieke basja over gelijke inborst te beschikken.

  In tijd zul je merken wat hier bedoeld wordt1
  Nengre e njang negre, na so a de, na so a e go tang.


  Maak melding

 2. De essentie van het verhaal is dat die Fransen in Suriname skills hebben opgedaan om dat secure werk te gaan doen. Voor wie dacht dat Surinaamse soldiers louter schelpentrappers waren is dit een eye-opener.


  Maak melding

 3. En hier kunnen de Surinaamse militairen iets van leren !
  Niet van de Hollanders die de afgelopen 300 jaar geen enkele oorlogservaring meer hebben gehad gehad, of een oorlog hebben gewonnen.
  Ze kwamen wel in Suriname trainen en zogenaamd het NL opleiden, maar dit waren snoepreisjes voor de Nederlandse militairen !

  Hierna werd er wat oudijzer, afgedankt en schroot materiaal in PBM achtergelaten dat, vanwege de burucratie tijdens de vorige regering, op de Nieuwehaven verder stond weg te rotten.

  Het komend jaar gaat onze minister van defensie ook naar Brazilie om daar te kijken en kennis te maken met de strijdmacht en slagkracht van onze zuiderburen.

  Het Surinaamsleger beschikt gelukkig (mede vanwege het akkefietje met Brunswijk in de jaren ’80) zeker over oorlogservaring in de jungle, waar de landen in Europa zeker iets van kunnen leren.


  Maak melding

 4. @Milton Fleur 4: Het klopt helemaal wat je zegt Hollanders hebben de afgelopen jaren geen oorlogservaring gehad of een oorlog gewonnen. Hollanders zijn n.l. niet op oorlogspad, en hebben ook geen vijanden, dus hoeven de Hollanders zich ook niet te bewapenen want we hebben niets te vrezen.. We R lovers not fighters.


  Maak melding

 5. A.u.b. geen onzin vermelden. Volgens mij heeft Nederland succesvol gevochten in Joegoslavië (jaren 90), hebben ze mee gedaan aan vredesmissies in o.a. Libanon (jaren 80 en 90) en laatstelijk nog gevochten in Afghanistan. De Amerikanen en haar bondgenoten bijvoorbeeld vonden het heel jammer dat Nederland er mee stopte. Daarnaast is Nederland met zijn marine één van de belangrijkste bestrijders van zeepiraterij in de Indische oceaan.


  Maak melding

 6. @Milton Fleur 4: Het klopt helemaal wat je zegt Hollanders hebben de afgelopen jaren geen oorlogservaring gehad of een oorlog gewonnen. Hollanders zijn n.l. niet op oorlogspad, en hebben ook geen vijanden, dus hoeven de Hollanders zich ook niet te bewapenen want we hebben niets te vrezen.. We R lovers not fighters.

  » Deze reactie voldoet niet aan de regels

  viktor
  Wel killers!

  Laat mij jou geheugen eens opfrissen.

  Jij bent zeker onder andere Rawagede vergeten!

  We zullen maar zwijgen over het overboord gooien van enigszins zieke slaven of een gestrande schip met man en muis laten vergaan?


  Maak melding

 7. @ milton,

  Kerel wat snap jij nu niet??? Nederland niet gevochten..wordt wakker of kom uit die schelp waar je woont…triest geval..de surinaamse gemeenschap hier in Nederland en de jongeren die gevochten hebben in Afghanistan en met name in het gebied Chora…wat praat je nou voor onzin?? dus beste Milton ga eerst goed nadenken wat je schrijft of opmerkt want dit is echt een trap aan het zere scheenbeen. Dus als je iets niet weet vraag het eerst netjes voordat je jou grote mond opzet en zomaar iets roept.
  Gica


  Maak melding

 8. @ beste paraman,
  jij bent echt de grootste boeren..l op dit forum hoor.
  Het is gewoon zielig om jou reacties te moeten lezen..zo super dom en vol onbegrip…als je wilt mee praten doe dan hard je best om zinnige dingen te zeggen maar kraai of blak geen onzin uit no mi boy…het komt anno deze tijd zo erg dom over hoe jij deze zaken probeert te verwoorden…snapje dat? mooi dan fije dag verder
  Gica


  Maak melding

 9. Heel wat domme reakties over de gevechtskracht van de nederlandse soldaten.Jullie moeten niet de buitenlandse gevechtmachten vergelijken met dat van nederland, maar de surinaamse gevechtsmacht met nederland. Dan zien jullie dat suriname niks en dan ook niks voorstelt. Oit heeft een guyanese militair bij grenspost Tigri luid hoorbaar een scheet gelaten. De surinaamse soldaten kregen gelijk loesbereh. Kijk naar kapt.Marco Kroon. Die heeft niet zomaar de willemsorde gekregen. Neen hij heeft met zijn manschappen een vuurgevecht overgenomen van zwaarbewapende amerikaanse militairen en heeft meteen de klus geklaard. Nederlandse soldaten lopen niet op te scheppen met indrukwekkende wapens. Neen ze laten zich willens en wetens onderschatten en als ze in aktie komen dan moet je maken dat je wegkomt.


