Bouterse betaalt ticket buitenlandse getuigen

69

PARAMARIBO, 10 dec –Desi Bouterse is bereid de kosten te betalen voor buitenlandse getuigen in het strafproces rond de Decembermoorden. Hij liet dit weten via zijn advocaat Irwin Kanhai. Die deed de mededeling tijdens de laatste zitting van de krijgsraad. Het betekent een hele omslag.

Eerder gaf Kanhai te kennen niet bereid te zijn voor de kosten op te draaien. Getuigen die ontlastende verklaringen konden afleggen, moesten maar op staatskosten overkomen. De eerste die in aanmerking komt is de Nederlander Peter van Haperen. Hij legde tijdens het gerechtelijk vooronderzoek al een verklaring af. Zijn vliegticket en “andere bijkomende kosten”, zijn voor rekening van Bouterse. Van Haperen zou al voor de krijgsraad verschijnen.

Hij is in het land, maar moet nog zijn opwachting maken bij president Bouterse. “Ook hij moet de nodige protocollen in acht moet nemen in zijn communicatie met de president”, aldus Kanhai. Hij verwacht wel dat de man beschikbaar is voor de eerstvolgende zitting. Volgens Van Haperen was er ten tijde van de moorden wel degelijk sprake van Nederlandse invasieplannen. Hij bevestigt hiermee eerdere beweringen van het militair regime.

Bekijk ook:


69 REACTIES

 1. Desi Bouterse is bereid de kosten te betalen voor buitenlandse getuigen in het strafproces rond de Decembermoorden.

  Ha, Ha,ha,ha, of wij er zitten te wachten ! Wij zullen één enkel ticket voor hém betalen.Hij is jaren een sta in de weg.Hij moet weg uit die weg ! Wij zullen hem er bij helpen. Voor dat je denkt,gaat hij nog méér dingen kapot maken !!!

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 2. Mensen die in NEderland van Surinaamse afkomst moeten niet weer een probleem willen scheppen in Suriname want Nederland heeft nooit van Suriname gehouden alleen konden ze stelen van Suriname en de feiten die ze gepleegd hebben in mijn Oma vaderland Indonesia/Java is toch niemand veroordeeld en nog steeds wil sommigen Ned/Surinamers meedoen om SU. weer in de problemen te brengen met het gelul van de decembermoorden.Die mannen hadden pech die tijd want is politieke bezigheid geweest.Laat Suriname zijn koers doorzetten en laat niemand meer de kans krijgen om weer een puinhoop van te maken.In plaats daarvan doen jullie je best dan komt SU. wel vooruit dan weer ouwe koe uit de sloot te halen.
  Geeft die man de kans om Suriname te beschermen tegen die boeven die SU. alleen wil beroven, kijk hoeveel Surinamers het nu goed doen die moeite doen.Wnat deze president is een waakhond voor SU. het is gewwoon afgunst en men moet van deze mentaliteit af want zo blijven we sukkelen in SU. met die koenoes.NEETJE


  Maak melding

 3. VIRAGO 535

  Welkom in het Tropisch regenwoud SURINAME

  Van Haperen ,Laat er niks Haperen aan je opwachting bij de President door de :

  Nodige Presidentiele Communicatie Protocollen
  Goed in acht te nemen.

  Heb je trouwens de Nederlandse invasieplannen gedocumenteerd meegenomen.Waarschijnlijk niet,anders had nederland betaald.


  Maak melding

 4. Het wachten is op de volledige waarheid van 1982
  vrijdag, 11 november 2011 04:55

  Paramaribo – In verband met de bevestiging vanuit Nederland van de plannen om Suriname binnen te vallen in 1986 zegt Henk Ramnandanlal (MC/PALU) dat hiermee wederom duidelijk wordt dat de Nederlandse regering een dikke vinger in de pap heeft gehad in de ontwikkelingen die zich hier in die tijd hebben voorgedaan, inclusief de 8 december gebeurtenissen. Met deze bevestiging …

  van wat toen reeds bekend was en die door anderen toen werd afgedaan als laster en leugen, is het nu wachten op de volledige waarheid van de jaren 1980, met name 1982.

  Ramnandanlal stelt dat dit de reden is geweest waarom de PALU voorstander is om eerst aan waarheidsvinding te doen voor de 8 decembergebeurtenissen. “Bij een waarheidscommissie kan iedereen terecht die meent iets te weten van de 8 decembergebeurtenissen zonder strafrechtelijke consequenties.

  Daar wij nu eerst zijn begonnen met een strafproces zijn mensen niet geneigd naar voren te komen, omdat daar consequenties aan verbonden zijn. Een waarheidscommissie heeft dit niet”, aldus de politicus. Het zou niet alleen goed zijn voor onze geschiedenis om achter de waarheid te komen. Volgens hem zou het zeker ook voor de nabestaanden bevrijdend werken om naar voren te komen en in alle openheid zaken te vertellen waar ze van op de hoogte zijn.

  “En zeker met het getuigenis van Peter van Haperen, een voormalig officier in dienst van de Nederlandse Militaire Inlichtingendienst, wijzen de feiten op dat er meer gaande was in 1982. Van Haperen heeft verklaringen afgelegd over de tegencoup in voorbereiding die de Kerst van 1982 zou moeten maken tot een ‘rode kerst’, waarbij een dodenlijst van meer dan 900 mensen bestond.

