President Bouterse “weet niet wat hij tekent”

32

PARAMARIBO, 14 dec – “De grote schok is dat blijkt dat de president dingen tekent maar niet weet wat hij tekent.” Dit zegt Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) van het raadsbesluit dat president Desiré Bouterse getekend zou hebben. Het besluit regelt de betaling van ruim drie miljoen euro als schadeloosstelling aan Ballast Nedam. Bouterse ontkende aanvankelijk in alle toonaarden.

De ministerraad keurde het besluit inderdaad goed. “Maar ik ga vooralsnog niet tekenen voordat we juristen hebben geraadpleegd. Er is niet betaald”, zei Bouterse in het parlement. Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/NPS) bleef erbij dat Bouterse wel getekend heeft. Bouterse gaf later toe dat hij inderdaad getekend heeft. Achteraf gaf hij opdracht het besluit aan te houden. Dit gebeurde niet en Bouterse weet niet waarom.

Anders dan bij een heleboel andere officiële stukken, legden ambtenaren kennelijk een ongekende ijver aan de dag. Nog voordat zelfs de president het doorhad, was het stuk officieel. Volgens het staatshoofd “is het geld er nog.” Wijdenbosch vindt het alles behalve koosjer. Als de president bewust tekent omdat er een claim is en hij betaalt niet, dan is de integriteit van de natie op het spel. Ik denk dat de president conclusies moet trekken.”

Bekijk ook:


32 REACTIES

 1. Dit verhaal klinkt nogal vaag. Ik kan er vooralsnog geen touw aan vastknopen. Misschien weer de zoveelste front proefballonnetje. We zullen het zien.


  Maak melding

 2. Wat zegt Paranam nu? Eerst ontkent de President, maar later bekent hij wel. De coalitie echter “Jumped the gun to protect the President.” Stelt u zich voor als dit Venetiaan was overkomen. Boy, boy dan hadden moordenaar henk herrenberg en slijmbal richard kalloe reeds lang een actie gepleegd. Iedereen maakt fouten, de President is ook maar een mens, maar beken die fout en lieg niet.


  Maak melding

 3. Het patroon schijnt zich te herhalen. Dat stuk is “op de vlucht” getekent. En niemand weet er iets van.
  En dan een leugen na een andere om die 3.5 milj. Euro.
  In de tussentijd kunnen mensen niet worden uitbetaald omdat het land geen geld heeft. En we zitten er weer bij en kijken er weer naar.


  Maak melding

 4. Waar en wanneer hebben wij dit nog eens meegemaakt? Juist ja! In december 1982.

  Ik was de machthebber, maar wist niet wat er in die dagen zou gebeuren met onschuldige naar democratie strevende burgers.
  Zover ik weet zijn ze op de vlucht van voren gemarteld en vermoord.

  De leugen regeert!

  In dit geval slaat bovenstaand niet op de journalistiek, maar op de praktijken van ons geliefde topcrimineel keizer Bigi Mofo I.


  Maak melding

 5. Coca , narcose, borgoe, whiskey, moord, martelen, integriteit
  De ogen van de surinamers zijn nog steeds niet open. De jaren 80 gaan we wederom meemaken, wat ik niet hoop


  Maak melding

 6. ik denk dat ddb precies weet wat hij doet….

  jullie moeten niet vergeten dat NDP nog een openstaande schuld van 2 verkiezingscampagnes heeft , dus die moeten terug betaald worden op zeer onopvallende en listige wijze want Ballas Nedam Surinamer is echt niet meer van die bakras.


  Maak melding

 7. Natuurlijk weet die man wat hij getekend heeft.Er zijn namelijk mensen in Su die ook gaan mee delen in de smering aan Balast Nedam.

  Altijd al gezegd: Deze man had nooit president mogen worden.


  Maak melding

 8. We hebben te doen met zeer slechte eenzijdige ontwikkelde mensen in ons bestuur.

  Wat zou er in deze tijd met drie en een half miljoen euro al niet voor de natie gedaan kunnen worden??.

  Er zou niet om achterstallig loon gestaakt hoeven te worden in Asiana en andere zorginrichtingen.

  Er zouden voldoende schoollokalen gebouwd kunnen worden en komend jaar zouden ouders niet behoeven te overnachten. om een plek op de scholen voor hun kinderen te vinden.

  De seniore burgers zouden een extra uitkering kunnen krijgen om een dragelijke kerst te vieren.

  Velen zouden medische behandeling kunnen ondergaan die ze niet kunnen betalen.

  En zo voorts!

  De onzichtbare hand tekent verkeerde stukken.


