Recordomzet Staatsolie Maatschappij Suriname

18

PARAMARIBO, 15 dec – Staatsolie Maatschappij Suriname haalt dit jaar een recordomzet. Volgens directeur Marc Waaldijk mag een omzet verwacht worden van ruim zevenhonderd miljoen dollar. Dat ligt dik boven de ruim vijfhonderd en zestig miljoen van 2008. Een verschil van ruim dertig procent.

“Op het gebied van omzet is 2011 het beste jaar ooit in onze geschiedenis”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Het bedrijf bestaat een en dertig jaar en boert vooral de laatste jaren bijzonder goed. De prijzen op de wereldmarkt werken in elk geval goed op de inkomsten in. Toch is het productieniveau niet veranderd sinds vorig jaar. Er worden nog steeds zestienduizend vaten per dag opgebracht. Dat is een strategische keus. Het bedrijf wil eerst zeker zijn van de reserves.

Pas dan kan overgegaan worden tot hogere niveaus. De overheid is in elk geval de lachende derde met extra belastinggeld, royalty’s en dividend. De marktprijs is weliswaar niet de enige factor die leidt tot de toenemende omzetten. Ook intern wordt behoorlijk huisgehouden. “Wij hebben geen invloed op de prijs, maar de kostprijs hebben we wel degelijk in de hand”, aldus Waaldijk. Er zijn net weer exploratiecontracten getekend met twee multinationals.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Dankzij Die GROTE zoon van Suriname Eddy Djarap heeft Suriname deze winstgevende bedrijf kunnen behouden.Het heeft niet veel gescheeld of het was verkocht aan het buitenland en u raad het al door wie ……
  Ik noem geen naam want straks heb ik het weer gedaan.Ik wens Staatsolie Msstschapij suriname veel succes en hopen dat de politiek met hun poten van dit bedrijf afblijven.


  Maak melding

 2. Als de werknemers ten tijde van weilenbos en alibaba niet heftig hadden verzet tegen het verstel om deze maatschappij van de hand te doen, dan was deze gebeurtenis er niet. Owee als endeepee geboefte te zitten koekeloeren. Owee.


  Maak melding

 3. De marktprijs is weliswaar niet de enige factor die leidt tot de toenemende omzetten. Ook intern wordt behoorlijk huisgehouden. “Wij hebben geen invloed op de prijs, maar de kostprijs hebben we wel degelijk in de hand”, aldus Waaldijk.

  Verklaar u nader. Hoe kunnen kostenbesparingen leiden tot meer omzet ? Dit leid tot meer winst !


  Maak melding

 4. Maliekie,

  Staar je niet blind op die zevenhonderd miljoen dollar, maar stel jezelf de vraag wat de oorzaken zijn waarom vandaag de dag de omzet niet vele malen hoger is.
  Stop ermee om jezelf van die dikke pluimen in je r..t te steken.

  Groeten,

  Cornelis aleke Moinai


  Maak melding

 5. Het is gemakkelijk om als outsider een heleboel uitspraken te doen. Ik heb bij staatsolie gewerkt: draait zeer inefficiënt. Veels te veel personeel allemaal benoemd door de politiek. Is een en al een Nieuw Front clubje daar. Allemaal familieleden en vrienden daar geregeld. 35% van het personeel kan worden afgevloeid want ze doen letterlijk hele dagen niets! Enigste reden dat Staatsolie het zo goed doet is de hoge marktprijs. Het moment dat morgen een concurrent vestigt op de Surinaamse markt is het afgelopen met Staatsolie. Dus wees geïnformeerd alvorens een hoop uitspraken te doen!


  Maak melding

 6. @ 6 ccl, niet alleen bij Staatsolie gaat het zo aan toe! Ik heb in het verleden tot twee keer toe een rondleiding gekregen bij Staatsolie. Die mensen verdienen bij Staatsolie heel goed. De secondere voorwaardes die zij daar hebben is supergoed. Dat ongeveer een derde van het personeel overbodig is, kan ik heel goed voorstellen.
  Maar zeg eens eerlijk “ccl”,wat a boud het boventallige personeel die bij de SLM vliegmaatschappij,TeleSur…..en onder gekwalificeerd personeel die bij die bedrijven rond lopen.Heb zelf familie bij TeleSur werken, die in Deutsland heeft gestudeerd.