  Maak melding

 10. Een goed getrainde nederlandse soldaat zonder gevechtservaring heeft nog altijd heel veel meer skills dan een surinaamse soldaat die ooit heeft meegedaan aan de jungle oorlog.Zet een nederlandse soldaat in de warme jungle of het koude noorden en hij weet te overleven.Oorlog heeft niet te alleen te maken met het vechten opzich maar met intell. Namelijk het vergaren van informatie alvorens in aktie te komen. In dat opzicht hebben de nederlandse mariniers die in suriname hebben getraind veel meer info en inzichtvan en over de surinaamse jungle en stad (urban warfare) dan de jongens van memre boekoe.Elke keer dat de mariniers in suriname hebben getrain, hebben ze weer een stukje van suriname in kaart gebracht. Zodoende zijn ze beter voorbereid dan de surinaamse soldaat die in zijnbroek poept als die in het donkeer in de jungle een tak hoort kraken.


  Maak melding

 11. Is er geen plek voor bouta op de Raket???vastbinden? ( Basja)
  Baja,
  Je zou geen echte basja zijn om in navolging van de authentieke basja over gelijke inborst te beschikken.

  In tijd zul je merken wat hier bedoeld wordt1
  Nengre e njang negre, na so a de, na so a e go tang. ( Paraman )

  Paraman, Basja mag zijn eigen mening naar voren brengen, hij is geen schoothond van die massa moordernaar, drugsbarron,drugsveroordeelde


  Maak melding

 12. Beste Prik weet jij dat toen guyana tigrie overname Suriname een kolonie was van Nederland en dat dus nederland de taak had het Surinaams soeverein te verdedigen maar wat hebben ze toen gedaan?
  ik hoop dat je met deze info wat wijzer word


  Maak melding

 13. Hopelijk ruimen de Fransen wel hun troep op als ze vertrekken.
  Verder lees ik erg veel geblaat over het “heldhaftige leger” uit Calimerostan.
  In Joegoslavië bestond hun missie vooral uit vluchten en zijn door hun schuld duizenden Moslims afgemaakt. In Afghanistan zaten ze vooral patatje oorlog te eten in hun bunkers met muren van drie meter staal. Dat hun marine wel goed was in het bestrijden van piraten is wel waar. Maar dat was voornamelijk om er zelf met de buit vandoor te kunnen gaan.
  In WO2 hebben ze wel veel Duitse vliegtuigen neergeschoten maar dat kon toch niet voorkomen dat de weermacht ( geen wehrmacht ) in drie dagen werd weggevaagd.
  Van het Surinaamse leger kan ik nog niet zo veel zeggen. Suriname bestaat als republiek pas 36 jaar.


  Maak melding

 14. @ Klodi en Gilvy, ik bespeur een zeer zwaar gevoel van frustratie in jullie reactie mbt wanprestaties van de doorsnee Nederlandse militair.

  Behoorden (één van)jullie misschien tot de mislukte groep Dutchbatters die flink op hun donder van Mladic en Karadzic in Sebrenica hebben gehad ?
  Zo ja, dan waren jullie echt een stel oelewappers en broekpoepers, olv snorreman Karremans, toen Mladic en de paramilitairen het compound Sebrenica binnenliepen.

  Libanon was een vrede’s missie en soort van bezigheidstherapie in het Midden Oosten omdat deze jongens zich de hele dag zaten te vervelen in de Nederlandse kazerne’s.

  Gilvy, noem je dat ‘vechten’ van de Nederlanders ? In Afghanistan hebben ze er bewust voor gekozen om zich in de ‘safe areas’ op na te houden, enkel en alleen omdat ze niet kunnen vechten of bang zijn om te vechten. Dat er zo af en toe ééntje in het stof bijt is goed voor de marketing van de Hollandse politiek die dan roepen van; zie je wel ook onze boys sneuvelen in deze oorlog.

  Weet jij je nog te herinneren dat de Duitsers op 10 mei 1940 op de fiets en zonder één vorm van verzet Nederland zijn binnengetrokken. Naar mijn weten is er toen geen enkel schot gelost en konden de moffen al fietsend en genietend van de Nederlandse natuur en Hollandse zomer oorlogje komen spelen.

  Maar goed, ik denk dat jullie wat meer en ook begrijpend moeten leren lezen en verder jullie common sense beter gaan gebruiken, want aan je reactie te zien is deze verre van wat het wezen moet.


