Actie Knuffels voor Knuffels voor weeskinderen

11

Deze week is de actie “Knuffels voor Knuffels” van start gegaan. Initiatiefnemer Jeffrey van Eck, ondernemer die voor zijn werk veel in Suriname komt, bezocht onlangs een aantal weeshuizen.
“In Suriname zitten ongeveer 1600 kinderen in de leeftijd van 2 – 12 jaar in weeshuizen. Behalve dat ze geen ouders hebben, hebben ze verder ook niks. Ik ben vorige maand bij een aantal langs geweest en ik schrok me kapot. De meeste kinderen hebben niet eens een knuffel om mee te slapen. Domweg omdat er geen geld voor is. Hier wil ik verandering in brengen. Ik wil met iedereen die maar kan helpen een actie op touw zetten voor deze kinderen. Het doel is om in januari een container die kant op te sturen met speelgoed, knuffels en alles waar we die kinderen verder een groot plezier mee zullen doen.”

Inmiddels is er een team van mensen aan het werk. Er zijn al inzamelingspunten voor de knuffels opgezet in Amsterdam, Nieuwegein, Laren, Minnertsga, Gorinchem, Harderwijk en Maartensdijk en er wordt hard gewerkt om de actie bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Er is een Facebookpagina in de lucht en een groot aantal mensen is al aan het Twitteren geslagen.

“We hebben bewust gekozen voor de periode na de Kerst omdat er hier in Nederland zo veel wordt gegeven tijdens deze periode dat iedereen daarna wel iets kan missen.
De bedoeling is om 1600 knuffels en € 2500,- bij elkaar te krijgen zodat ieder weeskind in Suriname een knuffel krijgt en we bovendien de container kunnen bekostigen. Eind januari gaan we er met een groep mensen heen en gaan we de knuffels uitdelen in de tehuizen. Tevens gaan we dan met kwast, hamer en spijkers aan de slag om de tehuizen weer bewoonbaar te maken. Ik zou het te gek vinden als deze actie een groot succes wordt!”

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Waarom lees ik nooit dat Surinamers in Suriname wat doen voor hun minder bedeelden.
  Als de verkiezing voor de deur is dan weten die mensen te vinden onze barbiepop I.B heeft al bereikt wat ze wil dus nu maar lekker snoep- reizen als je ziet wat voor geld deze criminele bende spendeert aan snoep-reizen wordt je niet goed van.


  Maak melding

 2. Aan knuffels hebben ze niks, volgens de directrice van een kindertehuis waar ik ben geweest. Daar liet ze mij een kamer vol knuffels en speelgoed en snoep zien. Ze zegt, “geef dan zeep deo-spray tandpasta haar/tandenborstels ook BH`s zijn erg welkom”. Geef nooit geld want dat raakt altijd zoek. TIP rijd langs de weeshuizen en haal daar de knuffels op die niet uitgedeeld enof gebruikt worden. Verdeel die onder de zielige weesjes die het wel kunnen gebruiken. Geloof mij, ik heb het gezien die knuffels zijn er zat. Er worden wekelijks pakketjes gestuurd door mensen uit Holland met snoep kleding en jaja knuffels. PS dit is geen afkraak reactie ikzelf stuur ook regelmatig pakketjes naar de weeshuizen. Maar als je toch een actie wilt doe het dan goed.


  Maak melding

 3. … Jeffrey.. is.. een gelukkig getrouwde man en vader van een prachtige dochter. Hij is met ons een paar keer naar Suriname geweest en zijn daardoor goed bevriend geraakt, dus de vorige reactie slaat nergens op. Doneer dus zo veel mogelijk. Wij gaan, samen met Jeff, de knuffels verdelen ( uiteraard op eigen kosten ).Lenie.


  Maak melding

 4. whu the F is Jeffrey van Eck ??

  Op Facebook zie ik een vage foto,,op Hyves is hij bang z`n gezicht te laten zien.

  Ps met een knuffel breng je geen verandering in een weeshuis.


  Maak melding

 5. Volgens Anna_Z zij alle blanken uit Nederland voor zeker pedofielen……Dat is recentelijk nog bewezen………

  Ook is recentelijk nog bewezen dat Anna_Z een ernstig gebrek aan hersencellen cobineert met een ziekelijk neiging tot racisme.


  Maak melding

 6. Beste Wikileaks

  Je haalt me de woorden uit de maond.
  Wordt het niet eens tijd dat de Surinaamse bevolking zich eens belangenloos in zet voor de minderbedeekden? Als er dan eens een Nederlander wat wil doen komen types als Anna_Z direct met ongefundeerde beschuldigingen over pedofiele Nederlanders die hier met vliegtuigladingen naae SU komen.

  PS ik zag dat de moderator de schandalige posting va Anna-Z heeft verwijderd.

  En ik durf te wedden dat Anna_Z nog nooit een poot heeft uitgestoken om minderbedeeelden te helpen hier in SU.

  De regering Bouterse geeft ook niet bepaald een goed voorbeeld door op 8 december in het peperduren Berg en Sal a 200 usa dollar per nacht de complete regeringsploeg ondet te brengen voor een teambulding….


  Maak melding

 7. 7@Paraman , jij gaat voor ons niet bepalen wie en hoe iemand hier op de site gaat reageren ! Het is één vrije medium, en ieder mag zijn of haar mening geven.

  Henk MOlenaar, heeft alle recht om hier te reageren, zoals jij en de anderen ! Wat jij moet doen,(samen met al die andere zogenaamde echte Surinamers) is méér respect op brengen voor je mede mens !En de mening van ieder te respecteren. Het zou jullie méér sieren….!!!!!!

  Wij hebben allemaal Suriname lief !!! Ieder op zijn /haar, eigen wijze !!! Suriname moet vooruit komen,nú en in de toekomst.De regering van nú is daar voor ingehuurd.Zij worden dik,dik,dik…..er vóót betaald !En de toekomstige regerings óók ! BASTÁ…..

  Groet,ram ram, goeda hafies,(Veel wijsheid!)


  Maak melding

 8. Beste Paraman

  ,”Een echte bemoeizuchtige “holle-lander”. Jij diekt teveel in zaken, die jou bepaald niet aangaan”.

  Typische NDP reactie. Jij bepaalt niet welke zaken mij aangaan.


  Maak melding

 9. @Henk Molenaar
  Ik weet wel dat je graag voor Sinterklaas speelt in Suriname. Je werpt je dan ook graag op als de goedheiligman die zonder tegenprestatie de arme Surinamertjes in Suriname wel even zal helpen. Blijf er maar heilig in geloven maar ik geloof er geen ruk van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.