Minister jokt over achterstand herregistratie hulp

33

PARAMARIBO, 16 dec – Minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, sprak niet de waarheid toen ze de achterstand in de herregistratie van het sociale hulpsysteem verklaarde.”We hebben een achterstand in de verwerking van de data, omdat het hoofd van de afdeling Automatisering niet meewerkt”, zei Amafo onlangs. Maar volgens de betreffende functionaris klopt daar absoluut niets van.

“Wij waren niet verantwoordelijk voor het invoeren van de data”, zegt Harold Soemodihardjo tegenover de Ware Tijd. Hij was tot voor kort belast met de leiding op de automatiseringsafdeling van Sozavo. De dataverwerking ging aan zijn neus voorbij. Amafo gaf het werk aan een andere afdeling, de Algemene Maatschappelijke Zorg. Kennelijk maakte dat deel uit van de veelbesproken ‘gewijzigde inzichten’. Nu heet het dat de achterstand te wijten is aan weigerachtigheid.

De herregistratie had volgens planning al rond moeten zijn. De bedoeling is het systeem van on- en minvermogenden te hervormen. De jarenlange klacht over bijvoorbeeld ondernemers die er onterecht geregistreerd staan, wordt zo aangepakt. Bij de herregistratie wordt nagegaan of mensen werkelijk behoefte hebben aan gesubsidieerde medische behandeling. In het parlement is kritiek geleverd, vanwege vermeend onterecht intrekken van hulpkaarten.

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. Het is zo jammer genoeg dat we in Suriname zulke LEUGENAARS en MISDADIGER in de regering hebben en LEIDING moeten geven aan het land en vooral JONGEREN. EN HET IS NIET ALLEEN DEZE REGERING WANT ER WAREN OOK MISDADIGERS IN DE VORIGE REGERING.


  Maak melding

 2. lieve mensen deze boeven moet men opdonderen.het zijn allemaal stuk voor stuk boeven.alleen maar om hun zakken te vullen zitten ze daar ,en maar loeren als er weer een bedrag geld binnenkomt om er gebruik van te maken met hun familie.stelletje ongeschoolde boeven.


  Maak melding

 3. Ze jokt ,ze fraudeert,ze is etnisch bezig,waarom verbaast het mij niet en blijkbaar de surinamer ook niet want ze zit daar, ze doet het, men kijkt ernaar en laat het over zich heenkomen als een stelletje gehypnotiseerden.Amofo had nooit mogen zitten waar ze nu zit!Succes,jullie zullen het nodig hebben!


  Maak melding

 4. ha ha ha jullie hebben voor deze regering gekozen ( niet een ieder). waar bestaat deze regering uit …..rovers verkrachters moordenaars frauderen en ga maar zo door.

  ……wat ontbrak er nog………….
  ….jaaa jokkken..

  jokkken met 3 k is nog te weinig, dat deze mensen een land moeten vertegenwoordigen.

  witboy


  Maak melding

 5. Enne dit is dus de nieuwe wind …..leugen,manipulatie,misleiding,bedreiging…inplaats van waarheid,goede voorbeelden, goede leiding en bemoediging…..maar het zal vele malen erger worden…en ook al bid stefje meje zoals hij dat deed voor deze onberechte moordenaars regering wiens brood hij ook eet.het verwordt een misdaad,drugs,moord,dictatorstaat…leve de onberechte moordenaars en co..leve suribabwe….leve alle oliedomme stomme aanhangers die dit wilden en mogelijk hebben gemaakt. Iejaaaa…zegt Vene…ieja.ze verdienen deze volkverlakkers.


  Maak melding

 6. de surinaamse politiek is net een slechte soap. zo heb je het ministerie van RGB= Ruimte voor Grond Boeven, Sociale zaken is verspilling van overheidsgeld door nepotisme en corruptie, Lvv idem en zo kunnen we het rijtje aflopen. Het is triest gesteld men zou a.h.w. de bezem door de politiek moeten halen. Zolang deze gevoerd wordt obv ras sentimenten zullen criminele uitwassen zich blijven manifesteren en gebeurt alles uit persoonlijk belang


  Maak melding

 7. Hier wordt weer eens pijnlijk duidelijk hoe de werkwijze op sommige ministeries is. Het is weer met het vingertje naar anderen wijzen en niet zelf de verantwoordelijkheid dragen. Een beschamende vertoning. En aangezien Amafo niet in haar eerste leugen gestikt is, wordt het tijd dat ze ophoepelt. Een slechtere minister kan bijna niet. Maar wie bindt de kat de bel aan?


  Maak melding

 8. Vallen en opstaan!

  Met Surinaamse politicie (de meeste) is het vallen en opstaan. Het kan ook niemand in het land wat schelen.

