Surinaamse ministers in retraite voor teambuilding

4

PARAMARIBO, 8 dec – Het complete ministersteam heeft zich teruggetrokken onder leiding van vicepresident Robert Ameerali. Tijdens groepssessies in recreatieoord Berg en Dal. President Desiré Bouterse heeft zich bij de groep gevoegd. De bedoeling is teambuilding voor betere onderlinge afstemming en samenwerking. Dat was meer dan nodig.

Althans, dit menen parlementariërs Ronny Asabina en Carl Breeveld. Het gebrek aan teamgeest straalde er van af. “De mensen waren niet eenduidig en de partijpolitieke rol voerde de boventoon in plaats van het algemeen belang”, zegt Breeveld tegenover de Times of Suriname. Hij ontkomt niet aan de indruk dat veel werk onafgemaakt blijft liggen. Dat is uiteraard een bron van inefficiëntie en teleurstelling. Dat het team zich nu terugtrekt, is dan ook meer dan terecht.

Het is dan wel zaak dat de resultaten te merken zullen zijn. Dit vergt minimaal meetmomenten en evaluaties. “Het mag niet om het oog van het volk zijn. Ministers moeten onderling ook daadwerkelijk op elkaar afgestemd raken”, zegt Asabina. Op Berg en Dal wordt onder leiding van deskundigen gewerkt. Die moeten resultaat garanderen. Sinds het aantreden van de regering is vaker kritiek geleverd op de trage afhandeling van zaken.

Bekijk ook:


4 REACTIES

 1. “De mensen waren niet eenduidig en de partijpolitieke rol voerde de boventoon in plaats van het algemeen belang”

  Zolang “partijpolitieke rol” NOG NIET verdwijnt uit het denkbeeld van politci zal het ten koste gaan van de kwaliteit van de samenwerking. Dit speel zich al jaren af. Zonder het te beseffen kost dit de staat duizenden guldens cq srd op jaarbasis. Sommigen houden van zulke situaties omdat in troebel water is het goed vissen vangen. Menigeen slaat munt uit de situatie. Ik hoop dat binnenkort dit tot het verleden hoort.

  Ik heb gesroken,


  Maak melding

 2. Op één van zwartste dag in de republiek Suriname een teambuilding organiseren.
  Waar zijn de principes, moraal normen en waarde van deze politici?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.