Misdaad en woningnood meest voelbaar in Suriname

17

PARAMARIBO, 16 dec – Misdaad en woningnood zijn de meest dringende problemen in Suriname. Dit meldt de Times of Suriname aan de hand van een onderzoek van peilingbureau Idos. Bewoners van Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie zien de twee als de problemen die dringend een oplossing behoeven.

Ruim dertig procent van de respondenten vindt dat er nog veel te veel misdaad voorkomt. De regering doet er ook niet genoeg aan. Vooral de respondenten in Paramaribo vinden de woningnood onaanvaardbaar hoog. Het derde meest dringende probleem vormen de prijzen van eerste levensbehoeften. De prijzen blijven stijgen en daar moet dringend een eind aan gebracht worden. Andere uitstekers betreffen werkgelegenheid, onderwijs en nutsvoorzieningen.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Deze problemen zullen onder deze regering alleen maar toenemen.Dus een ieder die denkt dat het beter zal gaan omdat bouta dat zegt,WAKE UP IT’S A LIE!A MANG KIES OEN WREED!EIGEN LIJF EERST!


  Maak melding

 2. Als men eens begint de huizen van Suries die in nederland wonen en zich door verhuur verrijken te onteigenen is de woningnood snel opgelost,het is niet normaal dat zoveel huizen leeg staan yerwijl er woningnood is.


  Maak melding

 3. Koedoengkoedong…follow the leader leader leader zongen de oliedomme stomme aanhangers lopend achter de paarse moordkaravaan….op naar de berm was het toen…..ook vele gelovigen…het spektakel had toen iets van een grote sekte kuddedieren…..vol van lof en eer en prijze aan baas en lon werd er een gebeddienst gehouden…..daar werden deze onberechte mensenrechten schenders opgedragen aan de SCHEPPER als eerwaarde respectabele leiders door nienamd anders dan voorspoedevangelist…sfeffje meje. Vol lof sprak deze valse apostel over de onberechte meedogenloze moordenaar…en sprak de hoop uit dat dit volk nu de ware leiders hebben gekozen. Hij vergat bij te vermelden dat de SCHEPPER DER AL, dit volk door vrije wil zelfs heeft gekozen voor deze misleiders. Na anderhalf jaar weten we ondertussen wel beter, nu heeft steffy zijn loon op aarde al zoals de farizieen van toen…..srd.6.000,p/m…vele huldigingen door zijn afgod di di bri…..wie geloven dat onberechte moordenaars rust,vrede en voorspoed zullen brengen zijn terecht parasieten of oliedomme stommelingen. Ma KUT. De domme aanhangers moesten beter hebben geweten, de komende onderdrukking,schaarste en armoede naast aflossing megaschulden zullen hun ogen en oren openen. …eeeh waai waaai waaai….fa oeng beng dong so…waai waai saide oe gjie di di bri ete wang kans…waai waai waai ….honger…dorst, geen werk.geen huisje met tuintje geen neks noh fout hahahahahahahahahha…en geen steffje noch zijn baas noch lon zullen rust,vrede en voorspoed brengen. Zij hebben het nu beter dan anderhalf jaar terug. Toen hadden de domme aanhangers het beter, nu moeten ze dus niet klagen over misdaad,armoede en woningnood..ze verdienen deze volkverlakkers met hun valse profeten alla misi ke ba


  Maak melding

 4. Van lege huizen wordt men niet rijk. Toch staan er inderdaad veel ruime huizen leeg. Blijkbaar laat men het liever leeg staan dan tegen een schappelijk bedrag in SRD te verhuren. De kans op vernieling, diefstal en wanbetaling is gewoon te groot.


  Maak melding

 5. De problemen in de huisvetingssector zijn niet nieuw,acute woningnood heerst al jaren.
  Misdaad is ook geen nieuw fenomeen maar woekert ook al heel lang voort in onze samenleving; helaas hadden de opeenvolgende regeerders het veels te druk met andere zaken dan het oplossen van deze problemen.

  We hebben nu een andere regering……

  Zou het niet een een zaak moeten zijn van ons aller belang dat we deze ploeg de kans en de ruimte geven, om in ieder geval een aanvang te maken met het oplossen van deze problemen?

  HET IS EIGENLIJK MEER DAN ONZE PLICHT DAT WE DE HANDEN INEEN SLAAN EN SAMENWERKEN AAN DE OPBOUW VAN ONS O ZO GELIEFD SURINAME.