  Maak melding

 15. Ook begeleiden zij de gendarmerie bij het verdrijven van illegale goudzoekers. De Fransen mochten trainen op de OP savanne, in Brokopondo. Daar zijn aanvalswapens uitgetest, waaronder antitankraketten, precisiegranaatwerpers en langeafstandsraketten………………allemaal ter verdere vernietiging en verdoemenis van land,ec,mens en dier.


  Maak melding

 16. @kisadrsa.Je moet goed lezen. Kolonie of geen kolonie, het was een surinaamse militaire politie die zich gevangen liet nemen door een guyanese militair terwijl zijn maten zeer laf de benen namen. Punt uit.


  Maak melding

 17. De fransen,het vreemdelingen legioen,hebben gebruik gemaakt van het Surinaams grondgebied vanwege bureaucratische beperkingen in eigen land!that’s all!Denkt men nou ecnt dat het Surinaamse “leger”het vreemdelingen legioen notabene, iets bij zou kunnen brengen?please!Een aantal jaren geleden landde een Braziliaanse gevechtsvliegtuig onaangekondigd op Zanderij wegens omstandigheden,Zanderij legie!Men dacht aan een invasie.Hoe kan je in Godsnaam het Sur.leger met het Ned.leger vergelijken.En paraman,ik ken jouw soort!Jij zit met jouw coke snuit diep in jouw Baas zijn coke hol,dus zal je hem no matter what altijd blijven verdedigen want anders word je uitgescheten.Wel ik heb nieuws voor je, uitgescheten word je toch vroeg of laat omdat jouw soort niet beter verdient!


  Maak melding

 18. Basja,

  Zonder op de discussie in te gaan moet ik toch vragen of je wel weet wat de betekenis is van de naam die je gekozen hebt ?

  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat een inwoner van Suriname die bekend is met onze geschiedenis gebruik maakt dit woord, laat staan dit gebruikt als naam op een discussie site in de 21ste eeuw.

  Heel heel kwetsend richting onze voorouders.

  Parbo.


  Maak melding

 19. VIRAGO 535

  Lancering van een raket naar MARS

  Het derde regiment van het vreemdelingenlegion
  wordt ingezet voor de bescherming van de Raketbasis, en helpen de NATUURLIJKE HULPBRONNEN (goud ,diamant)te beschermen tegen illegale roof.

  Jungle trainingsfaciliteiten zijn ideaal in tropisch regenwoud SURINAME.

  Alle wegen die naar rome leiden leveren de legionairs af.

  @ Paraman

  gilvy heeft gelijk: je bent een koe!!!!!!!!!!!
  je moet gaan loeien!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. @ beste paraman,
  jij bent echt de grootste boeren..l op dit forum hoor.
  Het is gewoon zielig om jou reacties te moeten lezen..zo super dom en vol onbegrip…als je wilt mee praten doe dan hard je best om zinnige dingen te zeggen maar kraai of blak geen onzin uit no mi boy…het komt anno deze tijd zo erg dom over hoe jij deze zaken probeert te verwoorden…snapje dat? mooi dan fije dag verder
  Gica

  » Deze reactie voldoet niet aan de regels

  Gilvy

  Het is raar ik het niet meer mag hebben over Rawagede. Gilvy, weet je wat? Ga jij ook maar op het dak zitten!


  Maak melding

 21. Volgens mij heeft Nederland succesvol gevochten in Joegoslavië (jaren 90), hebben ze mee gedaan aan vredesmissies in o.a. Libanon (jaren 80 en 90) en laatstelijk nog gevochten in Afghanistan.

  En waar waren zij toen die mosliemmannen bij bosjes vielen?


  Maak melding

 22. @ Henk Molenaar, deze zogenaamde 15 ‘onschuldige burgers’ van toen hadden er zelf voor gekozen, en je weet het zelf ook wel: wie kaatst moet de bal verwachten !!!

  Hadden zij zich koest gehouden dan was er niets aan het handje geweest, maar deze lieden hebben er toen voor gekozen om de eerste soldaten van de zgn ‘Surinaamse democratie’ te zijn.

  En…. when you’re a soldier at first you have to win the war, or otherwise you have to die like a soldier !!!

  Vraag dit ook maar aan Ronnie Brunswijk, alleen heeft die voor het Kourou akkoord gekozen ipv te sterven voor zijn binnenland bewoners !


  Maak melding

 23. Onze uberdumbo Anna_Z “Van het Surinaamse leger kan ik nog niet zo veel zeggen. Suriname bestaat als republiek pas 36 jaar”

  De heldendaden van het SU leger in de afgelopen 36 jaar beperken zich tot het doodschieten en martelen van de eigen bevolking: ongewapende burgers, vrouwen, kinderen en baby’s.

  Was je waarschijnlijk al vergeten Anna_Z? Heeft het SU leger ooit wel eens een schot gelost op een echt buitenlands leger???