  Hij heeft aangegeven daarover de 15 slachtoffers van de 8 decembergebeurtenissen persoonlijk hierover te hebben gesproken. Waarom worden deze verklaringen niet onderzocht en betrokken in het 8 Decemberproces? Is het omdat dan duidelijk wordt dat als Bouterse als regeringsleider deze informatie van ‘de rode kerst’ hard krijgt, hij vanuit die positie heeft moeten handelen, omdat je anders als regeringsleider tenminste net zo schuldig bent als je niets doet?”

  Foto: Henk Ramnandanlal (MC/PALU)

  Ramnandanlal zegt dat in elk geval de Nederlandse regering vorderingen boekt in het toegeven van ‘bemoeien in interne aangelegenheden van Suriname’ in 1986. Nu kunnen wij eindelijk de uitspraken van Koen Koenders en Vegelin van Claerbergen plaatsen, over de rol van Nederland in de jaren 80, naar aanleiding van een geheim onderzoek dat in Nederland heeft plaatsgevonden.

  “Dat kan een land toch niet bekennen. Een land kan (toch) niet toegeven dat het betrokken is bij de omverwerping van een regering in het buitenland?

  Nu heeft de Nederlandse regering eindelijk toegegeven in deze kwestie. De bevestiging van de ‘kerstcoup’ van december 1982, gepland vanuit Nederland samen met de 8 decemberslachtoffers, zal hoogstwaarschijnlijk nog volgen. Maar gegeven het strafproces zal dit nog lang op zich laten wachten, omdat dit de uitkomst van het proces zal beïnvloeden”, aldus Ramnandanlal.

  De Surinaamse volk weet de waarheid , daarom is DD . Bouterse president van Suriname .
  Verder moet ik stellen dat degene die denkt dat het Surinaamse volk dom is , zelf de grootste idioten zijn .


  Maak melding

 5. Beste Wong-Fat en Anna_Z

  Laat julie president zijn zegje doen in de rechtbank. Suriname is toch een rechtsstaat?

  Maar Bouterse is een laffaard zonder wapem in zijn handen en zal waarschijnlijk voor de rechter ongelofelijk door de mand vallen


  Maak melding

 6. Theo,
  Yu tori tranga.

  Je zou een soundtruck moeten huren om dit verhaal tot in alle uithoeken van het land te laten doorklinken.

  Stukje bij beetjes komen die billen bloot!

  Te dien dagen zei mijn verstand mij dat hier iets fundamenteels aan de hand moet zijn geweest.

  Sroedati a no japjappi!


  Maak melding

 7. Van Haperen? Is dat niet de man die in Nederland genadeloos door de mand is gevallen als een notoire oplichter? Als mr. Kanhai dit soort figuren oproept om als getuige á décharge te fungeren, dan zouden mr. Valstein-Montnor en mr. Elgin eerst een gedegen antecedentenonderzoek moeten eisen. Ook al omdat de vermeende militaire carrière van deze man nog steeds ter discussie staat. Deze man is absoluut onbetrouwbaar.


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar
  Suriname is inderdaad een rechtsstaat en genocideplegers zoals de Nederlandse staat dienen er terecht te staan om hun straf te ondergaan. Wat jij van Bouterse vindt is voor mij niet zo interessant. Ik vind het wel ontzettend belangrijk dat jij als witmang op een Surinaams forum, je zegje mag doen. Wij Surinamers vinden het recht op vrije meningsuiting altijd uiterst belangrijk. Als je Bouterse persoonlijk wilt benaderen om je ongenoegen te uiten moet je dat zeker doen. Als voorproefje kun je ook vast oefenen vanaf een sinaasappelkistje aan de waterkant van de Surinamerivier. Wees vooral niet bang! Suriname is een rechtsstaat en iets gelijk de damschreeuwer zou uiteraard een unicum zijn in ons geliefde Suriname. Veel succes!


  Maak melding

 9. Anne _z slaap je nog,met je bewering dat Suriname een rechtstaat is, mijn vraag is dan hoekomt het dan dat de grootste massa moordenaar en zijn aanhang nooit veroordeeld is de grootste moordenaar en drugsdealer uit Suriname is de president en zijn hang zijn allemaal minister gebeurt dit allemaal in een recht stad.


  Maak melding

 10. Nederland heeft al een knieval gedaan richting burgers van Rawagede. Wat nu als blijkt dat ook Nederland een vinger in de pap had en heeft mbt de situatie in Suriname in Dec 1982.
  Let wel, de Amerikanen wilden een invasie in Suriname plegen begin ´83 maar op last van de Nederlanders mocht dit niet gebeuren !

  We weten nu allemaal dat de leugen regeert dus is het de vraag aan wie Bouterse, onder de levenden in Nederland, deze tickets zal aanbieden.

  Deze 8 December soap wordt nog heel spannend !


  Maak melding

 11. @Simpel

  Ik begrijp je nickname. Maar, het kan geen kwaad het begrip massamoordenaar op te zoeken in een woordenboek. Hitler, Stalin, Bush, Rumsfeld, Blair, Pol Pot, De VOC en nog veel meer van die duistere figuren en instanties. Die hebben tezamen miljarden doden op hun geweten. Dat zijn pas massamoordenaars. Nogmaals, revolutie’s zijn geen theekransjes. Ik hoop dat mijn uitleg simpel genoeg is.


