Activisten verontrust over ‘Bouterse-zaakgelastigde’

48

Het Suriname comité Geen Moordenaar Als President(GMAP) heeft in een brief aan de Nederlandse minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie gevraagd om de ‘politieke activiteiten vanuit de Surinaamse ambassade scherper in de gaten te houden’. Dit naar aanleiding van de komst van zaakgelastigde Chantal Doekhie naar Nederland.

Het GMAP zegt dat ‘Surinaamse activisten voor mensenrechten verontrust zijn over de politisering van de Surinaamse diplomatieke vertegenwoordiging’. Volgens het Suriname comité heeft president Bouterse met het vervangen van een niet-NDP zaakgelastigde door een NDP-zaakgelastigde ‘de politieke voorwaarde geschapen om de politieke spionage binnen de Surinaamse diaspora vanuit de ambassade te hervatten.’

‘Dat de vader van de zaakgelastigde, NDP parlementslid Rashied Doekhie, zich geroepen voelde te ontkennen dat het om partijpolitieke benoeming gaat, bevestigde slechts dat het tegendeel het geval is’ aldus GMAP. Volgens GMAP maakt het Bouterse-regime zich zorgen om het groeiende verzet vanuit de Surinaamse diaspora, tegen het presidentschap in handen van een drugsveroordeelde en moordverdachte. ‘De vijandschap tegen Nederland is daarvan een uiting, de betrekkingen zijn weer tot het vriespunt gedaald’.

GMAP zegt ‘dat hoewel Suriname geen openlijke militaire dictatuur meer is, de ondermijning van de onafhankelijke rechterlijke macht en rechtsstaat in sneltreinvaart groeit’. Het comité noemt ‘ de recente ernstige bedreiging van Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname, een teken van de groeiende intolerantie’. Hoost heeft aangifte gedaan wegens dreiging met mishandeling en dood. De bedreiging vond plaats een dag voor de 8 december herdenking in de Mozes en Aaron Kerk in Amsterdam.

GMAP zegt dat vooral de ‘oudere generatie activisten de aanslagen in de jaren tachtig op Nederlands grondgebied niet zijn vergeten’. In de brief aan Opstelten wordt gewezen op de verschillende brandstichtingen in kantoren en woningen, de moord op verzetsman Sadjatsingh, de aanslag op Humphrey Somohardjo, de broer van Paul Somohardjo en de drievoudige Rijswijk-moorden van maart 1985 op jonge muzikanten die oefenden op dezelfde verdieping als waar de Bevrijdingsraad en de oppositionele weekkrant Suriname waren gevestigd.

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. Goede nota van genomen en met succes doorgetrokken naar de beerput.

  We begrijpen heel goed dat het steekt! Een zaakgelastigde instede van een ambassadeur.

  Maar dat is het niveau waarop Suriname op dit moment met de vroegere kolonisator wil dealen.


  Maak melding

 2. Laat hun Nederlanse nationaliteit hen ook verbieden om financiele transacties met Suriname te doen. Laat hun nationaliteit hen ook verbieden om in te grijpen wanneer landgenoten in Suriname dringend support nodig hebben. De schrijvers hebben gelijk door et stellen dat alles wat er nu in Suriname plaatsvindt verpoliticeerd wordt. Er was zoveel te zeuren over het Front; zoveel gelul, maar nu, wat is er aan de hand? Met een ruime meerderheid van 36 zetels kan met niet eens behoorlijk quorum verlenen voor “Hun” regering. Wat is de functie van al die rot reizen over de wereld en de ambassades her en der. Ik woon zelf in Miami, maar ik begrijp de taak van het consulaat hier nog steeds niet. Nederland is niet het beste land op aarde, helemaal niet, maar we boycotten ze niet. Bye the way, Baas had KLM toch verboden op Zanderij te vliegen? Je wil groot doen toch als president? Trap KLM eruit en sluit de Nederlandse ambassade door de ambassadeur terug te sturen, bla bla, bla.


  Maak melding

 3. Beste Paraman,

  Ik werkte die avond in de jaren 80 in het zelfde pand in Rijswijk (Plaspoelpolder) op dezelfde verdieping waar de Bevrijdingsraad kantoor hield. Ik kende alle leden goed en ze werden dagelijks met de dood bedreigd door Bouterse aanhangers.

