Chinees langgroen voor Surinaamse militairen

35

PARAMARIBO, 16 dec – Het Surinaamse leger krijgt een flinke partij werkkledij van China. Volgens minister Lamuré Latour van Defensie was het hoog tijd. Met de aanwas van nieuwe militairen beginnen de voorraden aardig te slinken. Suriname krijgt deze keer dubbel zoveel hulp als normaal.

Hoeveel precies gegeven wordt, is geen materiaal voor de grote klok. Je kan immers nooit voorzichtig genoeg zijn. “Als we hebben aangegeven, dat het tweemaal het vorig aantal is, is het dan niet de bedoeling, dat we gaan smijten met getallen. We zijn een defensieorganisatie en u moet begrijpen, dat het niet altijd goed is om alles te vertellen, opdat dingen niet verkeerd vertaald worden”, zegt Latour. In elk geval is er nu genoeg hulp om het een en andere aan te schaffen.

Er mag een verlanglijst worden opgestuurd. Niet dat Suriname dat niet zelf kan betalen. Maar volgens Latour zal een handreiking niet makkelijk in de wind worden geslagen. Die hand komt wel met voorwaarden of tenminste één. Van Suriname wordt verwacht dat het Een China beleid wordt ondersteund. Suriname doet dat al vanaf de jaren zeventig. Overigens kan het nog even duren voor de hulp arriveert. Ook andere landen in de regio hebben aangevraagd. De bedoeling is één groot hulppakket te verschepen.

Bekijk ook:


35 REACTIES

 1. no.1 jullie kwamen toch ook bedelen hier in Nederland?En niet 1 maar honderdduizenden,Das normaal bij de Sur.van Afrikaanse kom af,pfffffff.
  Moet Suriname maar steeds bij de blanke slavenmeesters bedelen dan.
  Iedere hulp is welkom lijkt me,bemoei je dus niet met Suriname ,ga je liever zorgen maken over 2012 geloof me dat de Surinamers het een flink stuk beter zullen hebben als wij hiero.

  Ik dank de Chinezen voor alle hulp die ze aan mijn volk bieden.


  Maak melding

 2. Wat een emotionele reactie van Bosr, vraag me af of je een volwassen persoon ben om zo te reageren, zou me diep schamen als ik jou was.
  Maar het feit dat china veel invloed heeft op Su daar moet ik je wel gelijk in geven


  Maak melding

 3. onafhankelijkheid hiep hiep hiep hoera.
  Je hebt nou eenmaal mensen die hun huis niet kunnen besturen en die willen een land besturen klote zooi.


  Maak melding

 4. Ahh, disi tolie beng tapoe vellang lijstje foe di di bli……aahh loekoe noh ah snesiemang noh go gjie ah sang fo soso, somelanga sindsi a flont beng abi magti, soso endeepee sma beng klage foe a snesiemang disi,dati….voolal a blakkamang lobi aah moppel …venetiaan selie a kondle gjie a snesiemang. Ma da fa dang, na masla hellenbelg beng setie deng snesie nanga vals paspoolt..anyway………nownow na baas abi a kondle desi………..datie aah bung , soso lobi gjie deng dongmang sa stem tapoe ing. Ma KUT, a tolie desi ehh go langalanga………..a no fo soso…..na snesiemang o go tiki kondle abla…..dati aah bun molo a blakkamang, sa lobi foefoeloe………..leve snesi plesident. Howhowhowaaah


  Maak melding

 5. Verlanglijst.

  1. kleding en schoeisel
  2. lichte en zware wapens
  3. kanonnen en mortieren
  4. munitie,handgranaten,bazookas en bommen
  5. panterswagens, jeeps, tanks, hummers
  6. helicopters,motorfiesten, gepantersde autos
  7. logistiekmanager
  8. bommenspecialist
  9. snipers
  10. infrarode nachtkijkers, gasmaskers
  11. traangas, rubberen kogels.

  vul maar zelf aan…….zal worden gebruikt om de komende opstanden rellen in toom te houden, en ook de wijsgeworden oliedomme stommelingen die stemden endeepee em co. Hahahahahahahahahahahahahahhaahhahaahah…op naar suribabwe


  Maak melding

 6. Deze generatie surinamers wordt geleerd dat ze op hen krent moeten zitten, niks doen, een grote bek opzetten en pas aktief te worden als er giften worden ontvangen. Wat een toekomstperspectief.


