Bouterse’s gezelschap, “gezicht Suriname vandaag”

60

PARAMARIBO, 13 dec – “Hier zien wij duidelijk wat het gezicht van Suriname is vandaag.” Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan van het gezelschap rond president Desiré Bouterse. Geen gezichten om over naar huis te schrijven. Toch waren ze recent nog prominent te zien tijdens het presidentieel bezoek aan Venezuela.

Het betreft dan de ex-militairen Etienne Boerenveen en Hans Jannasch. En ook zakenman Dilip Sardjoe. Voor Venetiaan zijn het allen mensen “met wie men niet voor de dag kan komen.” Ze prijken prominent op foto en film. Boerenveen heeft in de Verenigde Staten van Amerika een gevangenisstraf uitgezeten wegens drugssmokkel. Jannasch leidde een bende die xtc-pillen produceerde. Hij moest daar ook enkele jaren voor brommen.

Overigens is ook Bouterse veroordeeld in Nederland wegens drugssmokkel. Hij is bovendien verdachte in het proces rond de Decembermoorden. “Heel pijnlijk”, aldus Venetiaan. Hij ziet in dit samenhokken genoeg reden zich af te vragen of er nog sprake is van een legitieme regering. Overigens had hij er als president niet al te veel moeite mee te werken met veroordeelden. De ook voor drugssmokkel veroordeelde Ronnie Brunswijk maakte jarenlang deel uit van zijn coalitie.

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Die laatste alinea is toch wel zo prachtig!

  Deze kodjo moet een keer leren wat de dieperliggende gedachte is van straf van straf of leedtoevoeging met het oogmerk om het individu te buigen en alzo weer bruikbaar maken voor de maatschappij.

  Deze meneer Venetiaan heeft door zijn zwartgalligheid een capabele man als dokter Hans Breeveld decennia lang gelaten buiten het brein van dit land. Louter omdat de man tijdens een Bouterse regering een onnavolgbaar perfecte minister was van Binnenlandse-Zaken.

  We zullen al die ex-gedetineerden op je achtererf dumpen zodat gevoed kunnen worden.

  Een panjinengre ten voeten uit!


  Maak melding

 2. Deze rancuneuze vene heeft nogsteeds niet door dat het Surinaamse volk niet voor hem heeft gekozen ondanks zijn 10 schone vingers, die achteraf zo zwart als roet bleek te zijn.

  Je rol is uitgespeeld, ga nou eens een keer met pensioen, ipv van je te laten beledigen in de DNA.

  Iemand die 10 15 President is geweest en in een lagere positie zich laat beledigen, deugt voor geen cent.

  Shame on you Vene.


  Maak melding

 3. Suriname zakt verder weg, de president van jou land die op snoepreis gaat met Megacriminelen met een strafblad soort zoek soort toch.
  Ze hebben geleerd van hun fouten hoor ik die schapen nog roepen
  Geeft ze nog een kans roept weer een andere schaap.


  Maak melding

 4. Normen en Waarden in Suriname zijn samen met de slachtoffers van de Decembermoorden ten grave gedragen,en het volk heeft de verantwoordelijken als huidige leiders van het land aangesteld.Jullie waren gewaarschuwd!Time will tell.


  Maak melding

 5. Escobar was niet verder gekomen dan het bezitten van een grote boerderij en waar hij uiteindelijk gedood werd.Onze dealers bezitten een heel land en volk.Met alles erop en eraan.El Vene heeft gelijk om te stellen dat dat het gezicht is van Sur.Ergens jammer dat Lonnie die onschendbaarheid niet geniet welke bout en de zijnen te beurt is gevallen.Want hij ontbrak in dat filmpje.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Determinist het komt ervan wanneer jullie duivels aanbidden, kunnen jullie gebeden NOOIT uitkomen.

  Het gros van het volk heeft geloof in de huidige leiders en dat is alles wat telt.

  Walgelijke idioten en duivelsaanbidders als jou, kunnen daar niet tegenop.

  Wat rest is een fles Grammaxone, geniet ervan.


  Maak melding

 7. Suriname mag trots zijn op haar politieke vertegenwoordiging in het buitenland!! Stuk voor stuk veroordeelde criminelen.

  En alle gepiep van Paraman, Sempa en Afu Sensie ten spijt: Heeft Venetiaan iets verklaard dat NIET waar is???


  Maak melding

 8. Piet Heyn, zijn naam is groot en zijn daden benne groot.

  Een niet weg te denken pion in de Nederlandse geschiedenis.

