Bouterse is afgegaan in het parlement

23

PARAMARIBO, 14 dec – President Desiré Bouterse is echt afgegaan in het parlement. Het staatshoofd heeft geblunderd, zonder dat de oppositie er zelf echt de hand in had. Eerst zeggen dat hij getekend had. Daarna heette het dat hij de opdracht tot betalen terug wilde nemen, maar dat het om een of andere flut reden niet lukte. Dat getuigt niet van een goede politieke organisatie. Of van de juiste zwaargewichten in de omgeving. Krijgt Misiekaba dan toch gelijk?

Want de parlementariër uit Bouterse’s politieke partij NDP waarschuwde vaker tegen “mensen in uw directe omgeving.” Want dat het debacle van de miljoentjes van Ballast Nedam hem overkomt, heeft Bouterse in grote mate te danken aan lieden om hem heen. Eerstens had die overeenkomst met Ballast Nedam er nooit mogen komen. Dat zeker niet bij een regering die vanaf het begin openheid predikte bij met name de aanbestedingen.

Laat het juist zo catastrofaal aflopen bij die ene aanbesteding die niet openbaar ging. Maar het is ook zorgelijk als de president niet genoeg greep heeft op zijn apparaat. Als het klopt dat zijn opdracht tot intrekking niet is opgevolgd, hebben de president en Suriname een groot probleem. Parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) heeft dan gelijk als ze stelt dat dit niet zonder gevolgen mag blijven. De vraag is wel hoe Bouterse denkt het te kunnen verkopen dat hij tekent, maar niet van plan is ook echt te betalen.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. “De vraag is wel hoe Bouterse denkt het te kunnen verkopen dat hij tekent, maar niet van plan is ook echt te betalen.”

  Dat lost hij ook wel op. Je mag als mens fouten maken als je dat maar toegeeft. Geen man overboord. Laat NF hier een voorbeeld aan nemen. Niet te vroeg victorie kraaien dus.

  Het getuigt juist van moed,lef en leiderschap om na vragen in het parlement iets af te blazen.

  Is dat ooit in de Surinaamse geschiedenis voorgekomen? NEE. We kennen toch het verhaal van de emmers die nooit vol liepen.

  Bouterse heeft in ieder geval getoond geen emmers te hebben.


  Maak melding

 2. @ 6 Pongosagoui: Het heeft niets met leiderschap en lef te maken om je excuses aan te bieden in het parlement en door het stof te gaan voor fouten die je zelf gemaakt hebt, of in ieder geval een aantal poppetjes om je heen. Als je van tevoren je huiswerk goed maakt, HOEF je je helemaal niet te verantwoorden. Ik denk dat hij zijn directe advieeurs/stafleden maar eens diep in de ogen moet kijken. En als jij denkt dat dit allemaal wel goed komt, ben je net zo naief als Bouterse zelf. Wel tekenen en achteraf niet betalen? Ja, zo lopen er nog wel een paar rond in Suriname!


  Maak melding

 3. knap hoor hoe nr 2 wat krom is recht te praten. om in de termen van emmers water te blijven, als hij, ddb, zo open eerlijk en oprecht is waarom verschijnt hij niet in de rechtzaal en het parlement. precies, omdat hij zoveel rommel in zn emmers heeft. misschien kan hij mensen goed motiveren en stimuleren maar voor een president is meer nodig.


  Maak melding

 4. Jep, Bouta alweer gestruikeld en op zijn voorhoofd gedonderd. Eigen schuld dikke bult!

  Komt ervan wanneer je of liegt of je niet goed voorbereid en/of ongecertificeerde analfabete ‘adviseurs’ voor je laat werken die je iedere keer te kijk zetten. Wat wil je immers met een directeur van je kabinet die zich niet naar zijn functie weet te gedragen, laat staan goed monitort welke resoluties en overeenkomsten getekend worden en de inpakt ervan.

  Maar ja, eindstand zullen we vast zien dat Ballast Nedam als winnaar uit de tender komt en de schadeloosstelling rustig verrekend zal worden.

  Schone schijn dus!


  Maak melding

 5. Hhahaahahah echt lachwekkend sommige reactie van die KUDDE,Die op nummer 2 laat zien met hoeveel maten deze gaste meten iedereen moet conclusie treken uit hun fouten en hun verleden behalve de goedheilig man DDB hij mag wetten, regels normen en waar aan zijn laarzen lappen zonder enige consequentie. toch Pongosaqoui???


