Ranomi Kromowidjojo is Sportvrouw van het Jaar

18

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. De Javaans Surinaamse uit Groningen kreeg de voorkeur boven wielrenster Marianne Vos en schaatsster Ireen Wüst meldt De Telegraaf.

Kromowidjojo (21) prolongeerde met de Nederlandse estafetteploeg in Shanghai de wereldtitel op de 4 x 100 vrij. Daarnaast pakte ze zilver op de 50 meter vrij en brons op de 100 meter vrije slag. Op de WK kortebaan veroverde ze ook nog drie gouden medailles.

„Dit is een mooie prijs maar het gaat uiteindelijk om de prijzen in het zwemmen”, zei ze met een knipoog naar de Spelen van Londen, nadat ze de trofee had ontvangen uit handen van Kees Jansma.(Bron: ANP)

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Ranomi Kromowidjojo is een Nederlandse met Javaans Surinaamse roots en in gun haar alle succes van de hele wereld. Nederland maakt goede sier met de successen van sporters met Surinaamse roots. Ernesto Hoost, (4 x K1), Remi Bonjaski, (3 x K1), Clarence Seedorf, (de meest succesvolle Nederlandse voetballer aller tijden), Patrick Kluivert, (Nog steeds topscorer van het Nederlands elftal), Ilonka Elmont, (The killer Queen), Lucia Rijker, (de meest succesvolle vrouwelijke kickbokster aller tijden). Eigenlijk te veel om op te noemen want er zijn er nog veel meer. Ik heb alleen de sporters opgenoemd. Er zijn ook nog grootheden in de muziek en de kunst. Om over de ondernemers maar te zwijgen. We mogen best trots zijn op deze Nederlanders met Surinaamse roots.


  Maak melding

 2. Ik moet soms heel hart lachen om sommige figuren hier op dit net, die hypocrisie spat er van af van hun reactie.
  De beste strafpleiter die Suriname ooit heeft voorgebracht Spong mag niets over Suriname zeggen omdat hij een Nederlandse identiteit heeft.
  Laetitia Griffith,Lilian Goncalves-ho kang you,Kathleen Ferrier worden door bepaalde groep mensen neergezet als landverrader die zelfde groep fariezeers wensen Kromodiwojo veel succes.anna_Zot opvallend dat jij niet hebt over de privé leven van al die namen die jij opnoemt, stuk voor stuk hebben ze een blanke partners. Ik zelf hebt helemaal geen problemen daarmee maar. Ik wil de bezoekers van dit forum laten zien hoe jij te werk gaat wanneer het in jou straatje pas dan gooi jij Griffith haar hele privé leven hier op dit net.Verder wil al die sporters die gisteren in de prijzen zijn gevallen heel veel succes toewensen.


  Maak melding

 3. “Zwemster Ranomi Kromowidjojo is uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar”

  Proficiat Ranomi ! Doorzettingsvermogen en goede begeleiding hebben je in staat gesteld dit te mogen bereiken. Ook de felicitaties aan je ouders en coach. Uiteraard je vriend (als je er 1 heeft !)

  Ik heb gesproken,


  Maak melding

 4. Anna_Z: Correctie: Ranomi Kromowidjojo is een Nederlandse met Javaans Surinaamse en Hollandse roots. Haar moeder is Nederlandse.

  Het is eerder dat Suriname goede sier maakt met Nederlanders van Surinaamse afkomst ipv andersom.


  Maak melding

 5. @Henk Molenaar @WikkiLeaks
  Ik heb niets tegen Surinamers die waar dan ook ter wereld wonen. Ik heb wel iets tegen Surinamers die neerkijken op hun eigen volk en alles wat Surinaams is afkraken. Redimusu’s zijn bij mij dus inderdaad niet populair. En of iemand nu een Chinese, Hindustaanse, Europese, of whatever partner heeft interesseert mij al helemaal niet. Ik vind het wel leuk jullie zo in de kramp te zien schieten. LOL


  Maak melding

 6. waarom nou weer die hokjesvorming; Ranomi Kromowidjojo is een bekende “Surinaamse” zonder toevoeging, die Sportvrouw van het jaar in Nederland is geworden, proficiat!


  Maak melding

 7. Mooie vrouw misschien kan ik een afspraak met haar maken op korte termijn om te gaan zwemmen te cola creek maar heb alleen geen zwemdiploma dat wordt dan zwemmen met zwembandje baapre baap.
  hahaa no spang na wang joke
  tang boeng kondremang.


  Maak melding

 8. Met Ranomi zou ik integenstelling tot figuren als anna-z, heel graag een hele rol beschuit willen eten!
  Wat een beauty is Ranomi, kan helemaal niet worden gezegd van de niets in haar leven presterende anna-z, uiteraard behalve dom schelden.


  Maak melding

 9. Figuren met een minderwaardigheidscomplex voelen zich altijd gediscrimineerd, of ze vinden dat andere op hun neerkijken, over Calimero gesproken.


  Maak melding

 10. Als ik ranomi zou moeten beoordelen naar nederlandse maatstaven dan is het gewoon een buitenlander (vraag maar aan henk en ingrid). Als ik ranomi zou moeten beoordelen naar surinamamse maatstaven dan is ze gewoon surinaams.

  Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest.


  Maak melding

 11. Eindelijk.
  Ik Tjokro(javaans,surinaams,nederlands)ben zo trots wat ze bereikt heeft.Proficiaat!!!!
  En ze is ook zo trots op haar javaanse naam n.l.
  “KROMOWIDJOJO”.Ranomi je bent boeng.Odi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.