PvdA pleit voor gratis Wifi in Den Haag

0

De Haagse PvdA pleit voor gratis Wifi in de stad. Wifi maakt het mogelijk om draadloos via internet gegevens te versturen en te ontvangen. Raadslid Rajesh Ramnewash: “In onze stad zijn de meeste grote ICT-bedrijven gevestigd. Daarom willen we dat Den Haag de digitale hoofdstad van Nederland wordt. Door de aanwezigheid van de vele internationale organisaties, toeristen en expats is er veel behoefte aan eenvoudige en gemakkelijke communicatie in zowel binnen- als buitenland.”

Het ideaal van de PvdA is dat in toekomst in de gehele metropoolregio gratis Wifi wordt aangeboden. “Maar we zijn realistisch. We kunnen niet overal tegelijk beginnen. Wat ons betreft beginnen we bij het Zuiderpark. Wij zien die plek met alle sociaal-culturele activiteiten die het herbergt, als het ware als het onoverdekte ‘atrium’ van Zuidwest.”, aldus raadslid Marieke Bolle.

Door Wifi gratis aan te beiden, wordt de kans dat Haagse jongeren in de financiële problemen komen door dure internetabonnementen kleiner. “Dit is belangrijk omdat met name studenten en jongeren in toenemende mate gebruik maken van smartphones.”, stelt Ramnewash.

Bovendien maken ook steeds meer Hagenaars die niet tot deze doelgroepen behoren hier slim gebruik van. Bolle: “Door internet doe je mee in de samenleving. Dat moeten we niet onderschatten. Zonder internet mis je kennis, nieuws, contacten met de buitenwereld en nog veel meer.”

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.