  Rivaliteit hoort iets te zijn van, voor en tijdens de verkiezingstijd en als de race eenmaal gelopen is moeten wij over tot de orde van de dag, en dat is “handen uit de mouwen en bouwen”.


  Maak melding

 6. Beste Stenaf. Je bent echt hartstikke naief. Denk je nou echt dat Bouterse en zijn bandieten bende voor welvaart kan zorgen? Is het een wonder dat de criminaliteit steeds toen neemt? Neen,want de leider is bepalend voor het gezicht van de natie. Bouterse is een dief en moordenaar en een inspiratie bron voor mensen met zijn gezindheid. Ik heb echt te doen met de surinamers.Bouterse was hun keuze,niet zeuren dus.En ook al zou er een goeden eeuw onder zijn bewind aanbreken. Hij is en blijft een smerige rot moorenaar.Je moet wel echt gestoord zijn om hoge verwachtingen van deze mislukkeling te koesteren. Droomze.


  Maak melding

 7. Wijna 1,

  Ik kan je niet zien maar ik weet wel tot welke bevolkingsgroep je behoort.

  Waarom ga je niet hard werken, sparen en zelf een huis bouwen i.p.v. eentje te occuperen.


  Maak melding

 8. @Wijna 1
  Dat de regering van Suriname sinds zijn onafhankelijk bestaan niet aan dusdanig vooruitgang heeft gewerkt is de schuld van niemand anders dan de regering zelf..! Hoe kan een land na 35 jaar nog steeds een centraal punt hebben? Er moet nu gewoon door de regeringen aan gewerkt worden om zijn volk te voorzien van de fundamentele basisbehoeften(huisvesting,werkgelegenheid,inkomsten etc). Met alle respect maar je kan niemand anders daar de schuld voor geven.

  @determinst
  Het is mooi te zien hoe je de mensen die Bouterse steunde afkraakt,maar je zou het ook anders kunnen bekijken.(!)
  Misschien hadden die mensen juist door dat er nu echt iets moet veranderden NA jarenlang onder het juk van een falend politiek beleid geleefd te hebben? Je noemt de president van Suriname moordenaar en zn mensen bandieten dat is voor de een,een mening en de ander een feit,de rest laat k in t midden. Maar is het niet zo dat de grootmachten(lees Bush,Obama,Blaire,Sarkozy,Nethanyahu,Balkendende,Rutte en noem maar op) op grootschaligere wijze MOORDEN hebben gepleegd? En zouden wij als totale mensheid onze veroordeling niet erover moeten uitspreken? Wat wij Surinamers nu doen is omdat we persoonlijk iemand het licht niet in de ogen gunnen,dan gaan we maar herhaaldelijk die persoon zijn naam door t slijk halen. Maar er is een groter belang dat een bedreiging vormt voor ons als mensheid,dus ook voor Suriname..!!!

  Wat k jullie tot je verstand probeer te brengen,zonder aanhanger te zijn van geen enkele politieke partij in Suriname noch ergens anders op de wereld. Is dat als wij nu niet gaan beseffen in welke tijd we leven dat wij zomaar de volgende kunnen zijn onder t mom van bescherming tegen de president. Tegenwoordig gaat dat gepaard met belangen en geld en macht. Wat denken jullie dat er gaat gebeuren als ze dat besluiten. HEEL SURINAME WORD PLAT GEKNALD,WANT ZE HEBBEN SCHIJT AAN ONS. en dan maak t niet uit of je ‘creool’ ben of ‘bosland creool’ of ‘koeli’ of ‘sneesie’ of ‘jampanesie,of ‘ingie’. Wie zich dat moment in Suriname begeeft is het slachtoffer. Misschien wonen sommige niet in Suriname die hier reageren(k ben er een van) maar we hebben onze mensen daar. Wat wij MOETEN doen is weinig praten,weinig wijzen,en gewoon werken aan de opbouw van ONS land..! En ervoor zorgen dat er niet meer bloed(onnodig) vergoten word.!
  Mijn excuses voor de lange tekst,maar we hebben zoveel mogelijkheden met ons land dan is t jammer om een (mooi)volk te zien leiden om een regering die zichzelf jarenlang aan de blanke verkocht heeft. TEN KOSTTE VAN HET VOLK..! De Nederlanders geven niks om ons en er is ook geen enkele aanleiding om te geloven dat ze ons ooit zullen helpen vooruit te komen. Hun vinden het wel mooi zo,die wanorde onderling. Dat is ook de reden waarom ze ieder jaar grootschalig op TV de dingen laten zien. Het moet laten zien worden maar de juiste verhalen moeten verteld worden. En vanuit daaruit zullen we onze gerechtigheid vinden,iedereen krijgt nou eeenmaal wat hij verdient.
  Suriname je hebt meer in je mars dan dat je tot nu toe hebt laten zien. Stop met slappe regeringen en zorg dat er een gezaghebber voor het land komt te staan..!