  Toen Robbie Lachmisingh, ongeveer drie tot vijf jaar uit onderzoek naar voren had gebracht, dat plusminus 30 tot 40 procent van het SLM overbodig was, is hier aan toen niets gedaan! En het is nog steeds zo!
  Niet allen bij de twee boven genoemde bedrijven, gaat het in Suriname zo aan toe.

  Er zijn nog meer bedrijven/ministeries in Suriname, die met te veel personeel “zit”. Als je aan “good Goverment” wil doen, dan moet je over de hele linie doen! In het belang van land en volk!

  Directeur Marc Waaldijk zegt, “Wij hebben geen invloed op de prijs, maar de kostprijs hebben we wel degelijk in de hand”; als je bovengenoemde leest, dan kan Staatsolie financieel nog gezonder gemaakt worden. Wat staat de huidige “Super regering” in de weg om dit aan te pakken!

  Ccl, zou je als insider, ons nog meer gedetailleerde informatie kunnen geven, wat bij de Staatsolie niet goed aan toe gaat?
  WikkiLeaks, jij bent zoals altijd, weer goed bezig.

  Groet,ram ram,goeda hafies(Veel wijsheid!)


  Maak melding

 7. Een hogere omzet is nog niet conform aan een hogere winst. De winst wordt uiteindelijk bepaald door de wereldmarktprijs. Dat deze nog steeds redelijk hoog is, is een goed teken. Staatsolie blijft een belangrijke pijler in de Surinaamse economie. En dat zogenaamde NPS-clubje daar, waar azijnpisser “ccl” het over heeft: Wat heeft dat ermee te maken?


  Maak melding

 8. Staatsolie proficiat.

  Het is zaak dat dit bedrijf zich met haar en tand verzet tegen Petro Caribe. Staatsolie mag niet opgeofferd worden ten gunste een vriendschap tussen twee idioten.

  Men wil Staatsolie op de knieen dwingen door Petro Caribe binnen te halen, enkel en alleen omdat Staatsolie bemoeienis van de mafia baas buiten de deur wil houden.


  Maak melding

 9. Staatsolie snoert Surinaams staatshoofd de mond
  Geplaatst op woensdag, december 15th, 2010 om 3:03 am in Nieuws uit Suriname, Politiek
  PARAMARIBO, 15 dec – President Desiré Bouterse mocht het woord niet voeren tijdens de recente plechtigheid rond dertig jaar Staatolie. Die indruk bestaat in elk geval op het presidentieel kabinet. Daarom ook dat geen enkele regeringsfunctionaris de plechtigheid bijwoonde. Er zou opzet in het spel zijn.

  Het feestprogramma vermeldde geen speeches. Dit moest voorkomen dat de jaren tachtig werden geroemd. Het waren juist die jaren waarin Staatsolie werd opgericht. Toen had Bouterse het voor het zeggen. “De president kan niet bij zo’n gelegenheid zijn en niets zeggen. Het is bewust zo gedaan. De man is nu president, is in de positie om alles te zeggen en dat wilde men voorkomen”, zegt Eugene van der San, directeur van het kabinet.

  ‘Alles’ komt dan neer op de geschiedenis van Staatsolie. “Bouterse tekende toen de decreten voor oprichting van Staatsolie. Dat is door de jaren heen verzwegen”, aldus Van der San. In een bericht wordt teleurstelling uitgedrukt: “Van de zijde van het Kabinet van de President van Suriname wordt het ernstig betreurd dat rond de herdenking zich aanleidingen en oorzaken hebben voorgedaan, waardoor de regering na rijp beraad besloot niet deel te nemen.”