  Een doodordinaire zeerover, die toen al de totale bemanning overboord smeet en het schip buitmaakte voor de Neerlandse kroon.

  Molenaar, geef mij een grote brik hoor.


  Maak melding

 9. Je Gezicht of je Kont?

  Leiders in ons land Suriname hebben soms een gezicht maar ook soms een kont. Het is van welke kant je het bekijkt, toch?
  Kijk je van de voorkant samen met Gaddafi, Sadam, Achmedinedjad, Taylor, Mbagbo en onze grote vriend uit Venezuela Chavez, dan zie je een gezicht.
  Maar kijk je samen met Obama, Rutten of de rest van de wereld met enige waarde dan zie je een vette kont in plaats van een gezicht.

  Waarschijnlijk kan het Desi niet schelen wie en wat hij om zich heen verzamelt, als het maar zijn eigen soort zijn. Soort zoekt soort is danook van pas op deze fotoserie.


  Maak melding

 10. In plaats dat die olie domme aanhangers afstand van deze super criminelen nemen reageren die domme schapen al van ouds dom en als een kudde wilde dieren.Vene heeft geen criminele verleden, vene heeft geen dictatoriale verleden jullie zijn dom geboren en zullen ook zo ter aarde worden gedragen geen hulp meer mogelijk.
  Ik blijft lekker in Nederland wonen waar beschaafde en integere politici het voor het zeggen hebben.Als ik nog in het bezit was van de surinaamse paspoort dan had ik het nu uit protest verbrand. Die jongeren in Suriname die dit mogelijk hebben gemaakt zitten nu lekker op de blaren oude militaire vrienden worden benoemd als commissie lid en de jongeren die geschoold zijn hebben het na kijken.Wie is nu don no KA ? Paramanpinto,Afu Sensie zien jullie niet hoe ontiegelijk dom jullie zijn.


  Maak melding

 11. Vaarwel Surinaams Panorama zoals velen daarbuiten het kennen. Welkom in de dictatuur,schurkenstaat en misdaadstaat. leve deze moordenaars,drugsbonzen,geweldenaars,leugenaars, mensenrechten schenders. ja krijsen de ndp demonene en de bezeten aanhangers. Leve de leugen, onrechte en misdaad.


  Maak melding

 12. Afu Sensi

  Wat waar is is voor jullie ndpidioten leugen en omgekeerd. Vervloekt zijn alle moordenaars en hun aanbidders. Alles wat determinsit heeft voorzegd zal uitkomen en jullie zullen het zevenmaal erger dragen. Verdiende loon voor het binnenhalen en voordragen van misdadigers. Wee jullie dwaasdomme geesten.


  Maak melding

 13. Venetiaan is hypocriet huichelachtig. Hij was gewaarschuwd. Pas op, Loop niet in het gareel met een onberechte bankrover en drugsveroordeelde. Nu eet hij de zure vruchten van verraad en leugen. Zijn verdiende loon dat hij en nps door misdaadaanhangers aan de kant zijn gezet. Deze onberechte moordenaars zullen van dit land een ware puinhoop maken, erger dan jaren tachtig. Wie het niet willen geloven zullen het nog meemaken. Baas vs zijn knecht. Zoals het begon in jaren tachtig, zo zal het eindigen met puinhopen her en der in dit land……als les voor alle parasieten en misdaadaanhangers. Vaarwel Suriname.


  Maak melding

 14. Het probleem met Vene is dat er nergens in zijn 15 jaar als President de rode loper is uitgerold. Men zag liever zijn hielen.

  Henk Molenaar misschien dat je je eens druk moet maken om Wilders, die is momenteel het gezicht van Nederland.

  Wat Boerenveen is overkomen weten we allemaal. Vraag maar aan Musk die heeft een westerse lijst samengesteld van leiders die niet aan de leidraad van je wilders zouden willen lopen. Dat is het gezicht van hun land.


  Maak melding

 15. Dit zijn de nieuwe voorbeeld figuren van de surinaamse samenleving de zogenaamde Rolmodel hoe crimineler hoe beter, en ons maar afvragen waarom het fout gaat met jeugd in suriname.
  Paramanpinto,Afu sentie , Sempa, Milton Fleur en anna_Zot ik ben benieuwd wat jullie antwoord zal zijn wanneer jullie kinderen met vragen komen over die criminele bende die nu aan de macht zijn in het land.