  Maak melding

 9. Weer zo NDP gebrabbel op nummer 10.
  Suriname is na 25 feb 1980 achteruit gedonderd en dat komt door die militaire staatsgreep en om die zelfde recidivisten schurken te kiezen dan ben jij in mijn ogen heel erg onwetend.


  Maak melding

 10. Als ik het goed heb gelezen gaat het om 30 procent van de ondervraagden. Een minderheid dus. Wel een luidruchtige minderheid want als wij de kreten uit de oppositie mochten geloven dan was de hele bevolking deze mening toegedaan. DUS NIET.

  De conclusie is dan gerechtvaardigd dat een meerderheid een andere mening is toegedaan. Er wordt dus volgens de meerderheid van de respondenten wel wat gedaan aan de criminaliteit en andere zaken.

  Onder het voorbehoud dat ik de vragenlijst niet heb gezien. Maar aangezien anderen conclusies trekken heb ik dat ook gedaan.


  Maak melding

 11. Over criminaliteit gesproken, 60 srd krijgen de rechercheur extra toelage tegenover een bende die goed bewapend zijn, voor die 60 srd doe ik liever afdeling beveiliging minister kantoor, daar is niets te halen.


  Maak melding

 12. Far broederschap.

  Het is nooit de bedoeling geweest personen te bekladden, maar hun werken aan de kaak te stellen. En aangezien men moedwillig,onverschillig,lafhartig van geest, niet opkomend tegen het kwaad heeft gekozen voor het kwaad, dat misleidt, zijn spot en hoon een wijze van repliek om de aanhangers, maar ook al degenen die denken het kwaad te aanbidden belachelijk te maken.De aanhangers kan men vergelijken als een zwerver die willens en wetens koos voor zijn bestaan en toekomst. Ondanks van ouderlijke,familiekant,en oprechte vrienden hem steeds de gevolgen van zijn keuze voor ogen werd gehouden, gaf hij zich over aan het gebruik van verderfelijk spul in de hoop op bevrijding en zaligheid.Slechts weinigen geven hem nu hulp of staan hem bij. Het was zijn oliedomme vrije keuze, zo te willen leven. Maar er zijn legio voorbeelden. Wanneer men niet wil luisteren naar wijze raad, is het gevolg van de keuze de les om tot inkeer te komen. Maar wie ondanks alle tekenen, waarschuwingen blijven volharden in hun dwaasheid eindigen in de verdoemenis. Het duister geworden verstand van vele aanhangers van onberechte moordenaars,geweldenaars,drugsbonzen,mensenrechten schenders en onderdrukkers zal ooit verlicht worden wanneer ze zelfs onder de aanhangers door deze misleidende wetverachters vermoord,geslagen,berooft,onderdrukt zullen worden. Zie hun wandaden en misdaden naar hun ware aard.Allemaal wolven in schaapkleren met hun valse teieneisende profeten. Dit volk heeft na na vijfendertijg jaar eindelijk de leiders gekregen die ze verdienen. Onberechte misdadigers.


  Maak melding

 13. en Far…ook ik ben slachtoffer geweest van deedeebee, en wel TEN ONRECHTE TEN ONRECHTE, WAAR KAN IK MIJN BEKLAG DOEN, OOK AL WOON JE HIER. NERGENS. ALLEEN OP FORUMS ALS DEZE. LEVE DE VRIJMENINGSUITING.


  Maak melding

 14. Determinist,
  Is het ooit in jou hersenen opgekomen dat ook Paraman op een lijst van 900 namen stond?

  Het is hard om hard te zijn, maar het is nog harder om niet hard te zijn.

  De rat, die jij door jou voorliefde voor dieren ontziet zal jou in tijd te gronde richten.

  Van Haperen praat in Januari 2012. Hopelijk fluiten jullie dan een toontje lager.


  Maak melding

 15. ieder volk krijgt de leiders die het verdient. Deze ellende is een logische consequentie van een incapabele regering en een wolf in schaapskleren als president.

  Arm Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.