  De avond van de moordpartij stapte ik samen met de leden van de Raad in de lift op weg naar huis. We stopten eerder met werken dan gebruikelijk. In de lift naar boven stapte de leden van de band die oefende in het gebouw. Alle leden van deze band zijn die nacht als honden afgemaakt door de Bouterse killers die op zoek waren naar de Bevrijdingsraad. Als ik een half uur later de lift had genomen was ik ook doodgeschoten door jou vrienden. Vind je het gek dat ik jou, je mede-Bouterse aanhangers beschouw als criminelen/moordenaars zonder geweten????


  Maak melding

 4. Lupson, jou stootrichting is duidelijk, heel veel succes in Miami; Molenaar, geef ruiterlijk toe dat jij deel heb uitgemaakt van die fucking “bevrijdingsraad”.

  Jou reacties ademen stuk voor stuk de geest ven een verrader!

  Stukje bij beetjes komen wij wel achter je ware identiteit huichelaar.

  Zieke geesten, die alles te vertellen willen hebben maar hoegenaamd geen ballen hebben om zich in dat land te vestigen. Blijf vanaf een afstand maar pisstralen.


  Maak melding

 5. Aan: de bevrijdsraadslid Molenaar

  Terwijl jij die lift ontglipte vlogen mij hier in het Oosten van het land echte kogels om de oren uit geweren van jou kornuiten!


  Maak melding

 6. Die muzikanten die bij vergissing werden afgemaakt door Bouterse killers waren jongens van 22 jaar en ongewapend. Jij bent toch zo dappere soldaat?


  Maak melding

 7. Ik heb het niet over science fiction maar over de realiteit. Waar praten we over en over welke stootrichting heeft die zielige meneer het? Leg nu uit waarom vergaderingen in het parlement niet doorgaan terwijl de regering op 36 zetels kan bogen? Is dit ook de schuld van Nederland of van Amerika? Waarom rijdt meneer Abrahams rond in een gepantserd voertuig dat de staat duizenden gekost heeft? Wat voor stootrichting? Indien Nederland zo een aartsvijand is fijn: verander de taal van de natie; verander des lands geschiedenis; trap de Nederlandse ambassadeur eruit en sluit de post in Paramaribo. Bedankt voor de goede wensen voor succes in Miami, want die heb ik voor mijn beroep hier wel nodig. Bye the way, ik vrees voor het leven van Ruben Rozendaal, want hij begint te praten he. Dezelfde kogels die Daal, Keerveld, Sajatsing, Baal Oemrowsing, Riedewald, Deel, Bram Behr, Kamperveen, Roy Horb en vele anderen geraakt hebben, zullen ook spoedig zijn riching naderen.


  Maak melding

 8. Lupi,
  Het enige wat jij tekort komt is een positie op de visserij afdeling van de Centrale-Markt.

  Zo kom jij wel over. Wat Rozendaal overigens doet of nalaat te doen zal mij een spijker aan mn rt roesten!

  Maak jij je druk om jou bestaan en voortbestaan in het grote Amerika!

  Als daar je interesse ligt waarom dan zo een gezeur over dit altoos getergd land.

  Het enkel sturen van een postpakket naar deze of gene geeft jou nog niet het recht om ook nog het land te willen inrichten.


  Maak melding

 9. Paramanpinto,
  Ik vraag mij af welke Identiteit jij bezit?
  Want echte surinamers gedragen zich niet zo beestachtig als jou jij bent een schande voor de surinaamse gemeenschap.Ieder mens heeft het recht om op te komen tegen misdaad tegen de menselijkheid dat jij aan de andere kant staat geeft aan dat jij niet behoord tot de mensheid jij bezit niet over menselijke waarde.
  Respect,rechtvaardigheid, vrijheid,gelijkheid,democratie.Integriteit,humaniteit, zijn de fundamenten voor een beschaafde en fatsoenlijke samenleving.


  Maak melding

 10. Onze Paraman is gefrusteerde ex militair die het waarschijnlijk na 20 jaar trouwe dienst nooit hoger heeft geschopt dan korporaal en nu nog hoopt op wat kruimels van zijn ex-maatjes uit het leger. Een hopeloos geval dus


  Maak melding

 11. Molenaar,
  I rest my case with Paraman. Het bloed van de 15 plus vermoorden zal spoedig gerechtigheid vinden. Dit soort zielige figuren zijn geen NDP’s maar Boutanisten. Verder, al woon in over de grenzen, ik ben en blijf Surinamer en ik heb het recht van praten!