  Maak melding

 12. in deze ben ik geen voorstaander van Bouta, wat er ook vanuit NL is gebeurt of geregeld wij hebben het recht niet iemand het leven te ontnemen. dat gelt dus ook voor degene die een tegencoup wouden plegen, voor mij is God de rechter over de mensheid en geen enkel mens dus geen Bouta en ook geen Amerika of nederland. ik kies in deze dus niet voor of tegen maar voor rechtvaardigheid. Voor mij mogen de getuigen komen maar schuldig is en blijft schuldig!!!!!!!


  Maak melding

 13. molenaar, volgens mij moet jij van je papa wilders leren wat een lafaard is , en ook als je kijkt naar de bloedbad in indonesie, heeft nederland de nabestaanden lekker omgekocht met een sorry en handenvol geld, k denk dat jullie het nog niet door hebben dat suriname allang onafhankelijk is. Hetzelfde doet nederland ook nog met curacao. Met je eigen dingen te maken hebben moet je ook van jullie papa wilders leren.Na zoveel jaren heeft nederland (die altijd een grote bek heeft) ziijn mond opengedaan en toegegeven een invasie in Suriname te plegen en “sorry” aan Indonesie. En heeft ie nog de INTERNATIONALE GERECHTSHOF. Vind je nederland geen lafaard?????????????


  Maak melding

 14. Neef Bouterse veroordeeld voor invoer cocaïne

  Paramaribo – Een 47-jarige Surinaamse man is donderdag door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. De rechters vinden dat er voldoende overtuigend bewijs is dat deze man, een neef van de Surinaamse president Desi Bouterse, betrokken was bij de invoer van veertig kilo cocaïne van Ecuador naar Middelburg.

  Ook natuurlijk een politieke uitspraak


  Maak melding

 15. Onze molensteentje heeft geen argumenten meer en zoekt zijn heil in een warrige poel van irrelevantie. In Calimerostan noemen ze dat “uitgelult”


  Maak melding

 16. Neef Bouterse veroordeeld voor invoer cocaïne

  Paramaribo – Een 47-jarige Surinaamse man is donderdag door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. De rechters vinden dat er voldoende overtuigend bewijs is dat deze man, een neef van de Surinaamse president Desi Bouterse, betrokken was bij de invoer van veertig kilo cocaïne van Ecuador naar Middelburg.

  Ook natuurlijk een politieke uitspraak
  » Rapporteer deze reactie

  Henk Molenaar,
  Draai het wieletje nog eens rond, klap eens in je klaverviertjes.

  Ik heet canabis, maar niet iedereen, die zo heet is familie van mij! Suriname kent ook 100.000’en Dundassen, die niets van doen hebben met elkaar.

  Is dit het teken dat jij niets meer te vermalen hebt?

  Spring anders dan zelf maar tussen die tandwielen!


  Maak melding

 17. TTeo,
  De Volgelingen van Bouterse zijn wel dom want je kan ze van alles wijs maken.
  Juridisch hebben Bouterse en zijn bende geen poot om op te staan daarom al die obstakels in iedere andere beschaafd land waren deze deze meedogenloze beesten allang veroordeeld.
  Wat voor gevaar zijn mensen die opgepakt en achter slot en grendel zijn vertel mij dat,wat voor gevaar is een militaire die gewond ligt op een brancar, een slachtoffer van 8 dec is zelfs uit de gevangenis gehaald.
  TTeo en de rest van de volgelingen jullie zijn een schande voor suriname en dat meen ik uit de grond van mijn hart.Moordenaars horen achter tralies.


  Maak melding

 18. op de kop staat:DDB betaalt de ticket incl verblijf kosten. de commentateren zijn zeer uiteenlopend van canabis/cocaine tot de uitspraak van de rechter.
  Meneer Desi de kosten kunt U van de belasting aftrekken…
  mas Senthot


  Maak melding

 19. Welke rol zou Nederland hebben in de 8 december moorden? Geen! Zelfs indien dat wel het geval is geweest dan nog hadden de toenmalige machthebbers niet het recht deze onschuldige burgers van het leven te beroven. Zonder vorm van enig proces. De zogenaamde bemoeienis van NL is enkel en alleen een goedkope afleidingsmanouvre om de daden te rechtvaardigen


  Maak melding

 20. Wazig!

  Suriname is een wazige rechtsstaat. Mensen die Suriname een rechtsstaat noemen neem ik niet kwalijk omdat ze hopen dat het ook zo is. Jammer!

  Als in de hoogste positie in je land iemand verkeert die je eert en bewondert, zijn je ogen wazig tot bijna verblind. Doe ze open en kijk goed zonder te bewonderen.

  Een elders veroordeeld mens die in eigen land een rechtszaak tegen zich heeft lopen als verantwoordelijke voor de moord op 15 mensen op de vlucht of niet, verkracht de positie van de echte rechtsstaat Suriname. En dan heeft deze persoon het lef om te zwaaien met geld van de Surinaamse belastingbetaler door een ticket en de verblijfskosten van een getuige te betalen. Hoe groot ben je als je het geld van het volk hiervoor gebruikt?

  In een echte rechtsstaat kan dit niet! Daar hoort de persoon in kwestie achter tralies.