  Maak melding

 16. Venetiaan is de meest lachwekkende man van Suriname. Als gezicht van Suriname heeft hij onze rijkdommen verkwanseld aan het buitenland en het wordt tijd deze redimusu voor altijd op te bergen in het bejaardenhuis voor zwaar gedementeerden. Venetiaan heeft nooit iets nuttigs voor Suriname betekent en is er persoonlijk voor verantwoordelijk dat het Surinaams grondgebied met vele vierkante kilometers is geslonken.


  Maak melding

 17. Meneer Wikkileaks,

  Geef die bouta aanhang een draai om hun oor. Deze ezels snappen het gewoon niet. Het zijn geen schapen ( deze zijn nog slim) maar het zijn gewoon boeriki’s.

  Goed bezig jongen.


  Maak melding

 18. Look who’s talking. Als minister van Onderwijs en Volksontwikkeling had men een x-aantal vonnissen aan zijn broek, toen de onderwijsbonden hem voor het gerecht hebben geleept. “De pot verwijt de ketel dat ie zwart is”.

  Benito


  Maak melding

 19. Overal in de wereld bestaat er een begrip Elder Statesman of te wel Staatshoofd in ruste.
  Vene is 10/15 jaar staatshoofd geweest en zou nu respectvol van z’n staatspensioen moeten genieten, zijn memoires schrijven en hier en daar op aanvraag adviezen kunnen geven. Maar hij kiest ervoor om in het parlement met modder te gooien tussen de nieuwkomers.
  Dit is eeen ex-Staatshoofd absoluut Onwaardig.
  Zou het misschien toch door de tien schone vingers komen???
  In Afrika doen ze het 100x beter,
  wat een afgang voor die man.


  Maak melding

 20. Het gaat niet wat Vene doet of heeft gedaan. de vraag is, zijn zijn constateringen juist.
  » Rapporteer deze reactie

  Piet

  Pietje precies maak ik ervan, die constatering is wel duizend promille juist maar El Vene is niet de persoon, die daarover mag en kan reppen.

  Hij heeft toch ook prinsheerlijk samengewerkt met een batterij aan dieven?

  Laten we kijken hoe dit land met vereende krachten en niet met verkrachte eenden, naar grotere hoogten kunnen tillen.

  Piet Heyn was een aardscrimneel maar heeft zijn bijdrage gehad in dat wat vandaag Holland is, een machtig land. Ik heb er zelf gewoond, gewerk, gestudeerd en ook nog vader geworden van een potige dochter.


  Maak melding

 21. Don no abi dresi.
  In venezuela zijn alle criminelen welkom, de beschaafde wereld moet niets van dit criminele tuig hebben daar kan hij alleen naar dit soort landen afreizen waar de zelfde soort schurken aan de macht zijn. Bouterse heeft helemaal niets geleerd van het verleden hij doet het zelfde als in de jaren tachtig hij besmet onze samenleving met hun criminele misdaden.
  Dit is echt triest voor woorden zo een mooi land wordt regel recht de afgrond in gedonderd door een stelletje criminele recidivisten.


  Maak melding

 22. Wel wel wel. Piet Hein’s daden benne groot. Wanneer zal de berechting plaatsvinden van:
  1, de moorden op Java door de Hollanders. Holland heeft al zijn excuses aangeboden en schadevergoeding aan de nabestaanden betaald.
  2, de moorden op de Hindustaanse en Javaanse arbeiders op Mariënburg door de Hollanders toen die in opstand kwamen tegen het Koloniaal bewind in Suriname?
  3, de moorden op de Javanen op het Onafhankelijkheidsplein, door de Hollanders toen die om de vrijlating van Anton de Kom eisten?
  4, de mishandeling, vernedering, moorden van de Afrikanen door de Hollanders in Suriname 350 jaar lang?

  Wie het weet mag het zeggen.
  We benne benieuwd.

  Benito


  Maak melding

 23. ha ha ha beste surinamers weten jullie het nog steeds niet….. jullie wonen in een bananenrepubliek.

  het is grappig dat jullie zo verder gaan…..

  de hollanders waren rovers maar jullie zijn 100x slechter, van je meester moet je het leren.

  wh


  Maak melding

 24. Afu Senie

  Jouw perceptie is duidelijk een en a bezetenheid van moorddemonen.Schizofreen megalomanisch net als je afgod en baas. Di di bri. Daarom valt er te spotten met jullie keuze en nog meer jullie met ironie van repliek zijn. Hahahahaha. Wie geloven dat misdadigers dit land rust en vrede zullen brengen zijn oliedomme stommelingen op parasieten als 0,50 centjes waard. Hihahoo terecht een nickname die je past. Peanutdenker


  Maak melding

 25. He afu censie. Hoe kan je je naam zo belachelijk maken. Volgens heb je helemaal geen waarde. Afu censie bestaat gewoon niet in Suriname. Oh ja hij bestaat wel, want het zijn aanhang van Bouta natuurlijk.