  In ieder geval houdt de financiele-man van de coalitie de boel in de gaten bij het bedrijf . Verder moet gesteld worden dat: Als de toenmalige legerleider en regeringsleider DD.Bouterse het decreet niet had getekend , voor de oprichting van staatsolie . Het bedrijf niet deze geschiedenis zou hebben als wat het nu heeft . Tevens moet vermeld worden dat , de poging van ex-president Wijdenbosh om het bedrijf te verkopen of iets meer zij , verkeerd was. Maar Wijdenbosh heeft wel geluisterd naar het volk , en afgetreden als goed democraat . Maar het front van VENE is Dooffffffffff 5% deals .


  Maak melding

 10. Kennelijk kan men hier op het forum niet tegen de waarheid. Als je feiten aanhaalt wordt je direct bestempeld als te zijn azijnpisser en dergelijke……dan vraagt men zich af waarom SU in 36 jaren nog niet vooruit is gegaan….

  Om bij het onderwerp te blijven: Jharap heeft zij hele familie daar geregeld. Nog mooier, een contract dat per ettelijke duizenden USD oplevert voor transport van Staatsolie personeel wordt gedaan door Khedoe: ook weer familie van Jharrap. Waaldijk verhuurt via zijn autobedrijf auto’s aan Staatsolie. Ook weer een contract waarmee ook weer ettelijke duizenden USD worden verdiend..en als men mij wil uitdagen zal ik nog meer onthullen. Ik zal kijken als er dan nog iets overblijft van die zogenaamde Surinaamse Trots. Dus al die betweters hier moeten niet zomaar gillen en schreeuwen maar met harde cijfers komen. Ik daag jullie uit!


  Maak melding

 11. Ccl en lalbahadoer helemaal gelijk en het is overigens oud nieuws. Hoe staat het trouwens met dat clubje olv mini ster Buza’s vrouw, die zogenaamd orde op zaken zou stellen bij de parastalen?


  Maak melding

 12. Dankzij Die GROTE zoon van Suriname Eddy Djarap heeft Suriname deze winstgevende bedrijf kunnen behouden.Het heeft niet veel gescheeld of het was verkocht aan het buitenland en u raad het al door wie ……
  Ik noem geen naam want straks heb ik het weer gedaan.Ik wens Staatsolie Msstschapij suriname veel succes en hopen dat de politiek met hun poten van dit bedrijf afblijven.
  » Rapporteer deze reactie

  WikkiLeaks

  Hopelijk ben jij niet vergeten in welke periode Eddy Jarap groenlicht kreeg om zijn fantasie en passie te botvieren.

  No matter what!


  Maak melding

 13. Het voetvolk moet ook merken dat Suriname een staatsolie bezit.

  Tot op dit moment is het een handje vol bevoor-rechten, die genieten van die olie.


  Maak melding

 14. Paramanpinto,
  Ik probeer met alle legale middelen om jou uit die droom te helpen maar helaas, pindakasi.
  ik hoop dat jij die idos peiling nog hebt gezien hoe de samenleving denkt over alles wat duurder is geworden in het land.
  Paramanpinto jou zogenaamde revo was toch om de arme bevolking te helpen? kijk wat die padvinder vrienden van jou allemaal aan rijkdom hebben vergaard ten koste van de samenleving over bevoorrechten gesproken die splinter in anders mans ogen zie je heel goed maar jou eigen balk niet. Vertel de lezers wie wijzer zijn geworden van die revo wat zogenaamd bedoeld was voor de armen, nu gaan we weer de zelfde kant op, al die mooie woorden daar merkt de samenleving geen Flut van.
  Pinto jou argumenten zijn zwak mi bou you zwaki. En dit nog pinto jaarlijks stort staatsolie honderden miljoenen in de staatskast wat doen die criminelen met dat geld???


  Maak melding

 15. Romeo,
  Houdt jij je liever bezig met Juliett. Niets wat jij hier aanraakt groeit of bloeit. Jij bent een echte krabita. Wat Wikileaks aanraakt groeit niet meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.