  Maak melding

 21. Ik heb geen witte en ook geen zwarten man nodig om van suriname als land te houden meneer Wong Fat en anna Zot.de vraag is mag je mensen die al hebt opgepakt zo meedogenloos afslachten al die andere NDP flauwekul is voor het rijk der fabelen.Bouterse is —verwijderd–
  .
  Wong fat , de grootste puinhoop is in de jaren 80 en 90 gemaakt is suriname in naam van een misdadige revolutie .onze gulden is in de jaren 80 gedevalueerd, onze economie is in de jaren 80 vernietigd onze goudvoorraad is voor een appel en een ei weggegeven. avondklok , dec 1980 , moiwana 1986, lege winkels waardeloos geld met tig nullen weet u dat nog.Drugs vliegtuigen in het binnenland, de veroordeling van Boereveen tweede man in het leger van Bouterse, de veroordeling van Bouterse zelf, moet ik doorgaan meneer Wong Fat.


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar
  uitgeluld is inderdaad met een d. Maar van mij mag het ook met een “t” of zelfs “dt”. In de toekomst hoop ik nog meer van zulke vreselijk onhandige fouten te maken. Als het om die verschrikkelijke boerentaal gaat is immers alles veroorloofd. Ik wil er ook wel speciaal voor jou, geoorloofdt van maken. En dat Sinterklaas bestaat is zowel een ware als een niet ware bewering. Ik ben ook door de ooievaar door de lucht gesleurd. Gesleurt mocht toen ook!


  Maak melding

 23. Wazig!

  Suriname is een wazige rechtsstaat. Mensen die Suriname een rechtsstaat noemen neem ik niet kwalijk omdat ze hopen dat het ook zo is. Jammer!

  Als in de hoogste positie in je land iemand verkeert die je eert en bewondert, zijn je ogen wazig tot bijna verblind. Doe ze open en kijk goed zonder te bewonderen.

  Een elders veroordeeld mens die in eigen land een rechtszaak tegen zich heeft lopen als verantwoordelijke voor de moord op 15 mensen op de vlucht of niet, verkracht de positie van de echte rechtsstaat Suriname. En dan heeft deze persoon het lef om te zwaaien met geld van de Surinaamse belastingbetaler door een ticket en de verblijfskosten van een getuige te betalen. Hoe groot ben je als je het geld van het volk hiervoor gebruikt?

  In een echte rechtsstaat kan dit niet! Daar hoort de persoon in kwestie achter tralies.
  » Rapporteer deze reactie

  Musk

  MUSK,
  Suriname niet, Holland wel!

  Juist omdat zij een rechtsstaat zijn moesten jaren na dato hun braaksel weer inslikken voor de stelselmatige beknotting van de mensenrechten in Indonesia.

  Door Suriname te bespreken, verzwijg jij de wanddaden van het hoge noorden.

  Hoe naief moet een mens wel niet zijn om een dergelijke opvatting te huldigen.


  Maak melding

 24. ANNA-Z Suriname is inderdaad een rechtstaat. Zimbabwe ook en niet te vergeten SYRIA.
  En ik heb vorig weekend gedineerd met Elvis Presley en Maarten Luther King, en voor volgend weekend staat gepland dat ik de moonwalk doe samen met Micheal Jackson bij de MTV award.


  Maak melding

 25. Beste Anna_Z

  Het racisme en de dommigheid druipt van elke posting van jou af. Ik daag je uit om één racistische opmerking van mij op dit forum te vinden. Ik vecht tegen dom gezwam maar ga mij nooit te buiten aan racisme.

  Jow postings daarentegen staan bol van de haat tegen alles wat blank is je maskeert je gebrek aan verstand door kreten die bol staan van nietszeggende dom racisme. Typisch voor NDP-groupies. En kenmerkend voor het niveau van deze corrupte en criminele regering die nog helemaal niets heeft gepresteerd.


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar
  Er staat toch echt wel gesleurd. Ik heb er speciaal voor jou daarna gesleurt van gemaakt. We moeten het gemiddelde telegraafpostingnivo toch echt wel in ere proberen te houden.

  Als je kritiek hetzelfde vindt als racisme dan bedien je je van dezelfde methoden als je fuhrer Wilders.
  Die doet elke kritiek af als een aanval van de linkse kerk.

  Ook ik voer mijn strijd tegen papegaaigezwam en daar is op dit forum heel veel van aanwezig.

  @viktor

  Beste man, dromen zijn bedrog maar ik droom wel graag. Ik droom van een Suriname ontdaan van een slavenmentaliteit en ik droom van een Suriname waar het postkoloniaal syndroom gereduceerd is tot nul.

  Een rechtsstaat is maar een woord. Net als democratie. Noem mij een ware democratische rechtsstaat en ik stuur je onmiddellijk de hoofdprijs van de leugen.

  Misschien droom je zonder het te weten. Van mij mag je!


  Maak melding

 27. Beste Anna_Z

  Degene die hier de meeste slavernijmentaliteit vertoond, dan ben jij. “Rechtstaat is maar een woord” . Hoe dom kan je zijn.


  Maak melding

 28. lieve vrienden van onze geliefde DDB. verneder je niet, door met allerlei racisten in debat te gaan. onze DDB is de president van Suriname in een coalitie die twee/derde van het volk vertegenwoordigt en hij doet het zo geweldig goed! wees daar blij om en wees daar trots op.