  Maak melding

 6. Leiden 15 december,

  Het is voorbarig wat Wijdenbosch stelt. Als er een fout is gemaakt dan is deze nooit onherstelbaar.

  Transparantie van beleid is niet altijd opportuun. Onderhandelingen op hoog niveau vinden vaak non transparant plaats vanwege laat ik het zo maar zeggen de omstandigheden.
  Wie zegt dat Bouterse Ballast Nedam niet dropt voor een nieuwe partner. Ik merk op dat deze regering wel de manpower heeft om de klus te klaren.
  Wijdenbosch is voorbarig.

  Ik vraag mij af wat het parlement zo geweldig dit laatste jaar heeft klaargespeeld of de laatste tien jaren daarvoor.

  Wat er wel in het oog moet worden gehouden is dat wij het hebben over een contract met de hollanders.
  De sfeer moet er niet zijn van onderdanigheid, maar van zelfstandig en kordaat optreden.
  Er gaat altijd wel iets fout, maar dat wil niet zeggen dat wij dan moeten gaan buigen voor de koloniale ex slavenhandelaar.
  Ballast Nedam komt niet als winnaar te voorschijn omdat de overeenkomst eerst moet worden verricht, voordat er een schuld is.
  Mijn advies is om alles te blokkeren en de hollanders niet toe te laten surinaamse bodem.

  Ik heb al vaker gezegd dat wij met de meest betrouwbare partner in zee moeten gaan.
  Wat is er geleerd van bijv. I Am Gold en nu deze kleine zaak, is dat er hier nou echt op moet worden gelet.

  De regering DDB is uitermate goed en effectief bezig en er worden wel degelijk goede resultaten bereikt. Denk bijv aan de IDB lening en de toeristenkaart.

  Ik wens Sur een democratisch 2011 toe en veel succes met het losbreken van Nederland.

  Redemption song

  How long shall they steel our profits
  while we stand beside and wait.

  Bob Marley (legend)

  Met vriendelijke groet

  Mr. Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 7. Gevolgen?

  In elk zichzelf respecterend democratisch land zou deze onzin grote gevolgen hebben voor de president.
  In Nederland had men hem stilletjes gevraagd om af te treden.

  In Frankrijk had men hem eruitgebonjourd!

  In Amerika had de roddelpers hem helemaal doodgeschreven.

  In Engeland had men hem in het Parlement 6 uur lang uitgelachen.

  In Ausatralie hadden ze hem voor de krokodillen gegooid.

  Maar in Suriname geven we hem een extra fles Johny Walker, Black L.


  Maak melding

 8. Hahahahaha, goedkoop excusses die de oliedomm aanhangers verdienen. Zo wordt onze belastinggelden gesmeten. Tide tamara deng dongsma o go pina, want dit is slecht pas het begin van de komende megaschulden. Alle gemaakte beloften tijdens de verkiezingen ten spijt.hahahahahahahahaha…nog steed geen gratis ete,drinke,dwerghuisje en werk. Maar wel zelfverrijking van deze moordenaarsrerging op komst, armoede, misdaad en schaarste. Leve de gekozen onberechte misdadigers en Steffy meje doet spreekt zijn zegen over deze duivels aan wie hij goed verdiend middels verdraaiing van het ware evangelie, dat hij voorspoed evangelie noemt. Domme mensen geven hem tienden denkende God te geven die geen tienden, maar barmhartigheid en dankzegging vanuit een oprecht hart belandrijker vindt. Domme ndpgelovigen geef je tienden maar aan de armen, wezen en ouden van dagen, geef aan de blinden,doven,kreupelen, maar niet aan mensen die van God’s Woord een ware big business hebben gemaakt. Zij zijn de ware boeven. Wolven in schaapskleren. Domme mensen verdienen deze rovers en moordenaars.