  De president jokt en valt, nothing happens!
  Amafo jokt en valt, nothing happens.

  De consequenties van dit gejok en geval zal moeten leiden tot aftreden, desnoods gedwongen. Maar nee! Niet in Surimaribo. Het volk heeft van zulk gejok en geval geen last.
  Zo te zien vindt men het welletjes en normaal
  dat er gelogen wordt. Men maakt er zelfs de grootste grappen over en lacht gewoon verder.

  Als zwarte Piet discriminatie is, dan weet ik niet hoe we het in Suriname moeten noemen.
  In Suriname wordt er onderling meer en vaker gediscrimineerd meen ik te weten uit eigen ervaring. De etniciteit is in strijd met elkaar tot het rasistische toe. Maar ook daar doen wij onze ogen en oren voor dicht, net als bij het jokken en vallen van politici.

  Meestal wordt je met vallen en opstaan wijzer, maar in Surimaribo juist niet. Je jokt, valt en gaat gewoon verder alsof er niets aan de hand is. Over een maand jok en val je weer en staat dan weer normaal op.
  Vrij spel, gegeven door het volk van onze natie. En we lachen erom?


  Maak melding

 9. Halloooooooooooo,

  Ik vind het niet leuk hoor, dat jullie zo praten over mijn lieve nicht.

  Ze is wel betrouwbaar en ze is niet etnisch georienteerd.
  Ze probeer een ieder te helpen, maar jullie vergeten dat de binnenland bewoners een achterstand positie hebben van jaren lange onderdrukking en dom houden.

  Nu hebben wij uiteindelijk onze eigen mensen op bepaalde posten en jullie klagen steen en been, terwijl jullie vergeten zijn toen de hindoestanen aan de macht waren hoe zij elkaar hielpen en helpen elkaar nog steeds.

  Wij afro-surinamers hebben alleen geleerd: verdeel en heerst politiek en grabben mentaliteit.

  Ons voor ons en later volgen jullie….

  Dus peace for you all, nu is het onze beurt….

  Jullie weten allemaal hoe jullie onze ouders en grootouders onderdrukt en dom gehouden hebben.

  Uiteindelijk met vallen en opstaan hebben wij op eigenhoutje onderwijs genoten ,want wij kregen geen studie beurzen, want die waren voor :
  de Mungra,s,
  de Sardjoes,
  de Wijngaarden,
  de Kalpoes,
  de NJadnansings,
  de Oemrauwsings ,
  de Venetiaans,
  de Fernandes,
  de Cairos,
  de Pengels,
  de Alberga’s
  de leeflangs
  en noem maar op……..

  Maar de Sabojo’s en de Amafo,s kregen helaas niets.

  Go for it mijn lieve nicht;
  Mevrouw Mr. Amafo, ik ben trots op je en vergeet nooit je afkomst.

  alfa, je neef


  Maak melding

 10. @alfa
  Ik kan me helemaal vinden in je reactie. En wat ik er graag bij moet vermelden: Amafo is een hele mooie vrouw en geen van de namen uit jouw lijstje kan tippen aan haar universele schoonheid. Vergeleken met Amafo zijn die bakru’s op de lijst maar een verzameling lelijke schurkerige eendjes.


  Maak melding

 11. Bouta gaat zich met de Ponton op het stuwmeer bemoeien!!Heel Suriname wacht met spanning af!Deze man heeft jullie altijd voor de gek gehouden,omdat hij als geen ander weet dat Surinamers kortzichtig en gauw tevreden zijn.In het bijzonder zijn volgelingen.Geef ze rijst met bruine bonen en iedereen is blij, niet wetende dat ze er zelf voor hebben betaald!Mensen bouta heeft altijd geweten van wie de ponton is!Waarom?omdat hij er financieel belang bij heeft!Hij en zijn zoon!


  Maak melding

 12. Terug van weggeweest!

  Ali Baba en zijn veertig rovers.

  Staring: keizer Bigi Mofo I

  En nu de trailer van de hoofdfilm die volgende week in première gaat:

  Hoe de regering van de hoofdverdachte van de decembermoorden, wederom roemloos ten onder gaat.

  Met dank aan de productiemaatschappij ndp (Naar De Poppenkast)


  Maak melding

 13. Tante Alis,
  Het mag geen gewoonte worden dat u een hele samenleving bij herhaling in de lure legt.

  Ik ben namelijk bang dat wij u in weerwil van uw politieke power en architectonisch voorkomen zullen moeten bedanken.