  Dom dom dom.

  Robbie


  Maak melding

 26. Wat een verschrikkelijke schande. Woorden schieten te kort,niet alleen om mijn veronwaardiging,maar ook om mijn walging uit te drukken voor deze criminelen.Wat bezielde de surinamers om deze boeven bende aan de macht te helpen.maar ja….ba zoekoe,ba vinnie ba tjarie.


  Maak melding

 27. Suriname is een land met 5 verschillende bevolkingsgroepen.
  Ze wordt wel eens vergeleken met een hand, maar doordat er geen saamhorigheid heerst, zal deze hand NOOIT een vuist kunnen maken!!
  En dat blijkt maar weer uit alle commentaren.
  Het maakt niet uit wáárover het gaat op de Waterkant: binnen no-time vliegt men elkaar in de haren en maakt men elkaar uit voor rotte vis! Lekker volwassen bezig, toch?
  Maar waarschijnlijk is dit een afspiegeling van de samenleving in Suriname?

  Voorts is het zo ontzettend kortzichtig om steeds maar weer naar een ander (in dit geval Nederland en haar slavernijverleden) te wijzen, indien men op iets aangesproken wordt!
  Net kleine kinderen die een standje krijgen en dan meteen roepen en wijzen: “maar hij deed het ook……….!)
  Waarom kijken deze mensen toch steeds meer dan 140 jaar terug,maar weigeren ze om nog geen 30 jaar terug te kijken?
  Misschien omdat er nog veel mensen die het hebben meegemaakt, aan welke kant ze destijds ook stonden, nog in leven zijn en die van 140 jaar geleden niet meer?
  Misschien omdat mensen ter verantwoording geroepen kunnen worden?
  Misschien omdat mensen die gezegd hebben dit te doen, achteraf dit weigeren?
  Misschien om dat iedereen wel een aandeel in de geschiedenis heeft gehad, hetzij goed,hetzij slecht?
  Misschien omdat iets niet willen zeggen of zien, ook verantwoordelijkheid is?


  Maak melding

 28. Ai Vene dit is dementie baya, wat is brunsie dan………..wanneer ga je naar asiejana of op je klein kinderen oppasen…..tje poortie…net als WikkiLeaks trauma baya….BOUTA Cyndroom.

  wordt vervolgd:deel 1


  Maak melding

 29. @lon

  Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Maar, de republiek Suriname bestaat maar sedert 1975. Dat is dus maar 36 jaar. Je kunt de geschiedenis van Suriname ook niet los blijven zien van slavernij en uitbuiting. Ons volk komt inderdaad overal vandaan en elk van ons heeft z’n eigen geschiedenis en we zijn allemaal onheus behandeld. We hebben tijd nodig om te groeien en een land dat vijf keer groter is dan Nederland tot ontwikkeling te brengen. En dat met een bevolking van maar net een half miljoen. Dat er fouten gemaakt zullen worden is duidelijk. Maar we zullen het als Surinamers toch echt wel zelf moeten doen. Op dit ogenblik wordt er in Suriname te etnisch gedacht en gehandeld. We zullen eerst dat probleem moeten oplossen en daarbij ligt de sleutel in een beter begrip van ons verleden. De basis van heel veel etnisch denken en handelen ligt toch echt wel in de koloniale verdeel en heers politiek van de voormalige kolonisator. Je kunt toch echt niet verwachten dat 36 jaar onafhankelijkheid meteen resulteert in een soepel draaiend land. De dekolonisatie is bij velen mentaal nog steeds geen feit en Suriname behoort tot de top van landen met een zwaar postkoloniaal syndroom. Het heden is geworteld in het verleden maar we kunnen wel samen de problemen oplossen. Gun Suriname de tijd!


  Maak melding

 30. Ach let niet op Venetiaan. De man is slachtoffer van zijn blinde haat jegens Bouterse. Dit noemen wij in Suriname bita-ati! Hij blijkt telkens weer bereid Suriname op te offeren voor zijn gitzwarte inborst! Het zou beter zijn als hij de politiek verlaat, in therapie gaat en nog enige zin geeft aan zijn bestaan. Deze man heeft de Surinamers altijd geminacht en nu zij hem de wacht hebben aangezegd zaait hij rancune en verdeeldheid. Inderdaad een ex-pres onwaardig gedrag!


  Maak melding

 31. SRD 100 miljoen voor waterbeheersingsproject
  maandag, 12 december 2011 18:58

  Paramaribo – Aan het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar zal in Nickerie een project waterbeheersing van start gaan voor de agrarische sector. Dat zegt de voorzitter van de Rice Coordination Unit, Badrisein Sital. Het project kost ruim SRD 100 miljoen en zal worden gefinancierd door de India Creditline. Nadat het project is uitgevoerd, zullen landbouwers gegarandeerd …

  twee seizoenen, ongeacht droog of regenweer, anderhalf jaar kunnen inzaaien en oogsten, zegt Sital. Ook zullen de landbouwers per seizoen 5000 hectare meer kunnen inzaaien.

  Foto: Voorzitter van de Rice Coordination Unit, Badrisein Sital

  Dit betekent dat er per jaar 10.000 hectare extra ingezaaid zal kunnen worden. Tevens kan het waterverbruik met behulp van dit project verminderd worden. “Gemiddeld is er per seizoen per hectare 9000 kuub water nodig. Boeren in Suriname verbruiken 29.000 kuub. Met dit project brengen we het waterverbruik terug naar 15.000 kuub.

  Die 15.000 kuub is nog steeds teveel, maar dan verspillen we in ieder geval minder water.” Sital zegt dat al deze cijfers goed gecalculeerd zijn en op uitvoerbare capaciteit berekend zijn. “Dat betekent dus ook dat de boer zich volledig moet gaan houden aan de richtlijnen van de juiste inzaai en de juiste activiteiten.”

  Elke schakel in het mechanisme, die niet op tijd in actie komt, brengt neveneffecten met zich mee. “Daarom heb je een inzaaischema, dat zich richt op maximaal negen weken. Wij willen vooral strakker gaan werken omdat we continu bezig zijn onze rijstvariëteiten naar een kortere levensduur te brengen. Vroeger waren er rijstvariëteiten met een levensduur van 140 tot 150 dagen. Nu kennen we die van 110 en zelfs van 100 dagen.”
  (S.Bissesar)

  Dit is concreet productie-vergrotings project. Het beleid van de regering is nu in de uitvoeerende fase beland . Wat VENE betreft , moet ik vermelden , dat hij niet weet dat criminaliteit en misdaden tegen de menselijkheid de wereld heeft gebouwd tot waat het nu is. De slavernij is daar en ook de opiumhandel van de V.O.C. . Zulke grootte misdaden dat je bijna niet kan voorstellen .


  Maak melding

 32. Problemen met Vene???Grappig/Wie heeft er problemen mee.Hij is gelukkig kan gaan en staan waar hij wil.Reist over de hele wereld.Wordt niet opgespoord door het Internationaal Gerechtshof.Dedemang partij, zijn jullie gestoord?Kan jullie toevallig gekozen president zijn coca-voet in holland zetten.Hij is toch een gevangene in eigen land.Kan hij overal in ons binnenland gaan?Zien jullie niet dat die vloek nu al begint te werken.Rozendaal heeft mischien wel een antwoord voor hem.Ik kan me nog heugen dat Rozendaal eens in “SURINAME VANDAAG” gezegd heeft dat hij een hoopje st………is.
  Waarom haten jullie Vene,Dit is gewoon jaloezie.Die man heeft 3 termijnen gezeten en wilde niet meer.Paraman je kan nog zoveel klepperen, maar a stoepoe foe DNA joe nooit sa doro.Joe dong moro boerikie baka sei.Go seri awara nanga djiendja.Je hebt ook van die Hollanders gegeten.Mischien wilde je kamerlid worden in Holland en het is je nooit gelukt,vandaar die haat.Jaloezie en afgunst is bij jouw duidelijk te merken.Ga je beter ontwikkelen en vertrek nog een keer naar Holland, wie weet wordt je nog de opvolger van Mark Rutte.
  Da ie no e afoe pipa Vene torie moro.
  Veel succes.

  Danitia

  Van die 16 maanden dat jullie zitten is 90 % alleen maar negatief en blunders.Jullie verdienen nieteens een 2-


  Maak melding

 33. De waarheid doet gezien de reacties van de ndp-groupies weer heel veel pijn.

  Het is mij niet geheel duidelijk welke jonge parlementsleden de heer Venetiaan moeten doen beven (zie #41.).
  Verbaal kan geen enkel lid van de Nationale Doden Partij in de schaduw staan van voornoemd parlementslid. Waar de leden die zich tot de vriendenkring van keizer Bigi Mofo I en de keizer zelf non verbaal toe instaat zijn is niet alleen het Surinaams volk inmiddels duidelijk.

  Even iets anders, hoe zit het nu met de EUR 3.5 miljoen voor Balast Nedam?!
  Liggen er nog meer lijken in de kast?!


  Maak melding

 34. ERRATUM

  (zie #41.), lees #38.

  De waarheid doet gezien de reacties van de ndp-groupies weer heel veel pijn.

  Het is mij niet geheel duidelijk welke jonge parlementsleden de heer Venetiaan moeten doen beven (zie #38.).
  Verbaal kan geen enkel lid van de Nationale Doden Partij in de schaduw staan van voornoemd parlementslid. Waar de leden die zich tot de vriendenkring van keizer Bigi Mofo I en de keizer zelf non verbaal toe instaat zijn is niet alleen het Surinaams volk inmiddels duidelijk.

  Even iets anders, hoe zit het nu met de EUR 3.5 miljoen voor Balast Nedam?!
  Liggen er nog meer lijken in de kast?!


  Maak melding

 35. Paraman ik ben het roerend met je eens, deze zelfde EL Vene heeft met rovers gewerkt ten koste daarvan kon hij 15 kjaar aan de macht zitten ga met je kleinkinderen spelen of zie je je keteltje niet meer.


  Maak melding

 36. @ de volgelingen van MegabendeLeider,dictator,Moordenaar DDB.
  ”Dictatuur is niet alleen het werk van een dictator, ook van de slachtoffers.ze werken op een op andere manier mee om een dictatuur in stand te houden.De aanbidding,de onderdanigheid, het gebrek aan verzet tegen zijn macht maakt hem tot een alleenheerser die uiteindelijk alles en iedereen controleerd, zelfs de dromen van de mensen.Door de afwezigheid van democratische tegenkrachten,als er geen remmen zijn, leidt dat uiteindelijk tot brute vormen van machtsuitoefening.Democratie is een systeem van remmen en tegenwichten.Dictaturen brengen brengen niet alleen economische en politieke schade aan, ze tasten ook de de moraal aan.Ze vernietigen maatschappelijke waarden,het vertrouwen in de democratische instutities.Het heeft een corrumperend effect op het welzijn en de ethiek.Dat is op de lange termijn misschien zelfs het ergste.
  Mario Vargas LIosa.


  Maak melding

 37. Venetiaan, Sardoe en Santhoki zijn de grootste hypocrieten op de Surinaamse aardbodem. Volgens mij haalt mijnheer zijn tien schone vingers voor zijn ogen weg (plus trekt een paar van die vingers uit die emmer), kijkt om zich heen en vraagt zich dan nu verongelijkt af:”Wat heb ik Ronald Runoldo toch gedaan voor land en volk?”

  Bingo Ronald Runaldo, geen ene M heb je gedaan.


  Maak melding

 38. @BENITO 29 De hollanders hebben huis gehouden in Indie en in Su, mensen vermoord , die DDB van je doet en heeft het zelfde gedaan met zijn eigen mensen dus en wat is vlgs jou erger?

  Paraman 30: vlgs jou profiteren wij van de nalatenschap van Piet Hein. Als die Bouta van je en zijn criminele bende met jullie heeft afgerend vroeg of laat is het enige waar jullie die tegen die tijd niet op de vlucht zijn doodgeschoten van zullen profiteren, zijn de bladeren van debomen in het oerwoud voorzover nog niet verpatst aan buitenlanders .

  ANNA Z dat jullie daar na 150 jaar nog steeds lijden aan een postkoloniaalsydroom dat is nu wel duidelijk.


  Maak melding

 39. @viktor
  Het postkoloniaal syndroom komt zowel bij zwarten als bij witten voor. De zwarte die denkt dat hij minder is en dus lijdt aan een minderwaardigheidscomplex. Dat gaat meestal gepaard met een gevoel van gebrek in eigen kunnen en het verheerlijken van de witte man. En bij de witte die denkt dat hij superieur is ten opzichte van de zwarte en dat uit zich in een meerderwaardigheidscomplex, en een vlucht in racisme bij de ontdekking dat zwarten iets beter kunnen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Bij zowel wit en zwart hebben mensen zich los gemaakt van dit verknipt psychologisch verschijnsel. Maar het blijft hardnekkig en het einde is nog niet in zicht. Velen lijden eraan en jij lijkt me gezien je reactie, bij uitstek slachtoffer van dit syndroom.


  Maak melding

 40. @viktor
  Het postkoloniaal syndroom is nog bij zeer veel mensen aanwezig. Bij veel zwarten uit het zich in een minderwaardigheidscomplex en bij veel witten in een meerderwaardigheidscomplex. Helaas!
  Sommige zwarte mensen hebben geen geloof in eigen kunnen en kijken vreselijk op tegen de witte man. Veel witten denken voor God te kunnen spelen en kijken neer op de zwarte man. Dit psychologisch drama is in de koloniale tijd ontstaan en lijkt bij sommigen onuitroeibaar.


  Maak melding

 41. Beste Anna+Z

  De mensen loopt zo’n 15.000 jaar rond op deze aarde. De koloniale tijd heeft amper 300 jaar geduurd. Een paar seconde in de geschiedenis van de mensheid. Hou toch eens op met dat gelul over postkoloniaal syndroom etc.

  Dat zogenaamd pyscologisch drama is voor mensen zoals jij en argument om eigen falen te verklaren en alle schuld van alle ellende bij de ‘ witte man’ te leggen. Move on!

  Get a life!!!!


  Maak melding

 42. Het betaamt in de ontwikkeling van een natie dat de wederopbouw gezamenlijk word aangepakt. Het apartheidsspook opgelegd door de vroegere wingewesthoofden heeft niet nagelaten zijn vernietingswerk tot rijping te doen komen. Echte mannen en vrouwen zouden een samenbundelings pact kunnen sluiten om opbouw voor een ieder te bewerkstelligen welke op de achtergrond misschien wel de gedachte is maar door de drek van de apartheid een obstakel kan vormen. Ik hoop dat te zijner tijd de vroede vaderen het voorbeeld zullen suggeren het pad op te gaan waar vele landen ooit hebben gestaan. Het heeft misschien als aanhef; wij het volk van dit land hebben besloten de gelederen te sluiten en de opbouw van dit ons vaderland gezamenlijk ter hand te nemen tot bloei van onze natie. Wat verder aan positieve impulsen in dat epistel zal staan zal afhangen van de bereidheid die gedachte verder te volgen. De afgelopen 36 jaar zal in archieven reeds een beginsel hieromtrent het licht hebben gezien. Men roepe desnoods de geesten van voorvaderen te hulp indien momenteel het brein ontbreekt. Get on your way and let your children be proud to say, my father or mother was an elder of this beautiful land. For heavens sake, step up and move history.


  Maak melding

 43. Vene heeft 1000% gelijk, echter mosterd na de maaltijd en de huichelachtigheid van hem en de zijnen druipt er vanaf.

  Geen donder heeft hij gedaan in de afgelopen decennia om Bouta & co buiten het machtscentrum te houden,integendeel heeft hij zichzelf ook uitgebreid ingelaten met boeven(streken).

  Dus Vene ga met pensioen en was je 10 vuile vingers hoor!


  Maak melding

 44. beste henk molenaar Laat die Zot in haar eigen sop gaar laten koken. Ze geeft op nummer 52 precies aan wat aan haar mankeert, geestelijk labiel.
  Sorry hoor maar die viswijf moet je doodzwijgen ze is geen antwoord waard, zo dit ben ik kwijt wat een opluchting zeg.


  Maak melding

 45. @3 en 4, Het gaat niet om de persoon maar wat hij voor het land kan beteken. Ik ben geen voorstander van mensen met crimineel verleden aan het hoofd, maar bij gebrek aan beter…

  @7 het gaat niet om Vene die telt niet meer.

  @11 heb je een punt

  @ 19, Je bent niet consequent je kijkt zelf wel naar het verleden van personen maar wanneer er kritisch gekeken wordt naar de geschiedenis van Nederland, pareer je het met een flauwe grap.

  @36 eindelijk iets waar ik over na kan denken.

  @38 Ik ben blij dat je laat zien dat er toch wel niveau op het forum is.

  @42 Het is misschien off topic maar over welke snelweg heb je het?

  @50 De slachtoffers van DDB vielen volgens mij na een staatsgreep. Behoort zoiets, niet tot een (binnenlandse)oorlog?
  Every War Has Casualties
  Hoe je naar jullie verwijs, neem ik aan dat jij niet de Surinaamse nationaliteit hebt. Je kunt je niet voorstellen wat voor impact het op de Surinaamse bevolking heeft.

  @51 off topic maar ik kan me er wel in vinden.

  @ 53 jij bent ook lekker snel in je conclusie trekken, of kijk ik over je onderbouwing heen.

  @Allen,

  Waar gaat dit nu over? Zijn we bezig met geschiedenisles? Zoals ik als eerste al aangaf het gaat erom wat ze voor het land kunnen betekenen.
  Ik heb liever iemand met een slecht verleden die het land vooruit brengt dan iemand die de ideale schoonzoon/dochter is, maar die niks bereikt.
  Ik verwijs met deze uitspraak niet naar personen. Algemeen beeld


  Maak melding

 46. @3 en 4, Het gaat niet om de persoon maar wat hij voor het land kan beteken. Ik ben geen voorstander van mensen met crimineel verleden aan het hoofd, maar bij gebrek aan beter…

  @7 het gaat niet om Vene die telt niet meer. Als hij het beter gedaan had, had het volk hem weer gekozen.

  @11 heb je een punt

  @ 19, Je bent niet consequent je kijkt zelf wel naar het verleden van criminelen maar wanneer er kritisch gekeken wordt naar de geschiedenis van Nederland, pareer je het met een flauwe grap.
  @36 eindelijk iets waar ik over na kan denken.
  @38 We hebben toch wel niveau op het forum.
  @42 Het is misschien off topic maar over welke snelweg heb je het?
  @50 De slachtoffers van DDB vielen volgens mij na een staatsgreep. Behoort zoiets, niet tot een (binnenlandse)oorlog?
  Every War Has Casualties
  Hoe je naar jullie verwijs, neem ik aan dat jij niet de Surinaamse nationaliteit hebt. Je kunt je niet voorstellen wat voor impact het op de Surinaamse bevolking heeft.
  @51 off topic maar ik kan me er wel in vinden.
  @ 53 jij bent ook lekker snel in je conclusie trekken, of kijk ik over je onderbouwing heen.

  @Allen,

  Waar gaat dit nu over? Zijn we bezig met geschiedenisles? Zoals ik als eerste al aangaf het gaat erom wat ze voor het land kunnen betekenen.
  Ik heb liever iemand met een slecht verleden die het land vooruit brengt dan iemand die de ideale schoonzoon/dochter is, maar die niks bereikt.
  Ik verwijs met deze uitspraak niet naar personen maar dat is van hoe ik het zie.
  Ieder ze eigen mening en visie.


  Maak melding

 47. @basja
  Namens iedereen van de NDP, gefeliciteerd met je rijkdom. Ook de rijkdom van je taalgebruik is iets waar je gerust trots op kunt zijn. We wensen je ver in de toekomst nog veel meer rijkdom toe want we weten dat het in deze frontloze periode even tot stilstand is gekomen. Het billenlikken helaas moeten we toch wel aan jou overlaten. Door armoede lijden we aan zoveel vochtgebrek dat we genoodzaakt zijn onze droge leren tong te beschermen tegen verdere slijtage. We wensen je heel veel succes toe en als je lang genoeg wacht zullen de bedel-front-aalmoezen uit Calimerostan je rijkdom nog meer laten groeien. Wij arme NDP-drommels zijn niet zo rancuneus en wensen je alle voorspoed en rijkdom van de hele wereld. We blijven wel jaloers op je rijkelijk vochtige tong.


  Maak melding

 48. Bouterse’s gezelschap, “gezicht Suriname vandaag”.

  Surinamers denken dat het de huidige regering is waardoor de wereld een negatief beeld heeft van Suriname en dat dit beeld recent is ontstaan.

  De WERELD heeft een negatief beeld van de HELE bevolking van Suriname en altijd al gehad. We staan bekend als onbetrouwbare oplichters met wie je beter geen zaken kunt doen. Wil je geld verliezen dan moet je in Suriname investeren, want als je niet door ambtenaren of zakenmensen wordt opgelicht dan zijn het wel ondergeschoolde luie werknemers die je de das om doen.

  Een volk met een gebrek aan integriteit, creativiteit, organisatie en een totaal onvermogen om doelstellingen te realiseren.

  Elke vorm van kritiek wordt direct gecounterd met zeer emotionele reacties waarbij Nederland of de overheid de schuld in de schoenen wordt geschoven.

  Ja ik heb het gezegd……..Suriname heeft geen mannen en vrouwen alleen jochies en meisjes !!

  Onze bijnaam op deze planeet is de Stinkin Surinam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.