  Maak melding

 24. Beste Milton: nu val je door de mand.

  “deze zogenaamde 15 ‘onschuldige burgers’ van toen hadden er zelf voor gekozen, en je weet het zelf ook wel: wie kaatst moet de bal verwachten !!!”

  Wat een walgelijk misbaksel ben jij. Zo weinig respect voor een mensenleven. Heeft iemand kritiek? Schiet zijn hersens maar kapot. Wie kaats moet de bal verwachten. En jij noemt je zeker een “echte” Surinamer?


  Maak melding

 25. @ milton,
  beste jongen als jij daar hebt gezeten en de oorlog van dichtbij hebt mee gemaakt dan wil ik je wel horen praten stuk ongeluk en leer je geschiedenis wo2 de nederlanders waren neutraal en werden overrompeld. hoe dom kan je niet zijn om dat niet te weten.Maar goed ik als surinamer die ook de nodige jungle training met de mariniers en luchtmobiel heb gehad zegt al genoeg van hoe die djoekas ons aankijken en ons vragen alszij ook wat van onze spullen mogen. zo zielig en triest en vooral ik ook surinamer ben weet ik wat ik zeg en zie triest diep triest..en kijk nu weer china geeft ze leger kleding..stelletje bedelaars.Dus milton als jij nooit in het leger heb gezeten praat dan niet mee over dit onderwerp en als je nooit een kogel van dichtbij heb zien inslaan hou dan je mond..heb eerder respect voor degene die dat wel hebben ervaren en die er nog steeds mee te kampen hebben. Ik ben erover heen en ben ook nog steeds actief militair en ben er erg trots op dat ik een nederlandse militair ben.


  Maak melding

 26. @ Milton ga je geschiedenis maar goed nalezen want dat van joegoslavie als je het Nederlandse leger daar laf voor wilt noemen..jongen dan ben je echt het laagste stuk vuil wat op deze aarde rondloopt of kruipt hoor…je moet je schamen om zo dom te kunnen lullen. je bent echt werede.


  Maak melding

 27. @Anna_z,

  dat dom gepraat op dit forum en ook nog over dit onderwerp je hoort de bel luiden maar weet niet waar de klepel hangt. ben je daar geweest? ben je in afghanistan geweest dat je die 3 meter stalen bunkers hebt gezien..beste dame…klets toch niet uit je nek het raakt kant nog wal wat jij allemaal zegt vrouw…net als die milton en paraman..ik weet het niet hoor maar als men echt super domme surinamers zoekt..wel op dit forum heb je ze gelijk gevonden. Milton..Anna_Z en die Paraman.


  Maak melding

 28. @Henk Molenaar
  Tsja, revoluties eisen nu eenmaal slachtoffers. Maar als je het toch over slachtoffers van een leger wilt hebben moet je toch echt wel kijken naar de daden van jouw “heldhaftige” leger in Indonesie. En je hebt gelijk. Suriname doet niet mee aan oorlogen om olie te roven en te stelen. Ook oorlogen om oliepijpleidingen in Afghanistan laten ons koud. Onze opbouwmissie bestaat uit het ontwikkelen van Suriname tot een moderne staat. We zijn pas 36 jaar bezig en eigenlijk zijn we pas in 1980 echt begonnen.


  Maak melding

 29. Volgens mij heeft Nederland succesvol gevochten in Joegoslavië (jaren 90), hebben ze mee gedaan aan vredesmissies in o.a. Libanon (jaren 80 en 90) en laatstelijk nog gevochten in Afghanistan. paraman,
  je begint nu als die klootzak van een president te praten..volgens mij je weet het niet eens zeker en dat laat je goed blijken. maar aangezien ik die periode heb meegemaakt zal ik je wat op weg helpen ter info hoor gratis en voor niks..Wij hebben niet gevochten tijdens de VN periode wij waren zeer licht bewapend en konden niks beginnen tegen een overmacht waardoor wij met lede ogen moesten kijken hoe die moslimenclave werdt overmeesterd door die serven. dat was de moeilijkste periode. in 2007 tot heden zijn wij in Afghanistan en ja..daar hebben wij wel goed gevochten tegen de taliban en kick some ashes!! maar vraag menigeen van hoe wij Nederlanders ons daar hebben gehouden niks maar dan ook niks dan complimenten. Dus paraman als je iets niet weet reageer niet gelijk want voor sommige van ons die het mee hebben gemaakt is het nog een verse traumatisch wond. Ik hoop dat je dat wil begrijpen.
  Gilvy


  Maak melding

 30. Beste Anna_z ik ben zo ontroerd over de manier hoe bekrompen jij kan denken zeg.
  Opbouw missie….???? vergeet je niet een ding? je beseft niet dat je al aan de ondergang bent begonnen no…meisje doe snel je ogen open hoor..ach..
  Maar goed zulke volgelingen als jij weten ook niet beter..misschien staat je bordje met eten op je wachten bij ocer…