  Maak melding

 7. Je hand ophouden….en dank je wel zeggen te overtollig legermateriaal van Chinese kwaliteit……Zielige vertoning.

  Aanwas van nieuwe militairen…. waar zijn die nu weer voor nodig. Lekker producties.


  Maak melding

 8. Legers die hulp krijgen zijn altijd onderdeel geweest van de geopolitiek. In WO2 kregen de geallieerden hulp van vooral de VS. In Calimerostan heeft dat echter niet veel geholpen. Die werden in drie dagen geklutst als een ei. Deels door gebrek aan materieel en deels door gebrek aan tactische kwaliteiten en een flinke hoeveelheid verraders en saboteurs. Dat het Surinaamse leger hulp krijgt van China heeft natuurlijk ook alles te maken met het nieuwe geopolitieke spel. Nu het westen zijn leidende rol begint te verliezen en nu zelf hulpbehoevend begint te worden hebben de Chinezen een gat in de markt ontdekt. Afrika, Zuid Amerika en het Caraibisch gebied zullen steeds meer ondersteund worden. Het is niet anders. De Chinese hulp is meer dan welkom. De Chinezen zijn tenminste niet verantwoordelijk voor de doden die vielen tijdens de binnenlandse oorlog. Die wapens kwamen uit Calimerostan.


  Maak melding

 9. Anna_Z :”De Chinezen zijn tenminste niet verantwoordelijk voor de doden die vielen tijdens de binnenlandse oorlog. Die wapens kwamen uit Calimerostan”

  Te zielig en te dom voor woorden


  Maak melding

 10. Anna_Z :”De Chinezen zijn tenminste niet verantwoordelijk voor de doden die vielen tijdens de binnenlandse oorlog. Die wapens kwamen uit Calimerostan”

  Te zielig en te dom voor woorden

  Henk Molenaar,
  Jij zal het wel beter weten!


  Maak melding

 11. Paramanpinto,
  Ben jij vergeten hoe jij reageerde een jaar geleden over deze zelfde Chinezen van het Tianamen plein een land waar er geen democratie heerst en waar miljoenen mensen in bittere armoede leven. Weet jij nog hoe jij reageerde over de geleverde pickup truk uit Amerika voor het nationale leger.Een jaar geleden noemde jij deze giften oude en afgedankte spullen nu geeft jij een hele ander draai eraan. Zo zie hoe onbetrouwbaar en inconsequent jullie stuk voor stuk zijn. ik had een link waar dit allemaal te lezen is maar door onverklaarbare reden worden sommige reactie van mij niets geplaatst.


  Maak melding

 12. Langgroen veel te kort!

  Hoe kunnen die dikbuikige Surinaamse militairen in die kleine Chinese pakjes passen?
  Chinezen zijn maar kleine mensen en als je naar die bierbuiken van militairen en politie in ons land kijk, dan vraag je je af wat ze allemaal doen. Paraderen?

  Het volk wil iets anders en is het militair zijn gedoe zat. Geef ons woningen en brood.


  Maak melding

 13. Beste land genoten;

  Ik weet uit wel ingelichte betrouwbare bronnen dat tussen januari en mei 2012 er 250 chinezen naar Suriname komen.

  Deze mensen worden ondergebracht bij de chinezen alhier en de meesten gaan naar nickerie,saramacca. En een deel willen ze naar Albina en Sipaliwinie brengen.

  Nickerie ,saramacca, wageningen is voor de rijstsector (ze gaan op traditionele wijze rijst planten) en Albina en Sipaliwini is voor houtkap en palmolie.