  Maak melding

 29. Hoi Henk, je voelt je duidelijk in het nauw gedreven door Anna_Z gezien je onnavolgbare gewiekstheid om van de ene in de andere bijkomstigheid te vluchten. Dit enkel en alleen maar om nog enigszins binnen je waandenkbeelden te kunnen blijven. Vertel eens, wat vind je van de bekentenis van Nederland in het geval van de duizenden vermoorde mannen, vrouwen en kinderen in Indonesia, waarvoor de hoofddader jaren lang een standbeeld heeft gehad in het democratisch Nederland, dat altijd met het vingertje wijst naar anderen en zodoende zijn eigen verleden van stelselmatig uitmoorden van hele bevolkingsgroepen probeert te verdoezelen? Geef daar nou eens een mening over ipv te zitten zwammen over Suriname.


  Maak melding

 30. beste Henk,
  Laat jou niet van de wijs brengen ga door met jou boodschap wij die bezitten over normen en waarde zullen altijd aan het langste eind trekken.Het is een bepaalde tactiek die ze volgen om de discussie te frustreren gooien die kortzichtige idioten de hele wereld politiek op tafel. respect,rechtvaardigheid,vrijheid, gelijkheid, democratie.
  integriteit,humaniteit daar staan wij voor.@ Lucien de tegenstanders van massamoordenaar Bouterse verheerlijken geen misdaad tegen de menselijkheid dus jou vraag aan Henk Molenaar geeft duidelijk aan wat voor kokosnoot jullie zijn.Ik ken Henk niet maar ik weet zeker dat ook hij vindt dat wat er in indonesie is gebeurd inhumaan is.Maar is ook inhumaan op de ene massaslachting te misbruiken om de massaslachting in suriname goed te praten wat die volgelingen van sekte leider Bouterse dagelijks hier doen.


  Maak melding

 31. @Lekkende Wikki

  Acceptatie van andersdenken heeft alles te maken met beschaving. Misschien moet het een keer toch tot je doordringen dat niet iedereen denkt als een lekkende Wikki of malende molen. Iemand die mijn mening niet deelt zal ik nooit dom of idioot noemen. Ook dat heeft te maken met beschaving. Zoals je weet is de beschaving in Afrika ontstaan. Al 3000 jaar geleden wist men daar wat beschaving was. In het land waar je nu woont liep men toen nog in berenvellen rond.

  Respect, rechtvaardigheid, vrijheid, gelijkheid en democratie waren toen al algemene begrippen. Vele duizenden jaren later heeft Europa via Egypte (een Afrikaans land) en vervolgens via Griekenland kennis gemaakt met de wortels van de beschaving.

  Helaas zijn toen al die begrippen verkeerd begrepen en heeft men daar een karikatuur van gemaakt. De koloniale tijd en WO2 tonen aan dat respect, rechtvaardigheid, vrijheid, gelijkheid en democratie, totaal geen betekenis hadden in de door jou verafgode westerse wereld.

  Slavernij en genocide hebben niets te maken met respect, rechtvaardigheid, vrijheid, gelijkheid en democratie.

  Ook Geert Wilders heeft niets te maken met respect, rechtvaardigheid, vrijheid, gelijkheid en democratie. Maar je woont wel graag in een fascistisch land dat door deze clown in gijzeling is genomen.

  Onze president Bouterse is een vrijheidsstrijder en zit op dezelfde lijn als onze helden Baron, Boni en al die anderen die opkwamen voor hun recht om vrij te zijn. Revolutie’s en vrijheidsstrijders horen bij elkaar en eisen soms slachtoffers. Of dacht je soms dat de Franse revolutie een gezamenlijk ontbijt was met als toetje een tompoes?

  Als je je druk wilt maken over grootscheepse genocide op het Surinaamse volk moet je toch echt wel bij Calimerostan wezen.

  De Amro bank (financier van de slavernij) en andere instellingen kunnen samen met de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld worden.

  Van de Nederlandse spoorwegen is bekend dat ze meegewerkt hebben aan de vernietiging van de Joden. Dat heeft natuurlijk niets met Suriname te maken maar leg mij maar uit hoe het in dat geval zit met respect, rechtvaardigheid, vrijheid, gelijkheid en democratie

  Begin daar je onderzoek maar eens mee en vraag hulp als je door de bomen het bos niet meer kunt zien.

  Onze president ondersteunt graag jouw onderzoek.


  Maak melding

 32. Beste Wikileaks,

  Geen zorgen. Ik kan ze zo uittekenen Anna_Z, Pareman, Sempa, Afu Sensie en al die andere stumpers. Hun hele leven nog nooit wat gepresteerd en nu slaafs achter hun criminele leider lopen in de hoop op wat kruimels. Net als hun leider geen opleiding genoten en denken dat ze met dreigen, beledigen hun dommigheid kunnen verbergen.

  Vooral de hysterische postings van Anna_Z zijn te genant voor woorden. Als het aan haar ligt gaat ze terug de Ijstijd om aan te geven dat de bakra’s niet deugen


  Maak melding

 33. @Molen Henkie

  Grappig dat je weet dat velen op dit forum in hun hele leven nog nooit wat gepresteerd hebben. Ben je soms familie van Nostradamus?

  Naar de ijstijd ga ik persoonlijk liever niet terug. Maar, ik merk dat je snakt naar een poging dat ik het wel doe.

  In de ijstijd liepen er in Europa wat woeste Neanderthalers rond. Ze hebben toen de knots uitgevonden en hun communicatie is tot op de dag van vandaag nauwelijks veranderd. Tot meer dan wat arrogant gebrabbel komen ze niet.

  Je noemt jezelf een bakra maar voor mij ben je dat totaal niet. Weet je wel wat bakra inhoudt?

  Ba = meneer (misschien ook wel brada) en kra = menselijke geest (ziel). Het wordt ook wel vertaald als grote geest. En dat ben je zeker niet. Anderen kunnen je misschien een betere uitleg geven. Voor mij ben je gewoon een huis tuin en keuken witte man, die erg z’n best doet op een Surinaams forum wat aandacht te krijgen.

  Op dit forum heb je je vaak vertoond als anti-Surinaams en gepocht over je redimusu “Surinaamse” vrienden.

  Verzoen je met het feit dat er ook andere Surinamers bestaan. Surinamers die geloven in eigen kunnen en opkomen voor de Surinaamse zaak.

  Ik begrijp dat het wel even wennen voor je is.
  En mocht je echt willen discussiëren: kom dan met relevante argumenten. Teveel off-topic kan namelijk nogal vermoeiend zijn.


  Maak melding

 34. Wong-Fat #3,
  Wellicht ter ondersteuning het volgende:

  Bloedbad van Rawagede
  Het bloedbad van Rawagede vond plaats op 9 december 1947 in het dorp Rawagede, het huidige Balongsari (West-Java), op zo’n 100 kilometer ten oosten van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Op die dag is bijna de gehele mannelijke bevolking, 431 mannen, vermoord door Nederlandse militairen die in het dorp op zoek waren naar een onafhankelijkheidsstrijder. Aan het hoofd van de operatie stond majoor Alphons Wijnen. In 1947 is besloten om de daders van deze oorlogsmisdaad niet te vervolgen, ondanks de aanbeveling van generaal Spoor aan procureur-generaal Felderhof om de verantwoordelijke majoor te vervolgen.
  Nederlandse troepen waren sinds 21 juli van dat jaar in Indonesië aanwezig in het kader van de zogenaamde Eerste Politionele Actie. Volgens de Nederlandse Excessennota, uit 1969, werden ‘ongeveer 20’ mensen geëxecuteerd. Volgens het Stichting Comité Nederlandse Ereschulden ging het om 431 mensen.[1] Een onderzoekscommissie van de Verenigde Naties oordeelde op 12 januari 1948 dat het militaire optreden opzettelijk en meedogenloos was.


  Maak melding

 35. Wikileaks, Determinist, Neus, Molenaar, Lupsen, Jenke en overige loosers kijk waar en bij wie jullie beschutting gaan zoeken.

  De mensen van Rawagede weten er alles van. Laat de voorlaatste bijdrage eens goed tot je doordringen.


  Maak melding

 36. Goed aangepakt, Anna_z. Het beste van mij.Deze hollOanders kunnen mensen in hun eigen land niet met rust laten ,laat staan buiten.
  het zijn hollOanders.


  Maak melding

 37. anna_Zot op nummer 40,
  Juist daarom moet jij tegen onderdrukking, dictatuur, moord en genocide op jou eigen mensen zijn dom ding dat je bent.
  Jou grote LIJDER DDB heeft laten zien wat hij met anders denken heeft gedaan, media gebouwen in puin geschoten, journalisten vermoorden, inspecteur Gooding die onderzoek deed naar de massaslachting te moiana vermoord, grondwet buiten werking stellen parlement ontbonden avondklok instellen.
  anna_Zot blijf lekker jou appels met peren vergelijken, wanneer je moegestreden bent dan hoor ik het van jou.EBU akademya heeft het ook geprobeerd op een gegeven moment is hij met de staart tussen de benen weggekropen.


  Maak melding

 38. @Henk Molenaar

  rascistische? Je bedoelt racistische. In Suriname noemen we dat “gebakken worden in je eigen vet”.

  Maar forget it! Taalfouten en typo’s interesseren me niet. Wel argumenten en inhoudelijkheid.

  @iloveSu
  Soso lobi!!!!!


  Maak melding

 39. Beste Anna_Z:

  “In de ijstijd liepen er in Europa wat woeste Neanderthalers rond. Ze hebben toen de knots uitgevonden en hun communicatie is tot op de dag van vandaag nauwelijks veranderd. Tot meer dan wat arrogant gebrabbel komen ze niet”

  Wie je wel niet hoe gemakkelijk ik deze kan inkoppen? In ieder geval hebben de Neanderthalers nog een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ik ken bevolkingsgroepen die 20.000 jaar later nog steeds met een knots rondlopen.

  Je vraagt er zelf om.


  Maak melding

 40. @Henk Molenaar
  Ik weet wel welke bevolkingsgroepen je bedoelt.
  Maar die lopen wel rond met de allergrootste knots. Daar is menig witte man ontzettend jaloers op. Die zouden ozo graag ook over zo’n knots willen beschikken.


  Maak melding

 41. Beste Anna_Z: om aan te tonen dat je uit nek klets:

  “De Amro bank (financier van de slavernij) en andere instellingen kunnen samen met de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld worden”

  Uit wikipedia

  “AMRO Bank ontstond in 1964 uit de fusie van de Amsterdamsche Bank en de Rotterdamsche Bank’

  En voordat je er over begint: De Rotterdamsche en Amsterdamche bank zijn rond 1870 opgericht dus kunnen nooit de slavernij hebben gefinancieerd.

  Je klopt dus weer aantoonbaar onzin te verkopen.


  Maak melding

 42. Anna_Z valt zo ontzettend door de mand:

  “Ik weet wel welke bevolkingsgroepen je bedoelt.
  Maar die lopen wel rond met de allergrootste knots. Daar is menig witte man ontzettend jaloers op. Die zouden ozo graag ook over zo’n knots willen beschikken”.

  Dat noem je zeker positieve discriminatie??
  Eb wie zeg dat ik het niet over Chinezen had?

  Voor de duidelijkheid: Ik heb mijn Surinaamse vrouw nog nooit horen klagen.


  Maak melding

 43. @Henk Molenaar

  Door: Shirley Haasnoot

  Alle banken, verzekeringsmaatschappijen en handelshuizen met wortels in de achttiende eeuw hebben met slavernij te maken gehad. Dat zegt Gert Oostindie, hoogleraar geschiedenis en directeur van het Koninklijk Instituut voor Land-, Taal en Volkenkunde.

  Onlangs maakte de ABN Amro bekend dat voorlopers van de Algemene Bank Nederland (ABN) betrokken waren bij het transport en de exploitatie van slaven tussen het midden van de achttiende en midden negentiende eeuw. De bank hanteerde een ruime definitie en onderzocht niet alleen of zijn voorlopers slaven in bezit hadden gehad, maar ook of zij handelden in producten waarbij slavernij betrokken was. Daarbij ging het vooral om suiker, koffie en katoen.

  Maar niet alleen de ABN Amro, veel meer Nederlandse bedrijven hebben in het verleden geld verdiend aan de slavernij. ‘Bij ieder internationaal handelsbedrijf met wortels in de achttiende eeuw is er gerede kans dat er slaven bij betrokken waren,’ zegt Oostindie

  Oostindie: ‘Een goed voorbeeld is de ING. Die bank heeft enkele jaren geleden Baring Brothers overgenomen, de oudste bank van Engeland die werd opgericht in 1762. Toen ik als doctoraal student onderzoek deed naar de spoorwegaanleg op Cuba, ontdekte ik dat deze spoorweg voor een groot deel was gefinancierd door Baring Brothers. In Cuba werd heel veel geld verdiend met de suikerplantages, die werden bewerkt door slaven. Een ander voorbeeld is Hudig-Langeveldt Verzekeringsmaatschappijen. Hudig zat in de achttiende eeuw tot over de oren in de slavenhandel.’

  Veel bedrijven zijn momenteel bang voor schadeclaims of sancties, die in Amerika al veel gebruikelijker zijn dan in Europa. Zo wil Chicago, een overwegend zwarte stad, uitsluitend zakendoen met bedrijven zonder slavernijverleden of bedrijven die daar rekenschap van willen afleggen. Omdat de ABN Amro de La Salle Bank in Chicago wilde overnemen, moest het bedrijf het eigen slavernijverleden wel onderzoeken.

  ‘Geen big deal’, vindt Oostindie het slavernijverleden van veel grote bedrijven, hoewel hij begrijpt dat zij er geen behoefte aan hebben om aan dat verleden te worden herinnerd. ‘Als historicus vind ik het logisch dat veel internationale bedrijven bij slavernij betrokken waren. Het is een anachronisme om dat de ING nog steeds voor de voeten te werpen.’

  En, beste Henk: weet je wel zeker dat je vrouw Surinaams is?


  Maak melding

 44. Mijn vrouw is 100 procent Surinaams ( en mijn dochter dus 1/2 Surinaams).
  En in plaats van te blijven steken in een slavernij mentaliteit waardoor je altijd de blanken de schuld kan geven van je eigen falen tot in de 80ste generatie zijn het verstandige trotse en prachtige vrouwen met het verstand naar de toekomst gericht waardoor ze beide succesvolle ondernemers zijn.

  Ben jij wel een echte Surinaamse????


  Maak melding

 45. Ik heb bijkans negen jaren bij de K.L. gediend zonder ook maar te weten dat er een Rawagede bestond. Dat hebben ze ons bij het vak krijgsgeschiedenis strak verzwegen!

  Kijk maar vanuit welke lokatie u zit af te geven op Bouterse.

  Het is er geen millimeter beter!

  431 jongemannen afpaffen is niet niks.


  Maak melding

 46. Hhahahahhaa hij heeft gediend bij de K.L.
  Die hollanders hebben geprobeerd jou wat bij te brengen maar het is niet gelukt.
  Je hebt het wel lang volgehouden in een land waar jij niet van houdt.Waar Die Blanken allemaal goed voor zijn een hater toch in de gelegenheid stellen om wat bij te leren hahahahaaha. Waarom ben jij niet naar Afrika gegaan in het leger van mugabe of in het leger van heer.


  Maak melding

 47. anna_Zot,
  Ik pas, ik ga niet met geestelijk gestoorde mensen in discussie.wees blij dat je niet in Afrika ben geboren anders had je nu misschien een afgehakte hand.


  Maak melding

 48. DDB ziet dat hij dicht bij de veroordeling staat en maakt nu noodspronen. Alleen Van Haperen gaat zijn naam eer aan doen. 😉

  Het is inmiddels ook duidelijk waar het geld van de douane gebleven is. Dat wordt nu geinvesteerd in getuigen en broodschrijvers op het WKN. Alleen wel jammer dat DDB, door zijn gebrekkige eigen ontwikkelingsniveau, altijd van de grote idioten als btoodschrijvers aan neemt.

  @wong-fat

  Vreemde naam voor iemand uit Indonesie heb je. En ja je heb volkomen gelijk DDB is een hond van het ergste soort.


  Maak melding

 49. Paraman

  Je zoveelste bedreiging aan degenen die jullie hebben ontmaskerd als terechte oliedomme stommelingen, moordenaaraanbidders.vERVLOEKT ZIJN ALLE MOORDENAARS EN HUN AANHANGERS.


  Maak melding

 50. Beste boeren

  Het surinaamse volk heeft gekozen voor Desi Delano Bouterse.
  Een ware verzets held en beschermer der suriname.

  Wat jullie vinden laat me ook koud en ik stel ook voor niet meer te reageren op die iditionen als. Henk en Wiki
  Het is absurd gewoon wat ze uitkramen. Massamoordenaar dit dat terwijl men afstamt van de grootse Massamoordenaars die de wereld ooit gekend heeft.

  De nazaten van de slavenhouders willen de afstammelingen van slaven de lesvoorlezen…

  Gewoon negeren die idioten.

  Wij Surinamers in suriname en Nedereland steuen onze machtige president en we wachten tot op de tijd van remigratie.. Van een kale kip kan je niet meer plukken zeggen ze dus is tijd om plannen temaken en terug te gaan. Als die hollanders niemand meer hebben om te ‘vechten’ zullen ze wel elkaar aanpakken


  Maak melding

 51. @WikkiLeaks
  Je kunt geen discussie voeren. Daar is een bepaald intellect voor nodig en die heb ik bij jou nog niet kunnen ontdekken. Jij bent de ultieme redimusu en in WO2 zou jij niet misstaan als capo in een vernietigingskamp. Je hoort nergens bij en dat lijkt me best frustrerend. De Surinamers kotsen je uit en de witmangs gebruiken ie als de zwarte met het witte hart. Je koestert die rol en ik wens je veel succes met de omhelsing van de degeneratie. In feite ben je irrelevant. De witten zullen voor je bidden!


  Maak melding

 52. hahahahah waar wacht je op Boni Tula?
  Er vluchten tegenwoordig meer mensen uit afrika dan dat ze teruggaan.Als Nederland de visumplicht afschaft zal je zien wat er gaat gebeuren.Een discussie voer je aan de hand van een bepaald onderwerp Dit bericht gaat over Bouterse de man die zogenaamd een hekel heeft aan blanken en toch een blanke laat over komen om hem te ontlasten van massamoord, dames en heren leest a.u.b reactie op nummer # 53 ? het zal mij niet verbazen als anna_Zot en ebu Academya broer en zus zijn.


  Maak melding

 53. Wazig!

  Hoe wazig kan je zijn als je je eigen moordpartijen goed praat door naar een ander te wijzen?
  Dat Nederlandse militairen in Rawagdeh hebben gemoord geeft je nog niet het recht om zelf te gaan moorden en dit goed praten.
  Als ik schijt in mijn mond stop ga jij het dan ook doen Parraman?


  Maak melding

 54. Musk op 64

  Als je schijt in je mond stopt moet je ander niet gaan bekritiseren als die het ook doet.

  Dat is de strekking van het verhaal.

  Verbaasd me niet, dat je dit niet snapt.

  Anna_ gekke wikki is heilig van overtuigd dat hij een discussie kan voeren horen, hoe vaak heb ik die gek niet op gewezen dat hij nou eenmaal gezond verstand ontbeert. Hij blijft maar volhouden, wat ook weer een eigenschap is van een gek.


  Maak melding

 55. De tegenstanders van de huidige superregering zijn momenteel zo radeloos dat ze de meest walgelijke, leugenachtige en banale postings plaatsen.

  Komt nog bij dat ze stuk voor stuk een laag IQ hebben, ze zijn dan ook te vergelijken met debielen.

  Als we een voorbeeld nemen aan wikileak, determinist, Musk, neus , henk molenaar en de rest van het gepeupel, dan begrijpt iedereen wat ik bedoel. Een stelletje debielen die denkt dat ze met leugens en walgelijke postings de rechtgeaarde en vaderlandslievende Surinamers kunnen beledigen, terwijl ze vergeten dat de waarheid en eerlijkheid de langste adem heeft.

  25 mei 2010 zou een duidelijk signaal moeten zijn voor deze walgelijke onderkruipsels.


  Maak melding

 56. 0,250 centjes

  Je bent je nichname waard met je ndpidioterien. Suriname verdient deze moordenaars regering niet met de omgekochte Javaan en bosneger. Alleen de oliedomme stomme aanhanger, leki joe. Was je maar een dubbeltje dan waren je reacties als dat van anna. Hihahohahihooo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.