  Maak melding

 31. @Gilvy
  Jij behoort tot de intelligentste personen van dit forum. Bij jou heb ik helaas nog geen enkele vorm van domheid kunnen bespeuren en jouw taalgebruik is van ongekende lyrische schoonheid. Als de ultieme dombo der mensheid erken ik mijn nederig intellect in relatie tot de jouwe. Helaas ben ik nog nooit in Afghanistan geweest en ik ben vreselijk jaloers op het feit dat jij wel in staat bent geweest dit platgebombardeerde land te bezoeken. Maar ik heb vanwege je groteske wereldervaring toch nog een vraagje aan je. Kan het ook zijn dat de dikte vier meter was? Vanwege mijn oneindige domheid zou ik misschien de drie voor de vier hebben verwisseld.


  Maak melding

 32. Beste Henk,
  het is om aan te geven hoe erg sommige op dit forum zaagsel in hun kop hebben.figuren zoals Milton fleur..paraman en die trut van een anna_z het is gewoon zielig en erg om nog daar op te moeten reageren. keep on doing the good work.
  Gilvy


  Maak melding

 33. He anna_z bedankt voor je simple uitleg.
  jij hebt echt helemaal gelijk.

  de wonderen zijn de wereld nog niet uit.en ter info..er waren geen deuren van 3 of 4 meter dik.
  toch leuk dat je het vraagt.


  Maak melding

 34. @ anna_z,

  Bedankt voor je sarcastische opmerking. je moest eens weten hoe het is om beschoten te worden..of dat er een raket op het kamp komt en dan moet gaan handelen. maar goed jij je kennis ik de mijne .

  soso lobie


  Maak melding

 35. @Henk Molenaar
  “50 Nederlandse mariniers rollen binnen 30 minuten het volledige SU leger op.”

  Beste Henk daar zou ik niet zo zeker van zijn. Het Surinaamse leger experimenteert al tijden met een uiterst effectief supergeheim wapen. Eigenlijk is het niet meer zo geheim sedert enkele redimusu’s hoogverraad hebben gepleegd. Hier komt ie!

  Onderschat onze uitgestrooide sica’s niet. Die kunnen binnen twee dagen de tere voetjes van jouw helden tot uit de kluiten gewassen klompachtige stompjes reduceren. En met zulke voetjes zul je echt geen oorlog winnen.

  Om over onze superkanon maar te zwijgen. Die kunnen 25 kokosnoten per seconde afschieten met de ongelofelijke snelheid van 300 meter per seconde.

  PS: Dit is geen grap!!!!!


  Maak melding

 36. 1976. De Zuidmolukkers hebben bijna een maand een trein met pasagiers gekaapt te Beilen. De bevolking zag en hoorde alleen maar dat ene Toos Faber namens Den Uyl onderhandelde met de kapers. Intussen…… Op een vroege ochtend out of the blue was er nieuws op de tv. Kaping beeindigd, 6 van de 8 kapers doorzeefd met kogels uit laagvliegende F16 terwijl de mariniers de gijzelaars bevrijde. De hele wereld was verbaasd over deze aktie. Verdere details zijn tot de dag van vandaag geheim gebleven. Dus bluffers hierboven. 10 nederlandse mariniers veroveren met gemak memre boekoe kazerne mat alles en iedereen erin.


  Maak melding

 37. Beste Gilvy,

  Het is eigenlijk ook niet leuk meer om te reageren op zoveel dommigheid.
  Je zou bijna medelijden met ze krijgen. Al die types als Paraman, Milton Fleur Anna_Z hebben hun mond vol over hun ‘verzetsheld Bouterse’ en de revolutie en de slachtoffers die kregen waar ze om vroegen. Walgelijke types.

  Ik denk dat 5 goedgetrainde mariniers en/of commando’s het volledige SU leger in hun hemd zit. En ik weet waar ik over praat. Van de Molukse kapers was helemaal niets over na de bevrijdingsactie. Overigens heb ik diep respect voor Molukkers die hun leven willen geven voor hun zaak, meer dan voor types als Milton Fleur, Anna_Z en Paraman.


  Maak melding

 38. @Henk Molenaar
  Beste Henk, helaas deel ik je mening niet. Ik weet niet of de Molukkers omgekeerd wel zo gek op jullie zijn. Ze voelen zich flink verraden door de Nederlandse staat. En die bevrijdingsacties waren overigens van hetzelfde formaat als Israelische soldaten die met machinepistolen schieten op stenenengooiende Palestijnse pubers. Ik zie niet in wat daar zo heldhaftig aan is.
  Misschien ook leuk voor je om te weten is dat op Curacao jouw Mariniers om de haverklap worden beroofd door Curacaose pubers van vijftien jaar oud. Met zo’n geweldige militaire training achter de rug moet dat toch niet kunnen. Beste Henk, supermensen bestaan niet.


  Maak melding

 39. De enige die Curacaose pubers/boefjes in Nederland beroven zijn oudjes van in de zeventig. Geloof me: geen puber berooft een marinier.

  En jij weet echt niet waarover je praat. Dat bewijst je telkens weer met elke posting.


  Maak melding

 40. Henk Molenaar op 29 schrijft

  50 Nederlandse mariniers rollen binnen 30 minuten het volledige SU leger op

  Hahahahahahaha,ik zie het al voor me,een nederlanse militair die trapt in een brazilaanse wespen nest.

  Ik denk dat die 50 mariniers niet eens de jungle commando van Lonny zou kunnen oprollen
  Laat staan het su leger


  Maak melding

 41. Prik ik heb kunnen merken dat jij zo behebt bent om mij tegen te spreken dat jij voorbij schiet aan de informatie waarmee ik jou heb willen uitrusten,maar intelligentie is een gave wat niet een ieder is toebedeeld jammer ik had jou hoger ingeschat.


  Maak melding

 42. @Henk Molenaar
  Lieve Henkie, ik heb echt met je te doen. Niet alleen worden jouw helden vaak berooft, ze lopen ook nog stijf rond van de coke. Dat is ook weer een reductie van de gevechtskracht En er wordt ook flink gehandeld in wit santie. Op marineschepen van jouw helden op Curacao zijn al flinke hoeveelheden wit santie gevonden. En die pubers waarover ik het had kunnen allerlei wapens aangeleverd krijgen. Jij slaapt maar de rest van de wereld niet. Je bent nog ergens in de jaren vijftig blijven hangen. De wereld is veranderd Henk. Lees je soms geen kranten meer?


  Maak melding

 43. @ beste paraman,
  jij bent echt de grootste boeren..l op dit forum hoor.
  Het is gewoon zielig om jou reacties te moeten lezen..zo super dom en vol onbegrip…als je wilt mee praten doe dan hard je best om zinnige dingen te zeggen maar kraai of blak geen onzin uit no mi boy…het komt anno deze tijd zo erg dom over hoe jij deze zaken probeert te verwoorden…snapje dat? mooi dan fije dag verder
  Gica

  » Rapporteer deze reactie, klik hier…

  Gilvy

  Niks moet!
  Als jij Paraman leest dan wendt je toch je kloenogen er toch vanaf.

  Wil jij hier vrijelijk je onwaarheden spuien?
  No way!


  Maak melding

 44. Tegenwoordig staan onze militairen voor de chinees met een drank in hun hand de vrouwen die naar zo een winkel gaan,lastig te vallen.En tegen de schutting hun behoeften doen.De taal die ze daarbij spuien,wordt de visvrouw zelfs verlegen van.

  Cobie.


  Maak melding

 45. Paraman, Basja mag zijn eigen mening naar voren brengen, hij is geen schoothond van die massa moordernaar, drugsbarron,drugsveroordeelde

  » Rapporteer deze reactie, klik hier…

  aboi koni

  Merkwaardig genoeg heet niemand, “a meisje dong”.
  Jou reactie slaat derhalve als een tang op een mager varken!


  Maak melding

 46. Suriname heeft nooit een revolutie gekend rund!Bouta heeft een ordinaire coup gepleegd,heeft niks met revolutie te maken!Hoe laf moet je zijn om 15 ongewapende mannen van hun bed te lichten in het holst van de nacht,om ze vervolgens zonder enig vorm van berechting als beesten af te slachten!Geen van deze mannen was een familie lid van mij, maar ze waren wel mijn sranang brada’s!Deze man moet worden berecht!Als ex militair zeg ik dit,als Ned.het zou willen dan zouden ze Suriname in een oogwenk kunnen bezetten.Het enige wat ze zou kunnen tegenhouden om het niet te doen zijn de burgerslachtoffers.Het “leger” van Su zeer zeker niet!!


  Maak melding

 47. Paraman @ 3, voordat ik het bericht gelezen had vroeg ik me inderdaad af wat die Fransen in hemelsnaam van de Surinamers zouden kunnen leren behalve stoer onder een paraplu door de regen stappen op het onafhankelijkheidsplein. Na het lezen van het bericht weet ik dat ze niets van het Surinaamse leger geleerd hebben, ze zijn gewoon hun wapens komen uittesten op onze savanna.


  Maak melding

 48. Citaat:
  De Fransen mochten trainen op de OP savanne, in Brokopondo. Daar zijn aanvalswapens uitgetest, waaronder antitankraketten, precisiegranaatwerpers en langeafstandsraketten. Het is het tweede achtereenvolgende jaar. Volgens de krant is zijn de trainingsfaciliteiten in Suriname ideaal. Bij de oosterburen is de bureaucratie een sta in de weg.

  Ook de grote lappen open terrein komen goed uit. Voor vertrek is er een demonstratie gehouden voor vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie en het Surinaamse leger. Het Vreemdelingenlegioen is een eliteonderdeel van het Franse leger.

  Comment:
  De domme aanhang kan werkelijk niet lezen. Het enigste dat SME gedaan heeft is een stuk savanne beschikbaar stellen. En dan gaan idioten als Paraman opeens doen als of het SME leger geweldig is.
  Paraman. Als ik mij auto uitleen aan een coureur dan betekend dit echt niet dat ik opeens ook auto coureur ben.


  Maak melding

 49. @kisadrsa. Vreemde reaktie van jou Sir Kisadrsa? Jouw tegenspreken?????? Voel jij je dan zo verheven boven de partijen dat als ik een andere kijk op de zaak heb dat je dat als “TEGENSPREKEN” opvat en meteen twijfelt aan mijn intelligentie? Doet me denken aan de politburo-cultuur ten tijde dat de Berlijnse muur nog overeind stond. Relax man, discussies geven nieuwe inzichten in het leven.


  Maak melding

 50. Mariniers vechten niet zomaar, neen ze komen op het juiste moment in aktie. Om 13.00 uur als de soldaten volgevreten zijn met bami, pitjil en teloh en deze hebben weggespoeld met liters parbobier en heel loom van hun siesta willen genieten komen de 5 nederlandse mariniers in aktie. Binnen 10 minuten staan alle surinaamse vechtjassen in hun groene onderbroek gekneveld op het appelterrein nog suf na te denken wat hun is overkomen. Intussen bemant 1 marinier-communicatie-specialist de radiokamer en vertelt in onvervalste neger-engels aan de surinaamse bevelhebber (die zich in een bordeel bevindt) dat alles rustig is op de kazerne.


  Maak melding

 51. Gilvy mi boi, doe je best daar in verweggiestan alleen blijf ik erbij dat de Nederlandse militairen veredelde padvinders zijn.
  Deze ´padvinders nieuwe stijl´ mogen op kosten van de Ned. belastingbetaler hun hobby uitoefenen met als tegenprestatie een wedde of anders een bodybag.


  Maak melding

 52. Dat klop prik discussies geven nieuwe inzichten en daarom heb ik jou willen uitrusten met een info welke jij waarschijnlijk over het hoofd heb gezien.maar is bij jou kennelijk belangrijker het falen van Surinamer aan te geven dan een discussie te voeren
  Had dus gehoopt dat die info jou een breedere kijk op zaken zou geven maar het is praten aan dovemans oor.


  Maak melding

 53. Mr Milton Fleur,
  En…. when you’re a soldier at first you have to win the war, or otherwise you have to die like a soldier !!!

  Otherwise you have to die like a dirty/fat pig!

  Dat kun je die loosers niet wijsmaken. Het uur van de waarheid is aanstaande voor die zogenaamde helden.


  Maak melding

 54. mijn beste Milton,
  wat jij vindt van dat wij ned.militairen vereldelde padvinders zijn..helemaal goed jongen..ik moet echt toegeven dat jij echt groots gelijk hebt. Daar kan niks tussen komen jij slaat echt de spijker op zijn kop.
  Een persoon als jij zou een goeie adviseur zijn voor dino misschien en die andere droogkloten.daar in het bananenrepubliekeje.
  het gaat je goed Milton.


  Maak melding

 55. Beste Henk,

  die arme paraman..weet zelf niet wat hij lult en zegt..andere napraten dat is het voor de rest een grote flauwekul.
  zolang wij maar weten wat de toestand inde wereld is Keep on the good work.


  Maak melding

 56. Gilvy,
  Het internet staat er voor niets! Er is meer bekend over jullie dan je hier wilt doen geloven.

  Het laten uitmoorden van moslimmannen in Sebrenica wordt simpelweg toegeschreven aan het gebrek aan zware vuursteun?

  Waar lag het uitmoorden van 431 Indonesiers in Rawagede dan aan ten grondslag?

  Omdat 1 enkele activist onvindbaar was?


  Maak melding

 57. De essentie van het verhaal is dat die Fransen in Suriname skills hebben opgedaan om dat secure werk te gaan doen. Voor wie dacht dat Surinaamse soldiers louter schelpentrappers waren is dit een eye-opener.

  » Rapporteer deze reactie, klik hier…

  Paraman

  De Fransen hebben getraind op de savanne te brokopondo, ze werden daar niet getraind door surinaamse soldaten!!!!! De Fransen hebben hun eigen kennis en skills!!! Suris houden ervan om hun eigen verhaaltjes te verzinnen!!!


