Gesteggel in Suriname om gratis sportmateriaal

15

PARAMARIBO, 12 dec – Ietwat gênant, maar het gebeurt nu eenmaal. Minister Paul Abena van Sport- & Jeugdzaken ligt overhoop met de Surinaamse Tafeltennisbond, STTB. De aanleiding: sportmateriaal dat China en Guyana schonken. De bond zegt er al tijden om aangeklopt te hebben bij de schenkers. “Maar het is nu mooi bij mij”, is kennelijk Abena’s gedachtengang.

Hij was het die het sportmateriaal afnam van de Chinese ambassadeur Yuan Nan Sheng. Ook het Guyanese materiaal ging richting Sport- & Jeugdzaken, klaarblijkelijk uit protocollaire overweging. De bond bleef maar wachten en wachten, maar een overdracht kwam nooit. Volgens de Ware Tijd gaat Abena er vanuit dat het materiaal bestemd is voor “de Surinaamse samenleving.” Een Surinaamse Tafeltennisbond behoort daar dus blijkbaar niet toe.

Zo’n bond zou toch het eerste zijn waar je aan denkt als het echt te doen is om sportbevordering. Of er zou tenminste afstemming kunnen zijn. Aan de andere kant: wie zou zo’n kansje laten liggen om voor een dubbeltje op de voorste rij te zitten. Gratis propagandamateriaal! Volgens STTB-voorzitter Desiré Hooghart houdt Abena de deur stevig op slot en blijft hij stoïcijns op het materiaal zitten. Waar het precies om te doen is? Speeltafels, computers en wat (tweedehands) meubilair.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Hopelijk zitten hier geen rare motieven achter. Je zou redelijkerwijs vermoeden dat de spullen daarnaartoe gaan waar zij het beste tot hun recht kunnen komen.


  Maak melding

 2. Diep triest dat Suriname, een land met een zeer kleine bevolking, “gratis sportmateriaal” ontvangt notabene van buurland Guyana nog wel!?! ben het spoor bijster!


  Maak melding

 3. Suriname een land vol met hout en dan wacht men op tafeltennistafels geschonken door andere landen. Waar is je zelfrespect.
  Waar is je eer?
  In suriname maakte ik als klein jongen zelf eigen speelgoed met lege motorolie blikjes gecontrueerd met een houtenframe eromheen en voila ik kom hem ook zelf besturen.
  En deze “intellectuelen”wachten op gratis spullen beschamendddddddddddddd.


  Maak melding

 4. @pinto-paraman,
  Waar is die grote SMO van jou over afgedankte spullen? je hebt het opvallend genoeg niet meer over bedelen nu is de bal op jou helft mi boi.
  De vorige regering kreeg er van langs van jou nu neem spullen van guyana hoever kan je nog gaan pinto? richting Haiti ???


  Maak melding

 5. Bosr zegt het goed: Beschamend inderdaad! Materiaal dat nauwelijks enige financiële waarde heeft wordt inzet van een politiek spelletje. Door dit soort gesteggel zal het sportklimaat in Suriname nooit en te nimmer het kleuterschoolniveau ontstijgen.


  Maak melding

 6. Lees ik wel goed?

  Sportmateriaal uit Guyana? Is Suriname nu zodanig vervallen dat men zelfs uit Guyana giften ontvangt?
  Het wachten is nu op de volgende giften uit Haïtie, Zimbabwe en Somalië. Je mag je gerust afvragen of de Surinamers anno 2011 geen enkele moraal meer hebben.

  Feitelijk kan het ook niet anders met de goed onderlegde personen die het huidige bestuur van het land uitmaken. Allemaal hoogopgeleide personen die nimmer wat te maken hebben/gehad met moorden, verkrachtingen, diefstallen, overvallen e.d.

  Ben ik effe blij dat ik er gelukkig niet (meer) woon en mijn jonge kinderen geen voorbeeld hoeven te nemen aan de talrijke rolemodels zoals hiervoor beschreven.


  Maak melding

 7. geografisch ja zijn we n natie maarrr demografisch n middelgrote stad dus we kunnen ook niet veel he met n handje vol onze werk kracht word dan verdund he slimpies eigenlijk doen we het relatief heeel goed met n werkzame beroeps bevolking van? zeg t maar kortom jullie zeiken te veel op ons land selletje egoisten wat zei n beroemde am president ook al weer?dont ask wat your country can do 4 u ….


  Maak melding

 8. Jongens rustig aan op de site ,Na de Grote Leider DHR.DB,dus over 10j ga ik de president worden.
  We gaan de mensen die aan de onderkant van de maatschappij zitten de problemen oplossen.
  Sociale stelsel reorgeniseren.
  We gaan Ieder surinamer een woning.
  Scholing,Ziektekosten inkomen bieden ,uit de inkomsten van de verkoop delfstoffen.
  Ieder Surinamer krijgt een jaarlijkse delfstoffen bonus ,We gaan jullie verwennen,we gaan de beste worden.Geduld ik kom eraan.daarna komen de surneds,we hebben zoveel kennis hier opgedaan dus wij kunnen su tot ongekende hoogtes brengen,Daarna de klap op de vuurpijl ,we adopteren HollandWodt een provincie van su,sjonge jonge komt goed.


  Maak melding

 9. Onafhankelijkheid heeft land verder de afgrond in geholpen.
  Suriname begint steeds meer een afrikaanse imago te krijgen waar bedelen een normale zaak is foei.


  Maak melding

 10. Nummer 8

  Mede gelet op jouw abominabel slecht Nederlands, stel ik mij zo voor, dat je ook gerekend mag worden tot de zeer grote groep van gecertiviseerde analfabeten in Suriname. Ga gerust verder met het ophouden van je zwarte klauwen voor de rest van de wereld inclusief Guyana en Haïtie, maar wees niet verbaasd wanneer ook jouw dochter van 8 jaar oud, jouw voorbeeld volgt en zwanger thuiskomt na de zoveelste wilde schooldag met een man of veertien! Ga dan niet huilie, huilie maar bedenk dan dat slechts jouw voorbeeld, navolging heeft gehad.


  Maak melding

 11. Front heeft van de Surinamers bedelaars gemaakt, het handje ophouden voor alles en iedereen zal nog een tijdje doorgaan.

  Dit zal niet zo snel kunnen veranderen door de huidige regering, het is front cultuur, bedelen en ontwikkelingshulp vragen.

  Jammer maar waar.


  Maak melding

 12. Sportmateriaal!

  Sportmateriaal dat onder de kont van minister Abena ligt weg te rotten heeft op den duur geen enkele waarde meer. Hier zie je het hebzuchtige gedrag van een mens die denkt zijn macht te misbruiken. Wat zou hij met het materiaal willen doen? Aan zijn neefjes in het binnenland schenken?
  Dit zijn onvolwassen leiders.


  Maak melding

 13. Te trots om een eenheid te vormen met de Nederlandse Surinamers, maar niet te trots om sportmateriaal van Guyana aan te nemen?

  Is het eerste een principe kwestie?

  @7 Er zijn genoeg mensen die wat voor het land willen doen, het land maakt het alleen niet mogelijk om “the surinam dream” te leven. Of zie ik dat verkeerd?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.