  Dus voor wat hoor wat.
  China is vol, en de chinezen zijn bang voor onrust. Ook gaat het economisch goed uds er is geld om te investeren maar dat hoeven ze nu niet meer in hun land te doen. Ze kopen zodoende macht en proberen America,India,Braziel voor te zijn.

  Jammer dat ik de betrouwbare bronnen niet kan doorgeven zodat jullie het kunnen verifieren. Maar de mensen die het weten kunnen het wel beamen. volg maar de chinezen met hun winkels in paramaribo, 24 uur open en iedere keer weer zie je een ander chinees.( soms lijken ze op elkaar, maar het zijn niet de zelfde winkeleliers.)

  Ik wens de surinaamse bevolking succes, omdat wij met z’n zitten te slapen, velen van ons willen niet werken en grijpen de kansen niet om ons zelf te ontplooiien.
  ook hebben de Surinaamse machthebbers geen vertrouwen in hun eigen mensen.

  Jammer hoor. daarom zodra ik de kans krijg om te emigreren naar nederland of america, ik er snel vandoor gaat. (sorry…. emotioneel……

  alfa.


  Maak melding

 14. beste anna_z,

  je mag dan wel je mening hebben over de actualiteiten..maar sorry hoor je slaat echt de plank goed mis hoor.Als neutrale lezer op dit forum zie ik aan jou hoe jij je politieke partij(ndp)zo de handen boven hun hoofd houdt.Beste Anna, be real en zie toch ook in dat die partij mensen van jou een hoop stront zijn en het volk gewoon belazeren.
  gica


  Maak melding

 15. Hallo LON:

  Het is :
  Wiens brood men eet , diens taal men spreek.

  Dus je hebt helemaal gelijk, laten we alvast nu chinees beginnen te leren i.p.v dat wij de chinezen het sranang tongo leren. En zij leren wel snel hoor!!!!!!!

  We zitten met z’n allen te slapen.

  alfa


  Maak melding

 16. Wat een onzin van anna_z, heeft klaarblijkelijk nooit iets vernomen over de onderdrukking van de Tibetanen door haar Chinese vrienden.

  Surinamers mogen (mochten) NIET onderdrukt worden door de Nederlanders (en dat is juist).
  Maar! Tibetanen mogen wel onderdrukt worden door de Chinezen omdat de Chinezen het Surinaams leger uniformen schenkt.

  Vraag:

  Wie weet waar anna_z woont?

  In Lhasa?

  In Suriname?

  Of!? Woont anna_z in Calimerostan.
  Genietend van haar ziektewetuitkering.
  Ze is gezien haar bijdrage aan dit forum voor enige tijd in een inrichting ter observatie opgenomen.
  Wat een kinderlijke reacties.

  Voor de goede orde, ik heb veel waardering voor onze mede Surinamers van Chinese afkomst.


  Maak melding

 17. @W. Whome
  De Japanners zijn ook niet altijd even aardig tegen de Chinezen geweest. En de Engelsen trouwens ook niet. Nu steelt men graag olie van de Arabische landen. Vroeger, opium van de Chinezen. En net als tegenwoordig werd het geweld ook niet geschuwd. Oogkleppen schijnen trouwens ook een Chinese vinding te zijn. Maar zeker weet ik het niet.

  Ik kan je met trots melden dat ik al lang niet meer in Calimerostan woon. De gemiste uitkeringen schijnen nu bij de Polen terecht te komen en dat juich ik eigenlijk alleen maar toe. Misschien kun je jouw uitkering doneren aan de Roemenen. Dan heb ik tenminste een reden om ontzettend trots op je zijn.

  @viktor
  Maar jij brengt me wel op een idee. Het lijkt me geweldig om onder een grote steen in de buurt van de grotten van Tjazdjikistan te wonen. In Calimerostan woonde ik namelijk in een buurt waar ik zowat elke dag vergast werd door de penetrante lucht van koeienstront. Ik adem tegenwoordig gelukkig weer frisse lucht in. Maar dat van die grotten lijkt me een fantastisch idee.