  Maak melding

 58. Mensen hebben jully het stukje gelezen,dat de faciliteiten in Suriname ideaal zijn.
  Laten we daarover discusieren want het is toch goed nieuws of is er toch nog iets slechts over te zeggen


  Maak melding

 59. Pitbull,
  Dat is jou versie van het verhaal, die wordt gerespecteerd! Probeer ook te begrijpen dat ik heel dicht bij het vuur zit en niet gebrand ben op duimzuigerij. Ik kan het dus wel weten!


  Maak melding

 60. Beste Paraman: “Het uur van de waarheid is aanstaande voor die zogenaamde helden”

  En wat houdt dat uur van de waarheid precies in?

  » Rapporteer deze reactie, klik hier…

  Henk Molenaar

  Ik dacht dat wij hier bandieten waren. Rot op man!


  Maak melding

 61. Paraman zit dicht bij het vuur. Onze eigen Surinaamse Rambo…..

  Denk je nu echt dat het Franse leger zit te wachten op instructies van de padvinders uit Suriname.

  Get real


  Maak melding

 62. Beste Gilvy, let goed op jezelf daar in Verganistan en laat je niet als kannonenvoer of bermbommenvoer gebruiken.
  Want daar zijn de Surinaamse jongens wel goed voor in het Ned leger.
  Vraag: hoeveel officieren (vanaf kapitein hoger)van Suri komaf zijn er in het Ned leger. Zeer weinig tot geen denk ik want dat is een wittemansbolwerk en onderonsje !

  Een familielid van mij was in de jaren 70 afgestudeerd aan de KMA (Breda) en begon in het leger als vaandrig, maakte heel snel carriere maar kwam niet verder dan kapitein.
  Er werd hem van alles beloofd maar daar bleef het bij. Zwaar teleurgesteld is hij toen afgezwaaid.

  Nogmaals jongeman, take care overthere !


  Maak melding

 63. Gilvy,
  Te beoordelen aan jou onsamenhangende brouwsels dien jij in de laagste regionen en lijdt ernstig onder het “Post Traumatisch Stress Syndroom”.

  Jou opa moet hier ook aan ondederdoor zijn gegaan na het in koelenbloede neermaaien van vierhonderdeenendertig Indonesische jonge mannen te Rawagede. Als je zo door gaat zal ik nog meer van jullie “heldendaden” opsommen!

  Zoek de dichtsbijzijnde BHP op jonge.


  Maak melding

 64. Beste Milton:

  In de jaren zeventig? Dat is ruim 40 jaar geleden. En iemand die het schopt tot kapitein doet het zeker niet slecht. Bouterse heeft het nooit verder in het SU leger geschopt dan sergeant…….En dat is toch niet bepaald een wittemansbolwerk en onderonsje……


  Maak melding

 65. Beste Milton:

  In de jaren zeventig? Dat is ruim 40 jaar geleden. En iemand die het schopt tot kapitein doet het zeker niet slecht. Bouterse heeft het nooit verder in het SU leger geschopt dan sergeant…….En dat is toch niet bepaald een wittemansbolwerk en onderonsje……

  » Rapporteer deze reactie, klik hier…

  Henk Molenaar

  Luitenant-Kolonel voor jou!

  Die arme Surinaamse vrouw zal wel te verduren hebben onder het juk van zo een grote lulzieke kloootzak!


  Maak melding

 66. Suriname heeft nooit een revolutie gekend rund!Bouta heeft een ordinaire coup gepleegd,heeft niks met revolutie te maken!Hoe laf moet je zijn om 15 ongewapende mannen van hun bed te lichten in het holst van de nacht,om ze vervolgens zonder enig vorm van berechting als beesten af te slachten!Geen van deze mannen was een familie lid van mij, maar ze waren wel mijn sranang brada’s!Deze man moet worden berecht!Als ex militair zeg ik dit,als Ned.het zou willen dan zouden ze Suriname in een oogwenk kunnen bezetten.Het enige wat ze zou kunnen tegenhouden om het niet te doen zijn de burgerslachtoffers.Het “leger” van Su zeer zeker niet!!

  » Rapporteer deze reactie, klik hier…

  basja

  Papegaaitje alias slavendrijver,
  Kijk maar vanuit welke vaste land jij deze rotsooi zit uit te kraaien.

  Het goede voorbeeld doet goed volgen ja!

  Mag ik deze BAJA gevoeglijk verwijzen naar de “heldendaden” van de Nederlandse strijdkrachten in Indonesie.

  We zullen maar zwijgen over het uittesten van nieuwe geweren op slaven in Suriname, die daartoe eerst een boom moesten beklimmen.

  Ken uw geschiedenins!!!


  Maak melding

 67. Paraman: “Luitenant-Kolonel voor jou!”

  Yea right…. Hij is/was een simpele sergeant zonder enige opleiding , skills en/of vakkennis.

  Herstel: Hij was sportinstructeur: prima kwalificatie om een land te leiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.