  Maak melding

 14. Schoonheid zit van binnen, niet van buiten. Ik ken bloedmooie vrouwen, die zo leugenachtig, doortrapt gemeen en harteloos zijn, dat wil je niet weten. Een leuk koppie is natuurlijk meegenomen, maar het gaat erom wat erin zit, en hoe het gebruikt wordt. En het gaat er nog minder om uit welke etnische hoek ze komt. Alice Amafo is afgestudeerd, is een marron-vrouw en heeft zodoende ook een voorbeeldfunctie te vervullen. Als minister van TCT was ze destijds ook niet onbesproken en nu weer. Tante, nicht, zwagerin, het interesseert me niet. Ze is minister voor het volk, niet alleen voor de marrons.


  Maak melding

 15. Als politicus heb jij een voorbeeld functie mooi of niet mooi maakt geen ene malle moer uit. Jij bent in dienst van de samenleving en je hoort jou werk naar eer en geweten te doen je legt ook een eet af. als je als volksvertegenwoordiger jou verjaardag feest viert met geld van de gemeenschap en jij liegt nu openlijk dan vraag ik mijn af of dit soort figuren geschikt zijn als minister.


  Maak melding

 16. Alfa wat de inhaalslag van binnenlandbewoners betreft spreek je helemaal terecht klare taal. Wat de persoon Amafo in deze betreft heb ik zo mijn bedenkingen (maar lief dat je het zo voor haar opneemt).

  Voorts is de minister en dus je tante publieke verantwoording schuldig en niet haar ondergeschikte ambtenaren. Want, wanneer de herregistratie een daverend succes zou zijn geweest, zou zij met de eer strijken en geen enkele ambtenaar bij naam noemen.


  Maak melding

 17. Ik had niet anders van deze minister verwacht, want ze heeft nooit de waarheid gesproken.
  Zij is het n.uk.rtj. van Brunswijk, dus moest zij kostte wat het kost geaccomodeerd worden. Een lege en domme doos, maar Bouta had geen keus en moest een compromise sluiten met de ABOP.

  Bouta had haar (en enkele anderen) reeds door dus wilde hij z’n directe waarnemers op de ‘moeilijke’ ministeries hebben maar dat wilde de oppositie en dit soort corrupte coalitieleden niet.

  Zie nu het resultaat ! Een ieder geeft Bouterse de schuld, maar als hij maatregelen wil nemen om dit soort praktijken een halt toe te roepen dan vind men hem een dictator !

  Ik ben van mening dat het gros van de Surinamers het land graag verder ontwikkeld zien, maar er is een kleine hechte en selecte groep die deze ontwikkeling maatschappelijk en politiek blijft saboteren.

  We zouden deze groep eigenlijk moeten opsporen en allemaal richting brandstapel drijven !!!


  Maak melding

 18. Mensen dit krijg je van een super regering met massamoordenaar, bankrovers verkrachters nou teveel om op te noemen dit allemaal dankzei de oliedomme aanhangers


  Maak melding

 19. Neef Alfa, ik denk dat je een paar dingen niet begrijpt. Een studiebeurs KRIJG je niet, die moet je VERDIENEN. En alle namen die jij zo mooi hebt opgenoemd, hebben daar ongetwijfeld het een en ander voor gedaan. En de Sabajo’s? Met in een hangmat liggen met een fles 51 in je hand verdien je geen studiebeurs!


  Maak melding

 20. Deze mevrouw amafo viel een burgemeester op zondag lastig deze goede man wist geen raad met haar uit wanhoop nam ze haar mee om lintjes te knippen ergens in Holland.

  “Ze is wel betrouwbaar en ze is niet etnisch georienteerd.” Waarom denk je dat ze op die positie zit is niet vanwege haar intellect.

  Ach ja het begrip mooi kun je ook nuanceren wat jij mooi vindt, vind ik niet mooi.

  “Nu hebben wij uiteindelijk onze eigen mensen op bepaalde posten en jullie klagen steen en been, terwijl jullie vergeten zijn toen de hindoestanen aan de macht waren hoe zij elkaar hielpen en helpen elkaar nog steeds.” Wanneer hadden de hindustanen ooit de macht???
  Dat ze sterke handelaren is een cultureel bepaald.

  De politieke macht was altijd in handen van de nps, abop enzz.
  Welke hindustaan, javaan, indiaan, chinees zat in de regering de jaren 70 stelletje koebeesten???
  Dat zie je nu toch ook in deze regering.

  Ga gvd hard werken en niet op je luie reet zitten.


  Maak melding

 21. BASJA?
  Een basja is niets meer/minder dan een vrijgekochte slaaf, die zich er voor leende om als onderdrukker van zijn soortgenoten, veelal eigen bloedverwanten, ten faveur van de bakrabasi op te treden. Veelal was zo’n basja nog wreder dan de slavendrijver zelf.

  Ik zal het maar niet hebben over de excessen welke zich hebben voltrokken en anno 2011 nog zichtbaar zijn in die samenleving en of varianten daarvan.

  Als je nu nog alias-basja prefereert dan weten we dat ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.