  Maak melding

 18. Anna_Z :”De Chinezen zijn tenminste niet verantwoordelijk voor de doden die vielen tijdens de binnenlandse oorlog. Die wapens kwamen uit Calimerostan”

  Te zielig en te dom voor woorden

  » Deze reactie voldoet niet aan de regels

  Henk Molenaar

  Maar ook niet voor die 431(vierhonderdeenendertig) doden, die vielen te Rawagede jo hypokriet!


  Maak melding

 19. Overbodige militaire uniformen voor armoedige Surinaamse soldaten
  door Howard Ommel op zaterdag 17 december 2011 om 10:16

  De Surinaamse soldaten zijn in de zevende hemel met het groene cadeau van de nieuwe wereldleider China. De Chinese militairen hadden nog wat uniformen over (hoe is dat toch mogelijk in een land met meer dan een miljard inwoners) en gaven de voorraad aan de arme Surinaamse broeders die zo’n gulle gift hard nodig hadden en het daarvoor moesten doen met overjarige tot het bot versleten uniformen. Wat zullen zij weer glimmend van trots tijdens de volgende parades in de regen de pakken uittesten om te zien of al die dure cadeaus wel echt waterproof zijn. Ik heb niets tegen geschenken aannemen maar als een militair je wat geeft verwacht hij toch dat je een oogje dichtknijpt als hij in de fout gaat of een ander tegenprestatie. De volgende geschenken zullen wel overbodige wapens zijn die niet ingezet kunnen worden tijdens de recente rellen in een provincie in China. Daar gaan boze boeren de straat op om te protesteren tegen lokale partijbonzen die geen oor hebben voor de noden van het volk.China zegt dat bij een aanval op een politiebureau gisteren in het westen van het land vier doden zijn gevallen. Suriname zou in het kader van de mensenrechten in de geest van Ghandi en Mandela een gepaste opmerking over kunnen maken bij onze gulle gele broeders. Dat hebben ze toch ook gedaan nadat de Cubanen op Trinidad moesten uitwijken naar een ander hotel om de Amerikanen niet voor de voeten te lopen en door Palestina te erkennen als onafhankelijke staat. Internationale politiek is proberen een middenweg te vinden bij problemen over mensenrechten. Denk hierbij ook aan de Dalai Lama die op de most wanted list van China staat. Het wordt tijd dat de Surinaamse regering haar woorden omzet in daden en geen democratische eieren voor haar geld kiest.


  Maak melding

 20. ANNA_Z Ik heb met je te doen dat je in Calimerostan in een koienstal moest leven, dan zou ik er ook voor kiezen om gehoor te geven aan de beschikking van het IND, waarin je gemeld word dat je ongewenst bent verklaard en Calimerostan moets verlaten. had mij gebeld ik heb n.l. connecties bij het diakonaal fonds van de kerken, dan hadden we iets kunnen regelen met de opvang voor dak-thuisloze uitgeprocedeerden.


  Maak melding

 21. Over 15 jaren zie je een heel generatie negers en bosnegers met spleetogen in suriname rondlopen. Niet alleen surinamers zijn djinipies maar ook de chinezen naaien alle wat los en vast zit.


  Maak melding

 22. @viktor
  Dank je wel voor het aanbod. Bij de eerstvolgende calamiteiten zal ik niet aarzelen je meteen te bellen. Waar ik me wel zorgen om maak zijn je connecties met de kerk. Die komen de laatste tijd nogal vaak in het nieuws vanwege kindermisbruik en andere duistere zaken.

  PS: De koeienstal wordt inmiddels hergebruikt maar de stank is nog steeds aanwezig. Weet je een oplossing?


  Maak melding

 23. @Prik
  Tsja, die Aziaten kunnen zeker goed kezen. China heeft inmiddels 1.3 miljard inwoners en onze vrienden in India komen daar meteen achteraan. 1.1 miljoen!!!!
  Maak je dus maar niet te druk over de zwarte man. Ze hebben wel de grootste maar van reproduceren hebben ze nog geen kaas gegeten.