  Maak melding

 9. Hahahahaha, goedkoop excusses die de oliedomme aanhangers verdienen. Zo worden onze belastinggelden weggesmeten. Tide tamara deng dongsma o go pina, want dit is slecht pas het begin van de komende megaschulden. Alle gemaakte beloften tijdens de verkiezingen ten spijt.hahahahahahahahaha…nog steeds geen gratis ete,drinke,dwerghuisje en werk. Maar wel zelfverrijking van deze moordenaarsregering op komst, armoede, misdaad en schaarste. Leve de gekozen onberechte misdadigers en Steffy meje spreekt zijn zegen over deze duivels aan wie hij goed verdiend middels verdraaiing van het ware evangelie, dat hij voorspoed evangelie noemt. Domme mensen geven hem tienden denkende God te geven die geen tienden, maar barmhartigheid, liefde voor de verloren zielen en dankzegging vanuit een oprecht hart belangrijker vindt. Domme ndpgelovigen geef je tienden maar aan de armen, wezen en ouden van dagen, geef aan de blinden,doven,kreupelen, maar niet aan mensen die van God’s Woord een ware big business hebben gemaakt. Zij zijn de ware boeven. Wolven in schaapskleren. Domme mensen verdienen deze rovers en moordenaars.Alleen geboefte dat zich niet oprecht wil bekeren en niet opnieuw zijn geboren, luisteren al te graag naar zijn mooie woorden.


  Maak melding

 10. Als sportman bij uitstek weet Bouterse alles over het afgaan als een gieter en weer terugkomen(Real Madrid ook!).

  Wie had ooit kunnen bevroeden dat hij anno 2010 en wel langs democratische weg president zou worden/zijn van de souvereine Republiek-Suriname in deze fase van onze ontwikkeling?

  Hard onderuitgaan en moeizaam overeind klauteren typeert het leven!!!


  Maak melding

 11. Het siert deze president dat hij zijn fouten openlijk toegeeft. Wie doet het hem na? In ieder geval niet die frontigen en anties.

  Een bekend gezegde is:
  Mensen die werken maken fouten…
  Mensen die weinig werken maken weinig fouten…
  Ik ken mensen die geen fouten maken…

  Het getuigt ook van karakter om een open beleid te voeren, i.p.v. zaken met de mantel der liefde te bedekken. Wederom zoals de frontigen 15 jaren hebben gedaan. Ik kan me voorstellen dat vriend en vijand het niet gewend is dat het volk weet waar er steekjes laten vallen.

  Ook ben ik ervan overtuigd dat er hier gewoon sabotage wordt gepleegd door de anties op de verschillende ministers. Hoe durft men een opdracht van een president niet uit te voeren? Eruit schoppen deze ambtenaren!


  Maak melding

 12. het siert deze president dat hij zijn fouten openlijk toegeeft.wie doet hem na?
  1)een staatsgreep plegen.
  2) 8 dec 1982.
  3)moiwana 29 nov 1986.
  4)devalueren van jou munt
  5)goud voorraad verdwenen
  6) vernietiging van de economie
  7)Vertrappen van de rechten van alle surinamers.
  Dit zijn zeer grove en misdadige fouten mevrouw patricia. wat de vorige democratisch gekozen regeringen met bloed zweet en tranen hebben opgebouwd heeft DDB binnen 10 jaren met de grond gelijk gemaakt met zijn misdadige revolutie. Er drijft al maandenlang een ponton op surinaamse wateren nu pas gaat men onderzoeken van wie het is, is toch lachwekkend? Bouterse is onkundig, labiel, inconsequent en incompetent.


  Maak melding

 13. Parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) heeft dan gelijk als ze stelt dat dit niet zonder gevolgen mag blijven. De vraag is wel hoe Bouterse denkt het te kunnen verkopen dat hij tekent, maar niet van plan is ook echt te betalen.

  De laatste die zou moeten reppen.
  Zijn alle ten onrechte getoucheerde gelden al tot de laatste cent teruggestort in s’landskas?


  Maak melding

 14. Bout is gewoon betrapt op misleiding.Als dat ding niet naar buiten was gekomen,zou hij ermee weggekomen zijn.Dat getuigd van het dis respect dat je voor het volk hebt en niet van moed.Na ontdekking kon hij geen kant meer op.Bekennen was het enigste dat hem restte en dan nog gaat hij liegen.Tenslotte is de man van OW zijn ekte matie.

  Cobie.


  Maak melding

 15. Dit bewijst maar weer eens dat Surinaamse politici in het algemeen en Bouta in het bijzonder behoorlijk achterlijk zijn. Het bewijst ook dat er een hoop zwakzinnige mensen rondlopen in Suriname want keer op keer blijft men stemmen op dat soort politici en blijft men die politici vurig verdedigen. Zolang die achterlijke mentaliteit in stand blijft zal Suriname een corrupte en onderontwikkelde bananenrepubliek blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.