  Maak melding

 9. Er wordt altijd geklaagd over de competentie van surinaamse leiders en de beslissingen die ze nemen. Echter wordt er nooit bij vermeld dat er ruim van te voren bekend is dat ze hun taak niet aan kunnen. Laten we een paar presidenten op een rijtje zetten:

  R. Venetiaan- afgestudeerd Natuurkunde.
  D. Bouterse – opleiding onderofficier.
  J. Wijdenbosch – bestuurskunde.

  Deze mensen kregen als hoofdtaak mee om de surinaamse economie verbeteren. Hmmm…..?

  Laat me het op de simpelste manier uitleggen zodat iedereen het hier kan begrijpen. Als je auto kapot bel je een automonteur. Heb je juridische problemen een advocaat etc etc.

  Het feit dat de meerderheid van de surinaamse bevolking keer op keer leiders kiest die niet berekend/opgeleid zijn voor hun taak, vertelt meer over de bevolking dan over hun leiders.

  Simpel gezegd;’Jullie leidingen zijn verstopt en toch belt men een metselaar of een lasser op’.


  Maak melding

 10. He John,
  laat hij dan ook naar Boxel gaan als hij een man is en zich niet onder de rokken van Ingrid verschuilen.Als baas weet je steeds wat er gaande is in je bedrijf en laat hij verklaren dat hij Rambocus eigenhandig vermoord en verminkt heeft.Van C.Daal moet hij vertellen of het voor of erna was.

  Cobie.


  Maak melding

 11. @Verandering
  Dank je wel voor het prachtige compliment. Ik vind het heerlijk om mens te zijn. Het goddelijke laat ik liever over aan de slimmerikken. Voor de verandering natuurlijk!


  Maak melding

 12. GigaBlunder met enorme consenquenties voor een armlastige natie!!!

  Hier kan niet zonder “gevolgen” gehoor aan worden gegeven, koppen moeten rollen, desnoods van de President!!!

  Ook in Suriname zullen volksvertegenwoordigers zich nu moeten verantwoorden en conformeren aan de wil van het volk!


  Maak melding

 13. Ik heb Bouterse de laatste weken tot vervelends toe op de Surinaamse televisie ziet schutteren. Die man kan amper uit zijn ogen kijken of uit zijn woorden komen. Het enige wat tie er uit krijgt is ” grootse plannen”. Verder komt tie niet.


  Maak melding

 14. Deze meneer heeft duidelijk geen ballen. (Hij zal wel een puntje hebben). Zijn mensen hebben hem stukken laten tekenen voor die 3.5 milj Euro. Nu gaan juristen ernaar kijken. Zou dat niet de EERSTE vraag moeten zijn? Of was iedereen al feest aan het vieren met die njang die gemaakt zou worden?


  Maak melding

 15. John

  Toegeven aan schuld. maar toch bang en laf de straffen uit te zitten. het hoofd van deze regering is ziek, het lichaam ( de marionettenregering)lijdt er onder, maar meer nog degenen die van haar houden. Die oliedommen gaan de komende megaschulden betalen die deze megalomanen zullen maken. Leve Surzimbabwe.


  Maak melding

 16. Deze ontwikkelingen geven overduidelijk aan dat het hoofd deze regering het niet zo nauw neemt met de beloften aan hun domme aanhangers, ach deng mang e klets, oeng sdong ba, mi neh spang sa sma e klepper, mihabi magti now, wie weet zag alles wit uit wat hij ondertekende hahahahahahahahaah, wie weet las Steffy Meje het hem voor als preek,wakker geworden uit zijn sluimer tekende hij, aldus opgemaakt etc….cc. de oliedomme aanhangers.Hahahahahahaahhaha


  Maak melding

 17. Dit riekt naar de wisseltruc van de surinaamse gulden uit de jaren tachtig.

  Men (Goedschalk/Bouterse )liet het geld wisselen voor het waardeloze nieuw geld en vervolgens dat gewisseld geld via de achterdeur nog een keer laten wisselen.Het geld dat voor de tweede keer gewisseld werd verdween dan in de kisten van dictator Bouterse.

  Volgens een bij Bouterse uit de gratie gevallen vriend had Bouterse op die manier kisten vol geld thuis.

  Het zal mij niet verwonderen als hij die truc weer toepast, meneer weet dat hij met een olie domme volk te maken heeft.


