woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidHIV-voorlichting Surinaams leger wordt intiemer

HIV-voorlichting Surinaams leger wordt intiemer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 dec – Voorlichting over HIV en Aids voor militairen krijgen een intiemer karakter. Minister Lamuré Latour wil verder gaan dan alleen militairen beïnvloeden. Ook hun gezinnen en andere familie zullen voortaan worden meegenomen.

Daarom is met steun van de Amerikaanse ambassade een campagne gestart. Een poster en een radiospotje moeten het gaan doen. “Een ieder die op één of andere manier een relatie heeft met de organisatie, wordt betrokken”, zegt Latour. Het leger wordt – ook in andere landen – nu eenmaal gerekend tot de grote risicofactoren als het aankomt op besmetting met seksueel overdraagbare aandoeningen. In Suriname is het niet anders.

Van vooral de radiospotjes wordt een zeker effect verwacht. “De media hebben een niet te onderschatten rol bij voorlichting aan militair en samenleving. Als de militair op verafgelegen posten is gedetacheerd, luistert hij naar de radio”, aldus Latour. De gezinnen zullen het hunne moeten bijdragen. Het stimuleren van het militaire familielid tot verantwoord gedrag is een taak. Maar ook het eigen gedrag moet er beter van worden. Om de militair gezond te houden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES