Vertrek directeur InHolland Suriname na onderzoek

7

PARAMARIBO, 8 dec – Aan het vertrek van directeur Lilian Callender bij Inholland Suriname is een intern onderzoek voorafgegaan. Dit melden de Ware Tijd en de Wereldomroep. Callender is dus niet echt na goed overleg vertrokken. Het onderzoek onder personeel blijkt geen al te vleiend materiaal te hebben opgeleverd.

Dit blijkt uit e-mails tussen docenten. Die leken de leiding en de situatie op de opleiding spuugzat. “We moeten het nu proberen te redden, anders is het te laat en verliezen we onze accreditatie over een jaar. We moeten het samen proberen als eenheid en het probleem is onze directeur”, wordt aangegeven. Collega’s moesten tijdens het onderzoek zoveel mogelijk hun gal spugen: “Vergeet niet concrete voorbeelden aan te halen, daar zoeken ze naar.”

Bij de aanvang van het nieuwe collegejaar werd Callender geconfronteerd met de klachten. Het was toen ook zo goed als afgelopen en kort daarop diende ze haar ontslag in. Callender zelf heeft nooit een verklaring gegeven. Intussen heeft de Nederlander Henk van Heuvel het roer overgenomen. “Hij gaat door met het professionaliseren van de organisatie. Alle goede dingen worden verder uitgebouwd”, zegt bestuursvoorzitter Maurice Roemer. Van Heuven zit tot medio 2012 aan.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Wij Surinamers stellen altijd prijs op een hoop geleuter!

  Die vrouw is hoegenaamd capabel, laat haar op haar manier in Godesnaam haar werk doen!

  Meldt u zich aan als u pretendeert het beter te kunnen!


  Maak melding

 2. Familieleden, kennissen, vijanden en vrienden, reageren hier om de reputatie van Mw. Callender te redden. InHolland heeft in NL een slechte reputatie. Een diploma van InHolland is in NL niet veel waard. Studenten studeren af terwijl ze niets uitvoerden, hoe is het in Suriname? Gaat het om mw of om de kwaliteit? Dat is dus de vraag hier.


  Maak melding

 3. Olijfje,
  Dat is het niet. Wij hebben er een handje van om elkaar als krabben in 1 vat de grond in te boren. Dat is ons aangeboren. Blijkbaar ingepeperd door de vroegere kolonisator.

  Stelselmatig de grond inboren van het eigene.

  Als het een Jan of Mien was dan hadden we een andere benadering.

  Mi brada go na busi a trong basja a dede.


  Maak melding

 4. Ik vind het wel vreemd, dat pas na elf jaar wordt geconstateerd dat mijn zus een probleem zou zijn voor In Holland.Mensen geef ere wie ere toekomt; ze heeft goed werk verricht maar jullie kunnen je eigen mensen niet waarderen. Ze leeft gelukkig zonder de kraboes om haar heen, het probleem zijn jullie zelf!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.