  Maak melding

 12. Paraman is in loondienst van Bouta.
  Zijn opdracht is om negetieve berichten
  over Bouta op internet systematisch
  te weerspreken. Hij wordt betaald
  met ons belastinggeld. Dus reageren
  op Paraman heeft geen zin. wer ede.

  Ruben


  Maak melding

 13. Bloedbad van Rawagede

  Het bloedbad van Rawagede vond plaats op 9 december 1947 in het dorp Rawagede, het huidige Balongsari (West-Java), op zo’n 100 kilometer ten oosten van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Op die dag is bijna de gehele mannelijke bevolking, 431 mannen, vermoord door Nederlandse militairen die in het dorp op zoek waren naar een onafhankelijkheidsstrijder. Aan het hoofd van de operatie stond majoor Alphons Wijnen. In 1947 is besloten om de daders van deze oorlogsmisdaad niet te vervolgen, ondanks de aanbeveling van generaal Spoor aan procureur-generaal Felderhof om de verantwoordelijke majoor te vervolgen.
  Nederlandse troepen waren sinds 21 juli van dat jaar in Indonesië aanwezig in het kader van de zogenaamde Eerste Politionele Actie. Volgens de Nederlandse Excessennota, uit 1969, werden ‘ongeveer 20’ mensen geëxecuteerd. Volgens het Stichting Comité Nederlandse Ereschulden ging het om 431 mensen.[1] Een onderzoekscommissie van de Verenigde Naties oordeelde op 12 januari 1948 dat het militaire optreden opzettelijk en meedogenloos was.

  Is dit iets voor jullie om over na te denken?


  Maak melding

 14. Paraman pinto,
  Nederland heeft haar spijt betuigd.Al is het schoorvoetend geweest.Maar toch.En ze is ook over de brug gekomen voor de nabestaanden.Wordt het niet tijd dat iemand uit ons land zijn grote schuif openmaakt en excuses aanbiedt en met opgeheven hoofd naar Boma wandelt om opgesloten te worden?Hoe lang blijft hij nog vluchten voor zijn eigen ik?

  Nog is E.A Gessel in ons midden.Volg wat lessen bij hem over aanleiding,oorzaak en gevolg.Bout is bij hem op les geweest maar niets opgestoken uit de wijze lessen van de Grote Geest.

  Cobie.


  Maak melding

 15. Wikik@,
  Je vertoeft in goed gezelschap, ik ben tuc op dieren. Ik heb 3 honden, een aracaca schildpad, twee woestijratten en een roodbostje, alleen jij ontbreekt nog. Ik zal alvast een paar dibri apra’s voor je zoeken.

  Vanwegede lage waterdruk zal ik jou kooi niet al te vaak schoonmaken.


  Maak melding

 16. Zo genaamd woont Paraman in Suriname, reacties:
  december 11th, 2011 at 6:22 pm
  december 11th, 2011 at 6:28 pm
  december 11th, 2011 at 10:32 pm
  december 11th, 2011 at 10:39 pm
  december 11th, 2011 at 10:46 pm

  december 12th, 2011 at 7:09 am
  december 12th, 2011 at 7:23 am

  Konklussie 12 van de 27 postings zijn afkomstig van een gestoorde SuriNed die 3 hoog achter in de Pijp woont.
  december 12th, 2011 at 11:28 am
  december 12th, 2011 at 3:23 pm
  december 12th, 2011 at 4:55 pm

  december 13th, 2011 at 12:16 am
  december 13th, 2011 at 12:20 am


  Maak melding

 17. @wikkileaks: Straks ga jij die blanken ook de schuld geven van jou huidskleur….??? Slaafser denken kan niet. Van waar die opmerking? Is je minderwaardigheidscomplex zo groot dat je dit er zomaar uit gooit? Zielig gewoon. Ik heb het al vaker gezegd: ZOEK HULP God knows you need it!


  Maak melding

 18. Wat? Raakt neus in paniek en met hem molenaar en wikki? Ga je het nu zo aanpakken?Is Paraman zo een nagel aan jullie doodskist dat je zijn reacties gaat screenen op tijdstip? Wat hoop je daarmee te bereiken? Aantonen vanuit welk continent hij reageert? Heb je geen beter antwoord op zijn scherpe opmerkingen? Straks ga je van een ieder die het niet met jullie eens is een locatie-analyse maken, en wat dan nog als iemand waar dan ook zit? Wel eens gehoord van global village? Ik zou jullie willen adviseren je koppen uit elkanders reet te halen en met iets constructievers op de proppen te komen dan je haat jegens Bouterse en je onderdanigheid aan de witte mensen die het bloed van miljoenen (ook je voorouders) met zich meedragen en er geen moer om geven.


  Maak melding

 19. @ lucien,
  Slaafse mentaliteit is wanneer je alles wat fout gaat bij sommige zwarten de schuld is van de slavernij of van de blanken.Ik heb jullie nog nooit op een constructieve reactie kunnen betrappen dus L niet.over onderdanigheid gesproken jullie houding tegen over Bouterse is een slaafse houding omdat jullie nooit kritiek op de slager van bastion veere durven te leveren hij heeft jullie in geestelijk wurggreep, hij weet hoe hij de onderbuik gevoelens bij zijn kudde moet bespelen.


  Maak melding

 20. Paraman is in loondienst van Bouta.
  Zijn opdracht is om negetieve berichten
  over Bouta op internet systematisch
  te weerspreken. Hij wordt betaald
  met ons belastinggeld. Dus reageren
  op Paraman heeft geen zin. wer ede.

  Ruben
  » Rapporteer deze reactie

  Ruben Roosje

  1(een) last minder!!!


  Maak melding

 21. Wikileaks,
  Ik ben zo trots als een Surinaamse beer op mijn huidskleur en wat ik voor mijn gezin en de Surinaamse natie mag betekenen. Whersoever I come is het Meneer!

  Heb jij eens in de spiegel gekeken of moet die rare motorkap van je hier voor je pasten?


  Maak melding

 22. Dat jij wilt geloven dat de 15 onschuldig zijn, is jouw zaak. De meeste Surinamers weten inmiddels beter.

  Als je met vuur speelt kan je jezelf verbranden, de 15 hebben zich verbrand, that’s it, meer is er niet.

  Het was toen coupen of gecouped worden, deze 15 coupers zijn gecouped, klaar.

  Walgelijke hypocrieten die de geschiedenis willen vervalsen horen dit niet graag, wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers zullen niet toestaan dat walgelijke idioten als jou de geschiedenis vervalsen en de waarheid verdraaien.


  Maak melding

 23. Mij lijkt het ook tijd om tegemoet te komen, aan alle nabestaanden(niemand uitgezonderd ) en gedeputeerden van de gevolgen , die voortvloeien uit het door Olland georkestreerde staatsgreep , de voortijdig verijdelde tegen-coups en vervolgens de militaire – financiele steun aan gewapende criminelen .
  Het vrijgeven van de gekluisde documenten is de enige oplossing om tot de juridische waarheid en de feitelijke waarheid te komen.
  Waarom moet het nog met 20 lange jaren verlengd worden ???
  Welk belang zit hier achter ???
  Waarom werd/wordt er zoveel geinvesteerd ???
  Het zou de clubje van Hoost en consorten sieren indien zij de Ollandse autoriteiten kan mee krijgen om de gekluisde documenten vrij te geven inplaats van het in diskrediet brengen van de nationale regering van onze Republiek Suriname .

  Nog nooit wordt er een persoon 30 jaren lang verdacht van een onbewezen feit .
  En ik zag de Ollandse vrouwe Justitia zonder een blinddoek window-shoppen .

  Het is decemder , tijd voor bezinning !!!

  Krakti nanga Soso Lobi


  Maak melding

 24. Goedzo GMAP helemaal mee eens met deze actie van jullie.Doekhie wordt beloond voor zijn Hondstrouwe gedrag.
  » Rapporteer deze reactie

  WikkiLeaks

  Die mevrouw is meester in de rechten. Wat heb jij gestudeerd holvat?

  Holle vaten klinken het hardst.


  Maak melding

 25. @Henk Molenaar
  De meest walgelijke postings en onzin zijn nog steeds van jou afkomstig. Jij bent net je fuhrer Wilders. Eerst heel hard blaffen en dan gauw mama roepen als er terug wordt geblaft. Nu richt je je tot de admin om een gewaardeerde poster (sempa) het leven zuur te maken. Zo dwing je dus geen respect af. Je blaat wel erg graag over vrijheid van meningsuiting maar jou denken is vertroebelt door dictatoriale trekjes. Als je het niet eens bent met iemand kom dan met inhoudelijke tegenargumenten. Van kleutergedrag worden we echt niet wijzer. Ook gebrek aan zelfkritiek vertroebelt je denken en blokkeert elke vorm van acceptatie. Blijf denken aan de wijze woorden van de grote Voltaire. Al vindt ik uw mening nog zo abject, ik zal ze met mijn leven verdedigen.


  Maak melding

 26. Zo genaamd woont Paraman in Suriname, reacties:
  december 11th, 2011 at 6:22 pm
  december 11th, 2011 at 6:28 pm
  december 11th, 2011 at 10:32 pm
  december 11th, 2011 at 10:39 pm
  december 11th, 2011 at 10:46 pm

  december 12th, 2011 at 7:09 am
  december 12th, 2011 at 7:23 am

  Konklussie 12 van de 27 postings zijn afkomstig van een gestoorde SuriNed die 3 hoog achter in de Pijp woont.
  december 12th, 2011 at 11:28 am
  december 12th, 2011 at 3:23 pm
  december 12th, 2011 at 4:55 pm

  december 13th, 2011 at 12:16 am
  december 13th, 2011 at 12:20 am
  » Rapporteer deze reactie

  neus

  Sommigen hebben een rare manier van het zoeken naar aandacht.

  Neus heb jij nou werkelijk geen mensen in je omgeving die om je geven?

  Wat ben jij toch voor een zielig wezen.


  Maak melding

 27. Paraman pinto,
  Nederland heeft haar spijt betuigd.Al is het schoorvoetend geweest.Maar toch.En ze is ook over de brug gekomen voor de nabestaanden.

  Jacobus#24,
  Lekker hoor met je! Onder het zoeken naar 1(één)activist maar liefst 431 mannen de pijp uit helpen om 64 jaar na dato te komen met excuses. Jij bent zeker van de privaat gevallen.

  Over de brug gekomen met 20.000 Euro’s per weduwe. Die mensen zijn te oud om te beseffen waar het over gaat. Wie is er dan een lafaard?


  Maak melding

 28. @WikkiLeaks ik heb al een paar keer gevraagd waarom je nooit met goeie ideen komt waar suriname mee geholpen kan worden.
  het enige wat je doet is slecht praten over bouterse.zal jij nog iets te zeggen hebben als bouterse dood is denk het niet dat is jou engige functie hier.
  wordt jij mischien met nederlandse belasting gelden betaald ?
  is maar een vraagje hoor .


  Maak melding

 29. blacka boi,
  Ik zit niet in die propaganda team van die charmante psychopaat.Ik ben een principieel tegenstander van alle mensenrechten schender.


  Maak melding

 30. Aan het GMAP,Ik verzoek jullie bij deze het leven van Chantal Doekhie, niet in gevaar te brengen en op geen enkele wijze.
  Ik zal Opstelten,een brief doen toekomen om jullie groep een verbod te doen toekomen zich in de omgeving van de Ambassade te begeven.
  Wie Suriname zo dwars wil blijven zitten zal ik bevechten en tot het bittere eind en zonder geweld.
  De aanstichter en aanvoerder van deze ophitserij zat vlak naast mij pas nog en weet het niet eens!!!!!!!!!!


  Maak melding

 31. hallo ex kolonie honden wij witte nederlander genieten van jullie om te lezen hoe jullie elkaar uitschelden en vernederen dat was juist de bedoeling van ons hollanders om jullie uit elkaar te spelen het is geluk zo doende komt er nooit eenheid in jullie tering jugle ga door met het vernederen van elkaar wij genieten ,en ik hoop jullie geen gooie kerst.hollander namens de regering rutte.


  Maak melding

 32. Beste Henk Molenaar. het geval waar jij het over hebt is een solo actie van 2 idioten. Justitie weet precies wie dat zijn en velen met hen. Als je straks een strenge winter krijgt is het zeker ook de schuld van Bouterse. Als je zo zeker weet dat Bouterse erachter zit moet je aangifte doen en getuigen. De daders zijn trouwens bekent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.