  Maak melding

 18. David,

  Wie heeft dat stuk getekend.Die domme leider van je of Vene.Front heeft er helemaal niets mee te maken.De ogen van jouw president waren dof/wazig.Hij heeft te veel gestolen geld en poeder gezien.Na dat dof ing ai.Zal me niet verwonderen als hij straks niet meer ziet.Zo gauw er iets mis gaat wordt front ervan beschuldigd.Jullie zijn te dom.Als jullie iets niet weten vraag het dan aan zij die het wel kunnen.Stelletje paarse ezels.

  Danitia


  Maak melding

 19. Ziehier de Surinaamse khadaffi (keizer bigi mofo I).

  Hopelijk gaat men na zijn val al zijn bezittingen in beslag nemen.

  Nu gaat het om EUR 3.5 miljoen, hoeveel schulden maakt hij nu bij de Chinezen?!
  Hadden wij het over land te koop?!


  Maak melding

 20. Ziehier de Surinaamse khadaffi (keizer bigi mofo I).

  Hopelijk gaat men na zijn val al zijn bezittingen in beslag nemen.

  Nu gaat het om EUR 3.5 miljoen, hoeveel schulden maakt hij nu bij de Chinezen?!
  Hadden wij het over land te koop?!

  » Deze reactie voldoet niet aan de regels

  W. Whome,
  Wat voor een soort schijtpijp ben je eigenlijk? Weet jij wat het Lybischse volk nu ondergaat? Weet jij wel wat een oorlog is sukkel?


  Maak melding

 21. @Paraman

  Ik ben heel blij te merken dat jij behoort tot één van de weinigen op dit forum die het labiele geklets van de frontbrigade doorziet. Veel verder dan schelden en papegaaien komen ze niet. Ze geloven en herhalen alles wat de westerse mainstream-media ze voorkauwt, en zelf denken is er nauwelijks bij. Dit zijn dus de redimusu’s die alles beter denken te weten maar niet verder komen dan ordinair gescheld en geblaat. In discussie gaan met deze lieden is bijna onmogelijk en van argumenteren hebben ze nog nooit gehoord. Dit zijn dus de mensen die beweren het even beter te gaan doen in Suriname. Ik kan me niet onttrekken aan het feit dat we te maken hebben met een stelletje loosers die in Suriname helemaal niets zouden klaarspelen. In Calimerostan lukt het ze met hulp van de staat nog net het hoofd boven water te houden. In de anonimiteit van het internet echter bombarderen ze zich tot staatslieden en presidenten die het “armlastige en achterlijke” Suriname wel even zullen vertellen hoe vooruitgang bereikt zou moeten worden. Het is eigenlijk om te huilen maar gelukkig bezit ik genoeg humor om deze redimusu’s van repliek te dienen. Ik merk dat het jou ook lukt en dat doet me goed.

  Soso lobi!!!!


  Maak melding

 22. anna_z,
  Mijn lijfspreuk is dat ik mij op geen enkele wijze laat muilkorven door Calimerostan’ers.

  Ik meen mijn zegje te mogen doen omdat ik geen greintje boter op mijn hoofd heb.

  De eerlijkheid en oprechtheid zijn mijn bond-genoten!


  Maak melding

 23. Hhahahahaa hij heeft een woord bijgeleerd Calimerostan’ers volgens mij weten geen van beide wat het inhoud hahahhaa ze hebben elkaar gevonden pinto-paraman en anna_Zot.
  Het libische volk is blij dat ze na jaren onderdrukking af zijn van de familie kadhafi die in weelde leefden terwijl de bevolking in armoede moest leven, ik zou zeggen neem daar een voorbeeld aan, Dictatuur onderdrukking werkt niet.Over Calimero gesproken jullie gedrag is te vergelijken met calimero.Bouterse weet nooit wat als het hem uitkomt,8 dec 1980 was hij zogenaamd bij zijn buitenvrouw,er drijft maandenlang een ponton in suriname rond hij gaat nu pas uitzoeken van wie die is, zij vrienden en familie verrijken zich in het binnenland onder het mom van goud sector reorganiseren hij weet ook niets.zijn naam is haast hij weet nooit wat.


  Maak melding

 24. Speciaal voor anna_z!

  W. Whome,
  Wat voor een soort schijtpijp ben je eigenlijk? Weet jij wat het Lybischse volk nu ondergaat? Weet jij wel wat een oorlog is sukkel?

  » Rapporteer deze reactie, klik hier…

  Paraman

  Speciaal voor de suppletie Redi musu.

  Ik ben (voor mijn werk) in Libië geweest en weet hoe vrij de mensen ten tijde van het kadhafi regiem waren. Net zo vrij als wij in Suriname ten tijde van de onderdrukking door u, Para-pinto-anna_z waren.

  Para-pinto, dit forum is niet de berm, pas uw taal gebruik aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.