  Maak melding

 24. Beste Paraman,

  Tot voor vorige week had jij nog nooit van Rawagede gehoord. Dus nu heb jij voor de komende tijd weer een stok om mee te slaan als iemand het waagt om kritiek te hebben op jou geliefde president. Dus koester dat.


  Maak melding

 25. stenaf

  deze is voor jou

  net zoals feiten niet liggen is vrouwe dwaasheid een feit. Dus aan de moordenaars aanhangers….zoals de waarheid een feit is, zo ook de ndpleugens die jullie voor ndpkoek eten. Oliedomme stommelingen.hahahaha


  Maak melding

 26. @ANNA_Z ik mag dus nu de conclusie trekken dat lezen ook niet je sterkste kant is. Ik heb gemeld dat ik CONNECTIES heb bij het diakonaalfonds van de kerken, dit gegeven zegt niets over het feit of ik wel of niet religieus zou zijn. je conclusie is dus nergens op gebaseerd.fijn voor de omwonenden van de koeienstal dat die is opgeruimd, dat de stank is blijven hangen na je vertrek, tja je zou verwachten dat die met je vertrek is meegewaaid naar Devisbuiten of de apollohal op pontbuiten maar anders dan een effectieve ontsmettingsmiddel zou het niet weten,wees milieubewust en doe wel een klimaatneutraalmiddel. succes en groeten daar op abra broki e.o.


  Maak melding

 27. @viktor
  Lieve victor, ik schrijf nergens dat je religieus bent. Helaas heb je gelijk wat de koeien betreft. Ik heb er nu ook varkens en kippen bij en de ontsmettingsmiddelen zijn inderdaad milieuvriendelijk. Hier op abra broki was men envenwel niet enthousiast over jou kerkelijke connecties. Er lopen nogal wat kinderen rond die slechte ervaringen met de paters hebben gehad. En geloof me, de koeienstank was daar niks bij.


  Maak melding

 28. bericht gaat over Chenees langgroen en we eindigen met paters en koeien stank.
  In plaatst dat wij ons afvragen of het een goede of slechte zaak is als suriname onder invloed van China komt. Mijn antwoordt is NEE.


  Maak melding

 29. Het is dezelfde kraatjes en spiegel strategie die wordt toegepast.

  Noem een voorbeeld als suriname wordt aangevallen door een ander land, hoe gaan ze het land verdedigen als de militairen op kledij en schoeisel aangewezen zijn.
  Oorlog voeren kost geld of willen ze met kermisgeweren made in china Suriname verdedigen¿¿¿¿


  Maak melding

 30. ANN_Z wat de kerkelijke connecties betreft ben ik het volkomen met je eens, maar als ik iets voor iemand kan betekeken door fondsen van hen los te krijgen doe ik dat met alle soorten van genoegens.In Su evenwel kunnen jullie die kinderen beschermen door hen niet te vergiftigen met de religieuze waanzin die daar hoogtij viert, en niet overal dat sprookjesboek met spookverhalen er bij te halen, maar hen erop te wijzen dat ze vooral in zichzelf moeten geloven.tegelijkertijd hebben ze in de hoogste regionen ook zgn voorbeeldfiguren ik noem hen salonsocialisten en labiele pistolen paultjes, die alles doen en gedaan hebben wat hun religie hen verbied, maar ook een priester of wat hij ook wezen mag inhuurt voor 6000 srd p.m. om zijn wandaden weg te bidden. of dat zal helpen dat waag ik te betwijfelen.En dat je nu varkensboerin bent geworden, hmm… wat zal ik zeggen, je hebt nu eenmaal mensen die worden geboren in een koeienstal en eindigen in een varkensstal of omgekeerd. succes ermee.en fijne dagen ik trek me terug in een skioord om niet geconfronteerd te hoeven worden met het sprookje van het kindeke in een ……. ja wat voor stal was het ook alweer.!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.